Jensen LS-5 Τί να τα κάνω ?

Reaction score
1.279
Καλησπέρα στην παρέα !
Το Σκ είχε πολλά και διάφορα, καλά και κακά !
Τα καλά είναι ότι ένας φίλος μου χάρισε ένα ζευγάρι ηχεία Jensen LS-5
Εξωτερικά είναι σε καλή κατάσταση αλλά τα μεγάφωνα θέλουν επιδιόρθωση στις αναρτήσεις.
Πρέπει να βγάλω τα μεγάφωνα να τεστάρω τα cross και να καθαρίσω τα ποτενσιόμετρα !
Το θέμα είναι οτι ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ για αυτά !
Βρήκα 2-3 πράγματα στο νετ αλλά όχι κάτι άλλο παραπάνω.
Αλήθεια πόσο μπορεί να στοιχίσει μια επισκευή στο woofer και τα Mid και που την κάνουμε αυτή ???
Να και μερικές φωτό

Image465.jpg Image468.jpg Image467.jpg Image469.jpg

Reaction score
1.279
Απάντηση: Jensen LS-5 Τί να τα κάνω ?

Μπορεί κάποιος να μου πεί πόσο περίπου κοστίζει το refoaming ( έτσι νομίζω λέγεται η επισκευή της ανάρτησης) στα δύο 12ιντσα και στα 4 Midrange ?
Πήρα τηλ. τον Πανταζόπουλο αλλά δεν μπόρεσε να μου κάνει μια εκτίμηση χωρίς να τα δεί !
Ευχαριστώωω.....

Reaction score
5.612
εαν δεν μπορει να πει εκεινος θα μπορεσουμε εμεις ?
γιατι δεν τα πας να τα δει ?

Reaction score
1.279

Σωστή η σκέψη σου ! Ρωτάω άν έχει κανείς κάνει κάτι αντίστοιχο και πόσο πλήρωσε !
Ο χρόνος να βγάλω 2 12ιντσα και τα 4 μιντ και από την πετρούπολη να τα πάω στα εξάρχεια δεν είναι λίγος ! Χρειάζομαι ένα πρωινό ολόκληρο....

Reaction score
1.279

Σε ευχαριστώ ! 80 € το λιγότερο για όλα ?

Reaction score
5.612
Re: Απάντηση: Jensen LS-5 Τί να τα κάνω ?

Σωστή η σκέψη σου ! Ρωτάω άν έχει κανείς κάνει κάτι αντίστοιχο και πόσο πλήρωσε !
Ο χρόνος να βγάλω 2 12ιντσα και τα 4 μιντ και από την πετρούπολη να τα πάω στα εξάρχεια δεν είναι λίγος ! Χρειάζομαι ένα πρωινό ολόκληρο....
μα δεν θα τα βγαλεις απο τα ηχεια .
θα του πας τα ηχεια οπως ειναι , ωστε να μην χασεις καθολου χρονο εσυ και να μπορεσει εκεινος να κοστολογησει ωστε να σου προτεινει εαν αξιζει να επισκευαστουν ...

Reaction score
1.279

ΩΩΩ ! ! Αυτό δεν γίνεται !
Τα ηχεία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΠΟΛΥ Βαριά ! Με δυσκολία μπήκαν στο αμάξι ( Α3 Sportback )
Το μόνο που παίζει είναι να βγάλω τα μεγάφωνα και να τα πάω ...

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
713

Να το θέσω λίγο διαφορετικά; Πόσο χρόνο χρειάζεται να εργαστείς για ένα ζευγάρι ηχείων σαν κι αυτά;
Μήπως αξίζουν δύο πρωινά από αυτό τον χρόνο; Ένα πρωινό για την εκτίμηση και αν τα βρείτε, ένα πρωινό για την παραλαβή τους...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Διαβασα το νημα που τα χαριζεις. Στειλε φωτο στον τεχνικο, μπορει να σου δωσει μια εκτιμηση κατα προσεγγιση για το κοστος, με την προυποθεση οτι τα μεγαφωνα παιζουν, και δεν εχουν αλλου τυπου βλαβη περα απο την αλλαγη αναρτησεων. Μπορει να ειναι πιο προσιτο το κοστος και να αξιζει τον κοπο.

Last edited:

Reaction score
108
Πολύ παλιό θέμα. Έπεσα πάνω καθώς το διάβαζα. Έχω επισκευάσει τέτοια (τις αναρτήσεις τους) και παίζουν σε ένα home theatre για μπροστινά τέλεια.. Μιλάμε για 40 χρονών ηχεία.

Reaction score
11.733

Μπορεί κάποιος να μου πεί πόσο περίπου κοστίζει το refoaming ( έτσι νομίζω λέγεται η επισκευή της ανάρτησης) στα δύο 12ιντσα και στα 4 Midrange ?
Πήρα τηλ. τον Πανταζόπουλο αλλά δεν μπόρεσε να μου κάνει μια εκτίμηση χωρίς να τα δεί !
Ευχαριστώωω.....
Ποιόν από τους 2 πήρες; Εκεί που πάω κι εγώ στην οδό Κάνιγγος 24 ή τον άλλο στην οδό Σολωμού στον 1ο όροφο;
Α, καλά, τώρα είδα ότι είναι θέμα του 2013...

Reaction score
108
Ποιόν από τους 2 πήρες; Εκεί που πάω κι εγώ στην οδό Κάνιγγος 24 ή τον άλλο στην οδό Σολωμού στον 1ο όροφο;
Α, καλά, τώρα είδα ότι είναι θέμα του 2013...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013
Στην Κατακουζηνού ήταν ένας που επισκεύαζε. Ίσως υπάρχει ακόμα. Εγώ πρέπει να τα είχα επισκευάσει το 2000 περίπου. Τα είχε αγοράσει ο πατέρας μου καινούργια το 1981. Εκ κατασκευής υπήρχε το πρόβλημα σε όλα αυτά τα ηχεία με τις αναρτήσεις μετά την πενταετία. Πάντως εγώ τα δουλεύω κανονικά. Έκτοτε δεν έχουν πρόβλημα. Εκείνα τα χρόνια λόγω της ηλικίας τους έδινα και καταλάβαιναν.

Last edited:

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065
Εαν ειναι να τα χρησιμοποιήσεις επισκέυασετα. Εαν οχι δεν αξιζει ο κόπος.

Το κέντρο μεγαφωνου στην Κατακουζηνου ειναι κλειστα πολυ καιρό τώρα.

Reaction score
108
Ναι πολλά άτομα το βλέπουν ως νέο θέμα αλλά και επειδή απάντησες. Αν τα χρησιμοποιείς φτιάξε τα. Αυτά ή θα έχουν επισκευαστεί έκτοτε ή θα έχουν γίνει ......ποιός ξέρει τι;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888
Παιδιά το θέμα είναι παλιο. Τα ηχεία θα τα βρείτε στο μουσείο. Ο dimpas πούλησε το sportback και πήρε mx-5, και κυκλοφορεί τώρα με μια 25άρα θεά και ξανάνιωσε.

Αφτά και που λέτε...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads