lacie cinema black record και MAC

Μηνύματα
77
Reaction score
2
καλημερα,
αγορασα το ανω media player και δεν παιζει ελληνικους υποτιτλους.
καπου διαβασα οτι ισως κατι να γινει αν του φτιαξω ενα υποφακελλο στα περιεχομενα.

Πως θα μπορουσα με terminal ισως να δω το δισκο και τα περιεχομενα του;
ειμαι τελειως ασχετος με τις εντολες, αλλα προθυμος...

ευχαριστω
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.458
Απάντηση: lacie cinema black record και MAC

Δε νομίζω να χρειάζεται terminal.Το συγκεκριμένο player πρέπει να έχει μια θύρα usb slave,άρα μπορείς να το συνδέσεις με usb στο mac.Αν ο δίσκος του lacie είναι φορμαρισμένος σε ext2/ext3 εγκατέστησε πρώτα στο mac το ExtFSManager.Αν ο δίσκος του lacie είναι φορμαρισμένος σε NTFS εγκατέστησε πρώτα στο mac το MacFuse. Φτιάξε το φάκελο που θες στο mac και πέρνα το μετά στο σκληρό του lacie.
Μέσω δικτύου δεν βλέπει ο mac τον lacie?Α τον βλέπει μπορείς να στείλεις το φάκελο με smb ή με ftp στον lacie.
Ακόμη για πιο απλά κάνε copy τον φάκελο από τον mac σε ένα usb stick και μετά σύνδεσε το usb stick στον lacie και πέρνα το αρχείο.
 

Μηνύματα
77
Reaction score
2
Απάντηση: lacie cinema black record και MAC

ευχαριστω για την απαντηση.
Τον δισκο τον βλεπω στο mac με UPnP Media Server= twonky media server και wifi. βεβαια βλεπω μονο τους φακελλους με τα αρχεια οπως ταινιες, μουσικη. δεν βλεπω τον ιδιο τον δισκο ο οποιος υποθετω ειναι ntfs. Eβαλα paragon-mac fuse. Toν βλεπω στο system profiler αλλα δεν μπορω να τον "δω".
θα ηθελα αν υπαρχει τροπος να δημιουργησω ενα φακελλο font μεσα στο φακελλο firmware μηπως καταφερω να δω ελληνικους υποτιτλους γιατι η lacie αν κ εστειλα μειλ με εγραψε. το κολπο αυτο το διαβασα για ενα δισκο lacie παλιοτερο που εχει ιδιο firmware με izak. Αν το βαλω οπως προτεινεις, δεν εχω ελεγχο που θα μπει

ειμαι ψιλοασχετος ομως αλλα ελεγα να το δοκιμασω
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.458
Απάντηση: lacie cinema black record και MAC

Μην το δοκιμάσεις καλύτερα γιατί πιθανόν δε θα δουλέψει και ίσως σου δημιουργήσει πρόβλημα στο μηχάνημα.Κατέβασες το τελευταίο firmware για το lacie?Μήπως βάλαν υποστήριξη για ελληνικά?
 

Μηνύματα
77
Reaction score
2
Απάντηση: lacie cinema black record και MAC

Το εχω κατεβασει το τελευταίο firmware και ενω πρωτα εδειχνε κινεζικα, τωρα δεν παιζει καν τις ταινιες με ξεχωριστους υποτιτλους.
Μαλλον θα το αφησω προς το παρον γιατι οπως λες πιθανον να γινει μαλακια.

Σε ευχαριστω
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.458
Απάντηση: lacie cinema black record και MAC

Πάντως να ξέρεις ότι με UPnP Media server δεν φαίνονται οι εξωτερικοί υπότιτλοι,παρά μόνο εσωτερικοί υπότιτλοι σε ματρόσκες,mp4 κλπ.
Με smb μπορεί να συνδεθεί με το mac?Ετσι θα δεις σίγουρα εξωτερικούς υπότιτλους.
 

Μηνύματα
77
Reaction score
2
Απάντηση: lacie cinema black record και MAC

αν κ δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις με smb, οτι κ να δοκιμασα δεν μπορω να δω το δισκο στο μακ. απο comm+k οτι κ να βαλω μου λει οτι ο δισκος ειναι διαθεσιμος κ να βαλω τα αρχεια locally
 



Μηνύματα
77
Reaction score
2
Απάντηση: lacie cinema black record και MAC

τελικα μαλλον θα πρεπει να περιμενω η μαμα να βγαλει καμμια αναβαθμιση που να υποστηριζει τα ελληνικα... μεχρι τοτε τον ηπια!
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.458
Απάντηση: lacie cinema black record και MAC

Για δες αυτό:
Yes, the LaCinema Black does support this functionality by using Unicode text files with extensions .sub (MicroDVD format) and .smi. In order to work correctly, use the same file name for both the video file and subtitle text file, and store both of them in the same folder location on your LaCinema Black. For example, if the file name of the video file is “Movie.avi,” then you will need to re-name the subtitle text as either “Movie.sub” or “Movie.srt.”

Υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους σε UTF-8 αλλά το 99% των ελληνικών υποτίτλων που όλοι έχουμε είναι σε cp1253 (Greek Windows).
Κατέβασε το Jubler από το macupdate,είναι free πρόγραμμα επεξεργασίας υποτίτλων και θα ανοίγεις με αυτό τα αρχεία των υποτίτλων και θα αλλάζεις το encoding σε UTF-8
Τα .srt αρχεία μπορείς να τα ανοίξεις και με το TextEdit επίσης και να αλλάξεις την κωδικοποίηση σε utf-8
 


Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.458
Απάντηση: lacie cinema black record και MAC

Αν συνδέσεις στο lacie έναν usb δίσκο με την ταινία πχ mymovie.avi και τον υπότιτλο mymovie.srt σε utf-8 δεν την παίζει με υπότιτλους?
 

Μηνύματα
77
Reaction score
2
Απάντηση: lacie cinema black record και MAC

οχι μονο δεν την παιζει αλλα πολλες φορες αν οχι παντα δεν παιζει καν την ταινια που εχει υποτιτλους σε αλλη γλωσσα εκτος απο αγγλικα. νομιζα πως επαιζε ρολο η χωρα που εχεις διαλεξει στις ρυθμισεις αλλα τελικα ουτε αυτο παιζει ρολο.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Μηνύματα
3.033.334
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo
Top