junior και...διαστασεις

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Στο πολυ καλο review του Von Schweikert VR-4 jr που θα βρειτε εδω
http://www.hometheaterhifi.com/volume_13_3/vonschweikert-vr4jr-loudspeakers-8-2006-p1.html
υπαρχει κατι παραξενο για τα Ελληνικα δεδομενα.

Ναι μεν ο reviewer ισχυριζεται πως ειχε ακουσει πολυ καλα λογια για το ηχειο απο αλλους συναδελφους του αλλα ηθελε να το ακουσει και στον δικο του χωρο , αλλα προχωρει παραθετοντας και τις δικες του διαστασεις στο τελος της αναλυσης στην τριτη σελιδα!!!

Αααααχ....

Reaction score
298
"Furthermore, my Khorus X Mk IIs have been upgraded internally by adding very costly Bybee Quantum Purifiers to the positive and negatives of all drivers. The effects of these Bybees, which include an astounding reduction in the noise floor, are similar to what I heard when external Bybee devices were temporarily added to one of Albert's larger models (perhaps the VR-4 sr) at CES 2005. If Albert Von Schweikert were to add a pair Bybee Quantum Purifiers to each driver in the VR-4 jr, the cost of the speaker would increase by several thousands of dollars."

http://www.bybeetech.com/ourtech.asp

"Bybee Quantum Purifiers operate on the quantum mechanical level to regulate the flow of electrons that make up the signal (picture a metering light regulating freeway traffic flow). Current flow within the Quantum Purifier is unimpeded and ideal (think of the unencumbered flow of traffic on a lightly traveled expressway). During transit through the Quantum Purifier, quantum noise energy is stripped off the electrons, streamlining their flow through ensuing conductors."

"Jack Bybee's Quantum Purifiers were originally developed for military applications, many of which are still highly classified."

Συμπέρασμα: η τεχνολογία της "κβαντικής κάθαρσης" είναι ... στρατιωτικό μυστικό. :lol: Βέβαια ορισμένοι θα υποστηρίξουν ότι ο θόρυβος των ηλεκτρονίων είναι φαινόμενο που οφείλεται στη θερμοκρασία και ο μόνος παραδοσιακός τρόπος να αποφευχθεί είναι η ψύξη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έτσι ώστε να επιτευχθεί υπεραγωγιμότητα. Έλα όμως που ο Jack Bybee το κατάφερε αυτό σε θερμοκρασία δωματίου. Υποθέτω ότι εάν διαθέτει τόσο προχωρημένη τεχνολογία, το επόμενο βήμα θα είναι να πετύχει την ψυχρή σύντηξη (ΑΝ δεν την έχει πετύχει ΗΔΗ) και να διαθέσει στην αγορά μικρούς, ασφαλείς πυρηνικούς αντιδραστήρες για προσωπική και οικιακή χρήση :lol:

Reaction score
3.628
Το ίδιο αποτέλεσμα με το Bybee Quantum Purifier το παίρνουμε όταν κρεμάμε επάνω στα καλώδια δύο σκόρδα Τριπόλεως σε διάταξη SRPP. Αλλες τοπολογίες αφήνουν τον θόρυβο και όλα τα δαιμόνια να περνάνε μέσα από τα καλώδια.

Μην το δοκιμάσετε με Κινέζικα σκόρδα.

Reaction score
298
Η γνωστή αποφορά που έχουν τα σκόρδα και τα κρεμμύδια οφείλεται σε ενώσεις θείου και εξαρτάται από την περιεκτικότητα του εδάφους σε θειάφι. Υπάρχει μία ποικιλία κρεμμυδιών, τα Vidalia, που καλλιεργούνται στην Georgia των ΗΠΑ σε εδάφη με μηδενική περιεκτικότητα σε θειάφι και που έχουν γεύση μήλου. Τα κινέζικα σκόρδα τι περιεκτικότητα σε θειάφι έχουν και πώς επηρεάζει αυτό τις κβαντικές ιδιότητες των ηλεκτρονίων?

Reaction score
3.628
Τα κινέζικα σκόρδα δεν εχουν τη γνωστή σε όλους μας αποφορά που έχουν τα Τριπόλεως. Τα Τριπόλεως έχουν, εκτός από την αποφορά, και άλλες χρήσιμες ιδιότητες που δεν μπορώ να αναφέρω εδώ.
Με δύο σκόρδα Τριπόλεως κατάφερε ένας φίλος μου να διώξει από τον χώρο ακρόασης όλους τους άλλους παρευρισκόμενους. Με αυτή τη μέθοδο κάθισε στο sweet spot του δωματίου και άκουσε καλυτερα την αγαπημένη του μουσική.

Και πείτε μου τώρα . Υπάρχει καλύτερη μέθοδος ?

Reaction score
3.628
Κώστας Κόγιας said:
Ε, ρε κβάντιση με dithering που σας χρειάζεται... :mrgreen:
έχουμε και για σένα ένα "ματζούνι" σκέτη γλύκα :twisted:

Reaction score
14
και τα νεροκρέμυδα Ζακύνθου είναι αθώα, δεν καίνε, τα βάζεις σε ντοματοσαλάτα και ξεσκίζεσαι στο κρεμύδι νομίζοντας οτι αφου δεν καιει είναι μια χαρά, και το βράδυ και το πρωί καταλαβαίνεις την διαφορά!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σας παρακαλω παρα πολυ , μηπως μπορω να γνωριζω γιατι χαλασε αυτο το θεμα?
Εχω κανει καποιο λαθος στο εισαγωγικο μου μηνυμα?
Εαν ναι , παρακαλω εξηγηστε μου.
Εαν οχι , τοτε γιατι? :(

Reaction score
14
μήπως το avsite πρέπει να κάνει register την πατέντα αυτή? Εννοώ αυτό του να τα "χαλάμε" όλα τα θέματα??? :p :p :p

Λοιπόν παιδιά σκόρδα κρεμμύδια τέλος ΟΚ? :p

Reaction score
298
Φυσικά, ας ακούσουμε λοιπόν απόψεις για την κριτική του κ. Serinus, συμπεριλαμβανομένης ει δυνατόν και της "κβαντικής κάθαρσης" 8)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Σας παρακαλω παρα πολυ , μηπως μπορω να γνωριζω γιατι χαλασε αυτο το θεμα?
Εχω κανει καποιο λαθος στο εισαγωγικο μου μηνυμα?
Εαν ναι , παρακαλω εξηγηστε μου.
Εαν οχι , τοτε γιατι? :(
No matter how many positive reviews a speaker or piece of gear may receive, no music lover can be sure that it will mate well with the rest of their system without hauling it through the door and giving it an extended listen.

Ανδρέα, νομίζω ότι διαμαρτύρεσαι σε λάθος κατεύθυνση. Όταν ένας "reviewer" ξεκινά το "review" του με μια μαλ... τέτοιας ολκής, το μόνο για το οποίο μπορείς να βασισθείς επάνω του είναι, να σου πει αν θα γίνει σεισμός στον Άρη μετά από 1537 χρόνια. Αλήθεια, ως χώρα είμαστε οι πρώτοι διδάξαντες, ή τα ανάλογα εγχώρια "φρούτα" παίρνουν ιδέες από τέτοια "review"; Αν κρίνεις ότι χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις, πολύ ευχαρίστως να κάνουμε αυτό το "review" φύλλο και φτερό.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αν κρίνεις ότι χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις, πολύ ευχαρίστως να κάνουμε αυτό το "review" φύλλο και φτερό.
Να το κανετε!

Ομως πριν γινει αυτο λυσε μου βρε Κωστα μια απορια.
Θεωρεις δηλαδη πως ειναι εντελως αδυνατον για ενα ηχειο να "αποδωσει" διαφορετικα και αναλογα με το υπολοιπο συστημα αλλα και τον χωρο στον οποιο βρισκεται?
Η απλως κρινεις το ανεφικτο της παραχωρησης και δοκιμης ενος ηχειου στην οικια του καθε ενδιαφερομενου?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174
Εδώ συμφωνούμε. Το ηχείο θα "αποδώσει" αναλόγως των υπολοίπων συνοδών, διότο έτσι ή αλλιώς, θα αποδώσει αναλόγως τηςε σχεδίασης και υλοποίησης. (Ας αφήσουμε το χώρο, ο "reviewer" μιλάει για το υπόλοιπο σύστημα).

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Πολυ ωραια!
Αφου συμφωνουμε ολοι μαζι τοτε που ειναι η "μαλ...τέτοιας ολκής" του reviewer?

Συγνωμη εαν επιμενω Κωστα , αλλα ειλικρινα δεν εχω καταλαβει και πιστευω πως η απαντηση σου θα βοηθησει και αλλους εκτος απο εμενα.

Reaction score
14
Nonetheless, the VR-4 jr amazed me in several respects. First and foremost, it receives high points for musicality. The music it conveys is all of one piece, from the highest treble to deepest bass. There is no sense of a hole in the sound, or one element of the sonic spectrum predominating over another.

Παιδιά ερώτηση, ένα ηχείο high-end θα του επιτρέπατε να έχει "χρωματικό κενό" στο φάσμα των συχνοτήτων?

The speaker comes in three parts: a lightweight spiked base, large woofer module that houses two identical woofers, and the smaller top module that houses the midrange, tweeter, and rear ambience driver (rear-firing tweeter).

Άλλη ερώτηση, το rear-firing tweeter δεν αναιρεί ή έστω να αλλοιώνει την σωστή ηχητική τοποθέτηση των συχνοτήτων και την ορθή ακουστική παρουσίαση του κάθε μουσικού τρόπου έκφρασης? Δηλαδή η κατευθυντικότητα, ή σωστή τοποθέτηση του κάθε οργάνου και της ηχητικής συχνότητας του, θα αναπαραχθούν το ίδιο με ένα άλλο ηχείο που δεν έχει τα ανακλαστικά οπίσθια tweeters??

An equal priority was filling the woofer section with lead shot. Without filling the lead shot chamber with 50 lb. of lead shot, you will lose a lot of deep bass, and the lowest notes you do hear will be rather indeterminate in pitch.

Αυτό στην δική μου ταπεινή λογική λέγεται μαζοχισμός και υπέρμετρη και ανούσια έκθεση σε πιθανούς κινδύνους. Βάζει μάσκα, βάζει γάντια αλλά σε κάθε μετακίνηση του ηχείου του φεύγουν μόλυβδο-μπίλιες στο πάτωμα. Αν έχεις παιδιά τι κάνεις? Επίσης 50 λίμπρες μόλυβδος (22 κιλά περίπου?) δεν είναι ευκολότερο να αντικατασταθούν με άμμο θαλάσσης σε συνδυασμό με κάτι άλλο βαρύ επίσης??? Δεν έχω ξανακούσει για γέμισμα της καμπίνας του ηχείου τι να πω?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Πολυ ωραια!
Αφου συμφωνουμε ολοι μαζι τοτε που ειναι η "μαλ...τέτοιας ολκής" του reviewer?
Στο γεγονός ότι συμφωνούμε επί της "απόδοσης" και όχι της απόδοσης του ηχείου.

Reaction score
298
dream_GR said:
Βάζει μάσκα, βάζει γάντια αλλά σε κάθε μετακίνηση του ηχείου του φεύγουν μόλυβδο-μπίλιες στο πάτωμα. Αν έχεις παιδιά τι κάνεις?
Έλα μωρέ τώρα, τι είναι τα παιδιά μπροστά στο μπάσσο? Άσε που μερικά νεκρά παιδιά στο δωμάτιο είναι καλή ηχοαπορρόφηση. Τα στερεώνεις στις γωνίες και στάσιμα κύματα πάπαλα :p

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.253
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale