Laptop HTPC και Jriver/Roon

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Καλημέρα σε όλους

Έχω εδώ και καιρό ένα αρκετά καλό φορητό υπολογιστή της Lenovo το S540-14API με Ryzen 5 3500U, 12GB μνήμη, και δυο nvme δισκους 250αρηδες. Η κάρτα γραφικών του είναι η ενσωματωμένη κάρτα στον επεξεργαστή η RX Vega 8. Επειδή δεν το χρησιμοποιώ αρκετά όσο θα ήθελα σκεφτόμουν να το σετάρω για καθαρό media streaming. Το υλικό (ταινίες 1080ρ και πολλά flac & mp3) υπάρχει σε ξεχωριστό NAS οπότε θα παίζει ασύρματα δικτυακά το υλικό ή μέσω usb. Έχω καταλήξει ανάμεσα σε μια συνδρομή Roon ή σε αγορά του Jriver. Έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Σε θέμα απόδοσης πιο είναι πιο καλό για τα specs του laptop και δεν θα το γονατίσει;
2. Αν επιλέξω το Jriver (ταιριάζει πιο πολύ στο budget μου) τι θα χάσω σε σχέση με το Roon και από θέμα χαρακτηριστικών αλλά και υποστήριξης για το μέλλον;
3. Ποιο θα μου δώσει καλύτερο support με metadata για το υλικό μου;

Το λάπτοπ θα συνδέεται στον ενισχυτή (SR6003) με HDMI, θα συνδέεται και με dac μέσω USB κάποιες φορές αλλά θα παίζει και μόνο του μέσω της οθόνης του και των ηχείων του. Από streaming πλατφόρμες θα ήθελα να έχει δυνατότητα να συνδέεται με tidal και netflix αλλά δεν είναι και ζητούμενο. Όπως καταλαβαίνεται θέλω media center που να παίζει αρχικά το local υλικό αλλά αν έχει και δυνατότητα να υποστηρίξει streaming πλατφόρμες θα είναι καλό plus.

Σας ευχαριστώ
Κωνσταντίνος
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.933
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top