Kαηκε το Tweeter των Wharfedale...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
196
Eχω τα Wharfedale Diamond 8.4 εδω και 3 χρονια περιπου. Ειναι η δευτερη φορα που μου καιγεται το tweeter του δεξιου ηχειου. Την πρωτη φορα, ηταν στην εγγυηση και το αλλαξα παιρνοντας ενα αλλο απο ενα ιδιο ηχειο (δεν ηθελα να περιμενω). Τωρα? Που στο καλο θα βρω αλλο? Και τι μπορω να κανω για να μη μου ξανακαει? Φταιει ο ενισχυτης? (Επαιζε σε κανονικες σταθμες.) Το ηχειο? ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!

Reaction score
13
Eχω τα Wharfedale Diamond 8.4 εδω και 3 χρονια περιπου. Ειναι η δευτερη φορα που μου καιγεται το tweeter του δεξιου ηχειου. Την πρωτη φορα, ηταν στην εγγυηση και το αλλαξα παιρνοντας ενα αλλο απο ενα ιδιο ηχειο (δεν ηθελα να περιμενω). Τωρα? Που στο καλο θα βρω αλλο? Και τι μπορω να κανω για να μη μου ξανακαει? Φταιει ο ενισχυτης? (Επαιζε σε κανονικες σταθμες.) Το ηχειο? ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!
- Tι ενισχυτη εχεις ? ΝΑΙ, θα μπορουσε να ειναι υπευθυνος
- Υπαρχει καμμια ομοιοτητα στις συνθηκες που συνεβησαν τα δυο καψιματα (πχ μετα απο 3 ωρες ακροασης ή κατι αλλο) ?
- Μηπως υπαρχει καμμια εκρεμοτητα με τις συνδεσεις των Ιντερκοννεκτ.
- Μηπως μετα απο χρηση του επιλογεα εισοδων ?
- Ξερεις τυπο και κατασκευαστη του τουιτερ ?

Απαντησε σε ενα προς ενα.

Reaction score
1
Εαν έπαιζες τόσο δυνατά που να έκανε clipping ο ενισχυτής τότε μάλλον αυτός είναι ο λόγος.

Έχω κάψει 3 tweeters πολύ παλιά για τους εξής λόγους.

1. 'Επαιζα δυνατά κασέττες/βινύλια που έχουν ψηλό θόρυβο(hiss).
2. Έσπρωχνα τον ενισχυτή στα όρια του clipping για αρκετή ώρα.

Εκ τοτε λόγω της πάροδου αρκετών ετών ακούω σε πολύ χαμηλότερες στάθμες:happy_9: και όποτε ακούσω hiss κατέβαζω τη στάθμη.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
196
- Tι ενισχυτη εχεις ? ΝΑΙ, θα μπορουσε να ειναι υπευθυνος
- Υπαρχει καμμια ομοιοτητα στις συνθηκες που συνεβησαν τα δυο καψιματα (πχ μετα απο 3 ωρες ακροασης ή κατι αλλο) ?
- Μηπως υπαρχει καμμια εκρεμοτητα με τις συνδεσεις των Ιντερκοννεκτ.
- Μηπως μετα απο χρηση του επιλογεα εισοδων ?
- Ξερεις τυπο και κατασκευαστη του τουιτερ ?

Απαντησε σε ενα προς ενα.
Eχω ενα sony STR-DE197.
Η ομοιοτητα ειναι οτι ενω επαιζε σε ικανη (οχι πολυ δυνατη) σταθμη, ξαφνικα χαθηκαν τα πριμα...
Εκκρεμοτητα δεν υπαρχει στα ιντερκοννεκτ.
Οχι.
Ειναι της Wharfedale 25mm silk dome.

Reaction score
13
Eχω ενα sony STR-DE197.
Η ομοιοτητα ειναι οτι ενω επαιζε σε ικανη (οχι πολυ δυνατη) σταθμη, ξαφνικα χαθηκαν τα πριμα...
Εκκρεμοτητα δεν υπαρχει στα ιντερκοννεκτ.
Οχι.
Ειναι της Wharfedale 25mm silk dome.
Εαν δεν βρισκεις ακρη στην αντιπροσωπεια, δες εδω
Πανταζοπουλος. Επισκευες μεγαφωνων. Τηλ 210 3822 001
Ρωτα αν επισκευαζουν πηνια φωνης απο τουιτερ, που παιζουν μεσα σε ferrofluid. Εαν τελικα τα καταφερεις συνδεσε προαιρετικα απο μια αντισταση 1Ω / 10 Βαττ σε σειρα με τον ενα ακροδεκτη καθενος τουιτερ, και δες πως ακουγεται. Η αντισταση πρεπει να μπει για να αντισταθμισει καπως την απωλεια του μαγνητικου υγρου.
Καλη τυχη. Γιου γκονα νηντετ.

Reaction score
13
Λευτερακη τηλ. μου να βρουμε ανταλλακτικο.
Παιδια προτεινω να αποφυγετε ανταλλακτικο assembly πηνιου φωνης-θολου. Πανω στην αντικατασταση θα χαθει μερος του Ferrofluid και το τουιτερ 1) θα τσιριζει 2) θα ψυχεται λιγοτερο, αρα θα καιγεται ευκολοτερα.
Τι μενει ? Η εξ ολοκληρου αντικατασταση του τουιτερ, ή προσεγγιστικα το παραπανω κολπο με την αντισταση εν σειρα.

Reaction score
4.936
Υπάρχει περίπτωση να είναι και κάποιο πρόβλημα στο crossover του ηχείου?? Γιατί μόνο στο ένα βγάζει πρόβλημα??
Τόσο μάπα ο ενισχυτής που σε απλώς ικανές στάθμες τα φτύνει και μαζί του παίρνει και θύματα??

Reaction score
7
Υπάρχει περίπτωση να είναι και κάποιο πρόβλημα στο crossover του ηχείου?? Γιατί μόνο στο ένα βγάζει πρόβλημα??
Τόσο μάπα ο ενισχυτής που σε απλώς ικανές στάθμες τα φτύνει και μαζί του παίρνει και θύματα??
Συμφωνώ. Πρέπει να φταίει το Crossover. Τα ίδια ηχεία έχω και εγώ περίπου 2.5 χρόνια τώρα και τα παίζω σε πολύ μεγάλες εντάσεις με έναν NAD C320BEE. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Φίλος με τα ίδια ηχεία είχε το πρόβλημα με το Tweeter που λές και το παρουσίαζε σε χαμηλές εντάσεις. Τα πήγε στον μάστορα που έχει αναλάβει το Service των Wharfedale στην Πάτρα και του είπε ότι μια παρτίδα έχει αυτό το πρόβλημα λόγω ψυχρών κολήσεων στο Crossover. Επίσης είπε ότι ήταν πολλά κομμάτια έτσι.... Αν πιάνει λίγο το χέρι σου θα σου έλεγα να ελένξεις τις επαφές και τις κολήσεις σε Crossover κ.τ.λ.

Reaction score
3.933
Στο crossover υπάρχει ένα μικρό πηνίο που λειτουργεί σαν φίλτρο χαμηλών συχνοτήτων. Συνήθως βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πυκνωτές και στο (-) του tweeter:

Eνισχυτής + -------/ /---*---/ /----+ Tweeter +

............................ Πηνίιο (0,2mH περίπου)

Ενισχυτής - ------------*-------- - Tweeter -

To πηνίο μάλλον έχει βραχυκυκλώσει μερικώς και δημιουργεί πρόβλημα και στο tweeter αλλά και στον ενισχυτή.
Αντικατάστση οπωσδήποτε του πηνίου και του tweeter. Εγώ θα άλλαζα και το πηνίο του άλλαυ ηχείου.

Reaction score
0
Απάντηση: Kαηκε το Tweeter των Wharfedale...

Παιδιά που μπορώ και 'γω να βρω ένα tweeter και δύο πηνία? Τα πηνία αλλάζουν εύκολα? Είναι το δεύτερο tweeter που καίω με αυτά τα ηχεία, σε αρκετά μεγάλες εντάσεις ομολογουμένως.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion