Laptop του χιλιάρικου.

Reaction score
164
Η αδερφή της γυναίκας μου ψάχνει ένα laptop, κυρίως για Office, σερφάρισμα, MP3, DVD. Οπότε δεν χρειάζεται κάτι υπερβολικό και θέλει να δώσει γύρω στο χιλιάρικο, χωρίς να περισσεύουν για πολύ παραπάνω. Δεν πρόκειται να βγει από το σπίτι, και για να σας προλάβω, δεν υπάρχει χώρος για desktop. Ακόμα, πρέπει να έχει Ελληνικό λειτουργικό και όσο το δυνατόν καλύτερη τεχνική υποστήριξη. Να είναι και λίγο future-proof.
Ψιλοψάχνοντας βρήκα τα (τιμές από Πλαίσιο):

HP Pavilion dv6356ea
Intel Core 2 Duo T5300 1.73GHz
1024MB DDR2 (max 2GB)
nVidia GeForce7400 256MB TC
DVD Super Multi (Double Layer) Lightscribe
1 χρόνος εγγύηση
924,00 €

LG P1-KP02HS
Intel Core 2 Duo T5600 1,83GHz
1024MB DDR2 (max 4GB)
ATI Radeon X1400 up to 512MB
DVD Super Multi (Double Layer)
2 χρόνια εγγύηση, 0 καμμένα pixels
1.089,00 €

Και τα δύο έχουν:
15.4" WXGA, 1280 x 800
120GB SATA
Windows Vista Home Prem. GR/EN
Wifi

Τι προτείνετε; (κάθε άλλη πρόταση βέβαια, δεκτή)
Το HP είναι σημαντικά πιο φτηνό. Το LG έχει πιο γρήγορη CPU (μάλλον δεν θα δει διαφορά), δύο χρόνια εγγύηση, και 0 pixel για την οθόνη. ΑΛλά δεν έχω ιδέα πώς είναι τα laptop της LG.
Η ΑΤΙ είναι πιο γρήγορη από την nVidia; Έχουν και οι δύο shared μνήμη;

Reaction score
14
Απάντηση: Laptop του χιλιάρικου.

H γνώμη μου είναι να πάρεις αυτά που φτιάχνει και πουλάει το πλαίσιο. Από εγγύηση και service είναι άμεσα και πολύ καλά.

Reaction score
5
Σωστό. Και αν τύχει κάτι, το αλλάζουν χωρίς πολλά πολλά.

Πάντως και τα 2 μηχανάκια που έβαλες είναι καλά στα χαρτιά. Για την χρήση που περιγράφεις δεν έχει σημασία αν έχει ATI ή nVidia.

Reaction score
164
Διστάζω λίγο με τα μηχανήματα του Πλαισίου. Αν ήταν δικό μου, δεν το συζητούσα. Αλλά για κάποιον που δεν έχει καμία επαφή με το αντικείμενο, διαστάζω...

Reaction score
164
Στα 929€ υπάρχει το
TurboX Diablo M665SE II
Intel Core 2 Duo T5200 1.60GHz
2048MB DDR2 (max 2GB)
VIA Chrome up to 64MB
Bluetooth, camera
Τα υπόλοιπα όπως τα πιο πάνω...
Σε σχέση με το HP υπερτερεί μόνο στη RAM και το Bluetooth. Αλλά είναι πιο αργό. Αυτή την Chrome, πού την βρήκαν;
Το Sirus Duo I στα 1.129,00 € είναι αντίστοιχο του LG και 40€ ακριβότερο.
Τα Turbo-X τα περίμενα πολύ φτηνότερα, τουλάχιστον 100-200€ κάτω από τα επώνυμα. Γιατί να τα προτιμήσει κάποιος; Είναι αρκετή η εγγύηση του συναρμολογητή για να ανταγωνιστεί ένα Ελληνικό προϊόν ένα αντίστοιχο επώνυμο;

Reaction score
14
Ένα HP που έπαιξα μαζί του τελευταία μου έκανε καλή εντύπωση.

Reaction score
3

Κατ' αρχήν, η 15.4 ίντσες οθόνη ίσως είναι λίγη για να βλέπει ταινία.
Πάντως θα πρότεινα κι εγώ κάτι από το Πλαίσιο, κι εξηγούμαι:
1. Αφού πρόκειται για κάποιον που δεν έχει επαφή με το αντικείμενο, όπως λες, τότε το Πλαίσιο είναι πολύ καλή λύση.
2. Όσο για την μάρκα θα πω το εξής:
Ένας συνάδελφος έχει πάρει φορητό από Πλαίσιο΄με 600€ πριν ένα χρόνο
και το μηχάνημα πετάει.
Αντίθετα ένας συνάδελφος πήρε το Toshiba Α100-785 (αν θυμάμαι καλά το
κωδικό), με Vista home και το μηχάνημα κάνει διακόσιες ώρες να φορτώσει.
Το δε Media center δεν πάιζει επουδενί λόγω τα HD. Μόλις όμως βάλεις το
KM Player πετάει.

Συμπέρασμα:
Από Πλαίσιο για κάποιον που δεν έχει επαφή, είναι το πιο σωστό.
Η μάρκα δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, σε αντίθεση με την υποστήριξη του μηχανήματος.
ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ SVISTA, ωχ συγγνώμη με Vista ήθελα να πω, γιατί μπορεί να σου "σέρνονται" και δεν συνίστανται για αρχάριο.

Reaction score
164
Δεν θέλει κάποιο μεγάλο laptop, οπότε περιοριζόμαστε στις 15".
Στα Turbo-X με χαλάει (και το ίδιο και την υποψήφια ιδιοκτήτρια) η φτηνιάρικη όψη. Ιδίως αυτά τα γυαλιστερά, "πομπέ", "γύαλινα" αυτοκόλλητα, που τα έχω δει και στραβοκολλημένα...
Aν ήταν σημαντικά πιο φτηνά, το εξετάζαμε. Αλλά ίδια τιμή+κακό φινίρισμα+χειρότερες επιδόσεις, είναι κακός συνδυασμός, που δεν νομίζω ότι η εγγύηση του Πλαισίο αντισταθμίζει.
Θα προτιμούσα και εγώ XP αλλά όσα είδα έρχονται με Vista.

Reaction score
50
Το κακό είναι αυτό, ότι πλέον λίγα laptop έρχονται με XP. Εγώ πάλι θα έλεγα να ξανασκεφτόσουν το Toshiba A100-785 (που δεν άρεσε στο φίλο μας τον Κωνσταντίνο βέβαια) + 1 GB μνήμη. Από εγγύηση/υποστήριξη μια χαρά ως γνωστόν και πάνω κάτω στο χιλιάρικο πάει (μαζί με τη μνήμη). Βέβαια έχει μαμίσια 2x512 οπότε + 1 GB πάει αναγκαστικά 1.5 GB και μισό GB στο χέρι. Τώρα σχετικά με το πόσο αρχάριος είναι κάποιος χρήστης δε νομίζω ότι θα τον επηρεάσει ιδιαίτερα αν έχει Vista ή XP. Η ταχύτητα είναι το βασικό μειονέκτημα των Vista, σύμφωνοι, αλλά τι να κάνεις...

Reaction score
0
Για τον φορητό που θα αγοράσεις, ζήτησε επέκταση εγγύησης από 1 σε 3 χρόνια (με κόστος περί τα 150 ευρώ).
Αυτό, διότι η επισκευή φορητού κοστίζει ακριβά. Ενδεικτικό κοστολόγιο:
αντικατάσταση οθόνης 500 ευρώ, αντικατάσταση motherboard 800 ευρώ.

Reaction score
3

.....Εγώ πάλι θα έλεγα να ξανασκεφτόσουν το Toshiba A100-785 (που δεν άρεσε στο φίλο μας τον Κωνσταντίνο βέβαια) + 1 GB μνήμη. .......Τώρα σχετικά με το πόσο αρχάριος είναι κάποιος χρήστης δε νομίζω ότι θα τον επηρεάσει ιδιαίτερα αν έχει Vista ή XP. Η ταχύτητα είναι το βασικό μειονέκτημα των Vista, σύμφωνοι, αλλά τι να κάνεις...
Το Toshiba μου άρεσε. Απλά δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να υποχρεωθεί να δεχτεί ο αγοραστής τα Vista και να σέρνεται το μηχάνημα, αντί των XP και να πετάει.
Για τον αρχάριο όμως, ένα βαρύ λειτουργικό είναι μειονέκτημα, όπως είπα και πιό πάνω, αφού όποιος αγγίζει για πρώτη φορά πληκτρολόγιο μπορεί να απογοητευτεί.

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Laptop του χιλιάρικου.

Στα Turbo-X με χαλάει (και το ίδιο και την υποψήφια ιδιοκτήτρια) η φτηνιάρικη όψη. Ιδίως αυτά τα γυαλιστερά, "πομπέ", "γύαλινα" αυτοκόλλητα, που τα έχω δει και στραβοκολλημένα...
Aν ήταν σημαντικά πιο φτηνά, το εξετάζαμε. Αλλά ίδια τιμή+κακό φινίρισμα+χειρότερες επιδόσεις, είναι κακός συνδυασμός, που δεν νομίζω ότι η εγγύηση του Πλαισίο αντισταθμίζει.
Σχετικα με τη φθηνιάρικη όψη δεν μπορώ να πω κάτι. Είναι θέμα γούστου. Πάντως το Voyager που έχω εγώ από εκεί δεν έχει φθηνιάρικη όψη.

Αν βάλεις την προέκταση της εγγύσης στα 3 χρόνια, τις σαφώς καλύτερες επιδόσεις (ανάλογα με το σύστημα που θα διαλέξεις), εμένα είναι 2gb μνήμη στην τιμή που τα άλλα είχαν 512 όταν τα αγόρασα και το άμεσο service, πιστεύω ότι είναι πολύ λογική άποψη.
Ο προηγούμενος Compaq που είχα μέσα στα τρια χρόνια μου έβγαλε πολλά δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα προβλήματα και έπρεπε να πληρώνω 35€ σε κάθε επίσκεψη που είχε μετατραπεί σε τραυματική εμπειρία στην αντιπροωπεία του. Στο πλαίσιο, όταν το πήρα έκανε ένα θόρυβο το cdrw και έγινε άμεση αντικατάσταση του μηχανήματος (laptop) σε 3 ώρες.
Με τη μέχρι τώρα πείρα μου στο θέμα αυτό και πάλι πλαίσιο θα αγόραζα. Από εκεί και πέρα οι προτάσεις είναι καλές σε κάθε εταιρία.

Καλές αγορές.:cool_4:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Έχω κόλλημα με τα Toshiba. Αν υπάρχει Toshiba στα χρήματα αυτά, θα το χτύπαγα΄ διαφορετικά θα πήγαινα στο HP.
Eπίσης, ακούω καλά λόγια για τα Asus notebooks αλλά δεν έχω δουλέψει κανένα.

Reaction score
164
Τώρα σχετικά με το πόσο αρχάριος είναι κάποιος χρήστης δε νομίζω ότι θα τον επηρεάσει ιδιαίτερα αν έχει Vista ή XP.
Θα ήθελα ΧΡ γιατί, πέραν των άλλων, θα τα έχει η κοπέλα στη δουλειά της. Οπότε και Vista και ΧΡ, θα την μπερδέψουν.

Reaction score
41
Του πλαισίου συναρμολογούνται εδώ και δεν είναι ποιοτικά. Αν θες να τρέχεις στο service κάθε μήνα πάρε Πλαισίου.
Να πάρεις ένα Toshiba με XP, όχι με ξύστα. Αν έχεις χιλιάρικο δώστο για Tosh αλλιώς μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με λιγότερα από χιλιάρικο (tosh ή hp) Δεν χρειάζεται να δώσεις παραπάνω.
Υπόψιν κάνεις τη δουλειά σου (άνετα) και με μηχάνημα που δεν έχει dedicated κάρτα γραφικών.

Reaction score
50
Βασίλη μαζί σου για τα XP, πού τα βρίσκεις όμως σε καινούρια μοντέλα! Καλά, δεν είναι και τόσο χάλια τα πράγματα, υπάρχουν ακόμα, απλά τα καινούρια μοντέλα βγαίνουν τα περισσότερα με Vista...

Reaction score
3

Για να καταλήξουμε και κάπου, νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να πάει στο Πλαίσιο να δει τα Tosihba και τα Turbo και να τα δουλέψει λίγο για να δει η ίδια ποιό της κάνει (από βάρος, λειτουργικότητα κλπ.).
Καλό θα είναι βέβαια να παει και κάποιος μαζί της που να ξέρει από Η/Υ, προκειμένου να βοηθήσει στην επιλογή της και στα σχετικά με εγγύηση, λειτουργικό και τα λοιπά διαδικαστικά.
Αυτό τουλάχιστον θα έκανα εγώ σε μια τέτοια περίπτωση.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Laptop του χιλιάρικου.

Έχω κόλλημα με τα Toshiba. Αν υπάρχει Toshiba στα χρήματα αυτά, θα το χτύπαγα΄ διαφορετικά θα πήγαινα στο HP.
Eπίσης, ακούω καλά λόγια για τα Asus notebooks αλλά δεν έχω δουλέψει κανένα.
Άλλη μια ψήφος για τα Toshiba.
Το θέμα XP ή Vista δεν νομίζω ότι αφορά κάποιον αρχάριο που δεν ενδιαφέρεται για απόλυτες επιδόσεις ή πάρα πολλά προγράμματα. Ίσα ίσα θα την βολέψει απίστευτα το sleep και δε θα σκοτίζεται με την ταχύτητα του boot.
Δεν είναι η καλύτερη περίοδος να πάρει κανείς PC τώρα λόγω της μεταβατικής περιόδου, αλλά εγώ αν έπρεπε να πάρω κάτι άμεσα θα προτιμούσα ένα αρκετά καλά εξοπλισμένο PC που να σηκώνει ικανοποιητικά τα Vista.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.011
Members
38.522
Νεότερο μέλος
seos