- Reaction score
- 0
Το λοιπόν. Διαβάζοντας το thread "η δύναμη της λογικής" του κωσταυτιά, δεν μπόρεσα παρά να υποκείψω στη δύναμη της. Ωστόσο έχω κάποιες απορίες μιας και που πρέπει να ομολογήσω ότι οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες επί του θέματος των ενεργών ηχείων. Αυτό λοιπόν που θέλω να καταλάβω είναι ο εξής. Τα ενεργά ηχεία (στην προκειμένη περίπτωση τα klein and hummel, όπως καταλαβαίνω είναι ηχεία που περιλαμβάνουν και το στάδιο της τελική ενίσχυσης. Δηλαδή, αυτό που πρέπει να προστεθεί, είναι ένας προενισχυτής και μία πηγή. Η ερώτησή μου είναι: Κάνει οποιοσδήποτε προενισχυτής? Τι έξοδο πρέπει να έχει?
Αν η απάντηση είναι ότι κάνει ο οποιοσδήποτε προενισχυτής, τότε δεν είναι δυνατή η σύνδεση οποιασδήποτε πηγής ακόμα και αναλογικής?
Κατά αυτήν την έννοια τα ενεργά ηχεία δεν είναι χρήσιμα μόνο σε όσους έχουν χρησιμοποιούν κατά αποκλειστικότητα ψηφιακές πηγές
Σε αυτό το σημείο μπορεί να μου πει κάποιος, "και γιατί ρε φίλε θέλεις αναλογική πηγή, νομίζεις ότι παίζει καλύτερα?". Όχι, αυταπάτες δεν έχω. Αντιθέτως έχω πολλά βινύλια και καλές τυπώσεις που απολαμβάνω να τις ακούω αν και χωρίς αμφιβολία έχει υποδεέστερη ποιότητα από την ψηφιακή πηγή.
Αυτά. Τα φώτα σας.
Αν η απάντηση είναι ότι κάνει ο οποιοσδήποτε προενισχυτής, τότε δεν είναι δυνατή η σύνδεση οποιασδήποτε πηγής ακόμα και αναλογικής?
Κατά αυτήν την έννοια τα ενεργά ηχεία δεν είναι χρήσιμα μόνο σε όσους έχουν χρησιμοποιούν κατά αποκλειστικότητα ψηφιακές πηγές
Σε αυτό το σημείο μπορεί να μου πει κάποιος, "και γιατί ρε φίλε θέλεις αναλογική πηγή, νομίζεις ότι παίζει καλύτερα?". Όχι, αυταπάτες δεν έχω. Αντιθέτως έχω πολλά βινύλια και καλές τυπώσεις που απολαμβάνω να τις ακούω αν και χωρίς αμφιβολία έχει υποδεέστερη ποιότητα από την ψηφιακή πηγή.
Αυτά. Τα φώτα σας.