LFE+MAIN, Extra bass κτλ..

Reaction score
1.326
Έχω τον Yamaha rxv-581. Αρχικά, το extra bass feature με έχει μπερδέψει.. είναι το αντίστοιχο lfe+main που έχουν οι Denon απλά με άλλο όνομα? Δε μπορώ να καταλάβω αν μετατρέπει τα μπροστά σε full range ή απλά μπουστάρει κάποιες συχνότητες. Με το extra bass on και τα ηχεία σε small φαίνεται να έχει περισσότερο μπάσο αλλά δε βλέπω κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα στους κώνους των μπροστά .Σκέφτηκα να βάλω το extra bass στο on, μετά να αλλάξω τα μπροστά σε large, έτσι ώστε να αντιγράφει και να περνάει σήμα και στο sub και όντως δουλεύει. Τα μπροστά φαίνεται να παίζουν full range και παράλληλα το sub παίρνει σήμα κανονικά. Έχω σχεδόν διπλάσιο μπάσο στο χώρο, δε ξέρω αν είναι καλύτερο απλά πιο δυνατό σίγουρα. . Είναι ασφαλές να το δοκιμάσω στα -20db περίπου να δω αν μου κάνει? Φοβάμαι να το τεστάρω σε μεγαλύτερες εντάσεις μιας και δε ξέρω αν θα τα καταφέρει ο ενισχυτής ή τα ηχεία (taga harmony 506 v2). Γενικότερα πιστεύετε ότι αξίζουν τα πειράματα ή να τα αφήσω όλα όπως ήταν( τα πάντα small και crossover στα 100Ηζ) Το ypao μου κόβει το sub 9db είναι μικρός ο χώρος και συνήθως του δίνω ένα boost +3 - +6db.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
extra bass off
ηχεια small , cross ξεκινα 80 και αν τερματιζουν τα ηχεια βαλτα 100.
το sub εφοσον δεν τερματιζει βαλτο οσο + σου αρεσει.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv