LCD TFT Monitors

Reaction score
14
Λύστε μου μια απορία.

Τα TFT μονιτορ, που εδώ και 5 χρόνια κυκλοφορούν και εχουν γίνει πλέον πολύ-πολύ διαδεδομένα εχουν το εξής τεχνικά χαρακτηριστικά, ως πρός την μεγ. ανάλυση τους.

τα 15άρια εχουν ανάλυση 1024χ768
τα 17άρια εχουν ανάλυση 1280χ1024
τα 19άρια εχουν ανάλυση 1280χ1024
τα 19άρια σε 16:9 εχουν μέγιστη ανάλυση 1440χ900
τα 20άρια εχουν ανάλυση 1600χ1200
τα 20άρια σε 16:9 εχουν μέγιστη ανάλυση 1680χ1050

Το SONY VAIO Που έχω με 17" οθόνη εχει πανελ 1920χ1200 και σε ποιότητα εικόνας εχει ξεφύγει τελέιως απο αυτά που προσφέρουν οι dedicated οθόνες TFT.

Αυτό που θέλω να πώ είναι αφού μπορούν να φτιάξουν οθόνες LCD TFT Με δυνατότητα για High Def, γιατί ακόμα δεν εχουμε δεί να κυκλοφορούν Monitors με high Def χαρακτηριστικά ή ακόμα καλίτερα αυτό πο υψάχνω εδώ και χρόνια ενα 19άρι πάνελ με 1600χ1200 ανάλυση.

Κατασκευαστικά και τεχνικά γίνεται αλλά γιατί δεν παράγεται???

Reaction score
0
Υπάρχει και 24αρα wide με 1920x1080 απο την DELL με 950 ευρώ...

Εχουμε περίπου 1,5 χρόνο τέτοιες οθόνες , και απο τον περασμένο Μάρτιο παράγονται και με HDCP ... Αρα είσαι λίγο εταιροχρονισμένος ...

Reaction score
14
Νίκος Σχ. said:
Υπάρχει και 24αρα wide με 1920x1080 απο την DELL με 950 ευρώ...

Εχουμε περίπου 1,5 χρόνο τέτοιες οθόνες , και απο τον περασμένο Μάρτιο παράγονται και με HDCP ... Αρα είσαι λίγο εταιροχρονισμένος ...
η ερώτηση μου είναι γιατί δεν βγαίνουν σε διαστάσεις 17-19 ιντσες και σε προσιτές τιμές, δεν είμαι εταιροχρονισμένος γνωρίζω τι παράγεται απλά αναφέρομαι στην commercial διαστάση 17-19 και στο ότι εχουν κολλήσει σο 1280χ1024 εδώ και χρόνια.

Reaction score
0
Γιατί δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά , η διαφορά φαίνεται στις 30 ίντσες απο το μισό μέτρο ... ποιος ο λόγος να κάνουν τόσο μεγάλη ανάλυση; Αλλωστε η τάση είναι the big becomes bigger ... Υπάρχει πρακτικός και επιστημονικός λόγος που δεν μεγαλώνουν την ανάλυση , είδες εσύ κανέναν να βάζει σε CRT 17άρα 1600x1200 ανάλυση; την υποστηρίζει μεν , αλλά είναι άχρηστη δε, ( πρέπει να κοιτάς στα 20 cm ... )

Reaction score
14
δεν μιλάμε για παιχνίδια και βίντεο HD, αλλά για ανάγκη μεγαλύτερου desktop για χρήση Excel, παράθεση 2 σελίδων word, γενικά για μεγαλύτερη ανάλυση. Εγώ στο CRT μου το 19άρι δουλέυω στο γραφείο με 1600χ1200 για περισότερη πληροφορία στο Outlook και στο Excel. Για αυτό με ενδειαφέρει φίλε Νίκο η ανάλυση, και φυσικά η ευκρίνεια και το μέγεθος των TFT.

NLS

Reaction score
1
dream_GR said:
δεν μιλάμε για παιχνίδια και βίντεο HD, αλλά για ανάγκη μεγαλύτερου desktop για χρήση Excel, παράθεση 2 σελίδων word, γενικά για μεγαλύτερη ανάλυση. Εγώ στο CRT μου το 19άρι δουλέυω στο γραφείο με 1600χ1200 για περισότερη πληροφορία στο Outlook και στο Excel. Για αυτό με ενδειαφέρει φίλε Νίκο η ανάλυση, και φυσικά η ευκρίνεια και το μέγεθος των TFT.
έχεις ιδέα πως θα φαινόταν το desktop σου σε τέτοια ανάλυση και τέτοιες ίντσες;
αυτό που θα έκανες είναι το εξής... θα μεγάλωνες τα fonts του συστήματος, χάνοντας φυσικά ότι (νόμιζες ότι) κέρδισες

το laptop σου κερδίζει κάτι απλό βέβαια έχοντας τέτοια ανάλυση... πολύ απλά τα βαρύτερα video (τα 1920x1080) δεν θα χρειάζονται καθόλου scaling απελευθερώνοντας resources για εκεί που χρειάζεται - το decoding
α κερδίζει και κάτι άλλο... τον εντυπωσιασμό του αγοραστή που πάει και το αγοράζει (και εγώ μαζί ε, δεν με βγάζω απ'έξω)

τέτοια DPI είναι άχρηστα ακόμα και σε γραφίστες (γιατί πολύ απλά το μάτι δεν διακρίνει τόσο μικρό pixel άρα δεν μπορεί και να το διορθώσει) - δεν θέλω να το πάρει κανείς σαν να λέω ότι είχε πει κάποτε ο Gates, ότι τα 640Kb θα είναι πάντα αρκετά (και μην βγει κάποιος να με ενημερώσει ότι έχει διαψευσθεί αυτό γιατί θυμάμαι όταν είχε ειπωθει - όχι δεν ήμουν μπροστά, αλλά κανείς δεν το διέψευσε τότε)... απλά η αλήθεια είναι ότι στις ίντσες που δουλεύουμε τα DPI είναι πράγματι ΗΔΗ αρκετά (ποιός ξεχωρίζει pixel σε 17άρι 1280x1024 και μισό μέτρο απόσταση;... εγώ όχι)

βέβαια ΥΠΑΡΧΕΙ για αυτούς που το θέλουν αλλά επειδή πράγματι είναι ειδική χρήση κοστίζει (ναι τεχνητά - εκεί συμφωνούμε)

Reaction score
14
NLS said:
dream_GR said:
έχεις ιδέα πως θα φαινόταν το desktop σου σε τέτοια ανάλυση και τέτοιες ίντσες;
αυτό που θα έκανες είναι το εξής... θα μεγάλωνες τα fonts του συστήματος

τέτοια DPI είναι άχρηστα ακόμα και σε γραφίστες (γιατί πολύ απλά το μάτι δεν διακρίνει τόσο μικρό pixel άρα δεν μπορεί και να το διορθώσει)

βέβαια ΥΠΑΡΧΕΙ για αυτούς που το θέλουν αλλά επειδή πράγματι είναι ειδική χρήση κοστίζει (ναι τεχνητά - εκεί συμφωνούμε)
NLS να δείς στο VAIO με 17άρα οθόνη τα πάντα σε 1920χ200 τι όμορφα που φάινονται.... No way back... όλα μια συνήθεια είναι

Reaction score
298

NLS

Reaction score
1
dream ωραίο είναι - αλλά μην ξεχνάμε τις ιδιαιτερότητες του laptop σε σχέση με ένα desktop

rd very nice

Reaction score
0
Παιδια αυτη την Benq την 24 την περιμενω πανω απο 5 μηνες.Παιρνω την BSI τηλ ακομα την περιμενουν.Τιμη εγω απο τι ξερω γυρω στα 1200,η αγορα της συμφαιρει απο το εξωτερικο κ δει απο Αμερικη λογω ισοτιμιας.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως ειναι δυνατων να βγαινει μονιτορ με τετοι αναλυση στισ 24¨ κ με το ζορι να εχουν βγει καποιες ΤV true HD?

Reaction score
14
εμμμμ αυτό ακριβώς ρωτάω και εγώ...!!!

Γιατί δεν βγάζεται οικιακά μόνιτορσ με δυνατότητες High Def και ας μην την ανεβάσουμε στο φουλ όλοι!! Αφού μπορούνε γιατί δεν το κάνουνε, και ας κοστίζουν. Βγάλτε ρε 17αρι 19αρι και 20αρι με 1920χ1200 ανάλυση και ας εχουν 500,700,900 Ευρώ. Αυτό προσπαθώ να διαπιστώσω, το γιατί δεν το κάνουν? Ισως με την ελευση των Bluray & High Def disks

Reaction score
298
jas13 said:
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως ειναι δυνατων να βγαινει μονιτορ με τετοι αναλυση στισ 24¨ κ με το ζορι να εχουν βγει καποιες ΤV true HD?
Είναι θέμα γραμμών παραγωγής. Τα εργοστάσια που φτιάχνουν "τζάμια" LCD με pixel pitch κατάλληλο για οθόνες PC, μπορούν να κόψουν τα τζάμια σε όποιες διαστάσεις θέλουν - απλώς αν τα κόψουν σε διάσταση 1920χ1080, θα βγάλουν λιγότερα πάνελ από το ίδιο τζάμι. Η γραμμή παραγωγής δεν αλλάζει.

Αντίθετα τα τζάμια για τηλεοράσεις LCD έχουν μεγαλύτερο pixel pitch και για να χωρέσουν 1920χ1080 pixel σε 37" (π.χ.) χρειάζεται χωριστή γραμμή παραγωγής.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.642
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale