JBL, Klipsch, B&W, KEF για 15τμ

Reaction score
403
Σκεφτομαι για την αγορα των παρακατω ηχειων
Klipsch RF-7
jbl LS 60, LS 80
STUDIO 190 (τα εχει ακουσει κανενας;)

Στην αρχη θα τα συνδυάσω και με το αντίστοιχο κεντρικο τους εκτός των rf 7 το οποιο δεν το εχω βρει πιο ειναι..και μετα θα προσθεσω και 2 πλαινα και ενα αντίστοιχο sub δηλ παμε για 5.1 (η χρηση θα ειναι home cinema και ακρόαση μουσικης)

1) Ο ενισχυτης που εχω προς το παρων ειναι ο onkyo 5007, θα μπορει να τα οδηγησει;
2) Θα μπορουν να αναδειξουν τις χαρες τους σε ενα τοσο μικρο χωρο..τα 5.1
3) απο kef και B&W ποια σειρα προτείνεται (στο ιδιο κοστος με τα προηγουμενα πανω κατω);
4) Τα RF-7 τα βρίσκω απο ελληνικο μαγαζι;
5) ποια απο τα παραπανω παιζουν πιο δυνατα χωρις παραμορφωση;

Reaction score
4
Απάντηση: JBL, Klipsch, B&W, KEF για 15τμ

σε τόσο μικρό χώρο νομίζω ότι τα ηχεία δαπέδου
θα πάνε στράφι

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αν παρεις δαπεδου για τοσο μικρο χωρο, παρε κατι 2 δρομων με μικρη καμπινα. Ειχα τα RF-52 με 2 5.25ιντσα σε 18τμ και γινοταν ο κακος χαμος με το μπασσο και το βουητο..

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
42.135

Φίλε μου έχω τα RF-7 αλλά το νοητό παραλληλόγραμμου του χώρου ακρόασης (γιατί εκτείνεται ο χώρος και περαιτέρω, γωνιακώς) είναι περίπου 42 τετραγωνικά. Σοβαρά θέλεις να βάλεις τέτοια θηρία με δύο 10ιντσα έκαστο και reflex στο πίσω μέρος, σε 15 τετραγωνικά;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Τα ηχεία είναι μεγάλα για 15τμ.
Βέβαια αν κοπούν στα 80Hz απ τον ενισχυτή(μετά θα αναλάβει το sub) θέμα δεν θα υπάρχει απλά σε αυτόν τον χώρο μπορείς να κάνεις πρακτικά την ίδια δουλεία και με μικρότερα ηχεία.
Παρεπιπτόντως πήγαινε να ακούσεις και τα Atlantic Technology.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
για τον χώρο σου , ξέχνα τα RF7. Πάνε για βάσης και δες πρώτα, που και πως θα τακτοποιήσεις τα πίσω ηχεία. Τα klipsch έχουν και ωραία περιφερειακά.

Reaction score
403
Απάντηση: Re: JBL, Klipsch, B&W, KEF για 15τμ

αν θυμαμαι καλα o rose.athens εχει βαλει τα jbl ls60 στα ιδια πανω κατω τετραγωνικα..
μαλλον θα δει το ποστ οποτε θα μου μεταφερει και εντυπωσεις..δυστυχως εδω στην θεσσαλονικη δεν εχει καποιο χωρο για demo.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

Aυτα τα κλιπς δεν εχει κ ο argi ?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

δεν ξερω ποσα χρηματα θες να ξοδεψεις, θα θεωρησω καπου στο 2χιλιαρο απο τα μοντελα που ανεφερες παραπανω. Για 15 τμ θες καποια μικροκαμπινη κολωνα με μικρα σχετικα μεγαφωνα σαν αυτο http://www.audioevolution.gr/products.asp?main_id=37&Sub_id=54&Prod_id=334, ή καποιο 2 δρομων απο την σειρα της PMC που χρησιμοποιει transmission line τεχνολογια στην καμπινα με αποτελεσμα φοβερη ατακα στο χαμηλο ακομα κ με μικρα μεγαφωνα. Νομιζω αυτο που καθεται καλυτερα στο χωρο σου ειναι το GB1i http://www.pmc-speakers.com/product.php?mode=view&pid=172&show=critics

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αν θες μπορεις να ακουσεις τα rf 7 στον χωρο μου , αν εισαι αθηνα.....υποψιν τα ηχεια ειναι <δηλωμενα> μικρα, μιας και τα σαμπακια ετσι σηκωνουν πιοτερες σταθμες , και τα 7αρια απλα συνοδευουν.....ισως με καποια <κολπα > να μπορεσεις να χωσεις 2 τετοια στον χωρο σου.Αλλα δεν ειναι απλο........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αν εχεις γκαζιαρη ενισχυτη , μια εξαιρετικη λυση ειναι τα jamo D7 , μπορεις να τα βρεις σε τιμη χωμα σε σχεση με το τι ειχαν.vifa ring radiator τουιτερ και σταθμες απιστευτες για το μεγεθος του ηχειου

Reaction score
403

το ιδιο ισχυει και για ολα τα αλλα;
τα JBL STUDIO 190 πχ ειναι προτιμότερα και τον χωρο μου;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751

το ιδιο ισχυει και για ολα τα αλλα;
τα JBL STUDIO 190 πχ ειναι προτιμότερα και τον χωρο μου;
Μην συγκρίνεις ανόμοια ηχεία, τουλάχιστον απο οικονομικής άποψης.
Για τα JBL, που γνωρίζω, τα LS 60 είναι στα 2 χιλιάρικα+, ενω τα STUDIO 190 ,αρκετά κάτω απ τα 800 ευρώ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.926
Re: Απάντηση: Re: JBL, Klipsch, B&W, KEF για 15τμ

αν θυμαμαι καλα o rose.athens εχει βαλει τα jbl ls60 στα ιδια πανω κατω τετραγωνικα..
μαλλον θα δει το ποστ οποτε θα μου μεταφερει και εντυπωσεις..δυστυχως εδω στην θεσσαλονικη δεν εχει καποιο χωρο για demo.
Το είδα!! :116:

Αν θέλεις, πες μου τις διαστάσεις του χώρου σου. Ο δικός μου είναι περίπου 3,5 χ 6. Κάτι παραπάνω από 21 τετραγωνικά. Όπως είναι τώρα, στη θέση που βρίσκονται τα εμπρός απέχουν περίπου 2,5 μέτρα, αλλά με την επερχόμενη αλλαγή, θα πάνε στα 3,5 οπότε και θα είναι πιο σωστά. Για να έχεις τον απαραίτητο διαχωρισμό L-C-R χρειάζονται πάνω από 3 μέτρα γι αυτά τα ηχεία.

Τα Jbl LS-80 είναι τεράστια για το χώρο σου, και δεν έχει νόημα η αγορά τους, όπως και τα Klipsch. Για τα LS-60 μόνο καλά λόγια έχω να πω, όπως και για το κεντρικό της ίδιας σειράς. Πίσω χρησιμοποιώντας τα Klipsch RS-52 έχω τη ζητούμενη για μένα διασπορά.

Δεδομένου δε ότι ο δικός μου Onkyo 875 τα οδηγεί ικανοποιητικά, ο δικός σου 5007 είναι υπεραρκετός.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JBL, Klipsch, B&W, KEF για 15τμ

και τα jamo ειχαν 2000 ευρω και εχουν κανα 800 βαρια βαρια......πλεον

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JBL, Klipsch, B&W, KEF για 15τμ

τρομερο ηχειο, απλα θελει γκαζια, πολλα γκαζια
4 ομ 88 db, και δεν παραμορφωνει το παλιοκουτο

Reaction score
403
Re: Απάντηση: JBL, Klipsch, B&W, KEF για 15τμ

δεν τα συγκρινω απλα αναρωτιεμαι αν μπορουν να τοποθετηθουν τα 190 αντι για τα rf 7.
o χωρος μου ειναι 5χ3.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

πολλα μοντελα μπορουν να μπουν, απλα οριοθετησε μια κατηγορια τιμης για να σου προταθουν τα αναλογα

Reaction score
403
1.500 με ταβανι τα 2000 για τα 2 μπροστα..αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μπορουν να παιξουν καλα και σε μουσικη. αλλιως μπορω να αφησω αυτα που εχω κ να κανω ενα αλλο συστημα για το σαλονι οπου θα ειναι αποκλειστικα για μουσικη. γιαυτο σκεφτομουν τα studio 190..σαλονι 6x3, home cinema 5x3.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier