klipsch r 120 sw subwoofer

Reaction score
3
έχω αγοράσει αυτό το subwoofer εδώ και δυο μέρες και δεν μου αρέσει καθόλου έτσι όπως σκάει το μπάσο, το μπάσο βουίζει και δεν είναι καθόλου κοφτό και δυνατό παρότι είναι 12αρι. έχω ένα yamaha RXA 870 ενισχυτή και δυο κολώνες yamaha ns 777, όλα τα υπόλοιπα είναι klipsch.
Δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις που έχει πάνω το μπάσο hz , gain αλλά δε μου αρέσει όπως σκάει και το phase είναι κανονικά όχι reverse

μπορεί κάποιος να μου προτείνει καμια ρύθμιση που ίσως αλλάξει το βουητό που ακούω? διότι μου έχουν πει όλοι τα καλύτερα γι αυτό
το μπάσο και το λόγο αυτό το αγόρασα, το έχω συνδέσει με lfe wireworld luna 8 cable και αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως δεν είναι καλο
το καλώδιο ή έπρεπε να πάρω δίχαλο

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.657
Καλώς ήρθες!

Δεν είναι θέμα καλωδίου ούτε δίχαλου( ; ), αυτό έλειπε, αλλά τοποθέτησης.
Δοκίμασε άλλες θέσεις μέχρι να βρεις πού παίζει δυνατότερα ή κάνε subwoofer crawl τοποθετώντας στο sub στη θέση ακρόασης και παρατηρώντας επίσης πού παίζει δυνατότερα. Εκεί πρέπει να τοποθετηθεί.

Μετά μπορείς να το βελτιώσεις μέσω των ρυθμίσεων ή της αυτόματης ισοστάθμισης του Yamaha.

Reaction score
3
το YPAO ΤΗς YAMAHA το έχει σε ένταση στο -10 το οποίο και δεν ακουγόταν καθόλου σαν να μην είχα.
έχει κάτι ρυθμίσεις όπως frequency , gain , Q στο μενού του ενισχυτή αλλα δεν ξέρω που πρέπει να είναι και δε τα χω πειραξει μήπως και τα κάνω χειρότερα. thank you

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.657
το YPAO ΤΗς YAMAHA το έχει σε ένταση στο -10 το οποίο και δεν ακουγόταν καθόλου σαν να μην είχα.
έχει κάτι ρυθμίσεις όπως frequency , gain , Q στο μενού του ενισχυτή αλλα δεν ξέρω που πρέπει να είναι και δε τα χω πειραξει μήπως και τα κάνω χειρότερα. thank you

Στον ενισχυτή: Crossover frequency του sub 80Hz, gain όπου παίζει περίπου σωστά σε ένταση για την ώρα.
Στο sub: Crossover frequency στο max (τέρμα δεξιά), level στα 2/3, φάση 0.

Q είναι το εύρος επέμβασης στις συχνότητες ισοστάθμισης που καλύτερα να γίνει αυτόματα.

Reaction score
3
Στον ενισχυτή: Crossover frequency του sub 80Hz, gain όπου παίζει περίπου σωστά σε ένταση για την ώρα.
Στο sub: Crossover frequency στο max (τέρμα δεξιά), level στα 2/3, φάση 0.

Q είναι το εύρος επέμβασης στις συχνότητες ισοστάθμισης που καλύτερα να γίνει αυτόματα.
Ευχαριστω θα το κοιταξω

Reaction score
9.076
Καλησπέρα antbarakos και καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Κάνε αυτά τα περάματα που σου λέει ο Zizik και πιστεύω ότι θα το βρεις.
Όσο για την ένταση του sub που είναι στο -10db στη ρύθμισε εκεί από το Auto Setup του YPAQ αν είναι και τα υπόλοιπα ηχεία κοντά στην ίδια ένταση ΟΚ, αλλά αν παίζουν πιο δυνατά θα πρέπει να το ανεβάσεις manual.

Reaction score
9.076
Α, το σημαντικότερο ξεχάσαμε! Όλα τα ηχεία small και 80Hz.
Εκτός αν τα front είναι κολόνες και κατεβαίνουν χαμηλά !!!
Έτσι και αλλιώς θα στα βγάλει το setup του Yamaha

Reaction score
3
παιδιά έκανα τις ρυθμίσεις που μου είπατε και βελτιώθηκε αρκετά το sub. τώρα απο θέμα καλωδίου,
έχω το luna 8 wireworld subwoofer cable(1 rca) είναι καλό? σκέφτομαι μήπως δεν είναι καλό γιατί βλέπω
στα χαρακτηριστικά του οτι έχει 110-ohm και όλα τ άλλα καλώδια έχουν κοντά στα 75, αυτό σημαίνει οτι είναι καλό ή κακό? επίσης διαβάζω σε κάτι καλώδια που έχουν γείωση οτι εξαλείφουν το βουητό όπως κάτι audioquest. Μήπως να πάρω κανα τέτοιο αλλά το αγόρασα ακριβά και το δικό μου 3 μέτρα είναι

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Φιλε μου καλως ηρθες.
μην ασχολεισα τοσο πολυ οπως σου παν, και μη σκασ με τα καλωδια και τα εξαρτηματα κλπ, παρα μονο με τις ρυθμισεις και τη σωστη τοποθετηση στο χωρο η και τη φροντιδα αυτου.
Ξεχασε τα υπολοιπα

Reaction score
3
Φιλε μου καλως ηρθες.
μην ασχολεισα τοσο πολυ οπως σου παν, και μη σκασ με τα καλωδια και τα εξαρτηματα κλπ, παρα μονο με τις ρυθμισεις και τη σωστη τοποθετηση στο χωρο η και τη φροντιδα αυτου.
Ξεχασε τα υπολοιπα
παιδιά έχετε δίκιο, είμαι λίγο άσχετος όπως έχετε καταλάβει και έχω μιλήσει με πολλούς τεχνικούς και μόνο εσεις εδώ με βοηθήσατε

Reaction score
9.076
Οι αλλαγές καλωδίων ρεύματος, ηχείων, rca, είναι για δύσκολα αυτιά μη μπλέξεις με τέτοια θα χάσεις το μυαλό σου.

Reaction score
12
Καλά το θέμα ποιοτικό μπάσο είναι πονεμένη ιστορία, η τοποθέτηση είναι το παν. Εδω εγώ κατά λάθος διαπίστωσα οτι αν πάω το κεφάλι μου 40 πόντους πίσω απ τη θέση ακρόασης έχω ενα 30% παραπάνω σε απόδοση. Εκεί που κάθομαι κάνει τρυπά στους 50-70 κύκλους. Άντε βγάλε άκρη..... Με βοήθησε πάντως το REW software οπου διαπίστωσα και εκει το πρόβλημα άλλα κατάλαβα και περίπου πως πρέπει να στηθούν και που να κάθομαι.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas