Knockin' on heavens door... again...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Πρέπει να υπάρχουν καμιά εικοσαριά best of και box sets του Bob Dylan. Στην τελευταία κυκλοφορία όμως δύσκολα αντιστέκεται κανείς, ακόμη κι αν έχει τα περισσότερα από τα τραγούδια της συλλογής. Προφανώς δεν αντιστάθηκα ούτε κι εγώ αφού ήταν στην σημερινή πρωινή παραλαβή. Υφασμάτινη κόκκινη θήκη - κουτί, με τρία cd μαύρα mini βινύλια με αντίστοιχα covers, ένα 40σέλιδο ένθετο και μερικές συλεκτικές κάρτες από συναυλίες, ξεκινώντας από το '61. Από κάπου εκεί ξεκινούν και τα τραγούδια των τριών cd.

Disc 1
1. Song To Woody
2. Blowin' In The Wind
3. Masters Of War
4. Don't Think Twice, It's All Right
5. A Hard Rain's A Gonna Fall
6. The Times The Are A-Changin'
7. All I Really Want To Do
8. My Back Pages
9. It Ain't Me, Babe
10. Subterranean Homesick Blues
11. Mr Tambourine Man
12. Maggie's Farm
13. Like A Rolling Stone
14. It's All Over Now, Baby Blue
15. Postively 4th Street
16. Rainy Day Women #12 & 35
17. Just Like A Woman
18. Most Likely You Go Your Way (And I'll Go Mine)
19. All Along The Watchtower

Disc 2
1. You Ain't Goin' Nowhere
2. Lay Lady Lay
3. If Not For You
4. I Shall Be Released
5. Knockin' On Heaven's Door
6. On A Night Like This
7. Forever Young
8. Tangled Up In Blue
9. Simple Twist Of Fate
10. Hurricane
11. Changing Of The Guards
12. Gotta Serve Somebody
13. Precious Angel
14. The Groom's Still Waiting At The Altar
15. Jokerman
16. Dark Eyes

Disc 3
1. Blind Willie McTell
2. Brownsville Girl
3. Silvio
4. Ring Them Bells
5. Dignity
6. Everything Is Broken
7. Under The Red Sky
8. You're Gonna Quit
9. Blood In My Eyes
10. Not Dark Yet
11. Things Have Changed
12. Make You Feel My Love
13. High Water (For Charley Patton)
14. Po' Boy
15. Someday Baby
16. When The Deal Goes Down

Σε τιμή προσφοράς από το jpc.de, με 18,99 γιούρια (από δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα), νομίζω ότι αξίζει τον κόπο με το παραπάνω. :126:

Enjoy!

...

Reaction score
1
Απάντηση: Knockin' on heavens door... again...

Σε τιμή προσφοράς από το jpc.de, με 18,99 γιούρια (από δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα), νομίζω ότι αξίζει τον κόπο με το παραπάνω. :126: ...
Από 32,99€...:107:
Και γω μηδαμινή αντίσταση...το παράγγειλα...:610:

Reaction score
8
αν και λειπουν καποια βασικα, οπως το Σαρα, το αλλη μια κουπα καφε, το σενιορ κ.λπ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Knockin' on heavens door... again...

Όχι...... αλλά έχει κάτι καλούλια....:114:
Έχει πολλά καλούλια, απλά αυτή η συλλογή είναι το essential Dylan +μερικά ακόμη, οπότε δεν τσιμπάμε. Είναι προτιμότερο να επενδύσει κανείς σε επιλεγμένους δίσκους του Dylan παρά σε τέτοιες συλλογές.

Από καθαρά μουσικής άποψης η καλύτερη συλλογή είναι το 30th anniversary. Το είχε δείξει ζωντανά η κρατική τηλεόραση κάπου στις αρχές των '90s, και είναι απλά καταπληκτικό!

Reaction score
8
ακριβως
τον εχω σε βινυλιο και ειναι καταπληκτικος, ειδικα οι εκτελεσεις στα αγαπημενα μου κομματια Knockin' On Heaven's Door και All Along The Watchtower

Reaction score
1.213

Προφανώς δεν αντιστάθηκα ούτε κι εγώ αφού ήταν στην σημερινή πρωινή παραλαβή. Υφασμάτινη κόκκινη θήκη - κουτί, με τρία cd μαύρα mini βινύλια με αντίστοιχα covers, ένα 40σέλιδο ένθετο και μερικές συλεκτικές κάρτες από συναυλίες, ξεκινώντας από το '61. Από κάπου εκεί ξεκινούν και τα τραγούδια των τριών cd.

Σε καταλαβαινω..γιατι τα ξαναπηρες :137:

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Knockin' on heavens door... again...

Μόνο εγώ είμαι τελικά που βρίσκω το Bob Dylan υπερτιμημένο;

Mερικα συγκροτηματα epic / goth metal εχουν διασκευασει dylan..μηπως θελεις να το ξανασκεφτεις ?? :138:

......... πλακα κανω βρε ...:142: (ελπιζω :138: )

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ημαρτον Κυριε!
Τον ενοχλει ο Στρατος και παει και αγοραζει Dylan:111:
Μου φαινεται πως πρεπει να ξεκινησουμε παλι εντατικα μαθηματα.

Παμε παλι:
1)Ξεχναμε την, εως σημερα , ζωη μας στην στρουγκα
2)Πινουμε παντα τσαι, ποτε καφε
3)Εκτιμουμε το καλο ψαρι, το κρεας το απεχθανομαστε!
4)Απο μουσικη ακουμε μονο οτι εχει κιτρινες ετικετες
5)Τα Θεσ/τικα δεν αρκουν ως δευτερη ξενη γλωσσα. Μαθαινουμε
και μια αλλη ωστε να μην μπερδευομαστε κατα τις αγορες που κανουμε
απο το διαδικτυο
κλπ κλπ κλπ:142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μόνο εγώ είμαι τελικά που βρίσκω το Bob Dylan υπερτιμημένο;
Ο Dylan είναι όντως υπερτιμημένος... εμπορικά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς που έχουν περάσει ποτέ από τον πλανήτη, πέραν προσωπικών προτιμήσεων (η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ τρελαίνομαι τόσο πολύ). Για την αξιολόγησή του δεν χρειάζεται και τόσος χρόνος. Μην κοιτάς τώρα τα γούστα του Καφάτου που ακούει ένα κομμάτι Στράτο, δύο Wagner, κάνει διάλλειμα με Πλούταρχο και μετά βάζει Callas ή ό,τι βάλει τέλος πάντων το ραδιόφωνο εκείνη την ώρα. Αυτός δεν μπορεί να αξιολογήσει ούτε το "περνά περνά η μέλισσα". Το ακούει και φαντάζεται έναν... "άρχοντα" να τραγουδάει. :137:

...

Reaction score
4.250

Ο BOBDYLANμαζι με τον NEILYOUNG θα ελαγα ηταν η κορυφη ενός ειδος μουσικης αυτό που ονομαζουμε FOLCROCK. Μπορει να μην μ αρεσει ο Καζαντζιδης αλλα μ αρεσει δεν μαρεσει ηταν στην κορυφη του λαικου τραγουδιου. Το ιδιο και ο Dylan. Και επειδη ηταν στα νιατα μου ο αγαπημενος τραγουδιστης δεν θελω να μου τον προσβαλετε γιατι…..θα θυμωσω. Τα τραγουδια του ειχαν απ όλα. Από πολιτικα μηνυματα της εποχης εκεινης και τα χρονια εκεινα για να πας κοντρα στο αμερικανικο κατεστημενο δεν ηταν απλη υποθεση. Τα ερωτικα του τραγουδια αγγιζαν την νεολαια της εποχης του ενω με την φυσαρμονικα καταφερνε να σε ταξιδευει.
Πιστευω ότι η συνεργασια του με τους THEBAND ηταν σταθμος στην καριερα του μιας και εκανε μια στροφη στο υφος, το οποιο μεχρι τοτε ηταν εντονα επηρεασμενο από τον Γουντυ Καθρυ. Σημειωτεον ότι η πρωτη ταινια του Μαρτιν Σκορτσεζε ηταν το «THELASTWALTZ» στο οποιο εκανε αφιερωμα στους THEBAND. Μετα από μικρο χρονικο διαστημα κυκλοφορησε τριπλο αλμπουμ σε βινυλιο (τι άλλο?) με την μουσικη της ταινιας στην οποια συμμετεχει ολος ο αφρος της Αμερικανοαγγλικης ροκ μουσικης και φυσικα και ο Ντυλαν. Τωρα κυκλοφορει και σε DVD (το αγορασα από τα SEVEN πριν κανα χρονο με μονο 10 ευρω!) Από τους δισκους του το αγαπημενο μου «DESIRE». Σαν χαρακτηρας ειχε τις παραξενιες του και ο καθενας τον βλεπει με διαφορετικο τροπο.
Η αντιμετωπιση του από το κατεστημενο μοιαζει με τον τροπο που αντιμετωπισθηκε και ο Μ. Θεοδωρακης στην Ελλαδα. Δηλαδη αποστροφη όταν ηταν στα ντουζενια του και ηρωας όταν αποσυρθηκε.
Φωνη δεν ειχε καθολου καλη αλλα ωστοσο με τον στιχο και την μουσικη επικοινωνουσε κατ ευθειαν με την ψυχη σου. Τετοιοι καλλιτεχνες σπανια βγαινουν. Κατ εμε.

Reaction score
8
«THELASTWALTZ» στο οποιο εκανε αφιερωμα στους THEBAND. Μετα από μικρο χρονικο διαστημα κυκλοφορησε τριπλο αλμπουμ σε βινυλιο (τι άλλο?) με την μουσικη της ταινιας στην οποια συμμετεχει ολος ο αφρος της Αμερικανοαγγλικης ροκ μουσικης και φυσικα και ο Ντυλαν. Τωρα κυκλοφορει και σε DVD
τα διαθετω και τα δυο.
Ολα καλα με τον Ντυλαν μεχρι που προσπαθοντας να γινει ενα με τον εαυτο του τοριξε στην θρησκεια εξου και η μετεπειτα προοθηση απο το αμερικανικο κατεστημενο.
Παντως σαν μουσικη καλλιτεχνικη αξια, προσωπικα ο Νιλ ειναι σαφως ανωτερος.

Reaction score
4.250

Ισως να μην ηταν μονο η θρησκεια, το χρημα γιατι οχι? Πιθανον σιγα-σιγα γινεται και η αποροφηση του απο το συστημα. Παντως ο πρωτος δισκος στην ουσια που γινεται αυτη η μεταστροφη και ερχεται η καθαρα εμπορικη μουσικη ηταν το SLOW TRAIN COMING. Ενας δισκος ισως οχι κακος αλλα σαφως δεν ηταν DYLAN. O Dylan και στα "καλα" του χρονια ηταν πολυ προσεχτικος οσον αφορα την καριερα του. Μπορει να επερνε ρισκα αλλα οσο το δυνατον πιο μικρα.

Reaction score
8
καθαρα εμπορικη μουσικη ηταν το SLOW TRAIN COMING.
θυμαμαι την εποχη που ειχε βγει ολες οι καφετερειες επαιζαν το man gives names to all the animals

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881