Jvc Jr-s81m..τον θυμαται κανεις?

Reaction score
204
ειμαι νεος στο χωρο..
και θα ηθελα ορισμενες συμβουλες...

αν γνωριζει κανεις τον παραπανω ενισχυτη jvc jr-s81m..
τα τεχνικα χαρακτηριστικα ειναι..

AMPLIFIER SECTION
Output Power : 35 watts per channel, mιn.RMS,
both channels driven,
into 8 ohms from 20 Hz to 20 kHz,
with no more than 0.5 % total harmonic distortion
38 watts per channel into
8 ohms (1 kHz, THD 0.5 %)
43 watts per channel into
4 ohms (1 kHz, THD O.5%)

και καταναλωση εχει 280watt...

απο τα λιγα που ξερω εκ πρωτης οψεως δειχνει λιγο "ψοφιος",αφου τα 38 wαττ στα 8Ω γινονται μολις 43 στα 4Ω..καθως επισης εχει και μεγαλη παραμορφωση..

ο ενισχυτης εχει αγοραστει το 1979..(απο τον πατερα μου..)
αυτα θεωρητικα..
τα ηχεια που εχω τωρα ειναι τα B&W 602 s2..πριν ειχα τα B&W 303(απο θεμα οδηγησης παντως σε κλιμακα του 0-10 στην ισχυς οταν παιζω στο 5.5-6 με το ζορι ακουω τη φωνη μου..γενικα παιζουν αρκετα δυνατα τα ηχεια)

ακουστικα ο ενισχυτης παιζει αρκετα καλα...δεν εχω μετρο συγκρισης δυστυχως καποιον αλλο στερεοφωνικο αλλα μονο με τους AV yamaha 650 kai 1500..οπου στα αυτια μου και των ιδιoκτητων των yamaha παιζει μαλλον καλυτερα ο JVC...(με ιδια ηχεια εγινε η συγκριση.)

σκεφτομαι για αλλαγη του ενισχυτη με καποιον πιο καινουργιο κυριως γιατι μου ειπαν οτι η διαρκεια ζωης του εχει τελειωσει προ πολλου και ισως κανει κανα μπαμ και θρηνησω και τα ηχεια..

σκεφτομουν για τον ΝΑD c320....
ποια η γνωμη σας για τον JVC..?
αξιζει η αλλαγη του με καποιον καινουργιο budget στερεοφωνικο..?

ο jvc παιζει καλα απο θεμα ηχου χωρις τριξιματα κτλ...
για ενισχυτη μπορω να δωσω τωρα μεχρι 400ευρω...
καμια συμβουλη?

υ.γ σορρυ για το μεγαλο ποστ και τις ισως ηλιθιες ερωτησεις ...απλα εχω και συναισθηματικο δεσιμο με τον εν λογω ενισχυτη ..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Τα B&W χρειαζονται λιγο ρευμα παραπανω. Ο Nad ειναι καλος αλλα ριξε μια ματια στον
Cambridge Audio Azur 640 , που ειναι οριακα στο budget σου.

Ειναι 2*65/8 Ω, 2*100/4Ω και μαλλον οτι πρεπει για τα ηχεια σου.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Το μονο σιγουρο ειναι οτι ο ενισχυτης σου λαχανιαζει τουλαχιστον με αυτο το φορτιο.
Οσον αφορα τη συναισθηματικη αξια σε καταλαβαινω.Εχω εναν Nad 312 απο το 93
και παροτι αναβαθμισα τον εχω ταιριαξει με ενα ζευγαρι "ευκολα" ηχεια και ενα παλιο Marantz cd και τον αφουγραζομαι 2-3 φορες το χρονο στο εξοχικο...

Reaction score
204
σε ευχαριστω φιλε μου γεια την απαντηση.. :smile:

μαλλον θα ψαχτω για καποιο καινουργιο ενισχυτη..αφου πρωτα ακουσω καποιους που εχω σκεφτει..κυριως για να δω αν θα υπαρχουν διαφορες ουσιαστικες σε σχεση με τον παλιο που εχω...

ασχετο ..
καποια περιοδο ειχα και τα Β&W s1..εχουν μεγαλη διαφορα στον ηχο με τα s2 ..δεν το περιμενα..

οσον αφορα τη διαρκεια ζωης που μου εχουν πει?
κυριολεκτικα με φοβισαν οτι καποια στιγμη ο ενισχυτης θα παραδωσει πνευμα (οι πυκνωτες μου ειπαν εχουν "τελειωσει" εδω και καιρο..)και θα παρει και τα ηχεια μαζι του... :cry:

ισχυει αυτο?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Τετοιου ειδους φθορες μην σε ανησυχουν γιατι μπορουν να αποκατασταθουν απο ανθρωπους που ξερουν. Σε αυτο το forum πχ εχουμε τον g.kar , χειρουργο αισθητικο ολοκληρωμενων και μη, ο οποιος εχει φερει σε περας αρκετα δυσκολες περιπτωσεις.
Η αλλαγη των πυκνωτων ειναι πανευκολη.

Ο ενισχυτης που σου προτεινα σιγουρα υπαρχει σε καταστημα που θα μπορεσεις να τον ακουσεις ισως και με τα ηχεια σου.Να εισαι σιγουρος οτι θα δεις τεραστια διαφορα οσον αφορα τη στερεοφωνικη εικονα και την αναλυση, σε σημειο που μπορει να σου φανει οτι ξανακους τα ηχεια σου απο την αρχη.
Θα συνειδητοποιησεις οτι αυτη τη στιγμη τα B&W υπολειτουργουν..

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
Επιτρέψτε μου μια επισήμανση. Η φθορά των πυκνωτών, (προφανώς των ηλεκτρολυτικών της τροφοδοσίας) δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι ο ενισχυτής θα βλάψει τα ηχεία. Εάν οι ημιαγωγοί του ενισχυτή ρεύματος (τα τρανζίστορ εξόδου) ψύχονται σωστά, το πιθανότερο είναι να επιζήσουν για αρκετά χρόνια ακόμη, ίσως και δεκαετίες, οπότε δεν κινδυνεύουν τα ηχεία. Η παραμόρφωση του ενισχυτή δεν είναι υψηλή. Καλό θα ήταν, μαζί με τους πυκνωτές τροφοδοσίας, να αντικατασταθούν και τα στοιχεία ανόρθωσης.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Εχεις δικιο. Αυτες τις δουλειες τις κανεις μια και εξω. Παντως πολυ ελαχιστη η πιθανοτητα
να καταστρεψεις τα ηχεια.

Οσο για τις επιλογες ενισχυτων υπαρχει και ο Cambridge Audio 540 περιπου στα 330Ε
και ο Rotel RA01 τα 370Ε.
Μια ακροαση θα σε διαφωτισει.
Απο παλια υπαρχει μια αποψη απο πολλους για το ιδανικο ταιριασμα των Rotel - B&W
Οταν κανεις την ακροαση περιμενουμε εντυπωσεις.

Reaction score
204
ευχαριστω για την αμεση βοηθεια.. :smile:

γενικα ο ενισχυτης ακουστικα παιζει αρκετα καλα για τα χρονια του χωρις να ακουγεται καποιος βομβος..(αυτο μου ανεφεραν σαν σημαδι "καταστροφης")...

σιγουρα θα αντικατασταθει απο καποιον ολοκληρωμενο...(εχω ακουσει και εγω καλα λογια για τον rotel ..το μονο που μενει ειανι να ακουσω και τον ιδιο..)

απλα ισως το καθυστερησω για να ανεβασω το budget..ωστε να παρω κατι που θα μου "κρατησει"...
(αμα κολλησεις το μικροβιο το "κρατησει" ειναι σχετικο..και επειδη το μικροβιο της βελτιωσης-αλλαγης το εχω και απο το παλιο μου χομπυ ,τα αυτοκινητα ,ενδεχεται να με "στοιχειωνει" και στο νεο του ηχου..)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik