Let's go digital! And i mean it....all the way.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.494
Αφού το 99.999999% ακούει CD, και το πικάπ έμεινε στους λίγους και ...περίεργους (χο χο χο), ας κάνω μια ΠΟΛΥ χάϊ έντ πρόταση για μια ψηφιακή πηγή με τρομερές δυνατότητες, φτηνή, ευέλικτη, επώνυμη και ...επαγγελματικών προδιαγραφών.

Όλοι έχουμε ένα CD ή ένα DVD με ψηφιακή έξοδο, και ένα PC που μπορεί να έχει και ψηφιακή έξοδο. Ακόμα και ένα σκέτο νέτο CD-ROM ή DVD-ROM στον αέρα βγάζει ψηφιακή έξοδο, αρκεί να του δώσουμε 12 βόλτ...

Ας δούμε μαζί τα όρια της ψηφιακίλας....

Παρένθεση: Συνήθως το CD ή DVD που διαθέτουμε δεν είναι αξιόλογο.

Συνεχίζουμε:

Θα βασιστούμε στα μηχανήματα της Behringer, μιας επαγγελματικής εταιρίας με έδρα στην Γερμανία, που εξοπλίζει ένα σωρό στούντιο για ηχογραφήσεις που γίνονται είτε ψηφιακά είτε αναλογικά, είτε σε σκληρό δίσκο και DAT είτε σε μπομπίνα.

Ποιά είναι τα μηχανήματα που προτείνω:

ULTRAMATCH PRO SRC2496

Κόστος λιγότερο από .....150 ευρώ!
Δέχεται είτε αναλογικό είτε ψηφιακό σήμα. Εμείς θα δούμε την ψηφιακή είσοδο, εκτός κι αν κάποιος κάτοχος πικάπ θέλει να βάλει στην αναλογική το πικάπ του για να το κάνει ψηφιακό....

Αυτό το μηχάνημα λοιπόν, παίρνει ψηφιακές εισόδους από διάφορα βύσματα (rca, optical, xlr) και με διάφορες δειγματοληψίες, και έχει αναλογικές εξόδους, αλλά και ψηφιακή έξοδο, με διαμορφώσιμης υπερδειγματοληψίας, φυσικά κατ'επιλογήν έως 24bit/96KHz. Επίσης κάνει αναχρονισμό και μειώνει ή εξαλείφει το jitter, κατά τα χαρτιά του, και έχει έξοδο ρολογιού, μεγάλης ακριβείας.

Η δυνατότητα υπερδειγματοληψίας είναι από 16bit σε 20 ή 24bit και από τα 44,1 στα 96ΚΗζ. Επίσης μειώνει το Jitter ή το εξαλείφει λόγω αναχρονισμού με εξαιρετικής ακρίβειας ρολόι. Δέχεται οτιδήποτε μεταξύ 31 και 100KHz δηγματοληψίας, και δίνει με επιλογή 32,44,1,48,88,2 και 96ΚΗζ έξοδο. Επίσης αναγνωρίζει και βάζει ή βγάζει emphasis, pre-emphasis και copy protection bits.

Αυτό το μηχάνημα θα μας χρησιμεύσει για να του δώσουμε ψηφιακό σήμα με RCA από το PC ή το CD μας ή με οπτική ίνα από το DVD μας, και να πάρει όλες τις ψηφιακές αυτές εισόδους ασχέτως δειγματοληψίας, και να τις μετατρέψει σε 24bit/96KHz ψηφιακό σήμα, μειώνοντας ταυτόχρονα το καταστροφικό jitter.

Αν θέλουμε σταματάμε εδώ, χρησιμοποιούμε τα πολύ αξιόλογα DAC του μηχανήματος αυτού και ακούμε μουσική.

Αλλά εμείς προχωράμε, σωστά; Πάμε λοιπόν...
Παίρνουμε ψηφιακή έξοδο από το ULTRAMATCH PRO SRC2496 σε βύσμα XLR (AES/EBU έξοδο δηλαδή) σε δειγματοληψία 24bit/96KHz και πάμε στο επόμενο μηχάνημα που είναι το...

ULTRACURVE PRO DEQ2496

Τι είναι τούτο; Είναι ένας ψηφιακός επεξεργαστής χώρου, σιοσταθμιστής, με δυνατότητα γραφικού εκουαλάϊζερ 31 περιοχών και παραμετρικού εκουαλάϊζερ 10 περιοχών, με δυνατότητα ακυρώσεων feedback και 3 δυναμικά εκουαλάιζερ.

Το πιο βασικό δε σας είπα:
Συνδέεται με μετρητικό μικρόφωνο και μας φτιάχνει το χώρο.

Έτσι απλά;
Ναι, έτσι απλά.

Έχει και αναλογικές και ψηφιακές εισόδους, και ομοίως αναλογικές και ψηφιακές εξόδους.

Σούπερ ντούπερ. Κόστος κάτω από 330 ευρώ.

Αν θέλουμε σταματάμε εδώ, χρησιμοποιούμε τα πολύ αξιόλογα DAC του μηχανήματος αυτού και ακούμε μουσική.

Αλλά εμείς προχωράμε, σωστά; Πάμε λοιπόν...
Παίρνουμε ψηφιακή έξοδο από το ULTRACURVE PRO DEQ2496 σε βύσμα XLR (AES/EBU έξοδο δηλαδή) σε δειγματοληψία 24bit/96KHz και πάμε στο επόμενο μηχάνημα που είναι το...


ULTRADRIVE PRO DCX2496

Από αυτά μπορούμε να πάρουμε και 2. Φτηνά είναι, περίπου 250 ευρώ το ένα.

Τι κάνουνε αυτά γιόκα μου;

Κατ'αρχήν δέχονται σήμα με δειγματοληψία 24bit/96KHz.
Επίσης έχουνε δυνατότητα volume control. Όπως και τα προηγούμενα μηχανήματα βέβαια...

Αυτά είναι ενεργά ψηφιακά κρος, με δυνατότητα ψηφιακής εισόδου και δυνατότητα 6 εξόδων, με 6 DAC μέσα δηλαδή, αρκετά ώστε να οδηγήσουμε 6 τελικούς για τα 3-δρομα ηχεία μας. ΑΝ πάρουμε 2 έχουμε 1 πίσω από κάθε ηχείο μαζί με τους τελικούς, άρα δεν έχουμε καθόλου μεγάλου μήκους αναλογικά καλώδια στο σύστημά μας, ούτε ηχείων ούτε interconnect. Πάνω από 20 εκατοστά καλώδιο δε χρησιμοποιούμε.

Επίσης το μηχάνημα έχει limiters, phase correction με 1 μοίρα βήμα, parametric equalizer, expanders, delayers, και ένα σωρό ρυθμίσεις, αρκετές για να κάνεις πονοκέφαλο...

Έτσι τελικά έχουμε ένα αξιοπρεπές CD player, με αναχρονισμό και υπερδειγματοληψία, ευέλικτο ως προς τις συνδέσεις του, με 6 DAC και πολλά ενδιάμεσα στάδια με πολλά DAC ακόμα, δυνατότητα πολλών αναλογικών εισόδων και δυνατότητα ενεργούς πολυενίσχυσης για ηχεία έως και 6 δρόμων.

Καλό;

Ε, αυτό παίζω και θα παίζω στο συστηματάκι μου.....

Προτείνεται ανεπιφύλακτα, με χαμηλότατο κόστος και προδιαγραφές επαγγελματικές, στουντιακές, που ...σκοτώνουν!

Φυσικά για όσους έχουνε διάθεση να πονοκεφαλιάσουνε χοντρά....
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
take it easy doc...

ο γιατρός μας ο καλός... said:
Αφού το 99.999999% ακούει CD, και το πικάπ έμεινε στους λίγους και... περίεργους ...
Αχ γιατρέ μου, πολύ μου κουράζεσαι και μου φαίνεται θα σου βάλω κανένα βινύλιο για να ηρεμήσεις...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Άμα βάλεις κι αυτόν πρόεδρε να πάρει πικάπ, τα έχω δει όλα :lol: :lol:
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Κώστα το όλο σετάκι είναι πολύ ενδιαφέρον και καλό θα είναι να οργανώσουμε ένα συγκριτικό με το εν λόγω να αναμετράται με άλλα πολλαπλάσιας τιμής συστήματα...

Αν και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα κλάψουν τα λεφτάκια τους...
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ. Επιτρέψτε μου...

Τσαρουχάς Νίκος said:
Άμα βάλεις κι αυτόν πρόεδρε να πάρει πικάπ, τα έχω δει όλα :lol: :lol:
Ας έλθει καμιά βόλτα κατά σπίτι μεριά και τα λέμε. Και μη μου πείτε για κόστος. Νομίζω αυτή τη κατηγορία τη λέτε εσείς 'high end...'

Σπύρος Μπλάτσιος said:
Κώστα το όλο σετάκι είναι πολύ ενδιαφέρον και καλό θα είναι να οργανώσουμε ένα συγκριτικό με το εν λόγω να αναμετράται με άλλα πολλαπλάσιας τιμής συστήματα...

Αν και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα κλάψουν τα λεφτάκια τους...
Πολλοί το ελεγαν αυτό για χροοόνια αλλά τελευταία όλα τα μαγαζιά έχουν τρελαθεί να κάνουν εισαγωγές βινυλίων...
________________________
Και για να σοβαρευτούμε και λίγο... 8)

Πολύ ωραία τα τσιπάκια και τα ηλεκτρονικά αλλά...

ΑΝ αυτά τα posts, που μερικά είναι και εις διπλούν... ΔΕΝ συνοδεύονται από συγκριτικά με ένα καλο-στημένο αναλογικό σύστημα και συγκεκριμένα μουσικά έργα γραμμένα και στα 2 μέσα, φοβάμαι ότι, απλά ποτελεί άχρηστη επίδειξη γνώσεων ηλεκτρονικής (από τα οποία ηλεκτρονικά δεν έχω ιδέα αλλά και ούτε με ενδιαφέρει...)

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ. Επιτρέψτε μου... :wink:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.494
ok,

ζήτω το πικάπ!

ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Re: ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ. Επιτρέψτε μου...

Πολλοί το ελεγαν αυτό για χροοόνια αλλά τελευταία όλα τα μαγαζιά έχουν τρελαθεί να κάνουν εισαγωγές βινυλίων...
Και έχουν θυσαυρίσει βεβαίως βεβαίως, πουλώντας ψηφιακές ηχογραφήσεις σε funs αναλογικών μέσων που νομίζουν ότι ακούν αναλογικά? :lol: Σαν ανέκδοτο ακούγεται... Δεν πιστεύω να μιλάς σοβαρά ή τουλάχιστον μην φέρνεις τα μαγαζιά σαν επιχείρημα. Στο κάτω κάτω δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί.


Και για να σοβαρευτούμε και λίγο... 8)
Τώρα δηλαδή τι εννοάς? :roll: :lol:


ΑΝ αυτά τα posts, που μερικά είναι και εις διπλούν...
Πάλι δεν σε καταλαβαίνω...


ΔΕΝ συνοδεύονται από συγκριτικά με ένα καλο-στημένο αναλογικό σύστημα
Θα το πω λίγο χονδρά γιατί έχω βαρεθεί.
Πρέπει ορισμένοι να πάρουν χαμπάρι ότι αυτό που κι εσύ λες, ένα καλά στημένο αναλογικό σύστημα, κατ' αρχάς θα το έχει φάει η μοναξιά γιατί αυτά είναι ελάχιστα, και κατά δεύτερον ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! Αυτή η απόλυτη λογική είναι προ πολλού ξεπερασμένη και για εμένα που ομολογώ ότι δεν είμαι fun ούτε του πικάπ αλλά ούτε και του cd στο βαθμό που εσείς είστε, μου φαίνεται τουλάχιστον για γέλια.
Θα πρότεινα λοιπόν να φέρεις εσύ το αναλογικό σου σύστημα δίπλα στο καλά στημένο ψηφιακό του Costas EAR για να γίνει το test. :lol:
Λογικό δεν είναι? :shock:


απλά ποτελεί άχρηστη επίδειξη γνώσεων ηλεκτρονικής (από τα οποία ηλεκτρονικά δεν έχω ιδέα αλλά και ούτε με ενδιαφέρει...)
Τουλάχιστον εσύ είναι ειλικρινής και λες παιδιά δεν έχω ιδέα από αυτά...
Από την άλλη μου φαίνεται παράξενο να το λαμβάνεις σαν επίδειξη γνώσεων (βαρύ μου ακούγεται), παρόλο που σε έχω πιάσει να συζητάς κατά καιρούς για matching βραχιόνων και κεφαλών, συχνότητες συντονισμού αυτών, μοτέρ και ιμάντες και άλλα χίλια τεχνικά θέματα που αφορούν αναλογική πηγή. Εκείνο τι είναι? Επίδειξη?
Προφανώς λοιπόν δεν πρέπει να δίνεις χαρακτηρισμούς τόσο εύκολα.


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ
Εδώ σίγουρα συμφωνούμε. Έλα όμως που το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό για τον καθένα μας :wink:




- Τελικά όμως από την όλη κουβέντα και τα γραφόμενά σου ρε Χρήστο, το μόνο συμπέρασμα που βγάζω είναι το εξής. Ένα μέλος του AVSite βγαίνει και λέει παιδιά κοιτάξτε να δείτε τι υλοποίησα στο σπιτάκι μου, δουλεύει έτσι κι έτσι και νομίζω ότι παίζει πολύ καλά. Και κοίτα τι λες εσύ βλέποντας την παραδοχή του 99,99999% που θέλουμε δεν θέλουμε Χρήστο είναι άκρως αληθινή:
Ώπα μάγκες ωραία τα λέτε, εντυπωσιακά φαίνονται, αλλά ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ (σαν την χλωρίνη κλινέξ ένα πράμα). Από αυτά που λέτε δεν έχω ιδέα. Και δεν έχω και όρεξη να ακούω την επίδειξή σας γιατί δεν έχω και όρεξη να μάθω παραπάνω από αυτά που ξέρω!


p.s. Η συζήτηση μαζί σου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Από εδώ μέσα (και όχι μόνο), πραγματικά λείπουν οι ένθερμοι υποστηρικτές του αναλογικού μέσου, που ταυτόχρονα ξέρουν τι ακούνε - τι λένε. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται εγώ σας πάω (που λέει κι ο Christodoulos) :wink:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.494
Ποιός είναι αυτός ο αναρχοκομμουνιστής ο σκαλούμπαξ ωρέ;

χοχοχοχοχο

Λοιπόν, φίλε Σκαλούμπακα, μη με παρεξηγείς, δέχομαι όλα όσα (σωστά) λες, και καλά κάνεις και τα λες, και γω μαζί σου, μα τον τουτάτη που λέει κι ο οβελίξ, αλλά υπάρχει και αντίλογος.

Και απαντώ:

1. Είδες πουθενά να γράφω ότι παίζει παπάδες; Τσου! Και αν θέλεις να μάθεις, σε σχέση με το "πικάπ" μου (transport micromega - dac goldmund) που έχει και ακούει τώρα ο brother, παίζει σαφώς πιο σκληρά και λιγότερο audiophile, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, και δεν απασχολεί. Φυσικά το δικό σου CD player μπορεί να παίζει ακόμα καλύτερα, και δεν έχει σχέση το κόστος, αλλά αν δε το ακούσω δε λέω τίποτα, διότι ο καθένας ξέρει αυτά που έχει ακούσει και ξέρω πολύ καλά πόσο ψαγμένη επιλογή είναι ο συνδυασμός που έχω. Επίσης άσχετο...

2. Το high end δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένο με εξωπραγματικά κοστολόγια, και δε χρειάζεται παραδείγματα. Τα μηχανάκια που προτείνω, είναι σχεδόν τα μόνα που χαρακτηρίζονται από την ίδια την εταιρία ώς πολύ υψηλής πιστότητας (φυσικά βάσει προδιαγραφών και χαρακτηριστικών) και προτείνονται και για οικιακά συστήματα απαιτήσεων. Τα περισσότερα υπόλοιπα μηχανήματα της εταιρίας αυτής έχουνε σαφή επαγγελματική χρήση και προσανατολοσμό PA, για συναυλίες και πανηγύρια...

3. Ξεκίνησα το θέμα με τον εξής χαρακτηρισμό της πρότασης "μια ΠΟΛΥ χάϊ έντ πρόταση για μια ψηφιακή πηγή με τρομερές δυνατότητες, φτηνή, ευέλικτη, επώνυμη και ...επαγγελματικών προδιαγραφών.". Λοιπόν τι δεν ισχύει; Και πουθενά, επαναλαμβάνω πουθενά δεν αναφέρθηκα για το πως παίζει. Όποιος θέλει ας τα ακούσει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αν είναι φονιάδες γιγάντων ή αν είναι πατάτες. Δεν λέω τίποτα!

4. Και γω είχα πικάπ. Και τώρα δεν έχω, και τους πιο πολλούς δίσκους μου τους μοίρασα ή τους πούλησα, αλλά πάλι κράτησα αρκετούς είτε γιατί τους θεωρώ συλλεκτικούς (exersizes - Bladimir Chekasin) είτε γιατί μου αρέσουν τα εξώφυλλά τους ή οι ζωγραφιές πάνω τους (Eloy). Τώρα, στον κύκλο μου, ξέρω καμιά 200 αριά κόσμο που ακούει μουσική με CD, και 3 που έχουν και πικάπ, εκ των οποίων οι 2 ακούνε βασικά με CD και όλοι έχουν λιγότερα βινύλια από μένα που δεν έχω πικάπ! Τι μου λες τώρα για πωλήσεις βινυλίων;

5. Ξεκίνησες θέμα σύγκρισης του ήχου του CD με το πικάπ. Ε, ας ρίξω και γω τη γνώμη μου και τέλος, διότι είμαστε εκτός θέματος! Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχτώ ότι το πικάπ παίζει καλύτερα. Και σε πιστεύω. Και δε θα μιλήσω ούτε για ψηφιακές ηχογραφήσεις, ούτε για απόκριση συχνότητας και μπάσσο, ούτε για δυναμικό εύρος, ούτε για τίποτα τεχνικό, γιατί αν αρχίσουμε θα χαθούμε και άκρη δε θα βγει. Θα μιλήσω όμως για αυτά που δεν αντέχω, που μου σπάνε τα νεύρα, και αν είναι να μη το ευχαριστιέσαι, άστο να πάει στο διάλο! Χόμπυ είναι! Δεν αντέχω λοιπόν το θόρυβο επιφάνειας, τα σκουπίδια και τα στατικά στη βελόνα, τους συντονισμούς και δεν μπορώ να αντισταθώ στην πιο βασική δυνατότητα μετά την ευχρηστία και την εύκολη αποθήκευση που δίνει το CD, την ...αντιγραφή! Διότι μπορώ πανεύκολα να αντιγράψω τα CD του αδερφού μου ή των φίλων μου, να τα περάσω στο PC και να κάνω δίσκους με επιλογές, εσύ μπορείς να αντιγράψεις σε βινύλιο-R τα βινύλια των φίλων σου; χο χο χο.... Και μη μου μιλήσεις για μπομπίνες, γιατί μικρά σπίτια έχουμε, δεν έχουμε χώρο ούτε για τα 2000 cd άκια μας! Άσε που χρειαζόμαστε κι άλλο μηχάνημα, την μπομπίνα! Και ξέρεις και κάτι άλλο; Σε ζηλεύω! Δηλαδή ζηλεύω το πλατώ σου, το βραχίονά σου, την κεφαλή, όλα τα παρελκόμενα, τα καλώδια, τον προ-προ, τον προ, και τα τροφοδοτικά τους! Μια αρμαθιά μηχανάκια! Εγώ παίζω CD->τελικό! Αυτό με πικάπ δε γίνεται μάνα μου, θές ένα σωρό μηχανάκια, άρα χρήματα, άρα άστο στους πιο πλούσιους από μένα... Μόνη λιτή σχετικά εξαίρεση τα λαμπάτα phono-stage του Tim de Paravinchini (EAR) που οδηγούνε τελικούς (με 30 βόλτ έξοδο και ηχεία παίζουνε) και έχουνε και ποτενσιόμετρο φωνής! Και δεν υπερβάλλω για το κόστος, όχι εγώ τουλάχιστον. Ο κόσμος φίλε μου όταν του λέω να δώσει 1000 ευρώ για ηχεία μόνο κι όχι για όλο το 5-κάναλο στέρεο, με κυνηγάει με τις παντούφλες... Τουλάχιστον εγώ 6500 ευρώ έδωσα μόνο για ηχεία και άλλα 2000-3000 για βελτίωση αυτών. Ε, μουρλό με βγάζουνε... Και γι'αυτό πρότεινα κάτι που θεωρώ φτηνό, για τους πολλούς δηλαδή. Ντακ με 150 ευρώ! Έλεος!

6. Δεν είχα σκοπό να κάνω "άχρηστη επίδειξη γνώσεων ηλεκτρονικής", απλά ήθελα να κάνω μια πρόταση για ένα φτηνό CD με πολλές δυνατότητες. Χωρίς συγκριτικό με αναλογική πηγή βέβαια!!! Αυτά είναι δικός σου τρόπος σκέψης, απόλυτα σεβαστός, αλλά δικός σου! Εγώ ούτε που μου πέρασε απ'το μυαλό να συγκρίνω πρώτα με αναλογική πηγή το CD που πρότεινα, και μάλιστα χωρίς να αναφερθώ στο πως παίζει! Αστείο μου φαίνεται, αλλά αυτό είναι το πως σκέφτομαι εγώ, και πρέπει και συ με τη σειρά σου να το σεβαστείς νομίζω... Αν την πρόταση για CD που έκανα την βλέπεις σαν επίδειξη, δικαίωμά σου, σοβαρά, αλλά τέτοια διάθεση δεν είχα. Διπλά η τριπλά ποστς σε πολλές παραλίες δεν αλλάζουν το σκεπτικό, την πρόθεση ή την αιτία. Και το ήθος είναι άλλη κουβέντα, πάλι άσχετη. Θυμάμαι εκείνο που έλεγε σε παλιό δίσκο του ο Χάρης, "και συ παρεξηγημένη λεσβία", και αναρρωτιέμαι τι σχέση έχει ένα CD με πικάπ και κριτική ήθους και προθέσεων, ίσως όλα να ξεκινάνε από το πάτημα κάλου, από την πραγματικότητα περιθωριοποίησης και εξαφάνισης του παλιού καλού πικάπ, και ας υπάρχει άνοδος πωλήσεων βινυλίου, άσχετο.... Από 2 το χρόνο πουλάνε 3. Ε, και; 50% αύξηση, σωστά; χο χο χο, βρε για δες πόσα CD-R πωλούνται, πόσα mp3 αντιγράφονται και στο τέλος πόσα CD πωλούνται, και θα καταλάβεις τον άδικο κόπο σύγκρισης... Νομίζω ζω στον πλανήτη γη, σωστά; Τα νέα παιδιά δε ξέρουνε καν τι είναι πικάπ....



Και για να σοβαρευτούμε και λίγο!
Φυσικά το αποτέλεσμα μετράει! Και ΦΥΣΙΚΑ σε συνάρτηση με το κόστος! Τα interconnect πολλών "πλουσίων ή στερημένων μεσοαστών" ξεπερνούνε σε κόστος τα συστήματα των περισσοτέρων!


Και φυσικά, πολύ κουράζομαι, και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ θά'θελα να μου βάλεις στο συστηματάκι σου κανά βινύλιο βρε σκαλούμπαξ, να ηρεμήσω! Και ποιός τα χέζει τα συγκριτικά....

Νομίζω ότι η όλη συζήτηση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, και ωριμότητα, και κοσμιότητα, και χιούμορ άφθονο, και πολλοί βγαίνουνε κερδισμένοι, και αυτό είναι καλό, ε;

Φιλικά,
όπως πάντα....
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Μόδα ήταν και πέρασε...

Καημό και πίκρα μεγάλη βλέπω από τους αδελφούς Τσαρουχά τελευταία...

- http://aca.gr/forum/viewtopic.php?t=634 (ακτινογραφία της δισκογραφίας του A.C.A.)
- http://aca.gr/forum/viewtopic.php?t=591 (για όσους αγαπούν τις οθόνες στη Μουσική...)

Αμ δεν είναι μόδα το βινύλιο... Μόδα ήταν το CD φίλοι μου καλοί.
  • Γιατί ακούγεται καλύτερα το αναθεματισμένο, τι να κάνουμε? Κάθε μήνα το διαπιστώνουμε στα meetings...
    Και αν θέλετε αναλογικές ηχογραφήσεις σε βινύλια... Χιλιάδες!!!
    (μόνο 15 ψηφιακές ηχογραφήσεις έχω σε βινύλιο, ανάμεσα σε 1200 βινύλια)[/list:u]
    (αλλά επειδή βλέπω εκνευρίζεστε, θα σας αφήσω να παίζετε μ' αυτά που έχετε, χωρίς να σας ενοχλώ πλέον...)
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Επειδή καμία φορά πρόεδρε ορολογίες όπως το καλά στημένο αναλογικό σύστημα δεν της κατανοώ καλά εξηγήσου καλύτερα!

Δηλαδή παίζει καλά μόνο δίσκους βινυλίου και τα cd καμία σχέση με το βινύλιο?
Και τέλος υπάρχει περίπτωση η ψηφιακή σου πηγή να ακούγεται καλύτερα σε ένα άλλο σύστημα?

Ένα καλό αναλογικό σύστημα κατά την γνώμη μου περιλαμβάνει όλη την αλυσίδα αναπαραγωγής.

Δηλαδή όταν παίζει παπάδες αναλογικά πρέπει παπάδες να παίζει και ψηφιακά άσχετα από την δική σου προσωπική ακουστική εκτίμηση την οποία σέβομαι.

Άντε να κάνουμε λίγο αντίλογο γιατί αυτή η ηρεμία με κούρασε! :twisted:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Χρήστε δεν ενοχλείς κανέναν.
Προσπαθείς να αποδείξεις πράγματα όμως που δεν αποδεικνύονται και κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις και το άγχος του να τα αποδείξεις. Πουθενά, ποτέ κανένας δεν έγραψε ότι το cd είναι καλύτερο από το βινύλιο (ακόμη κι αν κάποιοι το πιστεύουν).

Το θέμα που ξεκίνησε ο Κώστας είναι άσχετο με τον τρόπο που το σκέφτηκες εσύ για
να καταλλήξεις στο συμπέρασμα ότι το βινύλιο παίζει καλύτερα. Άσχετο εντελώς μιλάμε...
Από τη μία: δείτε ένα dac και από την άλλη, η απάντηση: το πικάπ παίζει καλύτερα. :shock:

Υποψιάζομαι όμως ότι έχεις την ανάγκη να αποδείξεις αυτά που πιστεύεις και καλά κάνεις. Το ίδιο βλέπω βέβαια σχεδόν από όλους τους φίλους του αναλογικού. Όλοι νιώθουν μια τεράστια ανάγκη να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
Για ποιό λόγο δεν έχω καταλάβει ποτέ... :roll:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.494
χα χα χα, μόδα ήταν και πέρασε; Το CD?
χα χα χα χα χα χαχ α,
αχ, καλό, το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;

Βρε συ, μπαίνει βινύλιο στο αυτοκίνητο; ε;

Dear president, μήπως έχεις υπερεκτιμήσει τα συμπεράσματα του κύκλου του ΑCA? Όχι πως δεν είναι χρήσιμα ή πιθανά και σωστά (πάντα υπάρχει η περίπτωση αυθυποβολής ξέρεις...), αλλά μήπως το βάρος της γνώμης ενός σχετικά στενού κύκλου ανθρώπων δεν αντικατοπτρίζει τον μέσο όρο; Φυσικά ξεφεύγουμε από την έννοια του απόλυτου state of the art χωρίς περιορισμούς audio, και μιλάμε για φυσιολογικά, βατά συστήματα και κοστολόγια, όχι για περιπτώσεις που η κάθε κόρνα μπάσσων είναι πιο μεγάλη απ'το σαλόνι μου, οκ?

Μήπως υπάρχει μαζική στροφή του κύκλου σας στο βινύλιο για ύποπτους λόγους; Ξέρω, κακόηθες σχόλιο, sorry, αλλά όλα παίζουν, σωστά; Και μαγαζιά, και συμφέροντα, και πωλήσεις, και masters που στήνουνε συστήματα έναντι αδράς αμοιβής, και άλλα κόλπα-βάσανα.

Μήπως ευλογείτε τα γένια σας και δε βλέπετε τι γίνετε γύρω σας; Mp3, CD, SACD, DVDaudio, διάφορα μοντέλα ψηφιακής μεταφοράς ήχου, από hard disk recordig έως DAT?

Δε ξέρω, μάλλον λάθος κάνω, ρωτάω... μήπως λέω, μήπως...

Απ'την άλλη καημό και πίκρα δεν έχω, χόμπυ είναι και καλά περνάμε εμείς εδώ στα βόρεια!
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Μην με παρεξηγείς πρόεδρε αλλά αν θεωρήσω ότι η ψηφιακή σου πηγή ακούγεται καλύτερα σε κάποιο άλλο σύστημα πρέπει να θεωρήσω ότι και η αναλογική σου πηγή ακούγεται πολύ καλύτερα λόγο διαβολικών συμπτώσεων ταιριάσματος και ότι πιθανόν να μην ακούγεται τόσο καλά σε ένα άλλο επίσης καλά στημένο σύστημα αστρονομικής αξίας.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Παρακαλώ να συνεχίσουμε στο θέμα μας που προφανώς θα έχετε καταλάβει ότι ΔΕΝ είναι η αντιπαράθεση βινυλίου και CD....

Θα είμαι εξαιρετικά αυστηρός :twisted:


Νομίζω ότι κάποιοι φίλοι έχουν αντίστοιχη εμπειρία από αυτά που περιγράφει ο Κώστας. Για να δούμε.
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Εμπειρία από τέτοια παιχνίδια με μηχανήματα δεν έχω αλλά σίγουρα ο σωστός χρονισμός της ψηφιακής πληροφορίας και η εξάλειψη του jitter θεωρούνται για την ψηφιοαναλογική τεχνολογία ο κακός δαίμονας που είναι υπεύθυνος για πολλές επικρίσεις που έχουν δεχθεί τα ψηφιακά συστήματα αναπαραγωγής μουσικής.

Οπόταν θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να προέλθει σοβαρή βελτίωση στο ηχητικό αποτέλεσμα.
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Κώστα EAR,μήπως με τόσα ψηφιακά,εκτός απο το να χάσουμε τον μπούσουλα με τις συνδέσεις κλπ,χάσουμε και άλλα πράγματα,όπως η μελωδικότητα,οι αρμονικές,την χαρά της απλότητας,και φτιάξουμε έναν ήχο στεγνό και αποστειρωμένο?

Μήπως σε τελική ανάλυση μας ξεφύγει και το butzet,πολύ πρός τα επάνω?
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Μήπως ο πρόεδρος του ACA,αυτό ήθελε να τονίσει,ότι δηλαδή το απλό αναλογικό ακόμη και σήμερα ακούγετε καλύτερα απο το σύνολο των ψηφιακών,με όλους τους δυνατούς συνδιασμούς αυτών?

Μήν πιανόμαστε απο κάποιες δικές μας ακουστικές εμπειρίες,δηλαδή βλέποντας το δένδρο, χάνουμε το δάσος.
Φυσικά αυτό είναι δικιά μου άποψη και δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να την ασπασθεί.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.109
Reaction score
20.600
:mrgreen:
Γιατρέ, είναι ανώφελο να μαστιγώνεις τα κύματα. Αυτό, νομίζω πως το έχετε κάνει στη σχολή, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που δεν μάθατε στη σχολή. Να σου υπενθυμίσω μερικά επί τροχάδην.
1. Αφού λες δημοσίως ότι έβαλες το κολλητήρι στην πρίζα, είσαι ένας κοινός επιδειξίας τεχνικών γνώσεων.
2. Οι τεχνικές σου γνώσεις σταματούν σ’ αυτό το σημείο, και επομένως είσαι παντελώς άσχετος. Αλλιώς, θα είχες χωνέψει ότι τα αυτιά σου μπορούν να ακούσουν διαφορές μέχρι εκεί που φτάνει το πορτοφόλι σου. Σιωπή, δεν θέλω αντιρρήσεις! Ούτε τη φάση του κολλητηριού δεν είσαι άξιος να βρεις. Άσχετε! Ε, άσχετε!
3. Εκτός αυτού, είσαι και αιθεροβάμων ρε παιδί μου. Τελείως ζγκντου! Δεν καταλαβαίνεις ρε παιδάκι μ’ ότι το mainstream της παγκόσμιας βιομηχανίας ήχου και θεάματος είναι ακόμα το βινύλιο; Γιατί νομίζεις ότι η τιμή του πετρελαίου έφτασε μέχρι τα 59 δολλάρια; Επειδή αυξήθηκαν οι πωλήσεις των αναπτήρων Zippo;
Τελικά, ακόμα και το πορτοφόλι σου να μπορέσει κάποτε, εσύ δεν θα είσαι σε θέση να ακούσεις τη λεπτή, εσώτερη, διαφορά, τρίτη οκτάβα δεξιά. Θρασύτατε ενοχλητικέ, αθλιε κοκκινοαίματε πληβείε και τω πνεύματι πτωχέ παρία. Επειδή όμως το Ελληνικό κράτος έχει χάσει την επαφή του με τα ιδεώδη του Έθνους, και –άκουσον, άκουσον, όχι μόνο προσφέρει δωρεάν παιδεία στο λαουτζίκο, αλλά του δίνει και δημόσιες θέσεις, υποθέτω ότι μέσα στην ασχετίλα σου μπορείς να διαβάσεις το παρακάτω ποιηματάκι.

Είσαστε όλοι άσχετοι
Και ‘γώ ο σχετικός
Μια μια είν’ η ομάδα
Παναθηναϊκός

(Το τελευταίο δεν ισχύει, αλλά το βάζω έτσι για γλείψιμο, μια που το AVSite πρασινοκρατείται). [/list]
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Όλα κι όλα τώρα θα τα χαλάσουμε... :twisted:

- Τον Παναθηναϊκό τι τον θέλεις? Μέχρι κι ο Καφάτος θα αλλάξει ομάδα τώρα!!


ΖΗΤΩ Ο ΣΜΠΑΟΚ! :lol:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.494
Κώστα Κόγια,
τα σέβη μου...
Όπως πάντα σωστός, και με χιούμορ, ίσως καυστικό.... ίσως λέω, δε ξέρω!
Μάλλον είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, την φάση ψάχνω, αλλά δε το κατέχω το θέμα και δε τη βρίσκω!

Γιώργο η μελωδικότητα και όλα τα ωραία και όμορφα που εύκολα προσάπτουμε σε αυτό που ονομάζουμε "αναλογικό" δεν αφορούνε μόνο το πικάπ. Στα στούντιο ηχογράφησης οι 99 στις 100 κονσόλες είναι ψηφιακές, όλες οι επεμβάσεις από τον ηχολήπτη είτε σε καθυστερήσεις είτε συχνοτικές είτε άλλες γίνονται ψηφιακά, και εσύ θα απολαύσεις το αποτέλεσμα.

Αλλά ας θεωρήσουμε ότι δε ξέρω τίποτα και κάνω λάθος, το μόνο που δε με πειράζει να δεχτώ! Αυτό όμως που προσπαθώ είναι να γνωρίσετε την τεχνολογία αυτή, να κάνετε μια στροφή, έστω και στιγμιαία σε αξιόλογες φτηνές επαγγελματικές στουντιακές συσκευές, και αν δε σας αρέσει, τις πετάτε, όπως πετάτε και πετάμε ένα σωρό μηχανήματα από κάθε αλλαγή! Απλά προτείνω ένα ακόμα πεδίο παιχνιδιών τίποτε άλλο.
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.343
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top