LAND OF THE BLIND

Reaction score
0

H ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ (LAND OF THE BLIND)

"Ο Τζο (Ρ. Φάινς) είναι ένας στρατιώτης που υπακούει πρόθυμα τις διαταγές των ανωτέρων του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου είναι φύλακας. Η χώρα του βρίσκεται υπό το απολυταρχικό καθεστώς του ισόβιου προέδρου Μαξιμίλιαν και της αδίστακτης Πρώτης κυρίας, που έχουν σπείρει τον τρόμο στους πολίτες της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια. Όλα θα αλλάξουν για τον Τζο όταν κάνει την γνωριμία του πολιτικού κρατούμενου Θορν (Ντ. Σάδερλαντ). Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί σταδιακά μία παράνομη φιλία, και οι επαναστατικές ιδέες του Θορν θα οδηγήσουν τον Τζο να αμφισβητήσει την τυφλή υποταγή του στο καθεστώς και τελικά να ταχθεί και ο ίδιος με το μέρος της επανάστασης... "

Σκηνοθέτης: Robert Edwards
Ηθοποιοί: Ralph Fiennes Donald Sutherland Lara Flynn Boyle Tom Hollander Camilla Rutherford Laura Fraser Harry Eden Marc Warren

Η ταινια ειναι μια Πολιτικη Αλληγορια με εντονο το στοιχειο της Σατιρας αλλα και του Θριλλερ.
Ξεχαστε οτι διαβασατε για την υποθεση παραπανω η τελοσπαντων κρατηστε την κεντρικη ιδεα.
Ειναι απο τις ταινιες που μετα το τελος της θα θελησεις να συζητησεις το τι ειδες.
Δεν διεκδικει δαφνες πρωτοτυπιας (υπαρχει αλλωστε και το 1984 και ο σκηνοθετης δεν το αρνειται :wink:) ομως η αδιευκρινιστη τοπου και χρονου Χωρα καθως και οι ενδυματολογικες επιλογες του σκηνοθετη δημιουργουν ενα ιδιαιτερο ,σουρεαλιστικο σκηνικο.
Μπουργκες ,Peron ,Mussolini ,Orwell,1984 και room 101,Soviet ,Pol Pot και Khmer Rouge ,Kim Jong il .
Βεβαια ολα αυτα εχουν την σημειολογια τους.
Αλλα αυτο θελει κουβεντα.
Κανενας αλλος την ειδε; 8)
Την βρηκα αρκετα ενδιαφερουσα και μου αρεσε σαν ταινια.(ισως λογω της αγαπης μου στα πολιτικα θριλλερ και στο 1984 :wink: )

What's better than a big juicy steak?

Reaction score
0
Και εγώ την είδα. Πραγματικά μηδέν. Τίποτα. Πριν 30 χρόνια θα την έβλεπα με άλλο μάτι σίγουρα , σήμερα όμως , άχρηστη !!! :(

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut