led tv

Reaction score
0
Γεια σας παιδιά.
Σκέφτομαι μεταξύ 6000 και 7000.
Ξέρει κανείς μειονεκτήματα για τις τηλεοράσεις led;
Δεν βρήκα πουθενά τίποτα

Reaction score
968
....
Ξέρει κανείς μειονεκτήματα για τις τηλεοράσεις led;
Δεν βρήκα πουθενά τίποτα
  • Είναι ακριβές.
  • Οι back lit LED έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση και παραγωγή θερμότητας από τις απλές LCD και είναι χοντρές.
  • Οι edge lit LED έχουν ανομοιόμορφο φωτισμό του panel, αλλά το ίδιο ίσχύει και για τις back lit σε διαφορετικό όμως βαθμό και για διαφορετικό λόγο.
  • Ουσιαστικά, για τον αποτελεσματικό έλεγχο του φωτισμού απαιτείται μία ολόκληρη LED TV (pixel προς pixel) πίσω από την LCD TV!!!!
  • Παρ' ότι προσπαθούν δεν φθάνουν την ποιότητα εικόνας των plasma (και ούτε πρόκειται, εάν δεν ξεφορτωθούν παντελώς το μπροστινό φίμωτρο εικόνας που λέγεται LCD panel),
  • .....

Reaction score
0
Απάντηση: led tv

Ένας φίλος μου λέει όταν είσαι σε δίλημμα επέλεξε το πιο καινούριο μοντέλο!!!
Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα με την τιμή βέβαια...

LM

Reaction score
4
Απάντηση: Re: led tv

Συμφωνώ ότι οι καλές πλάσμα, σε συγκεκριμένες συνθήκες είναι σαφώς ανώτερες (και δη οι κούρο - που ΄χει όμως σταματήσει η παραγωγή τους καθώς και τα καλά μοντέλα (v-z) της πανασόνικ). Έχουν όμως άλλα θεματάκια (όπως το phosphor lag, την αδυναμία να κρατήσουν το κόντραστ σε συνθήκες υψηλού διάχυτου φωτισμού κλπ).
Επί του θέματος:
Οι LED χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:
1. Αυτές που έχουν οπίσθιο φωτισμό LED (μονοχρωματικό ή τριχρωματικό). Δεν αντιστοιχεί όμως 1 led σε κάθε πίξελ κάτι τέτοιο θα μας έδινε εξωπραγματικά νούμερα όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας όσο και τη φωτεινότητα! Αντίθετα η έπιφάνεια της τηλεόρασης χωρίζεται σε ζώνες, η οποίες φωτίζονται από κάποιο led. Φυσικά όσο περισσότερες ζώνες τόσο καλύτερο. Το μειονέκτημα είναι ότι πολλές φορές το μαύρο "κρασάρει" (δεν απεικονίζονται σωστά όλοι οι τόνοι του), ενώ παρπυσιάζεται και το φαινόμενο του halo (διαρροή φωτεινότητας) ειδικά αν ιδωθεί από γωνία.
2. Αυτές που έχουν περιφερειακό φωτισμό LED, δηλαδή τα LED είναι περιφερειακά της οθόνης. Αυτές χρησιμοποιούν μικροπρίσματα για την εκτροπή του φωτός και μια προηγμένη τεχνική ελέγχου της φωτεινότητας η οποία μεταβάλλει δυναμικά την αντίθεση.

Τωρά ειδικά για το δίλημμά σου δες και αυτό το περιεκτικό τεστ στο http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40b7020-ue40b7000-20090502147.htm
και εν γένει εάν έχεις υπομονή περιηγήσου στην εν λόγω σελίδα, θα σου λύσει αρκετές απορίες.

GTX

Reaction score
39
Αν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις με υπολογιστή έχει υπόψη σου ότι η 7000 πάσχει από input lag (μικρή καθηστέρηση στην απόκριση όταν κουνάς το mouse π.χ.) Έχω την 40άρα και αν το ήξερα από πριν μπορεί και να μη την έπαιρνα (την χρησιμοποιώ για οθόνη), για να βελτιωθέι η κατάσταση την έχω σε Pc mode που απενεργοποιεί όλο το processing της εικόνας (μαζί με όλα σκοτώνει και τα χρώματα) και αναγκαστικά τα φτιάχνεις μέσα από τους drivers της κάρτας γραφικών (όχι η καλύτερη λύση αν θες πιστότητα στα χρώματα).

Reaction score
0
Πολύ καλή σελίδα, αλλά να είχαμε και κάτι σε ελλήνικά για πιο άνεση δεν θα ήταν άσχημα.
Το input lag συμβαίνει σε όλες τις τηλεοράσεις ή τυχαίνει σ'αυτήν μόνο:
Εγώ προσανατολίζομαι στην 6000, η βασική διαφορά με τη 7000 είναι ότι παίζει ταινίες από usb ή δίσκο και μπαίνει στο internet αλλά γι'αυτό υπάρχει από κάτω ένα macmini γι 'αυτή τη δουλειά

Reaction score
0
Απάντηση: led tv

Φίλε χωρίς να είμαι ειδικός και απλά με την ενασχόλησή μου για καναδυό βδομάδες τώρα κι από αυτά που έχω ψάξει, θα σου πω την άποψή μου.

Στην αρχή πήγαινα κι εγώ για led. Η διαφορά ήταν εμφανής. Ειδικά με τα μοντέλα που σκέφτομαι να πάρω τώρα (Pan tx-42s10e & Phil 42pfl7404h). Αλλά βλέποντας τουλάχιστον την Philips με την Sam 6000 που λες δίπλα δίπλα, η διαφορά ήταν στο μάυρο υπέρ της Sam. Αλλά η εικόνα μου φάνηκε πολύ ψεύτικη στην Sam ενώ στη Phil πιο αληθινή. Επίσης η Phil μου είπαν ότι δεν αντανακλά "εικόνες" όπως τζάμια και δεν γυαλίζει στον ήλιο. Από την άλλη οι led λέει μέχρι στιγμής δεν είναι full led αλλά κάτι υβριδικό μεταξύ led & lcd. Led λένε ότι θα βγούνε στο μέλλον (νομίζω η lg έβγαλε μία αλλά δεν έχει έρθει ακόμη).

Προσωοική μου άποψη λοιπόν.
Δεν θα έδινα λεφτά για led ακόμα... (και δεν θα δώσω .... είμαι μεταξύ Pan tx-42s10e & Phil 42pfl7404h και έχω διατυπώσει τις απορίες μου σε διπλανό topic της Pan tx-42s10e).

Reaction score
0
Πότε περίπου αναμένονται οι "καθαρές" led; Επίσης κάτι ακούγεται για laser tv. Ξέρει κανείς τίποτα;

Reaction score
0
Πηρα την 40αρα της LG την 7000series και θα ηθελα να ρωτησω αν θελει καποιο ιδιαιτερο στρωσιμο κατα τις πρωτες ωρες λειτυργιας...παντως χθες που ειδα ταινια ηταν τρομερη στα χρωματα και την ποιοτητα της εικονας!!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.024