King Arthur

Reaction score
13
Μέσα στο Σαββατοκύριακο νοίκιασα την συγκεκριμένη ταινία να την δω.Ξεκινόντας από την υπόθεση θα πω ότι με ξάφνιασε και με απογοήτευσε λιγάκι το γεγονός ότι η υπόθεση της ταινίας δεν είχε καμιά σχέση με τα κόμικς και τα παραμύθια που διαβάζαμε μικροί για τον Βασιλιά Αρθούρο (εγώ προσωπικά δεν ήξερα ότι η ιστορία της ζωής του είχε σχέση με την ρωμαϊκή αυτοκρατορία! - αλλά οι θρύλοι αυτά λένε και εκεί βασίστηκαν οι παραγωγοί).Στην ταινία παρατηρούμε μια μικρή περίοδο από την ζωή του (πιο πολύ μοιάζει με ακριβή ποιοτική τηλεταινία παρά με την εξιστόρηση της ζωής ενός θρύλου).Παρόλα αυτά η ταινία μας χαρίζει ένα ευχάριστο δίωρο με ωραία σκηνικά μάχης στα καταπράσινα λιβάδια της Ιρλανδίας με ωραία κορεσμένα χρώματα και πολλές σκοτεινές σκηνές που εύκολα θα ζορίσουν τους προβολείς.Η τεχνολογία των computer graphics έβαλε και εδώ το χέρι της για να αποδοθούν πιο σωστά και ρεαλιστικά σκηνές όπως εκείνη με την μάχη πάνω σε μια παγωμένη λίμνη.Εν τούτης έχουν κατσκευαστεί και μεγάλα σκηνικά όπως αυτό του τείχους που εκτείνεται αρκετές εκατοντάδες μέτρα.Στις μάχες έχουν συμμετάσχει πάνω από 300 κομπάρσοι και οι κοντινές σκηνές έχουν γυριστεί από πολλές γωνίες λήψης και δίνουν στον θεατή μια πολύ ζωντανή και ρεαλιστική εικόνα και ατμόσφαιρα.Επίσης στο DVD παρέχεται και μία εναλλακτική έκδοση του τέλους.Η μπάντα ήχου είναι 5.1 Dolby Digital και οι υπότιτλοι καλύπτουν πολλές χώρες την Ευρωπαϊκής ηπείρου.Παρακάτω προσθέτω μερικές εικόνες :

Reaction score
49
Johnny η εικόνα είναι letterbox ή anamor.?
Σε προβολέα την είδες?
Αφού παιδεύτηκες να μας ενημερώσεις γράψε και το μέσο προβολής!! :wink:

Καλή παρουσίαση!

Reaction score
13
Γιάννη η εικόνα είναι αναμορφική με λόγο 2,35:1.Επίσης είναι και progressive.
Η δεύτερη ερώτησή σου μου ξύνει πληγές.....δυστυχώς το είδα σε απλή τηλεόραση.Προετοιμάζομαι πάντως για τον προβολέα....

Σε ευχαριστώ.

Reaction score
49
Γιάννη η εικόνα είναι αναμορφική με λόγο 2,35:1.Επίσης είναι και progressive.
Η δεύτερη ερώτησή σου μου ξύνει πληγές.....δυστυχώς το είδα σε απλή τηλεόραση.Προετοιμάζομαι πάντως για τον προβολέα....

Σε ευχαριστώ.
Δεν ήθελα βεβαίως να ξύσω πληγές........
Και θα έλεγα ότι σε καλό σου βγαίνει που αργείς να πάρεις προβολέα.
Δες που πέσαν οι τιμές..............................

Αλήθεια το progressive που κολλάει?
Αν το DVDp είναι progressive scan, έτσι θα παίξει και την ταινία.
Μήπως ήθελες να γράψεις κάτι άλλο?

Την ταινία θα την δω μέσα στις επόμενες 2 βδομάδες και θα επανέλθω με σχόλια! :roll: :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εμένα πάλι η εν λόγω ταινία δεν μου άφησε απολύτως τίποτα.
Με εξαίρεση κάποιες σκηνές δράσης, μαχών και ξεκοιλιασμάτων που έχουν ενδιαφέρον μόνο για την τεχνική πλευρά του θέματος, το σενάριο ήταν παιδαριώδες, οι ηθοποιοί ανάλατοι (παίζουν σαν να μην πληρώνονται γι αυτό) και το στόρυ έμπαζε.
Οι δεύτεροι ρόλοι στις περισσότερες περιπτώσεις αποδίδονται πολύ καλύτερα από τον πρωταγωνιστικό. Ενδεχομένως με άλλον αρθούρο να μου άρεζε και λίγο.

Ενδιαφέρουσες για test προβολέα οι σκοτεινές σκηνές, αλλά δεν γίνεται ρε γμτ σε όλη την ταινία να έχει συνεφιά, σου σπάει τα νεύρα...

Νομίζω ότι έδωσαν αρκετή (όχι πολύ) σημασία στο περιτύλιγμα αλλά η κομπόστα δεν έδεσε μιας και λείπει αυτό το κάτι, που υποστηρίζει μια καλή ταινία την οποία θες απλά να την ξαναδείς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera