Lens Converter? για optoma hd72??

Reaction score
0
Φιλοι...

θελω να ρωτησω υπαρχει καποιο lens filter/converter κλπ που να μπαινει μπροστα στον προβολεα κ να αλλαζει το ζουμ???

το προβλημα???

εχω τον οπτομα hd72. για να παιξει στο πανι που αγορασα (106ιντσες 16:9), η αποσταση πρεπει να ειναι 3,75μετρα μεχρι 4,25μετρα.
σκεφτομαι να το βαλω σε ενα δωματιο που η αποσταση προβολης θα ειναι 3,20 μετρα γιατι απλα Τοσο ειναι το δωματιο!! (3,30 περιπου στο μεγιστο μηκος).

Αυτο συνεπαγεται απο τις δοκιμες που εκανα, μια οθονη περιπου 92ιντσες.

Το θεμα ειναι οτι το πανι το εχω ηδη παρει κ αν το βαλω, λογω της αποστασης του προβολεα, δε θα μπορω να ανοιξω την οθονη στις 106ιντσες λογω αποστασης. το δοκιμασα με ενα σεντονι και οντως καπου εκει ειναι..

σκεφτομουν αν υπαρχει κατι , καποιο φιλτρο, φακος, που να μπαινει μπροστα στον οπτομα και να τον κανει ποιο ευρυγωνιο στην προβολη....

ξερετε κατι?? ελεγα να ψαξω στο google αλλα δε ξερω πως λεγεται αυτο το ειδος φακου..

ευχαριστω!

*modified: για δειτε εδω....:

http://www.bigscreenforums.com/forum_topic.cfm?which=6329&p=last

αυτος εχει σχεδον ιδιο προβλημα με εμενα...

Reaction score
1
Ψάχνεις για short throw external lens. Δες εδώ.

Σε προετοιμάζω, πάντως, οι εξωτερικοί φακοί κοστίζουν όσο και ο προβολέας!

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.595
Εστω και να βρεις , που θα βιδωσει ?

Αφου εχεις χωρο βαλτον οπως πρεπει...........

Reaction score
14
τι κουφο προτείνει ο τύπος. Να βάλει τον προβολέα να βλέπει αντιδιαμετρικά την οθόνη και να εστιάζει σε καθρέπτη. Η εικόνα απο τον καθρέπτη να αντανακλά στην συνέχεια πάνω στην οθόνη προβολής και με επιλογή αντιστροφής εικόνας απο το μενού του ΟΠΤΟΜΑ... τι λετε βρεεε????

Reaction score
0
ναι αλλα λεει το πετυχε πολυ ευκολα!!!

spylab που εχω χωρο?? χαλια γινεται.. το πανι με τον αερα στο σαλονι παει βολτα.. 2. ειμαι συνεχεια μεσα στο φως αφου τα μπατζουρια μου δε κλεινουν..
εχω παψει να το σκεφτομαι το σαλονι πλεον.... αφου εχω αδειο δωματιο.. απλα ειναι λιγο πιο...κοντο απο οσο πρεπει...
εκει να βρω μια λυση,.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.595
Να δοκιμασουμε κανενα κολπο με τιποτα λαστιχα για το πανι?

Συνηθως οι θεασεις γινονται αργα απογευμα η βραδυ .........

Απλως πρεπει να μπει στον επιμηκη αξονα του σαλονιου με απωλεια το ενα φωτιστικο..........

Μηπως στο ταβανι μπορει σε δευτερο χρονο να γινει ενα γυψοδοκαρι ετσι να μην φαινεται ?

Παρε τηλ να ερθω βολτα για καφε και παρηγορια ....

Reaction score
0
Δύο λύσεις μπορώ να σκεφτώ:
1. Να τα σκάσεις και να πάρεις tensioned οθόνη για να μην επηρεάζεται απο τον αέρα.(ή αν έχεις όρεξη να σκαρφιστείς ένα σύστημα με δύο άκαμπτες μπάρες που θα κατεβαίνουν και θα κρατουν το πανί στη θέση του.
2.Αν δεν μπορείς να επιστρεψεις το πανι, να κάνεις μόνος σου masking σε αυτό που περισεύει.(με masking tape,ή ύφασμα ραμμενο πάνω ή μπογιά) αυτό όμως μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα με τον καιρό.

Reaction score
0
spylab τι λάστιχα??????
δε καταλαβα πως κανεις την περιγραφη για το πως θα μπει... παντως εκει που ειπαμε (στη μεση) δε γινεται γιατι εκανα ειδικα σεντονο-τεστ και φυσαει πολυ αν ανοιξεις παραθυρα.. και επειδη οπως ειδες δΕΝ εχω κλιματιστικο, φανταζομαι οτι θα πρεπει να κανω προβολη σε κατασταση..τζακουζι :lol: :lol: :lol: :lol:

δεν ειμαι αθηνα ειμαι στην πανεμορφη κερκυρα.. εκει που ξετρυπωσα και τη βιλα για προτζεκτορες :lol: :lol: Τεταρτη θα ειμαι Αθηνα, να κανονισουμε να βρεθουμε οταν με το καλο βαλο αυτο το ερμο το πανι... που ΔΕ ξερω τι να κανω με αυτο το πραγμα πια... :? :? :?

σχετικα με το φωτιστικο σκεφτηκα οτι αν ειναι στους 45 περιπου ποντους η προβολη, και το πανι εκει που λεμε στο σχεδιο (στη μεση περιπου του τοιχου), τοτε θα βαλω την επιτοιχια βαση του προβολεα και ισως να μην επηρεαζει το φωτιστικο... ειδωμεν...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.381
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ