LAPTOP για HTPC

Reaction score
0
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ QUEST ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ.

FS Amilo m3438 P-745M (1.8),17" Bright View,1024MB,2x80 GB SATA, GeForce 6800 256MB , DVDRW-DL, DVI.
Παίζει απιστευτα games, πολύ καλή απεικόνιση σε βιντεοπροβολέα ( ΑΕ700 με DVI ) και είναι και φορητός.

Τιμή κάτω απο χίλια ( χωρίς ΦΠΑ )

NLS

Reaction score
1
bright view?
μπλιαχ

άλλος ένας βλακώδης τρόπος για να πουν ότι έχει την "τζαμένια" οθόνη; (καλά ΤΙ τους έχει πιάσει με αυτή την ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ;...)

κατά τα άλλα... wow... very nice, δεν μοιάζει με laptop :D
(και δεν θα μοιάζει ούτε στο μέγεθος/βάρος υποψιάζομαι)
είναι από αυτά τα καινούρια laptop για την καινούρια αγορά ανθρώπων που δεν ξέρουν γιατί θέλουν το PC (ανάλυση αν κάποιος χρειάζεται, σε άλλο thread)

Reaction score
807
Κατα τα αλλα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ λαπτοπ με lag λογω hd controller απο την μανα του που δεν λυθηκε ποτε.
Δεν αξιζει ουτε διφραγκο!Το νεο 1546L ειναι κλασεις ανωτερο με καλυτερο επεξεργαστη,πολυ καλυτερη vga και κυριως, ΧΩΡΙΣ προβληματα.
Μια βολτα στα ξενα forum θα σε πεισει.
Μακρια απο το ρημαδι!

Reaction score
0
MAKΡΙΑ! Και αν το θέλει κάποιος σώνει και καλά, του δίνω το δικό μου!

Στα specs πραγματι φαντάζει κορυφαίο, άλλωστε πριν ένα χρόνο και, ποιο άλλο είχε 17άρα με Centrino, και DVI, και SPDIF, και κορυφαία κάρτα γραφικών? Κανένα...

Κατά τα άλλα, κάντε ένα search στο google για "lagging issue"... και θα επαληθεύσετε αυτό που λέει ο vadergr... Kαταραμένη FSC... :x :x :x

Reaction score
807
To lag ειναι οντως πολυ εμφανες και ενοχλητικο?Ειχα δει κατι βιντεακια με καποιους που επαιζαν και οντως υπηρχαν κολληματα.Το ιδιο κανει και σε αναπαραγωγη dvd?

Reaction score
0
ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ
Πάντως τα πιο πολλα προβλήματα είναι μάλλον στα παιχνίδια αλλά ένα τέτοιο φορητό το παίρνεις και για games.
Πόσο το χες πληρώσει; (αν θέλεις απαντάς)

Reaction score
0
Oλα τα απαντάμε... :lol:

1600€, πριν περίπου ένα χρόνο, με το εξής configuration: P-M 1.73, sata 80GB, nvidia6800go 256, 512RAM/533... Μαλιστα το ίδιο μοντέλο, με 2.13, 2χsata και 2GB ram, έφτανε και τα 2.500€...

Οσο για τα lags, είναι λίγο περίεργη η κατάσταση: δεν εχει σε όλους την ίδια συμπεριφορά. Μέχρι και πιθανότητα να επιρεάζεται από το πόσο γεμάτος και fragmented είναι ο δίσκος έχει ακουστεί (!).

Σε εμένα, σε χαλαρή χρήση δεν καταλαβαινα τίποτα. Οταν άρχισα να παίζω quake4 oμως... Ελεγα "γιατί ρε γμτ κάθε τόσο να ψιλοκομπλάρει... θα είναι από τον όγκο των γραφικών, και τις υψηλές απαιτήσεις του παιχνιδιού..." Δεν είχα και προηγούμενη εμπιρεία από λάπτοπ. Εψαξα για νέους driver (η FSC είναι τοσο κατεστραμένη σαν εταιρία, που δίνει το μηχάνημα με αρχαίους drivers, και η απόδοση της κάρτας γραφικών από το εργοστάσιο είναι η μισή περίπου από τις δυνατότητες της), μετά έψαξα για νέο bios (οι νέοι drivers ήθελαν νεότερο, δεν έπαιζαν με αυτό που είχε πάνω) ε, μέχρι που ετυχε και διάβασα στο ιντερνετ ότι σε όλους με αυτήν την σειρά κάτι δεν πήγαινε καλά...

Σε dvd δεν εχω κανενα πρόβλημα...

Το άσχημο είναι ότι τώρα, αυτό το μηχάνημα το παντρεύτηκα... που να το δώσω όταν ξέρω ότι έχει τέτοιο πρόβλημα...

Reaction score
0
α, πάντως λύση έχει αναφερθεί ότι υπάρχει: 7200 δίσκος, με απενεργοποιημένες κάποιες εντολές του για powersave και advanced management... Αλλά ποιος δίνει τόσα χρήματα για έναν Travelstar 7K100 , που εχει δοκιμαστεί, και όντως "λύνει" το πρόβλημα...

Reaction score
0
Δηλαδή lykman αν το έβρισκες τώρα καινούργιο 840€ με 1,8,1024ΜΒ,2x80 sata,dvdrw,6800-256mb, θα το έπαιρνες?
Ξερεις με μπερδεψες με αυτά που έγραψες τώρα......
Για καθαρή λύση laptop υπάρχει ένα μικρό. Αυτό είναι για φορητή παιχνιδομηχανή για 3-4 games σε περιόδους που λείπω από το σπίτι.
Το είχα σχεδόν "κλείσει" αλλά έκανα πίσω και δεν το πήρα αλλά απο ότι ξέρω υπάρχει ακόμα.

Με αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις κάτι "τόσο" δυνατό, αλλά αν είναι να έχω συνέχεια προβλήματα......δεν θα τρελαθώ κιόλας αν κολλάει σε ένα δυο παιχνίδια.....

????????? Τι να κάνω ?????????????

:(

Reaction score
807
Αν εκανε τα κολληματα μονο σε παιχνιδια δεν θα με ενιαζε πολυ.Αλλα να το κανει και σε απλη αναπαραγωγη dvd παραπαει.Ειναι ενα αχρηστο κουτι που ουτε mp3 δεν παιζει χωρις μικρες διακοπες αρια και που.

Reaction score
0
Oπως είπα, δεν εμφανίζει σε όλους την ίδια συμπεριφορά... Κάποιοι είναι τρισευτιχισμένοι μαζί του..

Βέβαια με 840€ σε ήδη αρκετά καλύτερο configuration του δικού μου, βάζεις άλλα 150€ περίπου για τον δίσκο των 7200rpm που γράφω παραπάνω πως όσοι τον δοκίμασαν έπαψαν τα κολλήματα (πουλώντας ίσως τους δύο 5400rpm που θα βρεις μέσα, πατσίζεις έχωντας μικρότερη χωρητικότητα και υψηλότερη ταχύτητα), και πράγματι έχεις ένα αρκετά δυνατό μηχάνημα, προηγούμενης όμως γενιάς... (αφού πια υπάρχει η τρίτη γενιά της mobile πλατφόρμας της ιντελ).

Αν το σκέφτεσαι, διάβασε οπωσδήποτε το σχετικό θέμα!

υγ. Δεν "κολλάει σε ένα δύο παιχνίδια", αλλά lagάρει γενικότερα κάθε μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά σε βαριά παιχνίδια (Q4 & COD2 τσεκαρισμένα στην περίπτωση μου)... Σε dvd και mp3 δεν εχω παρατηρησει κάτι...

NLS

Reaction score
1
να πω κάτι άλλο;
εγώ σε ΟΛΑ τα φορητά "εξαπανέκαθεν" το έχω παρατηρήσει αυτό... και;

καμιά φορά κάτι ακούγεται από κάποιον (ημιάσχετο πολλές φορές), το πιάνει ένας άλλος, το συνδιάζει με κάτι που παρατήρησε ο ίδιος (ή νόμιζε ότι παρατήρησε), το ακούει ένας τρίτος, χαλασμένο τηλέφωνο και σιγά σιγά τα φόρα βουίζουν... (το "κακό" του Internet)

το έχω δει το έργο

όπου υπάρχει καπνός οκ υπάρχει φωτιά
μπορεί να είναι απλά ένας αναπτήρας όμως

Reaction score
0
NLS said:
να πω κάτι άλλο;
εγώ σε ΟΛΑ τα φορητά "εξαπανέκαθεν" το έχω παρατηρήσει αυτό... και;

καμιά φορά κάτι ακούγεται από κάποιον (ημιάσχετο πολλές φορές), το πιάνει ένας άλλος, το συνδιάζει με κάτι που παρατήρησε ο ίδιος (ή νόμιζε ότι παρατήρησε), το ακούει ένας τρίτος, χαλασμένο τηλέφωνο και σιγά σιγά τα φόρα βουίζουν... (το "κακό" του Internet)

το έχω δει το έργο

:lol: :lol: :lol: :lol:

ΟΚ. Για να το λες, κατι θα ξέρεις παραπάνω (θυμάμαι, οι κομπιουτεροκότες, γνώστριες όλων των πραγμάτων :p )

Αυτή την φορά, διάβασε: http://support.fujitsu-siemens.de/forum/viewtopic.php?t=13089 ( SERIOUS PERFORMANCE PROBLEM Mx43x - Lagging Issue - DONT BUY )

OnLine διαμαρτυρία: http://www.petitiononline.com/MX43XLAG/petition.html

Γενική πληροφόρηση: http://www.notebookforums.com/thread121724.html

Και δεκάδες ακόμα, αν κάποιος αναζητήσει στο google "lagging issue".

Επίσης σε ξένες χώρες (που οι καταναλωτές όταν έχουν δίκιο το βρίσκουν), φιλοξενήθηκε σε εκπομπή προστασίας καταναλωτών στην τηλεόραση το όλο θέμα αυτής της σειράς λάπτοπ (νομίζω Νορβηγία, δεν θυμάμαι όμως σίγουρα). Επίσης σε αυτές τις χώρες γίναν επιστροφές της σειράς χ43χ , με αντάλλαγμα κάποιο άλλο λάπτοπ.

Το να βγαίνεις λοιπόν και να δηλώνεις "δεν θα είναι τίποτα, γιατί το ίντερνετ μεγαλοποιεί τα γεγονότα", είναι τουλάχιστον ανεύθυνο όταν κάποιος συνάνθρωπος μας ετοιμάζεται να σκάσει 840 ζεστά ευρωπουλάκια.

Reaction score
5
NLS said:
που μπορει να καψει ομως μεχρι και αυτος ενα δασος...
τεσπα, ο κοντρολερ του εχει σοβαρο προβλημα, το ειχα διαβασει σε πολλα ατομικα ρεβιους τοτε...

Φιλε, μη το παρεις το μηχανημα... υπαρχουν σε παρομοια τιμη καλυτερα...!

NLS

Reaction score
1
ρε παιδιά δεν είπα ότι δεν συμβαίνει κάτι, είπα ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ να μη συμβαίνει κάτι (τουλάχιστον αυτό εννοώ γιατί δεν το είπα σαφώς), επίσης πράγματι σε όσα φορητά έχουν περάσει από τα χέρια μου, συναντώ ψιλοκολήματα που δεν δικαιολογούνται "εμφανώς" από κάτι συγκεκριμένο και για πολλούς είναι κάτι ψιλοαποδεκτό ή ψιλοαναμενόμενο (τουλάχιστον στα sub-1000 euro)

από εκεί και πέρα lykman μάζεψε λίγο την ειρωνία σου και καλύτερα να την εκφράζεις σε ανθρώπους που γνωρίζεις καλύτερα και στο επιτρέπουν

Reaction score
0
Νομίζω πως όταν υπάρχει αστοχία υλικού ( έτσι το λέμε στην κομπιουτεροκοτικη γλώσσα , άσχετο εαν προσβάλεις πολύ εως πάρα πολύ ένα σύνολο , νομίζω πως θα πρέπει να μην το ξανα αναφέρεις ) πρέπει να το φωνάζουμε στην εταιρία ώστε να το διορθώσει ... NLS πως σου ήρθε και εκφράστηκες έτσι; Ο φίλατος lykman έχει αυτό τον φορητό , είναι πολύ ψαγμένος και προφανώς είχε βρει και την λύση , αλλαγή σκληρού δίσκου ... Μήπως δεν διάβασες καλά τα προηγούμενα; Κακώς βέβαια μιλάω , αλλά είνα προσβλητικό ... NLS όλα τα λεγόμενα σου είναι σαν να κάνεις chat ...

NLS

Reaction score
1
Δεν είναι σκοπός μου να προσβάλω. Συγνώμη αν το κάνω. Από την άλλη και οι αντιδράσεις αρκετά προσβλητικές φαίνονται. Ή κάνω λάθος;

Τέσπα, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αν διαπιστωθεί κάτι να μην πηγαίνει καλά με οποιοδήποτε καταναλωτικό (άρα πληρωμένο) αγαθό (και όχι μόνο υπολογιστές φυσικά), θα πρέπει να φτάνει η γκρίνια μέχρι και την εταιρία και τις ανάλογες οργανώσεις αν αυτό χρειαστεί.

Η κουβέντα μου είχε να κάνει με το ότι πολλές φορές κάτι το περιμέναμε αλλιώς, αλλά δεν είναι έτσι ΧΩΡΙΣ να σημαίνει ότι έτσι όπως είναι είναι "στραβό". Στο συγκεκριμένο θέμα να ξαναπώ ότι τα περισσότερα (ειδικά φτηνότερα) laptop που έχω δει, ε έχουν ψιλοκολήματα σε σχέση με κάτι αντίστοιχο σε desktop και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένη εξήγηση για το γιατί. Αν όμως μιλάμε (και δεν είπα ότι εσείς ΔΕΝ μιλάτε) για κάτι πραγματικά χειρότερο από αυτό, εννοείται ότι κάτι είναι στραβό κάτι δεν είναι οκ.

Νίκο δεν καταλαβαίνω ακριβώς πως το εννοείς ότι με τα λεγόμενα μου είναι σαν να κάνω τσατ.

Πάντως το off-topic το τραβήξαμε αρκετά, οπότε πιστεύω το καλύτερο είναι να ανοιχτεί άλλο thread ή και μέσω PM. Ίσως είναι καλό ο mod να το σπάσει το θέμα ακόμα και τώρα παίρνοντας τα άσχετα post μας και βάζοντας τα αλλού.

Reaction score
0
Nα ζητήσω συγνώμη, γιατί και εγώ παραφέρθηκα.
Αλλά όταν εχεις ήδη σκάσει 1600€ -ακόμα τρέχουν οι δόσεις-, έχεις ίδια πείρα για το συγκεκριμένο πρόβλημα, κάθε δύο μέρες -το πολύ- διαβάζεις τις εξελίξεις σε ενα θέμα που εχει φτασει τις σχεδόν 1300 απαντήσεις από ανθρώπους με το ίδιο πρόβλημα και προσπάθειες αντιμετώπισης, το να σε αμφισβητεί κάποιος δημόσια -γιατί έτσι φάνηκε- που δεν μπορεί να εχει γνώση επί του θέματος (αφού δεν το αντιμετωπίζει), είναι λίγο... κάπως.

Νίκος Σχ. said:
...και προφανώς είχε βρει και την λύση , αλλαγή σκληρού δίσκου ...
Για να μην δημιουργηθεί παρεξήγηση, η "λύση" εχει προταθεί από αλλον χρήστη, εχει πιστοποιηθεί και από κάποιους άλλους ότι όντως "λύνει" το πρόβλημα (με αυτά που έγραψα, απενεργοποίηση κάποιων λειτουργιών για powersave κλπ, με ένα προγραμματάκι, αφού πρώτα εγκατασταθεί σε άλλο μηχάνημα με sata controller σαν δεύτερος δίσκος), αλλά προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει, μιας και οι συγκεκριμένοι δίσκοι είναι ακριβούτσικοι. Και θέλουν και όλα στήσιμο από την αρχή.

NLS

Reaction score
1
αν είναι αυτή η λύση πάντως, αξίζει

συν ότι μετά την αλλαγή μηχανήματος κάποτε (φέτος, του χρόνου ή ποτέ), οι δίσκοι δεν θα παν χαμένοι
είτε θα πλασάρεις ότι πουλάς το μηχάνημα με λυμένο το πρόβλημα (και ακόμα και αν ο αγοραστής δεν ήξερε καν την ύπαρξη του προβλήματος, πάλι θα φανεί η "εκδούλευση"... "α ωραία είναι στρωμένο από ότι είχε δηλαδή" κλπ.) και θα σου μείνει και ο παλιός δίσκος για ένα ωραίο removable 2.5" κουτάκι, είτε πάλι θα βάλεις τους παλιούς και θα σου μείνουν οι νέοι (και γρήγοροι κλπ.) πάλι για να μπουν σε κουτάκι ή (αν είναι πια τόσο καλοί) και στο επόμενο μηχάνημα

εμένα ποτέ δεν πήγαν χαμένοι δίσκοι...
ακόμα και μικροί δίσκοι κάπου χώθηκαν (ειδικά σε φίλους/γνωστούς ή και καλούς πελάτες) προσφέροντας ακόμα και στα γεράματα τους είτε ένα μικρό χαρτζιλίκι είτε ακόμα και την πολύτιμη εξυπηρέτηση (που το κέρδος της μπορεί να μην είναι χρηματικό άμεσα ή έμεσα αλλά πάλι κέρδος είναι)
ακόμα και σε μένα που αυτή τις στιγμή ΟΛΟΙ μου οι εσωτερικοί στα μηχανήματα μου και οι removable δίσκοι είναι 320GB ή 500GB, όταν τα έπαιξα από χώρο (είδες τι κάνει το HD video), βρήκα σε ένα συρτάρι τυχαία έναν παρατημένο 80άρη και σε πληροφορώ με έσωσε
(όλο αυτό είναι μπεζ γιατί τελικά είναι περιτό off topic μπλα μπλα - αλλά το λυπάμαι να το σβήνω κιόλας)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.643
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale