Laptop του χιλιάρικου...

Reaction score
164
Ψάχνω ένα laptop για την αδερφή μου, αυστηρά μέχρι 1000€. Πάει για μεταπτυχιακό στην Αγγλία και αυτό που την ενδιαφέρει είναι να μπορεί να το κουβαλήσει μέχρι εκεί και πίσω στην Ελλάδα. Δεν την ενδιαφέρει κανένα ultra portable δηλαδή. Απαιτήσεις: ιντερνετ, DVD, MP3, 15ρα οθόνη... Και service, αν χρειαστεί,στην Αγγλία.
Βρήκα λοιπόν το:
HEWLETT PACKARD PAVILION DV5156EA EZ188EA

# Επεξεργαστής: Intel Core Duo T2300E, 1.66 GHz, Level 2 cache 2 MB, Ταχύτητα διαύλου 667 MHz
# Μνήμη: 512 MB DDR2 533 MHz, Υποστηρίζει μνήμη μέχρι 2 GB DDR2, 2 DIMM.
# Οθόνη: Ευρεία οθόνη υψηλής ανάλυσης 15.4'' WXGA BrightView.
# Ανάλυση Οθόνης: 1280 x 800 pixels.
# Σκληρός Δίσκος: 80 GB SATA, 5400 rpm.
# Οπτική Συσκευή: DVD +/- RW Dual Layer.
# Κάρτα γραφικών: Nvidia GeForce Go 7400 με μνήμη βίντεο 256 MB Turbocache.
# Κάρτα Δικτύου: 10/100 LAN Ethernet, LAN Intel PRO/Wireless 3945 802.11a/b/g.
# Κάρτα ήχου: Ενσωματωμένος ήχος 16 bit, 3D, Sound Blaster Pro συμβατός, Ηχεία Altec Lansing.
# Θύρες επικοινωνίας: 1 θύρα VGA, 3 θύρες USB 2.0, 1 IEEE-1394, 1 υποδοχή μόντεμ RJ 11, 1 υποδοχή Ethernet RJ 45, έξοδος S-video TV, Υπέρυθρη θύρα τηλεχειριστηρίου (τηλεχειριστήριο προαιρετικό), 1 έξοδος ακουστικών με ψηφιακό ήχο SPDIF, 1 είσοδος μικροφώνου, Υποδοχή καλωδίου σταθμού σύνδεσης.
# Θύρες Επεκτασιμότητας: Μία θύρα κάρτας type I ή II PC. Δυνατότητα CardBus. Μία υποδοχή ExpressCard/54 (υποστηρίζει και ExpressCard/34).
# Πίνακας ελέγχου: Λογισμικό HP QuickPlay media player και τα χειριστήρια μενού και κουμπιά μουσικής και DVD.
# Modem: Υψηλής ταχύτητας 56K μόντεμ.
# Card reader: 6 σε 1, xD, SD, Smart Media, Memory Stick, Memory Stick Pro, Multimedia Card.
# Διαστάσεις: 26,39 cm (Μ) x 35,78 cm (Π) x 3,50 cm - 4,40 cm (Υ).
# Βάρος: 2.98 kg.
# Λειτουργικό σύστημα: Windows XP Home Edition EN/GR.
# Εγγύηση: 1 έτος.

Πώς σας φαίνεται; Καμία άλλη πρόταση; Τα HP τι λένε από service;

Reaction score
7
Θα μπορουσες κατι σε sony που ετσι κι αλλιως εχει ενα πανευρωπαικο service και ερχονται και στο παιρνουν, αλλα μαλλον δε θα σε βολεψει η τιμη....

Reaction score
164
Δεύτερος υποψήφιος:
HP Compaq NX7400
Βασικές διαφορές από τον πιο πάνω:
-Core Duo 1.73Ghz
-1GB Ram
-Intel 950 VGA
Η χειρότερη κάρτα γραφικών αντισταθμίζεται από τον πιο γρήγορο επεξεργαστή και την πιο μεγάλη μνήμη;

Τα Acer τι παρουσία έχουν στην Αγγλία; Ξέρει κανένας σίγουρα;

Reaction score
5
Γιατί βρε NLS? Εγώ πάντως είχα διάφορες σειρές HP, και τώρα έχω tablet της HP, και όλα είναι σκυλιά. Με καλή ποιότητα κατασκευής και λογικές τιμές. Βέβαια ίσως με Dell παίρνεις περισσότερα για την τιμή τους.

Reaction score
164
Άκη, τα HP τι λένε από service στην Αγγλία;
Η αδερφή μου δεν έχει σχεδόν ιδέα από pc και μπορεί να το χρειαστεί...
Για Ελλάδα, έχω ακούσει άσχημα λόγια...
Τα Dell είναι εξαιρετικά, αλλά δεν παίζουν στο χιλιάρικο με κάτι αξιόλογο... :(

Reaction score
164
Γιατί σαφώς καλύτερες; :?:
Υπολείπονται σαφέστατα στην κάρτα γραφικών σε σχέση με το πρώτο HP και δεν νομίζω να τα βγάλουν πέρα με τα Vista

Reaction score
0
Toshiba A100-237
Εχει λιγο παραπανω αλλα ...πιστευω οτι αξιζει.
..Και εχει καλο Support η Toshiba .

mrw

Reaction score
0
Πολυ αμφιβαλλω an κανενας στην Αγγλια κανει σερβις σε λαπτοπ με Ελληνικα Windows XP...

Στο Dabs βλεπω τα εξης Top 3

HP Pavilion dv4200EA Cel-M 360 512MB 40GB XPHome
£399.99 inc vat

Sony Vaio FS515H Pentium M 740
£634.48 inc vat

Lenovo IBM C100 Celeron M 512MB 80GB DVDRW XPHOME
£437.98 inc vat

Στο http://www.laptopsdirect.co.uk/ εχει και αλλα καλα deals - πχ το Acer

Reaction score
164
Τελικά η αδερφή μου αποφάσισε: HP 5156.
Το πήρα από το Πλαίσιο (από οπουδήποτε αλλού είχε εξαφανιστεί) 1100€ με 12 δόσεις και ένα MS mouse δώρο.
Με μία μικρή επαφή που είχα, έμεινα έκπληκτος. Δεν περίμενα ότι με τόσα λίγα μπορεί κανένας να πάρει τόσο καλό μηχάνημα.

Reaction score
5
Unfo, καλοδούλευτο.
Απλά θα πρότεινα να δουλεύει με αγγλικά XP αν υπάρχει η υποψία ότι μπορεί να χρειαστεί support στην Αγγλία (όπως είπε και ο mrw).
Άσε που θά'ναι και εξάσκηση στη γλώσσα. Άκου "Άνοιγμα" και "Επικόλληση"... :lol: :lol:
Αν πάει σε κάποιο γνωστό πανεπιστήμιο θα έχει και γρήγορη σύνδεση ανήκουστη για Ελλάδα. π.χ. πριν 10 χρόνια είχαν κανονική δικτύωση μεταξύ δωματίων στην εστία και "περιορισμένο" 300kb/sec κατέβασμα έκαστο δωμάτιο :D
Άσε στο computer lab...

Reaction score
164
Μερσί! :)
Όταν τον άνοιξα είχε επιλογή για ελληνικά η αγγλικά windows, και φυσικά έβαλα αγγλικά. ;)
Στην εστία δίνουν internet με 45 λίρες τον χρόνο, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες για ταχύτητες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale