Laptop με DVI-I vs Laptop με DVI-D & HDCP

Reaction score
0
Παιδιά θάθελα την γνώμη σας για την παρακάτω περίπτωση:
Εχω υπ οψιν μου δυο φορητούς, ό ένας εχει Nvidia 7400 & DVI-I θυρα, και ό άλλος Nvidia 7600 & DVI-D με HDCP.

Το ερώτημα είναι τι περιοριορισμούς εισάγει το HDCP; Θα μπορώ να τον συνδεσω στον προβολέα μου (Epson TW-700) ή θα κόβει το HD υλικό;
Ο TW-700 έχει φυσικά DHMI και τωρα είναι συνδεδεμένος με ένα Snazzio 1350 που έχει DVI (χρησιμοποιώ 10m DVI-HDMI καλώδιο της Roline).

Η να πάρω αυτόν με το απλο DVI για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;

Οι φορητοί είναι:
Fujitsu-Siemens AMILO PA1538RV (Turion 64 X2, TL-56 @1.8Ghz)
ACER AS5685 (Centrino Core 2 Duo @ 2Ghz)

Reaction score
13
Έχω το 1ο (Acer) και το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Ειδικά εδώ κάτω στην μαυρίλα (Αφρική) είναι ότι πρέπει :)
Τώρα όσο για το 2ο με το HD-DVD εγώ δνεν θα το έπαιρνα διότι ανεβαίνει πολύ η τιμή του.Κάνε υπομονή και όταν πέσουν τα HD-DVD παίρνεις ένα εξωτερικό ή αντικαθιστάς το εσωτερικό (αυτό θα κάνω και εγώ).

Reaction score
0
Έχω το 1ο (Acer) και το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Ειδικά εδώ κάτω στην μαυρίλα (Αφρική) είναι ότι πρέπει :)
Τώρα όσο για το 2ο με το HD-DVD εγώ δνεν θα το έπαιρνα διότι ανεβαίνει πολύ η τιμή του.Κάνε υπομονή και όταν πέσουν τα HD-DVD παίρνεις ένα εξωτερικό ή αντικαθιστάς το εσωτερικό (αυτό θα κάνω και εγώ).
Η DVI θυρα του δουλευει κανονικά; Την δοκίμασες με ταινίες HD 1280x720p και πανω να δεις αν τα "περναει" στην έξοδο;

Επίσης νομίζω αλλη μια διαφορά του 1ου με το 2ο είναι ότι το 1ο έχει 128Mb στην VGA, ενω το 2ο 256Mb.
Αλήθεια έχεις δοκιμασει συμπεριφορά σε ταινίες h264,1080p να δεις αν κάνει κολλήματα;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Laptop με DVI-I vs Laptop με DVI-D & HDCP

Η DVI θυρα του δουλευει κανονικά; Την δοκίμασες με ταινίες HD 1280x720p και πανω να δεις αν τα "περναει" στην έξοδο;

Επίσης νομίζω αλλη μια διαφορά του 1ου με το 2ο είναι ότι το 1ο έχει 128Mb στην VGA, ενω το 2ο 256Mb.
Αλήθεια έχεις δοκιμασει συμπεριφορά σε ταινίες h264,1080p να δεις αν κάνει κολλήματα;
Χωρίς να το έχω δοκιμάσει αυτό με το hd-dvd πρέπει σίγουρα να δουλεύει κανονικά γιατί το laptop υποστηρίζει ένα από τα δύο φορμά υψηλής ευκρίνειας.....και ναι η κάρτα γραφικών του είναι 256..

Reaction score
13
Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη (αλλά σε ένα PDF με τις προδιαγραφές πυ είχα διαβάσει έλεγε οτι είναι και HDCP συμβατό.
Όσο για το θέμα της ανάλυσης δεν παίζει ρόλο σε τι ανάλυση είναι το monitor (δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι μπορεί να βγάλει 1980p άνετα - και γι αυτό το λόγο το πήρα!).
Όσο γι ατην μνήμη αν δεν παίζεις παιχνίδια "βαρεώς τύπου" δεν έχεις πρόβλημα με τα 128 που σου δίνει.
Επίσης για την συμπεριφορά του στα format H264 θαρρώ ότι διπλοπύρηνος Core 2 Duo στα 2GHz με 4MB L2 cache είναι αρκετός!!!!! (σε συνδυασμό και με την κάρτα γραφικών βέβαια!)
Προχώρα και μην το σκέφτεσαι!

Reaction score
0
Ευχαριστώ, θα το προχωρήσω. Φυσικά θα αγοράσω και την επέκταση εγγύησης σε 3 χρόνια με αποκατάσταση εντός 5 εργασιμων ημερών, γιατί η Acer δεν εχει και το καλυτερο ονομα.

Reaction score
0
Αν δεν την εμπιστεύεσαι γιατί πας σε Acer προϊόν;
Για να πας σε άλλο προιον με ιδια χαρακτηριστικά θέλεις +600Ευρώ τουλαχιστο, οπότε με 100Ευρώ(επεκταση εγγυησης) κάνεις την δουλειά σου.
Εγώ εχω δεί τουλαχιστον 5 Acer που τα εχουν γνωστοί μου, να είναι απροβλημάτιστα για πανω απο χρόνο τώρα.
Αντίθετα τα προβλήματα τα εχω διαβάσει μόνο, για αυτο κρατησα και μια επιφύλαξη.
Απο οτι καταλαβαίνω, τα προβλήματα είναι της εδω αντιπροσωπείας (ταχυτητα επισκευής κλπ), αλλα άμα είναι να σου τυχει...

Reaction score
50
Ok, λογικό :cool_4:

Εγώ απλά από περιέργεια ρώτησα, ο καθένας αγοράζει για τους λόγους του άλλωστε :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.669
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale