LCD-TV 40-42''

bmz

Reaction score
0
καλησπερα σε ολους!

ηρθε ο καιρος να αλλαξω την παλια tv μου με μια νεα LCD 40-42'',τα χρηματα που διαθετο ειναι πανω-κατω 1300 ευρω.
αρχηκα να πω για τη χρηση την θελω.
εργα σε dvd-player/games xbox 360/και games pc.

οι ερωτησεις τωρα...
για να εχω μια καλη εως και πολυ καλη εικονα,τη Xαρακτηριστικα πρεπει να εχει η tv?
1-Φωτεινότητα=???
2-Αντίθεση=???
3-Connections=???

πιστευω να μην σας μπερδεψα..ευχαριστω για τον χρονο σας και περιμενω της γνωμες-απαντησεις σας:happy_4:

Reaction score
4.736
Είναι full-HD οπότε κάνεις καλή επένδυση αλλά είναι λίγο μικρή για τα μελλοντικά δεδομένα που έρχονται.

Reaction score
0
Καλή σου μέρα,
με 1300 ευρώ μπορείς να δεις στο γνωστο ιντερνετομάγαζο της Λάρισας τις εξής 40άρες (μιας και κατ αρχάς αναφέρθηκες σε 40-42 ίντσες)
sony KDL 40S2010 με 945 ευρώ
sony KDL 40S2530 με 1303 ευρώ
και sony KDL 40V2500 με 1515 ευρώ (και δωρεάν λέει αποστολή)
πολύ καλές και οι 3, οι 2 τελευταίες είναι ιδιες ουσιαστικά με την V να είναι πιο αποστρογγυλευμένη στις γωνίες και να να μου φαίνεται οπτικά πιο ποιοτική...
Όσον αφορά στην TOSHIBA 37WL67Z είναι εξαιρετική επιλογή ιδιαιτερα για τα 1150 ευρώ, υπερτερεί των sony στην ανάλυση αφού ειναι fullhd 1920 * 1080i (και όχι p όπως λεει στο σαιτ).
Υπολείπεται των sony στις ίντσες κατ αρχάς (πράγμα που έχει να κάνει και με την απόσταση θέασης που έχεις διαθέσιμη) καθώς επίσης και στο γεγονός οτι δεν έχει ενσωματωμένο DVB-T όπως έχουν οι 3 sony.
Προσπάθησε αφού βρεις 4-5-6 ενδιαφέρουσες για εσενα τηλεοράσεις, να τις δεις όλες να παίζουν και να αποφασίσεις με κριτήριο τα δικά σου ματια ποιά σου αρέσει περισσότερο (είτε εμφανισιακά είτε από άποψη εικόνας). Σε γενικές γραμμές κι αν δεν μιλάμε για αρρωστημένες καταστάσεις (δηλ. αν είσαι ένας απλός χρήστης όπως το 99% των ανθρώπων) όλες βρισκονται στο ιδιο καζανι (η μια υπερεχει εκεί που η άλλη υπολειπεται λίγο και η δευτερη ξεχωρίζει εκεί που η πρώτη χάνει).
Καλό ψάξιμο και καλή επιλογή...

Reaction score
0
Αν το θέμα είναι στις ίντσες τότε δες και την Toshiba 42WL66Z(HD READY) που έχει 1400Ε από το technixx.Ακόμη υπάρχει η LG 37LC3(972E technixx).ακόμη αξιόλογα μοντέλα είναι η LG 37LC2RR(HDD 80GB) 1086E technixx και επίσης LG 37LB2R(1200E technixx).ακόμη Philips 37PF3321(923E technixx).Υπάρχει και η Samsung LE-40R71(1207E technixx).Στις 42" υπάρχουν οι LG 42LC2RR(1389E technixx),LG 42LC3(1018E technixx).Συνοψίζοντας κατά την γνώμη μου δίνω ένα προβάδισμα στην Sony KDL-40S2530 που αναφέρθηκε νωρίτερα στα 1300Ε.

bmz

Reaction score
0
GeoGeoGeo
XRHSTOS
KYRIAKOPOULOS
σας ευχαριστω και τους 3 παρα πολυ για τη βοηθεια σας!

καταρχην η αποσταση που ειμαι απο την τηλεοραση ειναι 3 μετρα.
(το λεω για να μου πειτε τη γνωμη σας για της ιντσες (37'' και 40''-42'')
εριξα μια ματια στης τηλεορασεις που μου αναφεραται και της βρισκω καλες για τα χρηματα τους.
παρατηρησα ομως οτι εχουν αναλυση 1366 x 768 και εδω ειναι η απορια μου.
θα με καλυψουν για τη χρηση που την θελω (dvd/xbox360/pc)?
θελω να πω μηπως να κοιταξω να παρω μια με αναλυση 1920 X 1080 και ας ειναι 37'' ιντσες?
αν οι διαφορες στο ματι ειναι παρα πολυ μικρες δεν το συζητω,περνω μια οικονομικη στης 42'' ιντσες.

να πω και το αλλο..
ειδα στο φορουμ την AMOI στα 1500 ευρο,βλεπω μονο καλα λογια και νομιζω ειναι η best buy tv.για 200 ευρο παραπανω αλλα να παρω μια αριστη tv θα τα εδυνα,το προβλημα ειναι οτι την tv που θα παρω,θα την παρω με δοσεις(500 μετρητα τα υπολοιπα με δοσεις)πιστωτικη δεν εχω και ετσι πρεπει να βρω ενα καταστημα απο την περιοχη μου να την παρω(Χανια).αν ειχανε εδω την AMOI θα την ειχα παρει με κλειστα ματια..........

Reaction score
0
Η 37αρα AMOI είναι απο τις καλύτερες 1920*1080p αν ρυθμιστεί όπως πρέπει από καποιον που γνωρίζει.
Όσον αφορά στην απόσταση θέασης, εγώ βλέπω απο τα 3 μέτρα στην 42αρα
(TOSHIBA 42WLG66PG, 1920*1080i) και μπορώ να σου πώ οτι ούτε απο την πρώτη μέρα, ούτε καν σε τηλεοπτικό σήμα δεν με ενόχλησε. Νομίζω εν τέλει οτι η 46αρα μάλλον θα ήταν μεγάλη....αλλά είμαι βέβαιος οτι η 37αρα θα μου ήταν μικρή και θα τρωγόμουν για αυτό.
Σε σχέση με την ανάλυση, είναι πολύ δύσκολο ως απίθανο να δεις διαφορά σε αυτό το επίπεδο ιντσών. Για ψυχολογικούς περισσότερο λόγους (για να μην τρώγεσαι σε κανενα χρόνο δλδ.) και αφού κι η ίδια η αγορά προς τα εκεί κινείται προτίμησε μια 1920 * 1080 (όταν την πήρα εγώ δεν υπήρχε άλλη με αυτή την ανάλυση σε 40 ή 42 ίντσες παρά μόνο η 37άρα AMOI).
Αν επρεπε να επιλέξω ίντσες ή ανάλυση για ουσιαστικούς λόγους (ρεαλιστικά) θα επέλεγα ίντσες....για λόγους ψυχολογικούς ανάλυση. Μάλλον θα επέλεγα ανάλυση.

bmz

Reaction score
0
φιλε XRHSTOS.
μου εδωσες την απαντησει που ηθελα και τελικα αποφασησα να παρω μια tv,
1920 X 1080 στης 42'' ιντσες.συμφωνο οτι με την 37'' ιντσον θα το μετανιωνα μετα απο λιγο καιρο...
ειδα την δικια σου(TOSHIBA 42WLG66PG, 1920*1080i) αλλα μου ερχεται ακριβη καπως.
σε 42'' ιντσες και 1920 X 1080 αναλυση πιες οικονομικες προτεινεται?
(αν δεν εχει DVB-T δεν με νοιαζει και τοσο)

Reaction score
0
Η ΑΜΟΙ ειναι το μοντέλο LC42TIE που είχε δοθεί σε power buy απο το σαιτ εδώ 1500 ευρώ κατα το Μάρτιο. Το τηλέφωνο της αντιπροσωπίας είναι 210-9310619, πάρε , πες το νικ που χρησιμοποιείς στο σαιτ μήπως έχει μείνει καποιο μοντελο από την προσφορά. Βεβαια και αυτή χρειάζεται εξειδικευμένη ρύθμιση για να αποδόσει τα μέγιστα απο γνώστες του ειδους. Δες το αντιστοιχο τοπικ για να ενημερωθεις για αυτή ή ζητα πληροφορίες απο ανθρώπους που την έχουν.
Επίσης στο technixx.gr έχει τη δικιά μου TOSHIBA 42WLG66PG 1800 ευρώ. Με την υποσημείωση οτι προκειται πλέον για περσινο μοντέλο και υπό αντικατάσταση, κατά τα άλλα σου την προτείνω ανεπιφυλακτα για την τιμή της...το ζητημα ειναι τί ισχυει με την εγγυηση της αντιπροσωπιας γιατι το technixx μάλλον φερνει απο Γερμανια...με οτι συνεπάγεται αυτο...Πρέπει να το ψαξεις λίγο. Αν θελεις πληροφορίες για αυτη μπορω να σου αναφερω σε ότι με ρωτήσεις.
Από κει και περα στο electroptica.gr θα βρείς την sony KDL40W2000 με 1866 ευρώ που αν ισχύει η "δωρεαν αποστολή" είναι μάλλον η καλύτερη αγορά για εσενα στις 40 ιντσες βεβαια κι οχι 42, αλλά...οκ. Υπέρχουν πολυσέλιδες αναφορές για αυτη στο σαιτ για να ενημερωθεις περαιτέρω.
Μέχρις εδώ πρέπει να υπερβεις τον προυπολογισμό σου απο 200 ως 500 ευρω...
Όλες οι υπόλοιπες...ξεπερνούν τα 2000 ευρώ και δεν ξερω αν θαθελες να φτασεις τοσο ψηλά...κι αν αξίζει κιόλας ουσιαστικά να το κανεις αυτο.

Reaction score
0
Με 2000Ε παίρνει και την Toshiba 42WL67ZG από το πλαίσιο και είναι πιο καινούργιο μοντέλο.Κατά τη γνώμη μου Sony KDL-40W2000.

bmz

Reaction score
0
Απάντηση: LCD-TV 40-42''

παιδια σας ευχαριστω!απο αυριο θα κανω της αναλογες ενεργειες για να δω μερικες απο κοντα.

να κανω μια παλαβη ερωτησει ακομα για εσας που εχεται 42" ιντσες.
τι διαστασης εχει το γυαλι που δειχνει την εικονα σε μια 42"?
πχ. εμενα που ειναι 29" crt εχει (55,5 x 42,5)

Reaction score
0
Να δεις όσες μπορείς με τα μάτια σου και να αγοράσεις οποια σου αρέσει περισσότερο
Κι αφού με έβαλες να μετρήσω τη δικιά μου 42αρα ειναι (94 x 52)cm και η διαγώνιός 107cm.

bmz

Reaction score
0

φιλε XRHSTO ευχαριστω και συγνωμη για το μετρημα,απλα εκανα ενα τεστ στο δωματιο μου για να δω πως θα ειναι η 42" ιντσον.(τεραστια ειναι)

ΥΓ η δικια μου ειναι PHILIPS 29" αλλα η διαγωνιος ειναι 69,5 cm..
αν κανεις μετατροπη απο cm σε ιντσες βγαινει 27" (69,5cm = 27,1"ιντσες)????

Reaction score
0
Φίλε μου δες και αυτήν στο technixx.gr
Toshiba 42 WL 67 Z

Έχει 1531 €

Αλλά να ξέρεις στο technixx δεν έχει ελληνική εγγύηση.
Αν χαλάσει θα πρέπει να στείλεις την τηλεόραση σε αυτούς και μετά αυτοί αναλαμβάνουν να την στείλουν Γερμανία για αντικατάσταση με δικά τους έξοδα.
Αλλά τα έξοδα για να την στείλεις μέχρι αυτούς είναι δικά σου.

bmz

Reaction score
0

φιλε Soumaxeridis πολυ καλη η προσφορα!

ειναι ομως (1080p η 1080i) ??

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ θα πρότεινα να πάρεις ένα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία μήπως υπάρχει ακόμα καμία 42άρα ΑΜΟΙ γιατί για τα 1500 Ευρώ είναι μεγάλη ευκαιρία.

Γενικά θα έλεγα ότι μία τηλεόραση την αγοράζουμε για 5 χρόνια τουλάχιστον. Από την στιγμή που σήμερα υπάρχουν τηλεοράσεις στις 40-42 ίντζες με ανάλυση full hd (1920Χ1080p) προτίμησέ τες.

Θα πρότεινα και εγώ την 40άρα της Sony μιας και η Toshiba δεν είναι 1080p αλλά 1080i...

Reaction score
174
Δεν περνεις το γνωστο προβολακι με 900Ε συν ενα πανακι με 150Ε να βλεπεις τα dvd σου απο 30 εως 300 ιντσες και μια TVούλα 32 αρα με 500/600Ε για τα παιχνιδια σου?

Σκεφτεσαι τιποτα καλυτερο?

bmz

Reaction score
0

Χρήστος Ακρατόπουλε συμφωνο για την AMOI 42" οτι ειναι η καλητερη προσφορα αλλα το προβλημα ειναι οπως προειπα οτι tv θα παρω απο την περιοχη μου με δοσεις..
μεσο internet πρεπει να δοσω μετρητα τα χρηματα η με πιστωτικη που δεν εχω.

Reaction score
0
H Toshiba είναι δυστυχώς 1080i, αλλά δεν νομίζω ότι θα καταλάβεις την διαφορά. Εσύ αποφασίζεις...

VG

Reaction score
0
Εχουν ξεφτιλιστει οι τιμες.... SONY KDL-40W2000 με 1855€....
Αντε να βγουν οι OLED και τι ανωθεν θα τις παιρνουμε δωρο μαζι με μια κουτα ΝΟΥΝΟΥ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis