1. Καλώς ήρθατε στο AVsite! Ελάτε στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή!
  Απόκρυψη ανακοίνωσης

LG 42LF5800

Συζήτηση στο φόρουμ 'ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ' που ξεκίνησε από το μέλος vaggelishs, στις 9 Οκτωβρίου 2017.

 1. vaggelishs

  Εγγραφή:
  9 Οκτωβρίου 2017
  Μηνύματα:
  3
  Likes:
  0
  Γεια σας.
  Είμαι ΟΚ με αυτήν την τηλεόραση όταν αλλάξουν το σήμα της Digea?
  Γράφει DVB-T2 αλλά τι γίνεται με το hevc?
   
 2. vaggelishs

  Εγγραφή:
  9 Οκτωβρίου 2017
  Μηνύματα:
  3
  Likes:
  0
  Δεν γνωρίζει κανείς?
   
 3. Zizik

  Zizik Cмурфик Blue
  Moderator

  Εγγραφή:
  7 Ιουνίου 2007
  Μηνύματα:
  32.900
  Likes:
  35.607
  Πότε θα το αλλάξουν;
   
 4. delamostre

  delamostre LG Hellas staff

  Εγγραφή:
  30 Αυγούστου 2008
  Μηνύματα:
  4.662
  Likes:
  1.735
  Είσαι ΟΚ
   
 5. delamostre

  delamostre LG Hellas staff

  Εγγραφή:
  30 Αυγούστου 2008
  Μηνύματα:
  4.662
  Likes:
  1.735
  Πάμε για το 2019 αλλά με τόσους κυβερνητικούς τυχοδιώκτες, κανείς δεν είναι σίγουρος! :D
  Η επίσημη ενημέρωση της Digea προς τις εταιρίες ηλεκτρονικών ειδών:

  "Μαρούσι, 14 Ιουλίου 2017
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Αναγκαία για την καλύτερη αξιοποίηση του τηλεοπτικού φάσματος και την κατοχύρωση των συμφερόντων της χώρας στο φάσμα είναι η έγκαιρη υιοθέτηση ενός οδικού χάρτη μετάβασης στην τεχνολογία εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, DVB-T2.
  Σε συνέχεια της συνέντευξης Τύπου της εταιρείας στις 12/7/2017, η Digea διευκρινίζει:
  Η Ελλάδα όπως και όλες οι όμορες και οι Ευρωπαϊκές χώρες ενόψει του 2ου ψηφιακού μερίσματος, θα αποδώσει τμήμα του σημερινού τηλεοπτικού φάσματος, στην κινητή τηλεφωνία μεταξύ του 2020 και 2022. Ταυτόχρονα με την απόδοση του φάσματος, είναι μονόδρομος για τη χώρα να υιοθετήσει τη νέα τεχνολογία DVB-Τ2 για την τηλεόραση. Σε διαφορετική περίπτωση, λόγω του διεθνούς συντονισμού και τη χρήση της τεχνολογίας DVB-T2 από τις όμορες χώρες, η Ελλάδα κινδυνεύει να απολέσει σπάνιο Εθνικό Πόρο που είναι οι τηλεοπτικές συχνότητες και να θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία των ιδιωτικών και δημόσιων τηλεοπτικών δικτύων σε πολλές περιοχές ανά την επικράτεια.
  Είναι καθήκον των Ψηφιακών Παρόχων αλλά παράλληλα και υποχρέωση της Πολιτείας να υιοθετήσει έγκαιρα έναν οδικό χάρτη ενεργειών και να προβεί στην απαραίτητη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων μερών και ιδιαίτερα των πολιτών, για την απαραίτητη προετοιμασία που απαιτείται ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση χωρίς περιττό κόστος στη νέα τεχνολογία.

  Συγκεκριμένα:
  α) Οι Ψηφιακοί Πάροχοι της Ιδιωτικής και Δημόσιας Τηλεόρασης πρέπει να ενημερωθούν θεσμικά για το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα μετάβασης στη νέα τεχνολογία ώστε να προβούν έγκαιρα στην επιλογή κατάλληλου εξοπλισμού και επενδύσεων στο δίκτυό τους.
  β) Οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις της αγοράς (εισαγωγείς τηλεοράσεων καθώς και καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης) πρέπει να ενημερωθούν ώστε να εισάγουν από τώρα και να διαθέτουν στο κοινό τις συμβατές με τη νέα τεχνολογία συσκευές. Με την έγκαιρη ενημέρωση θα αποφευχθεί η μετατροπή της χώρας σε αποθετήριο τηλεοράσεων παλαιάς τεχνολογίας, που δεν θα διατίθενται πλέον στις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες και δεν θα είναι συμβατές με τη νέα τεχνολογία (υπενθυμίζουμε ότι αυτό συνέβη στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία με την τεχνολογία κωδικοποίησης και συμπίεσης σήματος mpeg2 με πολύ αρνητικά αποτελέσματα για το κοινό, ανάγκη αγοράς αποκωδικοποιητών κλπ).
  γ) Οι Έλληνες καταναλωτές πρέπει να ενημερωθούν ώστε να επιλέγουν για τις νέες αγορές τους τις συμβατές με τη νέα τεχνολογία τηλεοράσεις. Έτσι θα προστατεύσουν την επένδυσή τους και δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να προβούν σε επιπλέον αγορά αποκωδικοποιητών DVB-T2 για να λαμβάνουν το τηλεοπτικό σήμα.
  Πληροφορίες για τους συντάκτες Η Digea είναι ο πάροχος δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης για τα ιδιωτικά κανάλια της χώρας. Από το 2009 ανέλαβε ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του έργου της ψηφιακής μετάβασης στην Ελλάδα και στις 7 Φεβρουαρίου του 2014, η Digea έλαβε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) την άδεια παρόχου δικτύου για την εκπομπή σε ψηφιακό σήμα του τηλεοπτικού προγράμματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Σε αυτό το πλαίσιο ολοκλήρωσε τη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίστηκε από τα αρμόδια Υπουργεία. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την εκπομπή των καναλιών, χωρίς να ορίζει το περιεχόμενο τους."

  Να διευκρινήσω όσον αφορά το "β" & "γ"σκέλος, η LG HELLAS έχει ενημερώσει τα καταστήματα από τον Ιούλιο και διαθέτει προϊόντα με DVB-T2 δέκτες στην ελληνική αγορά τα τελευταία 3 χρόνια.
  Επίσης τρία προϊόντα που είχαμε εισάγει με δέκτη DVB-T, επιστράφηκαν και αντικαταστάθηκαν με νέες παραγγελίες που διαθέτουν τη νέα τεχνολογία δέκτη DVB-T2.


  Αντιθέτως κυκλοφορούν αρκετές τηλεοράσεις από λοιπούς κατασκευαστές που δε διαθέτουν DVB-T2.
  Keep your eyes open λοιπόν!
   
  #5 delamostre, 10 Οκτωβρίου 2017
  Last edited: 10 Οκτωβρίου 2017
 6. pettakos

  Εγγραφή:
  8 Απριλίου 2006
  Μηνύματα:
  201
  Likes:
  2
  Φυσικα θα πρεπει να διευκρινιζεται αν υποστηριζουν HEVC/H.265 πραγμα που δεν το βλεπω σε ολα τα μοντελα. Αρα δεν υποστηριζεται παντου.
   
 7. delamostre

  delamostre LG Hellas staff

  Εγγραφή:
  30 Αυγούστου 2008
  Μηνύματα:
  4.662
  Likes:
  1.735
  Πιο μοντέλο σας ενδιαφέρει να αγοράσετε?
  Γενικά δεν μπορούμε να μιλάμε
   

Μοιραστείτε τη σελίδα