Laptop για χρηση ως htpc!

Reaction score
1
Καλησπερα σε ολους. Ποιες πρεπει να ειναι οι προδιαγραφες ενος laptop που θα δουλευει αποκλειστικα σαν player .mkv και .avi αρχειων?
Θελω να βλεπω 1080p αρχεια χωρις κολληματα σπασιματα κτλ...
Eπισης μια 15.4 οθονη μου αρκει ενω δεν απαιτω να εχει bd rom αφου ειμαι κατοχος ps3. Εξοδος hdmi για τη tv κρινεται απαραιτητη.Εχω καποιες ιδεες http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1137166&Manufacturer=Acer&category=69977907&catalog=21 και http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1160001&Manufacturer=HP&category=69977907&catalog=21. Η βοηθεια σας θα ειναι χρησιμη. Thanks!!!

Reaction score
1
εγω για ολες τις δουλειες εχω 1 acer 5920G. Φοραει Core 2 Duo T7500, 2GB DDRII, 8600GT και φυσικα εχει πανω την πολυ βολικη HDMI εξοδο. Το συνδεω καθημερινα για την αναπαραγωγη ταινιων απο τον βιντεοπροβολεα που εχω. Ειναι ο OPTOMA - HD 70. Ο ηχος παει με toslink στον ενισχυτη.

Mε εχει βολεψει πολυ. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Το ειχα παρει και σε πολυ καλη τιμη.

Reaction score
164
(Σου απαντάω σε αυτό το θέμα)
Το ένα από τα δύο που προτείνεις είναι Acer, επομένως λόγω ανύπαρκτης, ουσιαστικά, εγγύησης βγαίνει από το παιχνίδι.
Το δεύτερο το έχω εδώ και μερικές ημέρες. Δεν έχω δοκιμάσει MKV ακόμα, αλλά με Core 2 Duo/2Ghz και GeForce 9600M GΤ/512 δεν νομίζω να έχει κανένα πρόβλημα.

Reaction score
164
Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να είναι ικανοποιημένος από το σέρβις τους. Γεγονός είναι ότι δεν χαλάνε συχνά, αλλά αν χαλάσουν μένεις ξεκρέμαστος. Το ρίσκο είναι δικό σου. Προσωπικά, τα απέρριψα χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Reaction score
1
αυτο εγω στο διαψευδω, ξερω και αλλα 2παιδια με acer και δεν εχουν κανενα προβλημα.

Reaction score
164
αυτο εγω στο διαψευδω, ξερω και αλλα 2παιδια με acer και δεν εχουν κανενα προβλημα.
Τι πρόβλημα δεν έχουν;
Δεν χάλασε; Δεν είπα ότι θα χαλάσει. Σε προειδοποιώ τι θα συμβεί ΑΝ χαλάσει.
Το πήγαν για σέρβις και τους το έφτιαξαν, χωρίς να πλακωθούν στο ξύλο και χωρίς να τους σπάσουν τα νεύρα στην αναμονή; Η συντριπτική πλειοψηφία, σε πολλά φόρα, λέει ακριβώς το αντίθετο.

Reaction score
1
Απάντηση: Laptop για χρηση ως htpc!

Ποιες πρεπει να ειναι οι προδιαγραφες ενος laptop που θα δουλευει αποκλειστικα σαν player .mkv και .avi αρχειων?
Θελω να βλεπω 1080p αρχεια χωρις κολληματα σπασιματα κτλ...
Δεν θα σου προτεινω καποιο συγκεκριμενο. Ομως οποιοδηποτε με επεξεργαστη Τ7100 και πανω δεν εχει προβλημα στην αναπαραγωγη 1080p. Απλως κοιτα να εχει dvi ή hdmi θυρα και θα εισαι ΟΚ. Και φυσικα εξοδο spdif για τον ηχο.

Reaction score
1
Εκτος απο τον επεξεργαστη να δωσω σημασια στη καρτα γραφικων? Φανταζομαι οτι οι 9600GT μπορουν ανετα να σηκωσουν 1920*1080.Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!

Reaction score
1
η 9600GT σηκωνει fullHD για την πλακα της! και η 8600GT παιζει αψογα δοκιμασμενα. Εγω προσωπικα θα πηγαινα σε μια μεση λυση δηλαδη την 8600GT που ηδη εχω κ ειναι πολυ καλη και για photoshop. οι ακριβες πιανουν τα λεφτα τους στα παιχνιδια και στην επεξεργασια βιντεο, γραφικων κλπ...

Reaction score
0
Αν και δε θα μιλήσω για laptop, να πω κι εγώ απ'την εμπειρία μου ότι
AMD Athlon 3400 με ATi 1950 Pro ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ 1080p. 720p μια χαρά.
Intel Core2Duo με 9600GT παίζει τα 1080p
ΑΛΛΑ

Δεν ξέρω αν εχει ξαναναφερθεί, αλλά πέραν του bitrate του video, ρόλο παίζει και το natural aspect της ταινίας. Ενώ λοιπόν όσες είναι το κλασικό 2.35:1 (υπάρχουν δλδ μαύρα πλαίσια) τα 1080 τρέχουν σφαίρα.
ΟΜΩΣ
Σε bitrate βαρβάτα (άνω των 10), με 16:9 (να πιάνει όλη τη widescreen) δλδ, υπήρχαν κάποιες σκηνές που χανόταν η εικόνα με τον ήχο. Σε μεμονωμένες σκηνες ξαναλέω. Δεν παύει όμως να'ναι ψεγάδι.

Το αναφέρω μη σας τύχει κι εσάς και απορήσετε...

By the way, nice forum,

υγ. Πότε θα δούμε τον HW-10??? Οεο...

Reaction score
0
Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να είναι ικανοποιημένος από το σέρβις τους. Γεγονός είναι ότι δεν χαλάνε συχνά, αλλά αν χαλάσουν μένεις ξεκρέμαστος. Το ρίσκο είναι δικό σου. Προσωπικά, τα απέρριψα χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Το δικό μου κάποια στιγμή κόλλησε, το πήγα στό σέρβις κάπου στην Πειραιώς και μου είπανε ότι το μοντέλο δεν βγαίνει πια , και καθώς είχε λήξει η εγγύηση δεν υπήρχαν διαθέσιμα ανταλλακτικά ... το πήρανε μέσα για 5 λεπτά και μετά μου είπανε οτι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα .....

στην παρατήρηση μου οτι δεν το πήρα για 1 ή δύο χρόνια μόνο, και οτι θα έπρεπε να να υπάρχει μέριμνα για όσα έχουν ήδη πουληθεί (after sales service το λένε ?? customer care το λένε??) , η απάντηση ήταν σηκωμένοι ώμοι ...... και όταν είπα οτι καλύτερα να είχα πάρει sony η απάντηση ήταν ........ ναι , αλλά θα το πλήρωνες πιο ακριβά !!!!!!!!!!!!!!!

κατέληξε στο πεζοδρόμιο ........

φυσικά acer δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσω ξανά ..........

Reaction score
62
Απάντηση: Laptop για χρηση ως htpc!

Έχω Pavillion DV5 1030ev.
Παίζει 1080p άνετα χωρίς κανένα πρόβλημα και κόλλημα.
Μπορείς να προχωρήσεις με μια κίνηση την ταινία από την αρχή της στο τέλος της χωρίς να κολλήσει καθόλου. Έχει και τηλεκοντρόλ για να έχεις πρόσβαση από μακριά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.631
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale