Klipschorn Special Edition

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Με ρωτάει καλός φίλος και πελάτης μου "Πως παίζουν" και σκέφτηκα οτι τα καλύτερα καθαρματα ακουστικής τρέλας που υπάρχουν να μου δώσουν απαντήσεις βρίσκονται αφυσκτικά στριμωγμένα εδω μέσα.

Του είπα να τα ακροαστεί, κάτι που θα πράξει, αλλά επειδή ξέρω οτι είσαστε όλοι "αυτάκηδες" (και εμπιστεύομαι τα ώτα σας) μια πρώτη διαφώτιση θα ήταν χρήσιμη.

Αυτη τη στιγμή παίζει με ML Ascent όπως και εγώ.
Τι θα χάσει τι θα κερδίσει απο τη τράμπα;

Κάθησα αναπαυτικά στο καναπέ μου και περιμένω τη ψυχανάλυση σας.....
(Καλό Πάσχα αδέλφια και ευχαριστώ) "happy_1"

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φίλε Βαγγέλη Καλό Πάσχα να έχεις κι εσύ!

Το ερώτημα του "πως παίζει", είναι πολύ δύσκολο ούτως ή άλλως. Όταν όμως μιλάμε για ειδικές κατασκευές (κόρνες, πάνελ full range ή κάτι άλλο περίεργο και μακρινό σε σχέση με το τετριμμένο κουτί), το ερώτημα γίνεται εντελώς ρητορικό, αφού οι ειδικές περιπτώσεις έχουν τις ίδιες πιθανότητες να τις αγαπήσεις, όσο και να τις μισήσεις... εντελώς όμως.

Η ταπεινή μου άποψη είναι να πεις του κολλητού σου να κάτσει στα αυγά του και είτε να προσπαθήσει να κάνει τα ascent να παίξουν, είτε να πάει σε μία παρόμοια λύση. Και λέω να τα κάνει να παίξουν, γιατί πραγματικά αυτά τα ηχεία δεν τα έχω ακούσει πουθενά να παίζουν σωστά, για διάφορους λόγους. Αν έχει όρεξη να το ψάξει, σίγουρα θα ανταμειφθεί στο μέλλον. Αν από την άλλη δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί με τα ML γιατί του φαίνονται ιδιότροπα, εύχομαι να μην πάρει klipschorn ποτέ, διότι μάλλον θα τα "σουτάρει" από κανένα παράθυρο.

Μετά το μπλέξιμο με τα klipschorn, τα ML θα του φαίνονται plug and play προϊόν του bill gates. :happy_9:

Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, το ηχείο για τα προσωπικά μου γούστα είναι πολύ καλό. Είναι μιας σχολής όμως, που όχι μόνον έχει ιδιαίτερο ήχο (θέλει χρόνο ούτως ή άλλως για να συνηθίσει κανείς το χοάνισμα), αλλά έχει και τις ιδιομορφίες της, με μεγαλύτερη αυτήν της τοποθέτησης. Εδώ έχουμε ένα ηχείο που αν δεν μπει σε γωνία και αν το δωμάτιο δεν έχει κατάλληλες διαστάσεις, απλά... ΔΕΝ παίζει. Και δεν μιλάω μόνον για έλλειψη χαμηλών, διότι ουσιαστικά μόνο με την τοποθέτηση αυτή συμπληρώνεται σωστά η κόρνα από τους τοίχους, αλλά και σε άλλους τομείς.

Το ρισκάρει λοιπόν ο κολλητός?...
Εγώ πάντως, μάλλον θα πήγαινα σε μεγαλύτερα πάνελ... :cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και επειδή ρώτησες για το τι θα κερδίσει σε σχέση με αυτά που έχει, ΑΝ όλα πάνε καλά με τα υπόλοιπα, δυναμικά, ατάκα και φυσικά πολλά και εύκολα dB...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.127
Να το πάρει, αλλά μόνον υπό το πρίσμα της ικανοποίησης ενός καπρίτσιου, (ελληνιστί, απωθημένου). Το ηχείο αυτό είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός ενδόξου παρελθόντος, (ενδόξου μεν, αλλά παρελθόντος), και είναι τεχνολογικά ξεπερασμένο σε όλους τους τομείς. Αν το πάρει, θα κερδίσει υψηλότερη στάθμη με λιγότερα βατ, αλλά με σαφείς χρωματισμούς, καθώς επίσης και υψηλότερη διασπορά κυρίως στον οριζόντιο άξονα. Θα χάσει την τονική και αρμονική ακρίβεια στις μεσαίες και υψηλές που χαρακτηρίζει τις μεμβράνες. Και τα δύο ηχεία χωλαίνουν σαφώς στα μπάσα. Να μην το πάρει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.004
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos