KEF Reference 201/2 Loudspeakers

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

"…the best stand-mounted speaker I’ve heard in my system."

KEF Reference 201/2 Loudspeakers
Price: $5000 USD per pair.
Warranty: Five years parts and labor.

Review Summary

Sound
"In my room, the 201/2 reached firmly to under 50Hz -- as low, really, as any stand-mounted speaker can be expected to without sacrificing too much sensitivity -- and then reproduced everything from there on up with as much transparency, clarity, and detail as I’ve heard from any dynamic speaker." "Despite the neutrality and high degree of detail they’re capable of, the 201/2s didn’t come across as cold, clinical robots, as some linear, highly revealing speakers do. Instead, they were surprisingly fleshed out and well textured, making voices sound rich and lifelike."

Features
"The 201/2 is a true three-way design -- you don’t often see three-way stand-mounted speakers, especially of this size -- with a 6 1/2" paper-based woofer that’s crossed over at 450Hz to the Uni-Q cone driver." "Uni-Q is a coincident driver technology…" "where the tweeter driver is located within a larger cone-based driver, occupying the space normally reserved for the dustcap." In the case of the 201/2 (and all the KEF Reference models), it’s a 1" titanium-dome tweeter that delivers the highs inside a 6 1/2" cone that’s used for midrange frequencies. Fourth-order slopes cross over the drivers at 2.5kHz."

Use
"Around back, there are three sets of binding posts, allowing you to tri-wire the 201/2s if you wish…. You’ll also see three small screw-in devices that offer a very welcome feature: high- and low-frequency contouring."

Value
"While $5000 is quite a lot of money for a speaker that needs to be propped up off the floor, it certainly isn’t too steep a price for the 201/2 when you realize that you can pay a whole lot more for a speaker and get considerably less. Furthermore, I don’t know of a speaker priced less than the 201/2 that offers the same collection of strengths, even among the many so-called 'giant-killers.'"

Full Review: Soundstage!
Μετρήσεις: Click

Reaction score
877
Μπορώ να πω ακριβώς το ίδιο για το Reference 207 που αυτή τη στιγμή έχω στο δικό μου σύστημα. Μακράν ότι πιο ολοκληρωμένο έχω ακούσει ως τώρα.
Σ' έχω ξαναρωτήσει...ποια πήρες...τα ref207/2005 (με το supertweeter) ή τα ref207/2 (τα καινούργια άνευ S/T)...για πες μας...
Έχω διαβάσει πως δεν υπάρχει διαφορά στον ήχο από το 'παλιό' στο 'νέο'...
Ούτως άλλως τε τα ηχεία είναι διαμάντια...

Reaction score
1
Φίλε Sudoku, συγνώμη αν ξέχασα να σου απαντήσω. Πήρα τα 207 του 2005 με το supertweeter γιατί τα βρήκα στο κουτί τους σε μια τρομερή τιμή.

Όντως, τα πράγματα είναι όπως τα λες. Τα δύο αυτά ηχεία δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Αυτό που μπόρεσα να εντοπίσω ως διαφορά των δύο αυτών ηχείων είναι ότι το καινούριο φτάνει το max της απόδοσης του με πολύ περισσότερα ενισχυτικά σε σχέση με την προηγούμενη version. Σαν τελικό αποτέλεσμα όμως, και τα δύο μου έχουν προσφέρει συγκινήσεις ιδίας εντάσεως.

Στους προσεχείς μήνες θα έχω την ευκαιρία να διαπιστώσω αν υπάρχουν και επιπλέον διαφορές, καθώς έχω είδη κανονίσει μια συγκριτική δοκιμή με την βοήθεια του νέου αντιπροσώπου της Kef, που παρεμπιπτόντως οφείλω να σας πω ότι με εντυπωσίασε με τον επαγγελματισμό του, την προθυμία του και την αγάπη του για αυτό που κάνει.

Αντρίκο, επειδή αυτή την περίοδο είμαι πολύ πηγμένος όπως σου είπα και από το τηλέφωνο, δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βρω τον χρόνο για μια πλήρη αναφορά στις διαφορές του 207 με του 801. Πιστεύω ότι στο τέλος του μήνα θα είμαι έτοιμος για μια πολύ όμορφη αναφορά. Μην ξεχνάς επίσης ότι ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει την μετακόμιση και τα μισά μηχανήματα βρίσκονται στο πατρικό μου. Ούτε κουρτίνες δεν έχω βάλει και κάθε Κυριακή μεσημέρι που πάω να ακούσω μουσική, βλέπω την γειτόνισσα γυμνή να απλώνει τα ρούχα και... υπάρχει πρόβλημα.

Παρόλα αυτά, πάρε μια φώτο για να δεις που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή που μιλάμε… με κλειστά τα παντζούρια.

Reaction score
1
Συγχαρητήρια!!! Αυτά κάτω είναι MF-KW??
Αυτά τα τέρατα των 70 κιλών είναι τα Musical Fidelity F-18. Υβριδικά, με 16 mosfet και 2 x 6922 στο κάθε κανάλι, με dual mono τοπολογία, δύο τεράστιους μετασχηματιστές και τροφοδοσία που ακόμα προσθέτω τα μF.

Τα συγκεκριμένα τέρατα θα διενισχύσουν τα Kef, με το ένα να αναλαμβάνει την ενίσχυση των μέσο-υψηλών και το άλλο την ενίσχυση των χαμηλών μονάδων. Ο πρώτος θα παίξει με 4 E88CC της Telefunken που έχουν πολύ "ζεστή", περιγραφική και ογκώδη μεσαία περιοχή και μια κρυστάλλινη και εκτεταμένη υψηλή περιοχή, ενώ ο δεύτερος που θα αναλάβει την χαμηλή περιοχή των συχνοτήτων, θα φορέσει κατά 99% τις Jan Philips 6DJ8 ECG (τις μπλε και όχι τις πράσινες), που θα δώσουν πολύ μεγαλύτερο εύρος και πολύ καλύτερο "χτύπο" στο χαμηλό.

Ο προενισχυτής του συστήματος δεν θα είναι αυτός που βλέπετε, γιατί δεν έχει δύο ζεύγη εξόδων. Στην θέση του θα κάτσει μάλλον ο Line 3 της Sonic Frontiers ή ο Ref-2 της Audio Research ή ο Counterpoint SA-5000 ή ο SFL-2 της Sonic Frontiers ή ο BAT VK-5i ή 50 ή 51. Όποιος πέσει στα δόντια μου από αυτούς, θα αγοραστεί αυτομάτως. Βάσει των τεχνικών τους χαρακτηριστικών ταιριάζουν... ταμάμ που λένε και οι βρομοκώληδες γείτονες, γιατί όλοι τους διαθέτουν πάνω-κάτω και με μικρές αποκλείσεις, αυτά που χρειάζονται οι MFs.

Μόλις φτιάξω το σύστημα όπως θέλω και φυσικά έρθουν και οι κουρτινίτσες με τα ηχοαπορροφητικά και τα κατάλληλα "περιποιητικά" του χώρου, θα σας φωνάξω.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: KEF Reference 201/2 Loudspeakers

Ωραία πράγματα! Καλορίζικα τα εργαλεία και καλή τύχη στην αναζήτηση προ. Keep us updated! :mrgreen:

Reaction score
877
Αυτά τα τέρατα των 70 κιλών είναι τα Musical Fidelity F-18. Υβριδικά, με 16 mosfet και 2 x 6922 στο κάθε κανάλι, με dual mono τοπολογία, δύο τεράστιους μετασχηματιστές και τροφοδοσία που ακόμα προσθέτω τα μF.
Τα συγκεκριμένα τέρατα θα διενισχύσουν τα Kef, με το ένα να αναλαμβάνει την ενίσχυση των μέσο-υψηλών και το άλλο την ενίσχυση των χαμηλών μονάδων. Ο πρώτος θα παίξει με 4 E88CC της Telefunken που έχουν πολύ "ζεστή", περιγραφική και ογκώδη μεσαία περιοχή και μια κρυστάλλινη και εκτεταμένη υψηλή περιοχή, ενώ ο δεύτερος που θα αναλάβει την χαμηλή περιοχή των συχνοτήτων, θα φορέσει κατά 99% τις Jan Philips 6DJ8 ECG (τις μπλε και όχι τις πράσινες), που θα δώσουν πολύ μεγαλύτερο εύρος και πολύ καλύτερο "χτύπο" στο χαμηλό.....
Εγώ πάλι (αν υπάρχει δυνατότητα γεφύρωσης) θα έβαζα ένα MF στο κάθε 207...Καμιά φορά το πιο απλό είναι και το καλύτερο...Δεν χρειάζονται μαντζουνιές με τέτοια μηχανάκια...Ούτως άλλως τε θα καλαηδήσουν...
Ο συγκεκριμένος δέ συνδυασμός των εγγλέζικων ενισχυτικών-ηχείων MF-KEF πολύ με εξιτάρει μιας κι εγώ ακούω με τον ίδιο...KEF REFERENCE 205(2005) / MUSICAL FIDELITY A5CR.......Απλά μαγικά....

Reaction score
1
Ωραία πράγματα! Καλορίζικα τα εργαλεία και καλή τύχη στην αναζήτηση προ. Keep us updated! :mrgreen:
Ελπίζω να βρεθεί κάτι σύντομα, γιατί έχω βαρεθεί να περιμένω. Όπως και να έχει, θα σας κρατάω ενήμερους.

Reaction score
1
Εγώ πάλι (αν υπάρχει δυνατότητα γεφύρωσης) θα έβαζα ένα MF στο κάθε 207...Καμιά φορά το πιο απλό είναι και το καλύτερο...Δεν χρειάζονται μαντζουνιές με τέτοια μηχανάκια...Ούτως άλλως τε θα καλαηδήσουν...
Ο συγκεκριμένος δέ συνδυασμός των εγγλέζικων ενισχυτικών-ηχείων MF-KEF πολύ με εξιτάρει μιας κι εγώ ακούω με τον ίδιο...KEF REFERENCE 205(2005) / MUSICAL FIDELITY A5CR.......Απλά μαγικά....
Δεν είναι και τόσο πολύπλοκη υπόθεση η διενίσχυση. Πάντως, αυτό που λες είναι γεγονός. Τα Kef με τα μεγάλα MF παίζουν απίθανα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.042
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Grigoris1966