Kαταλληλο υλικο για htpc?

Reaction score
0
Ποιο ειναι το καταλληλο PC υλικο για να μπορεις να δεις HD ταινιες στη τηλεoραση?

- o επεξστης πόσο πρεπει να ειναι minimum? απαραιτητα πολυπυρηνος?
- oι μνημες μπορουν να ειναι DDR1?
- μια οποιαδηποτε καρτα ATI HD με hdmi αρκει?
- ο σκληρος μπορει να εινα green(5400rpm) ή πρεπει γρηγορος?

Reaction score
7
Απάντηση: Kαταλληλο υλικο για htpc?

Το θέμα είναι για τι δουλειά προορίζεται. Αν θέλεις και αναπαραγωγή HD υλικού, μάλλον θα πρέπει να προσανατολιστείς σε πιο "δυνατό" μηχανάκι.

Reaction score
12.135
Με δεδομένο ότι ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος σε τηλεόραση 1920x1080p 60Hz και παίζω αρχεία .mkv:

Με μονοπύρηνο AMD 3700+ σε εργοστασιακή συχνότητα λειτουργίας (2200 MHz,) παίζει μέχρι 720p άνετα. Η VGA δεν έχω παρατηρήσει να παίζει ρόλο. Όλη τη δουλειά την κάνει ο επεξεργαστής. Επίσης παίζει και μερικές 1080p.

Με overclocking στα 3070 MHz, μπορώ και παίζω και τις περισσότερες ταινίες σε 1080p.

Με δυπύρινο είσαι άνετος.

Κάρτα όχι απαραίτητα ATI, η nVidia η δικιά μου είναι με αντάπτορα DVI σε HDMI.

Σκληρός, ό,τι νά ναι.

Reaction score
2.316
Το desktop, σοδειάς 2003 Ρ[email protected] με Geforce 6600 128 mb, 1gb ram ddr1@333 απλά δε μπορεί να τρέξει τίποτα υψηλής ευκρίνειας! Το λαπτοπ σοδειάς 2008, πριν χαλάσει, C2D @ 2.2, 2gb ddr2@800, Geforce 8600gsm 256 mb, δεν κολλούσε πουθενά! Άρα υποθέτω ότι οποιοδήποτε μηχάνημα που πουλιέται σήμερα (μάλλον όχι με ddr1 λοιπόν) με κάρτα γραφικών ακόμη και on board ( είτε ΑΤΙ, είτε Geforce, ακόμη και intel gma 4500) πρέπει να παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα. Όπως και να έχει δεν πρέπει να μιλάμε για παραπάνω από 150 ευρώ για πακέτο μητρικής με on board gpu, επεξεργαστή και 2gb ddr2.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Για αναπαραγωγή HD αρχείων και Blu-Ray οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι
1. CPU: Intel P4 541 ή AMD Athlon 64 X2 3800+
2. GPU-κάρτα γραφικών: Intel G45 ή nVidia GForce 7600GT ή ATI Radeon HD 2400
3. RAM-μνήμη: 2GB για Vista και 7, 1GB για XP

Τα παραπάνω ισχύουν με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείς το Hardware Acceleration της κάρτας γραφικών.

Αν δεν χρησιμοποιείς το HA της κάρτας γραφικών τότε οι ελάχιστες απαιτήσεις σε CPU-επεξεργαστή είναι:
Intel D 950 ή AMD Athlon 64 X2 3800+

Reaction score
0

Στο PC η κάρτα πρέπει να υποστηρίζει hardware acceleration για να πάρει το φόρτο της αναπαραγωγής από τη CPU. Μια ATI HD3XXX, 4XXX, 5XXX αρκεί. Ότι CPU και να βάλεις από κει και πέρα είναι υπεραρκετή.

Οι μνήμες δεν παίζουν ρόλο.
Ο σκληρός επίσης δεν παίζει ρόλο.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αγαπητέ dimitris__ αυτό που έγραψες είναι λάθος, δεν μπορείς να αναπαράγεις με οιαδήποτε CPU HD υλικό ή Blu-Ray, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσεις το HA της κάρτας γραφικών.
ΗΑ δεν σημαίνει ότι όλη την δουλειά την κάνει η κάρτα γραφικών, πάντα κάτι μένει και για τον επεξεργαστή.

Reaction score
0

Το θέμα είναι για τι δουλειά προορίζεται. Αν θέλεις και αναπαραγωγή HD υλικού, μάλλον θα πρέπει να προσανατολιστείς σε πιο "δυνατό" μηχανάκι.
Tη δουλεια που προοριζεται την εγραψα, θεαση ταινιων ΗD.
Οταν λες "πιο δυνατο μηχανακι" τι εννοεις? πιο δυνατο απο ποιο?

Με δεδομένο ότι ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος σε τηλεόραση 1920x1080p 60Hz και παίζω αρχεία .mkv:

Με μονοπύρηνο AMD 3700+ σε εργοστασιακή συχνότητα λειτουργίας (2200 MHz,) παίζει μέχρι 720p άνετα. Η VGA δεν έχω παρατηρήσει να παίζει ρόλο. Όλη τη δουλειά την κάνει ο επεξεργαστής. Επίσης παίζει και μερικές 1080p.

Κάρτα όχι απαραίτητα ATI, η nVidia η δικιά μου είναι με αντάπτορα DVI σε HDMI.

Σκληρός, ό,τι νά ναι.
Eμενα ο υπολογιστης ειναι συνδεδεμενος σε αυτη τη τηλεοραση plasma με αναφερομενη αναλυση μόνο 1024x768 στα 100ΜΗz.

Δε νομιζω οτι "ολη τη δουλεια κανει ο επεξστης"...

Με ATI HD καρτα ομως εχεις συνδεση HDMI οπου περναει εικονα+ηχος.

Εισαι απολυτα σιγουρος οτι δεν παιζει ρολο ο αργος σκληρος?

Για αναπαραγωγή HD αρχείων και Blu-Ray οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι
1. CPU: Intel P4 541 ή AMD Athlon 64 X2 3800+
2. GPU-κάρτα γραφικών: Intel G45 ή nVidia GForce 7600GT ή ATI Radeon HD 2400
3. RAM-μνήμη: 2GB για Vista και 7, 1GB για XP

Τα παραπάνω ισχύουν με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείς το Hardware Acceleration της κάρτας γραφικών.

Αν δεν χρησιμοποιείς το HA της κάρτας γραφικών τότε οι ελάχιστες απαιτήσεις σε CPU-επεξεργαστή είναι:
Intel D 950 ή AMD Athlon 64 X2 3800+
Aπ τα λεγομενα σου προκυπτει οτι αν εχεις AMD>3800 τοτε δεν παιζει ρολο το HA της καρτας.
Anyway, εγω καλυπτω τις απαιτησεις που εγραψες.
Athlon 64 x2 4400+ στα 2,2GHz, s939
Ati HD 5450 512MB
RAM= DDR400 3GB cas 2.5 dual channel mode

Tρεχω Win 7-64 Ultimate.

Για την 5450 πρεπει να κανω κατι για να ενεργοποιησω το Hardware Acceleration της που ειπες, ή γινεται αυτοματα?

Και αλλη μια ερωτηση για τη RAM, εισαι σιγουρoς οτι και η DDR1 ειναι καλη? Εχω 2Χ1024 + 2Χ512, μηπως οι 2x512 ειναι περιττες και να τις αφαιρεσω?

Reaction score
0

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!θελω να αγορασω ενα laptop(θα εκτελει και χρεη htpc) το οποιο θα ειναι συνδεμενο με τον denon 1910 και αυτος με την σειρα του με τον optoma hd20.επειδη με μπερδεψε λιγο το συγκεκριμενο post θελω να κανω την εξης ερωτηση..
για αναπαραγωγη 1080p ισχυει το ιδιο με τα htpc?δλδ με μια ATI Radeon HD 5470 512mb την κανω την δουλεια μου ε???ευχαριστω προκαταβολικα και μπραβο σε αυτους που προσπαθουν και κρατουν το site τοσο αψογο:137:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

T
Aπ τα λεγομενα σου προκυπτει οτι αν εχεις AMD>3800 τοτε δεν παιζει ρολο το HA της καρτας.
Anyway, εγω καλυπτω τις απαιτησεις που εγραψες.
Athlon 64 x2 4400+ στα 2,2GHz, s939
Ati HD 5450 512MB
RAM= DDR400 3GB cas 2.5 dual channel mode

Tρεχω Win 7-64 Ultimate.

Για την 5450 πρεπει να κανω κατι για να ενεργοποιησω το Hardware Acceleration της που ειπες, ή γινεται αυτοματα?

Και αλλη μια ερωτηση για τη RAM, εισαι σιγουρoς οτι και η DDR1 ειναι καλη? Εχω 2Χ1024 + 2Χ512, μηπως οι 2x512 ειναι περιττες και να τις αφαιρεσω?
Το σύστημά σου είναι αρκετό για αναπαραγωγή HD, η μνήμη ποτέ δεν είναι περιττή.
Το HA το ενεργοποιείς από τις ρυθμίσεις του προγράμματος αναπαραγωγής που έχεις, προϋποθέτει όμως τα εξής:
1. Τα τελευταία updates των Windows
2. Τους τελευταίους οδηγούς της κάρτας γραφικών
3. Το τελευταίο update του DirectX(DirectX End-User Runtimes June 2010)

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!θελω να αγορασω ενα laptop(θα εκτελει και χρεη htpc) το οποιο θα ειναι συνδεμενο με τον denon 1910 και αυτος με την σειρα του με τον optoma hd20.επειδη με μπερδεψε λιγο το συγκεκριμενο post θελω να κανω την εξης ερωτηση..
για αναπαραγωγη 1080p ισχυει το ιδιο με τα htpc?δλδ με μια ATI Radeon HD 5470 512mb την κανω την δουλεια μου ε???ευχαριστω προκαταβολικα και μπραβο σε αυτους που προσπαθουν και κρατουν το site τοσο αψογο:137:

Δεν νομίζω να υπάρχει laptop αυτή την στιγμή στην αγορά που να μην μπορεί να αναπαράγει HD.
Με την HD 5470 θα είσαι οκ.

Reaction score
0

Αγαπητέ dimitris__ αυτό που έγραψες είναι λάθος, δεν μπορείς να αναπαράγεις με οιαδήποτε CPU HD υλικό ή Blu-Ray, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσεις το HA της κάρτας γραφικών.
ΗΑ δεν σημαίνει ότι όλη την δουλειά την κάνει η κάρτα γραφικών, πάντα κάτι μένει και για τον επεξεργαστή.
Όχι, δεν μπορεί να παίξει σε CPU δεκαετίας, μέσα σε λογικά πλαίσια μιλάμε πάντα. Δηλ ένα pentium 4 μηχανάκι δεν θα έχει πρόβλημα, αρκεί να έχει ένα PCIe slot για να κουμπώσει η κάρτα.

Reaction score
0

Το σύστημά σου είναι αρκετό για αναπαραγωγή HD, η μνήμη ποτέ δεν είναι περιττή.
Το HA το ενεργοποιείς από τις ρυθμίσεις του προγράμματος αναπαραγωγής που έχεις, προϋποθέτει όμως τα εξής:
1. Τα τελευταία updates των Windows
2. Τους τελευταίους οδηγούς της κάρτας γραφικών
3. Το τελευταίο update του DirectX(DirectX End-User Runtimes June 2010)
Kαταρχην χαιρομαι που μου λες οτι αυτος ο επεξστης 5ετιας ειναι επαρκης, η μητρικη s939, oι μνημες DDR1 400ΜΗz και ο αργος green 5400rpm σκληρος, ολα ενταξει :107:

Εισαι σιγουρος οτι χρειαζομαι ram 3GB? Απ οτι ξερω την περισσοτερη μνημη την αξιοποιει κανεις οταν τρεχει αναλογες βαρειες εφαρμογες, εγω μονο κατεβασμα κανω και θεαση ταινιων. Γιαυτο λεω, μηπως να αφαιρεσω 1GB να μην καιω και ρευμα και να το πουλησω :102:

Το προγραμμα αναπαραγωγης που συνηθως χρησιμοποιω ειναι το Media Player Classic, ποιο ειναι το option για το HA που λες? Αν δεν το ενεργοποιησω τι συνεπειες εχω? To VLC εχει HA option? To WMP?
Τα updates αυτα τα παιρναω.

Reaction score
0

Ιστοριες για αγριους, πρεπει να διαβασω ολο αυτο το κατεβατο? :103:
Και χωρις να το εχω διαβασει και να εχω κανει ολα αυτα που λεει, βλεπω χωρις κολληματα. Μόνο καποιες φορες που προχωραω τη ταινια μπροστα ή πισω εχω στιγμιαιο παγωμα. Λες οτι με τις ρυθμισεις θα μπορουσε να εξαλειφθει?

Reaction score
0

Kαταρχην χαιρομαι που μου λες οτι αυτος ο επεξστης 5ετιας ειναι επαρκης, η μητρικη s939, oι μνημες DDR1 400ΜΗz και ο αργος green 5400rpm σκληρος, ολα ενταξει :107:

Εισαι σιγουρος οτι χρειαζομαι ram 3GB? Απ οτι ξερω την περισσοτερη μνημη την αξιοποιει κανεις οταν τρεχει αναλογες βαρειες εφαρμογες, εγω μονο κατεβασμα κανω και θεαση ταινιων. Γιαυτο λεω, μηπως να αφαιρεσω 1GB να μην καιω και ρευμα και να το πουλησω :102:

Το προγραμμα αναπαραγωγης που συνηθως χρησιμοποιω ειναι το Media Player Classic, ποιο ειναι το option για το HA που λες? Αν δεν το ενεργοποιησω τι συνεπειες εχω? To VLC εχει HA option? To WMP?
Τα updates αυτα τα παιρναω.
Ο "αργός" green σκληρός δίνει 100ΜΒ/s ενώ ένα blu-ray χρειάζεται 5MB/s.

Tα VLC, WMP κλπ ξέχασέ τα όταν μιλάμε για αναπαραγωγή HD. Απεγκατέστησε όλα τα codecs που έχεις και βάλε μόνο MPC-HC και directx redistributable από το site xvidvideo.ru.

Αν όλα πάνε καλά, κατα την αναπαραγωγή ο MPC-HC θα αναγράφει κάτω "Playing (DXVA)". Αν λέει σκέτο "Playing" την πάτησες, και δεν θα μπορέσεις να παίξεις 1080p. Το DXVA σημαίνει hardware acceleration.

Όσον αφορά στο ρεύμα, τα παλιά PC καίνε πολύ. Το δικό σου το κόβω να τραβάει 120-150W idle, ενώ ένα καινούριο core i7 καίει περίπου 40-50W, οπότε μην το σκέφτεσαι καλύτερα. Άσε τη μνήμη να υπάρχει, 2-3W καίει αυτή.

Reaction score
3
Καλημερα σε ολους
Γιατι δεν βαζετε το XBMC ως player?
Συνδιαζει τα παντα. Κανει ταυτοχρονα δυο κινησεις που το FFDSHOW δεν μπορει να κανει . Συνδιαζει το Resize-Aspect Ratio και μπορειτε να προσαρμοσετε το format της ταινειας π.χ 2,35¨1 η 1,78¨1 σε ολη την επιφανεια της τηλεορασης χωρις παραμορφωση και απωλειες πληροφοριων. Και το σπουδαιτερο ταυτοχρονη υποστηριξη DXVA Χ2.
Eγω με Ε6400 2,13 εχω CPU USAGE 7-12%
Παρατειστε λοιπον τον MPCLASSIC που καθε φορα πρεπει να βαζετε υποτιτλους η τον MEDIACENTER-MEDIA BROWSER.
Εχετε πληροφοριες για την ταινεια ,φωτογραφιες για τους ηθοποιους και πολλα αλλα.
Και τελος υπαρχουν περιπου 15 παραλλαγες του XBMC αναλογα του οπτικου γουστου σας και το κυριοτερο μερικα απο αυτα τα 15 SKINS υποστηριζουν την ελληνικη γλωσσα.

Και δεν χρειαζεται κανενα CODEC .Eιναι ενσωματωμενοι...............

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το XMBC δεν υποστηρίζει Blu-Ray, Dolby TrueHD και DTS HD.
To resize-Aspect Ratio 2.35:1 και 1.78:1 χωρίς απώλεια πληροφορίας και χωρίς παραμόρφωση δεν είδα να το αναφέρει στις προδιαγραφές του.

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=XBMC_Features_and_Supported_Formats/Codecs#Notes

Reaction score
0

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το XBMC, αλλά στον MPC-HC έχει 1-2 πραγματάκια που είναι εκ των ουκ άνευ για μένα:

Frame interpolation με ffdshow και avisynth
Χρήση custom pixel shaders όπως http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=42178

Αν δεν παίζει και HD audio το XBMC τότε δεν κάνει σίγουρα για μένα.

Reaction score
3
@ GKondoletas
Απο οτι βλεπω εγω δεν υπαρχει απωλεια πληροφοριων.Μονο που οταν γεμιζεις την οθονη τοτε υπαρχει ενα ελαφρυ στρετσαρισμα προς τα πανω.
Δεν με ενδιαφερει to BLU-RAY μονο οι ματροσκες που εχω.

@ DIMITRIS
Κατεβασε το XBMC και βαλε το SKIN ( NIGHT or BACKROW ) και μετα μου μιλας για MPCLASSIC. Επισης το BIG CIRRUS σου δινει την δυνατοτητα εαν δημιουργησεις κατηγοριες GENRES επειδη ολα τα εργα τα εχουν σε τουλαχιστον 2-3 κατηγοριες να δηλωνεις εσυ ποια κατηγορια ειναι π.χ μονον WESTERN.

Εγω εχω και τα 15 περιπου SKINS

Υ.Γ Δεν χρησιμοποιω ενισχυτη.

Reaction score
0

Το XBMC είναι περισσότερο πρόγραμμα "βιντεοθήκης" παρά player. Τα skins και οι δυνατότητες αρχειοθέτησης με ενδιαφέρουν πολύ λιγότερο απ' ότι η δυνατότητα αναπαραγωγής HD ήχου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale