Jitter... Μπορείτε να το ακούσετε;! (test tracks)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.832
Απάντηση: Jitter... Μπορείτε να το ακούσετε;! (test tracks)

κι άλλα είδη υπάρχουν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.832

οκ. έτσι κι αλλιώς, το κουνούπι αντέχει. (στη διύλιση)...

Reaction score
4
Υπoθέτω ότι αυτές οι δύο εγγραφές έχουν δημιουργηθεί ψηφιακά, άρα δεν εμπεριέχουν προβλήματα από jitter κατά το ADC (sampling jitter), κυρίως γιατί δόθηκαν απόλυτες τιμές.

Reaction score
3.491

Δεν τα έχω ακουσει ακόμα για να σας πω τις εντυπώσεις μου.
Πάντως διαβάζοντας τις παρατηρήσεις κάποιου που έκανε το πρώτο rest, αυτός αναφέρει ότι το test είναι παραπλανητικό επειδή υπάρχει ήδη αρκετό jitter στην ηχογράφηση οπότε το επιπλέον jitter που εισάγεται μέσω επεξεργασίας σήματος δεν είναι αντιληπτό.

Στο δεύτερο κατά σειρά test οι διαφορες μπορεί να είναι περισσότερο αντιληπτές γιατί το αρχικό μουσικό κομμάτι περιέχει λιγότερο jitter.

Reaction score
1.187

Εγώ πάντως σε μία γρήγορη ακρόαση δεν μπόρεσα να διακρίνω διαφορά.
Θα κάνω μια εκτενέστερη αλλά και πάλι δεν το πιστεύω ότι θα ακούσω κάτι...

Reaction score
3.491

Μου έσπασε τα νεύρα η Norah Jones, αλλά δεν κατάφερα να ακούσω διαφορές εκτός από κάτι μικροδιαφορές στον όγκο της φωνής, στο ambient και το πλάτος της σκηνής. Τελικά δεν θεωρώ ότι αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με αυτού του είδους το jitter που ενδεχομένως περιέχουν όλες οι ηχογραφήσεις, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο.

Reaction score
3.491

Και με το δεύτερο jitter τεστ μια από τα ίδια.
Ενώ κάποια στιγμή στην αρχή νομίζω ότι ακούω διαφορές, στη συνέχεια χάνομαι και μου ακούγονται όλα τα tracks ίδια. Το τελευταίιο μάλιστα track με το περισσότερο jitter ακούγεται και πιο αναλογικό όπως άλλωστε ηταν και το αναμενόμενο. Αν θυμάμαι καλά, ο Κen Ishivata της Marantz ήταν ο πρώτος που είχε πει ότι το jitter στη σωστή δόση δεν ακούγεται καθόλου άσχημα ...

Reaction score
1.187

Δεν την ήξερα αυτή την δήλωση του Ken Ishiwata, αλλά ότι έχει πει κατά καιρούς αυτός ο άνθρωπος είναι 110% σωστό.
Άρα υποθέτω πως για να το λέει κι αυτό κάτι παραπάνω θα ξέρει από μας τους κοινούς θνητούς.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508