LG 47SL8000 LCD - σκιές/είδωλα στην άκρη της οθόνης

Reaction score
0
Γεια χαρά,

είμαι ένας νέος κάτοχος μιας LG 47 SL8000... για την ώρα όλα φαίνονται να λειτουργούν σωστά εκτός από κάτι που δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αποτελεί πρόβλημα της συγκεκριμένης τηλεόρασης η είναι κανόνας στις LCD τηλεοράσεις.

Όταν η τηλεόραση είναι αναμένη μα η οθόνη είναι μαύρη ή πολύ σκούρα κυρίως στο πάνω άκρο της διακρίνω κάποιες σκιές σταθερές, σαν ξεθώριασμα, σαν το φως να διαπερνάει από τις ενώσεις του πάνελ και να βγαίνει μπροστά. Δεν είναι έντονο και όταν υπάρχει χρώμα και φως στην οθόνη δε φαίνεται καν, μα μόλις σκοτεινιάσει ή γίνει εντελώς μαύρη, διακρίνεις αυτά τα "νερά"

Κάπου διάβασα ότι συμβαίνει αυτό γιατί το φως βρίσκει "διέξοδο" από τις ενώσεις, και πρέπει να είσαι πολύ τυχερός να μη συμβεί... ωστόσο επειδή δεν είμαι σίγουρος, και έχω μια υποψία, επειδή την πήρα σε μειωμένη τιμή, μήπως είναι θέμα της παρτίδας... οπότε να ζητήσω αλλαγή...

όποια γνωμη θα βοηθήσει πολύ,

ευχαριστώ,

Χ.:121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Eίναι πρόβλημα που εμφανίζουν οι lcd.Ονομάζεται bleeding ή clouding.
Μια σωστή αντιμετώπιση εκ μέρους του καταστήματος που την αγοράσατε είναι να σας την αντικαταστήσει.

Reaction score
0
Απάντηση: LG 47SL8000 LCD - σκιές/είδωλα στην άκρη της οθόνης

το ελπίζω αν και έχουν περάσει κάποιες μέρες ... και ίσως να μην το παραδεκτούν

ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
0

δυστυχώς το κατάστημα δε δέχεται να κάνει αντικατάσταση γιατί το κουτί έχει... ανοιχτεί (το αντικαθιστούν μόνο αν αποφασίσεις να κρατήσεις την τηλεόραση σφραγισμένη μέσα στο κουτί για κάποιες μέρες μέχρι να αποφασίσεις ότι τα χρώματα της κούτας δεν ταιριάζουν με το χώρο σου και έτσι την πας για αλλαγή!!!)...

με παρέπεμψαν στην αντιπροσωπεία... και εκεί μου είπαν ότι δεν έχουν ξανα ακούσει κάτι τετοιο, σχεδόν δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγα, θα έστελναν αν ήθελα ένα τεχνικό, και αν δε διαπίστωνε κάτι θα με χρέωνε την επίσκεψη!!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Υπάρχει δυνατότητα να ανεβάσετε μια φωτογραφία που να φαίνεται το πρόβλημα;

Reaction score
0

νομίζω ότι κατάφερα σε κάποιο βαθμό να βγάλω μια αντιπροσωπευτική φωτογραφία, αν και χθες που προσπάθησα να δω μια ασπρόμαυρη ταινία ήταν λίγο κουραστικό μια και το μαύρο ήταν συνήθως γκρι, και το "συννέφιασμα" απλωνόταν σε όλη την οθόνη, αν και το πρόβλημα είναι πιο έντονο στην πάνω αριστερή γωνία...
κάποια στιγμή πίστεψα μήπως έχει να κάνει με τη γωνία θέασης, μα αφενός καθόμουν σχεδόν απέναντι ευθεία, αφεταίρου δε γίνεται όλοι οσοι παρακολουθούν τηλεόραση να βρίσκονται στην κατάλληλη γωνία, για να μπορούν να βλέπουν σωστά...

ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! :132:

Reaction score
6
Looks like clouding to me.

Παραμένει το ίδιο φωτεινή η περιοχή ανεξαρτήτως γωνίας; Γιατί τελείως μάυρη εικόνα σε LCD χωρίς Led δεν θα δεις έτσι κι αλλιώς.

Εγώ πάντως θα ζητούσα αντικατάσταση, εφ' όσον έχουν περάσει λίγες μέρες.

Έστω και με άλλη μάρκα αφού δεν με ικανοποιεί το μοντέλο.

Το άλλο με τη συσκευασία που σου είπαν είναι μπούρδα.

Reaction score
0

Αντικατάσταση γρήηηηηγορα!!! Αλλιώς τη φορτώθηκες! Πιέσε την αντιπροσωπεία -που δυστυχώς φέρεται σαν μαγαζάκι της γειτονιάς...

Reaction score
73

clouding και πολυ εντονο μαλιστα...:141:

Πιεσε την αντιπροσωπεια να σου την αλλαξει... ειναι κριμα... ναχεις τοσο εντονο clouding... σε νεα τηλεόραση...

Ενας απο τους λογους που οδηγηθηκα σε direct-LED με local dimming (PHILIPS 40PFL9704)

Reaction score
968
Ρε παιδιά μην τον τρελάνετε τον άνθρωπο! Δεν πρόκειται για βλάβη της συσκευής. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο της τεχνολογίας LCD.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: LG 47SL8000 LCD - σκιές/είδωλα στην άκρη της οθόνης

clouding και πολυ εντονο μαλιστα...:141:

Πιεσε την αντιπροσωπεια να σου την αλλαξει... ειναι κριμα... ναχεις τοσο εντονο clouding... σε νεα τηλεόραση...

Ενας απο τους λογους που οδηγηθηκα σε direct-LED με local dimming (PHILIPS 40PFL9704)
συμφωνο πισω κατεθειαν.

Reaction score
0

καλημερα..φιλε μου και εγω το ηδιο προβλημα(lg sl 42 8000) εχω και αφου πηγα στον κωτσοβολο οπου και την αγορασα τσαμπουκαλεμενος για να μου δωσουν μια αλλη με παρεπεπσαν στην total support ειναι η +5 χρονια εγγυηση που εβαλα οι τεχνικοι ηρθαν στα καπακια και δωρεαν και αφου την εκσετασαν...μου ειπαν οτι τα ειδωλα και οι σκιες εχουν δημιουργηθεί απο σκονη που περασε μεσα απο τους αεραγωγους και οτι η λυση ειναι απλη την περνουν την καθαριζουν και φραζουν τα σημεια οπου εχει περασει η σκονη δεν τους την εδωσα για service επειδη ειχε champions league αλλα απο δευτερα θα ξερω σιγουρα να σου πω το αποτελεσμα

Reaction score
0

Γεια χαρά,

είμαι ένας νέος κάτοχος μιας LG 47 SL8000... για την ώρα όλα φαίνονται να λειτουργούν σωστά εκτός από κάτι που δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αποτελεί πρόβλημα της συγκεκριμένης τηλεόρασης η είναι κανόνας στις LCD τηλεοράσεις.

Όταν η τηλεόραση είναι αναμένη μα η οθόνη είναι μαύρη ή πολύ σκούρα κυρίως στο πάνω άκρο της διακρίνω κάποιες σκιές σταθερές, σαν ξεθώριασμα, σαν το φως να διαπερνάει από τις ενώσεις του πάνελ και να βγαίνει μπροστά. Δεν είναι έντονο και όταν υπάρχει χρώμα και φως στην οθόνη δε φαίνεται καν, μα μόλις σκοτεινιάσει ή γίνει εντελώς μαύρη, διακρίνεις αυτά τα "νερά"

Κάπου διάβασα ότι συμβαίνει αυτό γιατί το φως βρίσκει "διέξοδο" από τις ενώσεις, και πρέπει να είσαι πολύ τυχερός να μη συμβεί... ωστόσο επειδή δεν είμαι σίγουρος, και έχω μια υποψία, επειδή την πήρα σε μειωμένη τιμή, μήπως είναι θέμα της παρτίδας... οπότε να ζητήσω αλλαγή...

όποια γνωμη θα βοηθήσει πολύ,

ευχαριστώ,

Χ.:121:

Γειά σας,

Είμαι επίσης ένας νέος κάτοχος μιας LG 47 SL8000...την πήρα στις 15/4 και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα ρε μαμώτο !!
Εμένα εντοπίζεται το λεγόμενο clouding και στις 4 γωνίες της οθόνης και πιο πολύ στην δεξιά πάνω που φτάνει σχεδόν μέχρι την μέση...τι να΄κανω ?

Την πήρα και εγώ σχετικά σε καλή τιμή (ήταν η τελευταία εκθεσιακή χωρίς κουτί στο Πλαίσιο) και μου είπαν οτι έπαιζε κανα 2μηνο...
Λέτε να είναι αυτό που λέει ο τελευταίος φίλος με την σκόνη που διαπέρασε τους αεραγωγούς (λόγω παραμονής και λειτουργίας της στο κατάστημα?) ή είναι ένα συνηθησμένο φαινόμενο στις lcd ?

Όντως είναι ενοχλητικό να βλέπεις αυτό το φαινόμενο σε σκούρες σκηνές σε μια ταινία...τι να κάνω ρε παιδιά ? Απογοητεύτικα....:122::122:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Επικοινωνία με το πλαισιο για να σας πούν αν γίνεται αλλαγή.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: LG 47SL8000 LCD - σκιές/είδωλα στην άκρη της οθόνης

Επικοινωνία με το πλαισιο για να σας πούν αν γίνεται αλλαγή.
Αν θα μπορούσες (αν ξέρεις) να απαντήσεις σε κάποιες από τις ερωτήσεις ή να προτείνεις/σχολιάσεις την κατάσταση και όχι στεγνά : τηλ και αλλαγή...δεν είναι βοήθεια αυτό...

Οπότε λοιπόν όποιος γνωρίζει κάτι ας το πει. Ούτως ή άλλος για λίγη περισσότερη βοήθεια ερχόμαστε εδώ, όχι για να επιβεβαιώσουμε το αυτονόητο.

Χωρίς παρεξήγηση φίλε gstriftos.

Reaction score
50

Παιδιά, αυτό που βλέπετε (clouding) ήταν σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο στς LCD (το έχω και εγώ σε Sony).
Αν δεν ενοχλεί κατά την θέαση αλλά φαίνεται μόνο στην μαύρη οθόνη, μην αγχώνεστε παραπέρα. Δοκιμάστε αλλαγές στις ρυθμίσεις (νομίζω σε contrast & ευκρίνεια, google it).

Αν νομίζετε ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα τότε πιέστε την LG, αλλά όταν λέω πιέστε ... ΠΙΕΣΤΕ.
Εγώ για να βγάλω άκρη μαζί τους (και τα κατάφερα) για προβληματική TV έστειλα ένα κάρο επιστολές σε αυτούς και περιοδικά / site του χώρου.
Νομίζω ότι με υπομονή και επιμονή η LG θα ανταποκριθεί - τουλάχιστον έτσι έχει δείξει στο παρελθόνμ σε γενικές γραμμές και από προβλήματα άλλων χρηστών.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Re: Απάντηση: Re: LG 47SL8000 LCD - σκιές/είδωλα στην άκρη της οθόνης

Αν θα μπορούσες (αν ξέρεις) να απαντήσεις σε κάποιες από τις ερωτήσεις ή να προτείνεις/σχολιάσεις την κατάσταση και όχι στεγνά : τηλ και αλλαγή...δεν είναι βοήθεια αυτό...

Οπότε λοιπόν όποιος γνωρίζει κάτι ας το πει. Ούτως ή άλλος για λίγη περισσότερη βοήθεια ερχόμαστε εδώ, όχι για να επιβεβαιώσουμε το αυτονόητο.

Χωρίς παρεξήγηση φίλε gstriftos.
None taken.
Όμως απ την στιγμή που κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα το οποίο οφείλετε σε αστοχία υλικού(γιατί όπως το περιγράφεις είναι μεγάλη η έκταση του)η πρώτη κίνηση οφείλει να είναι η αυτονόητη.Δλδ επικοινωνία με το κατάστημα για αντιμετώπιση του προβλήματος.
Να στο πώ και αλλιώς.Αν σου έλεγαν ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να την αγοράσεις και να στο παρουσιάσει αυτό θα την έπαιρνες;
Όσον αφορά τον καθαρισμό δεν είμαι τεχνικός της lg για να ξέρω.Είχες κάποια επικοινωνία μαζί τους;
Γιατί αν ήταν κάτι το οποίο μπορούσες να κάνεις μόνος σου θα στο έλεγα.
Το να πειράξεις τιε ρυθμίσεις ίσως να μειώσει το φαινόμενο αλλα με το αντίστοιχο αντίκτυπο στην εικόνα.Οπότε δώρον-άδορων.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG 47SL8000 LCD - σκιές/είδωλα στην άκρη της οθόνης

"None taken.
Όμως απ την στιγμή που κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα το οποίο οφείλετε σε αστοχία υλικού(γιατί όπως το περιγράφεις είναι μεγάλη η έκταση του)η πρώτη κίνηση οφείλει να είναι η αυτονόητη.Δλδ επικοινωνία με το κατάστημα για αντιμετώπιση του προβλήματος."
Βασικά δεν ξέρω αν είναι μεγάλη η έκτασή του. Θα προσπαθήσω να βγάλω μια φωτό να το δείτε να μου πείτε την γνώμη σας.

"Να στο πώ και αλλιώς.Αν σου έλεγαν ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να την αγοράσεις και να στο παρουσιάσει αυτό θα την έπαιρνες;"
Μάλλον όχι :108:

"Όσον αφορά τον καθαρισμό δεν είμαι τεχνικός της lg για να ξέρω.Είχες κάποια επικοινωνία μαζί τους;"
Όχι ακόμη.
Κοιτάω να δω βασικά πόσο "ενοχλητικό" είναι αυτό που αντιμετωπίζω βλέποντας μερικές ταινίες ακόμη, να μάθω περισσότερα για το λεγόμενο clouding (κατά πόσο είναι φυσιολογικό ή όχι) και μετά να επικοινωνήσω για αλλαγή.

"Γιατί αν ήταν κάτι το οποίο μπορούσες να κάνεις μόνος σου θα στο έλεγα.
Το να πειράξεις τιε ρυθμίσεις ίσως να μειώσει το φαινόμενο αλλα με το αντίστοιχο αντίκτυπο στην εικόνα.Οπότε δώρον-άδορων."

Ένας συνάδελφος μου το είπε αυτό επίσης και θα κοιτάξω να αλλάξω λίγο τις ρυθμίσεις (διαβάζοντας λίγο περισσότερο στο γκούγκλ περί αυτού) αλλά όντως όπως λες θα έχει αντίκτυπο στην εικόνα...θα το δοκιμάσω και βλέπουμε.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos