Keystone correction - Ερώτηση

Reaction score
14
Μια μικρή ερώτηση κρίσεως.

Ο παλιός προτζέκτορας μου ηταν απο το ταβάνι "κρεμασμένος" και ολα ηταν καλά αφού ήταν απολυτα κεντραρισμένος με την οθόνη μου.

Ο νέος προτζέκτορας εχει τον φακό του τέρμα αριστερά αντί τέρμα δεξιά που ήταν στον παλιό.

Αποτέλεσμα η εικόνα έχει "φύγει" περίπου 50-70 πόντους απο το κέντρο της οθόνης.

Με το keystone correction έφερα και τη εικόνα στο κέντρο χωρίς καμμιά αισθητή παραμόρφωση.

Η ερώτηση είναι το ψηφιακό keystone χαλάει την ποιότητα? Εχω ακούσει και μου φαίνεται λογικό ότι ένα 5-10% μειώνεται ο χρόνος απίκρισης και κατα συνέπεια η ποιότητα εικόνας αφού εμπλέκεται ψηφιακό φίλτρο και γίνεται μια παραμετροποιήση του σήματος.

Αληθεύει, γιατί με βλέπω με το γεωτρύπανο (BLACK & DECKER) να τρυπάω το ταβάνι.... και όχι τίποτε άλλο αλλά μετά απο 4 ούπα ταβανίσια θα μοιάζω με τον Ασπρομάλη της γειτονιάς μας (σε λίγο πιο χοντρό όμως και χωρίς την κακιά συνήθεια των σιγαρέττων!!!!!) !!!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Με τον δικο μου παντως (900αρης), βλεπω διαφορά με το ψηφιακο keystone ακομα και στο -+1, προς το χειροτερο και μαλιστα σε στατικη εικονα. Αν σκεφτουμε οτι σε κινουμενη τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα για τον scaller απ'οτι σε στατικη, θα σου συνιστουσα να ξεκινησεις τις εσκαφες...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Επειδη ακριβως ειπες οσα ειπες στην τελευταια σου παραγραφο σε αφηνω να παιδευτεις και να λαβεις απαντηση απο καποιον αλλο που δεν εχει κακες συνηθειες :lol: :lol:

Reaction score
0
Ο 900άρης δεν έχει οριζόντιο lens shift? Έχω βάλει τους lcd μέσα στις επιλογές μου λόγω των ευκολιών στην τοποθέτηση, για να μην προβληματίζομαι ξανά με βάσεις κλπ όπως τότε με τον 4805. Άμα έχει lens shift τι να το κάνεις το keystone?
Το πόσο πολύ χαλάει η εικόνα με keystone δεν λέγεται! Μιλάμε για μια μονάδα από το 0 στι +1 ή το -1 και τα πατερνάκια του dve τρελαίνονται! Βγάζουν είδωλο, νομίζεις ότι φταίει το sharpness, χαμηλώνεις sharpness χωρίς αποτέλεσμα....ένα μπάχαλο! Σου τρελαίνει τις ρυθμίσεις! Αν δεν μπορείς να φέρεις τον φακό ακριβώς στο κέντρο, δεδομένου και του offset (αν υπάρχει) καλύτερα να βλέπεις με μια μικρή απόκλιση στις γωνίες παρά να χρησιμοποιείς keystone.

Reaction score
14
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Επειδη ακριβως ειπες οσα ειπες στην τελευταια σου παραγραφο σε αφηνω να παιδευτεις και να λαβεις απαντηση απο καποιον αλλο που δεν εχει κακες συνηθειες :lol: :lol:
Τελικά με ασπρισα και εγινα Ανδρέας για λίγο, και ο προτζέκτορας ηρθε στην ευθεία.

Λόγω ταβανίσιας προβολής έπρεπε να δώσω λίγη οριζόντια κλειδόπετρα (keystone) και δεν είδα καμμιά διαφορά προς τα κάτω (δεν χειρότέρεψε)

Η Εικόνα ήρθε αλφάδι καθώς η κινέζικη E-Screen 120" οθόνη εχει οδηγούς και μπορείς να την σύρεις ελαφρά δεξιά και αριστερά.

Ο Optoma για μια ακόμα φορά θα πώ ότι είναι συγκλονιστικός και η εικόνα του με εχει ξετρελάνει.

Ανδρέα ευχαριστώ που μου εδειξες τον σωστό δρόμο.....!!!!!! :p :shock: :o :( :)

Reaction score
0
Και γώ που έχω το Toshiba MT700 με +5 Keystone  :oops: :oops: χάνω πολύ σε ποιότητα έτσι ? :( :(
Τώρα όμως που μου έστειλε ο Σάκης την χειροποίητη βάση οροφής θα κάτσω το Σαβ-Κύριακο και θα παιδευτώ και θα γίνω άσπρος από την ταβανόσκονη  :lol: ....αλλά από Δευτέρα .....0 (μηδέν) Keystone ....και ποιόητα στο full  8) :lol:

Reaction score
14
menelaos said:
Και γώ που έχω το Toshiba MT700 με +5 Keystone  :oops: :oops: χάνω πολύ σε ποιότητα έτσι ? :( :(
Τώρα όμως που μου έστειλε ο Σάκης την χειροποίητη βάση οροφής θα κάτσω το Σαβ-Κύριακο και θα παιδευτώ και θα γίνω άσπρος από την ταβανόσκονη  :lol: ....αλλά από Δευτέρα .....0 (μηδέν) Keystone ....και ποιόητα στο full  8) :lol:
Με ηλεκτρική σκούπα με πέρασε η γυναίκα μου μετά την 4πλή ουποποιήση, για να μπορέσω να συνεχίσω το διάβα μου στο υπολοιπο σπίτι, αλλά αξιζε τον κόπο!!!

Καλή τύχη menelae

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.585
Πρεπει καποιος να κραταει τον σωληνα της σκουπας (σκουπα αναμενη) διπλα απο την τρυπα οταν την κανεις

Reaction score
0
dream_GR said:
menelaos said:
Με ηλεκτρική σκούπα με πέρασε η γυναίκα μου μετά την 4πλή ουποποιήση, για να μπορέσω να συνεχίσω το διάβα μου στο υπολοιπο σπίτι, αλλά αξιζε τον κόπο!!!

Καλή τύχη menelae
Ουφφφφφ .......ΤΑ ΚΑΤΆΦΕΡΑ !!!!! :lol:

Πράγματι (όπως έλεγε και ο Ανδρέας Π. :lol:) ήταν μια δύσκολη ημέρα αλλά το αποτέλεσμα άξιζε . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην

γυναίκα μου και στα παιδιά μου για την βοήθεια και την κατανόηση που μου έδειξαν , χωρίς την οποία δεν θα είχε γίνει το ΤΙΤΑΝΙΟ

αυτό έργο. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και την ηλεκτρική σκούπα :shock: του σπιτιού για την πολύτιμη βοήθειά

της :lol: :lol: :lol: :lol:( Το παρατράβηξα λιγάκι εεεεεε ? :oops: :oops: :roll:....ούτε απονομή Oscar να είχαμε :lol: :lol:)

Reaction score
3
Εγώ πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι 0 ή το ΠΟΛΥ +,-1 keystone. Το πιό σημαντικό είναι ο προβολέας να είναι στην ίδια ευθεία με την οθόνη (οριζόντια & κάθετα). Κι αυτό γίνεται όταν κάτι από τα 2 δεν είναι μόνιμα στημένο ή όταν είναι και τα 2 στημένα μόνιμα.

Reaction score
0
dream_GR said:
Η Εικόνα ήρθε αλφάδι καθώς η κινέζικη E-Screen 120" οθόνη εχει οδηγούς και μπορείς να την σύρεις ελαφρά δεξιά και αριστερά.
Ποια ειναι αυτη η κινεζικη E-Screen 120"? Τιμη?

Reaction score
7
Εγω εχω μια Euroscreen που εχει και αυτη "οδηγους" -βασικα μια ραγα που περναει απο το πλαι η βιδα που βιδωνει επανω της το παξιμαδι του στηριγματος....

Ειναι καλο αυτο γιατι δεν εισαι υποχρεωμενος να ελεγξεις αν τα 2 στηριγματα ειναι στο ιδιο υψος, στην ιδια ευθεια αλφαδιασμενα ΚΑΙ στο σωστο σημειο στον τοιχο, ωστε μολις κρεμαστει η οθονη να ειναι και στο κεντρο του δωματιου....

Δεν ξερω ποσες οθονες εχουν αυτη τη δυνατοτητα, αλλα καποιες εχουν σταθερα σημεια που μπαινουν τα στηριγματα...

Reaction score
14
TUONOS said:
dream_GR said:
Ποια ειναι αυτη η κινεζικη E-Screen 120"? Τιμη?
Επειδη εδω μέσα υπάρχουν μερικοί εμποροι που θα μπορύσαν να σε καθπδηγήσουν σωστά για την τιμή, θα ήθελα να ακούσω πόσο την πουλάνε οι ίδιοι.

Εγω την αγορασα απο την Αποθήκη στο σταθμό Λαρίσσης κοντά 500€ και είναι ηλεκτροκίνητη, με τηλεχειρισμό και εχει το πίσω της κομμάτι βαμμένο μάυρο. Αυτό είναι σημαντικό καθώς πίσω απο την οθόνη εχω μια ντάνα μηχανημάτων και δεν ήθελα τα λαμπάκια και τα φωτάκια να φαίνονται seethrough πίσω απο το πανί.

Επίσης σε συζήτηση που έιχα με τον Ανδρέα μου είπε μια τιμή κοντά στα 450€ όμωε δεν ξέρω αν αυτή είναι με ΦΠΑ ή χωρίς?

Γενικά αξίζει καθώς το πανί δεν διαφέρει απο της Dalite και πολύ. 1.1 gain εχει και είναι όμορφη με καλοβαμμένο μαυρο πλαισιο γυρω της

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.369
Members
38.691
Νεότερο μέλος
agnooumenos