klipsch rf 7 και βελτιωσεις by argi

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
μετα απο συμβουλη του argi , εστειλα τα crossover απο τα rf7 για αλλαγη πυκνωτων-αντιστασεων-καλωδιων κτλ. στον argi.

τα δοκιμασα χθες το βραδυ.
δεν πιστευα με τιποτα οτι θα ειχαν τοσo μεγαλη διαφορα...
πριν επαιζα μουσικη μεχρι το -7 στον προ γιατι απο εκει και πανω με τρυπουσαν τα αυτια τα tweeter.
χθες τον ανεβασα μεχρι +2 χωρις την παραμικρη ενοχληση(μονο απο τα db)
καλα ειναι δυνατον τοσο μεγαλη διαφορα απο ενα crossover?
η ακροαση εγινε με τελικο crown xls 1500.

αργυρη ευχαριστω για το καινουργιο ηχειο που εχω...

μεσα στην εβδομαδα θα τα δοκιμασω και με τους tsakiridis electra που ερχονται...

Reaction score
1
Απάντηση: klipsch rf 7 και βελτιωσεις by argi

Αντίστοιχη πρόταση για τα x-over των Synergy F3 ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

στο ειχα πει απο την αρχη η παλαιης σχεδιασης κρος (της κλιπς) βελτιωνονται παρα πολυ στον ηχο τους,ναι η διαφορα ειναι απιστευτη , χανει ολη την <κορνιλα> επιθετικοτητα , προβολικοτητα υψηλων.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Αντίστοιχη πρόταση για τα x-over των Synergy F3 ?
ναι , βασικα πολλα ηχεια (πολλων κατασευαστων ) πασχουν σε σημεια , που με λιγα ευρω (χωρις εργατικα) η βελτιωση ειναι αξιολογη, και μιλαμε με επωνυμα υλικα,αν αλλαχτουν περισοτερα υλικα (χωρις αλλαγη μεγεθους) τα αποτελεσματα ειναι πολυ καλα.<<Γενικα τα κρος συκωνουν βελτιωσεις πολλες.

Reaction score
29.546

Εχοντας ασχοληθεί με κρος ηχείων , πως το κάνατε αυτό το , απίστευτο ρε αργύρη?
Τι άλλαξες? , με τι τιμές αντικατέστησες , πυκνωτές , πηνία?, αντιστάσεις?
Τα πηνία που τα τύλιξες? τα μέτρησες? σε ποιο χώρο ? πως τα μέτρησες?
Πως γενικά?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αμα αποκαλυπσουμε το μυστικια παει το κλεισαμε το μαγαζι............:136:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

επομενο βημα θα ειναι να επεμβω στο κρος των χαμηλων(χαμηλομεσαιων) του rc64II, μεινετε συντονισμενοι................

Reaction score
29.546

Αλλάξέ του κανά μπουζοκαλώδιο , μην σου βραχυκυκλώσει κανά μπουζί , και φάει τον καταλύτη σε χρόνο 0.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εχεις μπερδεπσει την λουτσα με την βουρτσα
δεν πειραζει θα σου βαλω και σως να γλυστραει

ομορφαντρα μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ:626:

σου πουλησαν ξοανα για ηχεια...και συ το πιστεψες και τους κανεις θυσιες ............

Reaction score
29.546

Οχι εσένα σου πούλησαν ξόανα αγοράκι μου , αλλά δεν το πήρες χαμπάρι ακόμα.
Δεν πειράζει θα μεγαλώσεις και θα μάθεις.
Την σως για να γλυστράει βάλτην στα ξόανά σου . Αμα τελειώσει , η σως , ρίξε τα ξόανα στο τζάκι , μόνο για καυσόξυλα κάνουν.:124:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

re χλεπετζα , ο κοσμος το χει τουμαπνο και συ κρυφι καμαρι
τα τοτεμ που εχεις ολουθενε , μονο ηχεια δεν ειναι :410:

A

amoustakas

Guest

Επειδή ο argi άλλαξε και σε εμένα τα κρος θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου, καθώς έχω δύο ζεύγη RF-3 (σαν μπρος και πίσω). Η άποψή μου σχηματίστηκε αποκλειστικά με γνώμονα τα αυτιά μου.

Μετά από ακροάσεις αρκετών ωρών του δεύτερου ζεύγους RF-3 (με τα μαμά κρος) που έχω ξαναέβαλα τα RF-3 με τα πειραγμένα κρος από τον argi, τα οποία τα είχα δανείσει σε φίλο. Εννοείται το ίδιο setup και τοποθέτηση με ακρίβεια χιλιοστού.

Η αλλαγή της αντίστασης και των πυκνωτών των τουίτερ σε Mundorf και του καλωδίου που φεύγει από το κρος στην κόρνα που έκανε ο argi επέφερε όχι απλά ακουστή αλλά και ουσιώδη διαφορά στις μεσοψηλές και ψηλές συχνότητες ως προς την έντασή τους (χαμήλωσαν), τη σκληράδα (μαλάκωσαν) την καθαρότητά τους (έγιναν πιο διαυγείς) και τον τονικό χαρακτήρα και τις αρμονικές. Η αλλαγή αυτή επηρέασε φυσικά και τις υπόλοιπες συχνότητες με αποτέλεσμα να ακούγονται και αυτές καλύτερα (στα αυτιά μου πάντα). Γενικά ακούγονται καταφανώς περισσότερα πράγματα από ότι προηγουμένως και πιο διακριτά μεταξύ τους.

Κατ' εμέ άλλαξε ο χαρακτήρας του ηχείου από κόρνας σε κάτι μεταξύ κόρνας και τουίτερ. Επίσης έχω την αίσθηση ότι η ευαισθησία του ηχείου έπεσε ελαφρώς. Επίσης έχω την αίσθηση ότι τα ηχεία παίζουν σε κατάλληλα ηχητικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ δεν άλλαξε τίποτε στο χώρο, σε σημείο που δίνω τσίτες και απλά αρνούνται να ενοχλήσουν τα αυτιά μου.

Σε κάποιους ενδεχομένως μπορεί να τους άρεσε το ηχείο με τα μαμά κρος πιο επιθετικό και πριμάτο, πιο Klipsch, ενώ με την αλλαγή ίσως το έβρισκαν λίγο μουντό, αλλά εγώ μετά από πειραματισμό με διάφορες λάμπες κατέληξα στο ηχητικό αποτέλεσμα που επιθυμούσα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καπως ετσι ειναι, στην πορεια αλλαξα και πηνεια στα γουφερ ......εκει να δεις χαρες........
αλλη ταχυτητα (λογο αλλου χαλκου) αλλος ηχος...........

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis