LG 5600 και ψηφιακά (ΕΡΤ HD κυρίως)

Reaction score
31
καλημερα σας

Δε ξερω αν επρεπε να ανοίξω καινουριο θεμα καθως η τηλεόραση που θα αναφερω υπαρχει σε πολλά θεματα μεσα , αλλα είναι λιγάκι επειγον καθως αφορα την τηλεόραση του πατερα μου, ο οποιος βρίσκεται στην Αθηνα και εγω θα είναι για δυο μερες κοντα του. Επομενως πρεπει σημερα αυριο να βρεθει η λύση...

Στο θεμα μας...

Του είχα παρει πριν δυο χρόνια με τη δικη σας βοήθεια την LG 5600 se 32 ιντζες. Θελαμε μια φτηνη τηλεόραση οχι απαραιτητα full hd αλλα μιας και υπηρχε την πηραμε

Το προβλημα είναι οτι δεν πιάνει το ΕΡΤ HD. Εμφανίζεται στο μενου της οθόνης το σημα ΕΡΤ HD...

Ωστόσο πιάνει το πρισμα+ το ΡΙΚSAT το CINE SPORT και τη βουλή τα οποια είναι ψηφιακα αν δε κανω λάθος...

Τι πρεπει να κανουμε ; Ειναι θεμα ρυθμισης ή πρεπει να αγορασουμε καποια συσκευη... Υποστηρίζει η τηλεόραση ψηφιακα καναλια; Ειναι ψηφιακα αυτα που πιανει;

Παρακαλώ για την αμεση βοηθεια καθως δυστυχως η τηλεόραση είναι απο τις λίγες του παρεες και δυστυχως λογω δουλειας εγω είμαι μακρυα...

(χασαμε την μητερα μου πριν λιγα χρόνια και δεν ειναι και σε πολυ καλη ψυχολογική κατασταση)...

Καλο θα ηταν να το λυσουμε το προβλημα πριν φυγω την Κυριακη....

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων...

Reaction score
3
Απάντηση: LG 5600 και ψηφιακά (ΕΡΤ HD κυρίως)

Από αυτά που αναφέρεις φάινεται ότι η τηλεόρασή σου έχει ανάλυση 1920 χ 1080 (Full HD) αλλά το σήμα της ERT HD το βλέπεις μόνο στο μενού.
Αυτό σημαίνει ότι η τηλεόραση είτε δεν έχει ψηφιακό δέκτη σε MPEG-4 αλλά μόνο σε MEPG-2, ή μπορεί να χρειάζεται μια εκ νέου σάρωση των σταθμών.
Αν πράγματι δεν εχει δέκτη σε MPEG-4, τότε η λύση είναι η αγορά ενός επίγειου ψηφιακού δέκτη που να υποστηρίζει το MPEG-4.
Κι εδώ στο φόρουμ έχουν αναφέρει κάποια μοντέλα.

Reaction score
3

Μόλις βρήκα από αυτή τη σελίδα ότι η τηλεόραση δεν έχει δέκτη MPEG-4.
Οπότε πάμε αναγκαστικά στη λύση εξωτερικού δεκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης που να έχει MPEG-4.

Reaction score
31
οντως δυστυχως αυτο διαβασα και εγω...

Εχετε να προτεινετε καποιον; Υπαρχουν αρκετοι μεσα στο forum αλλα πρεπει μεχρι αυριο να αγοραστει... Καποιος που εχει δοκιμασει καποιον και ειμαστε σιγουροι οτι ειναι καλος...

Επισης διαβασα οτι υπαρχουν αποκωδικοποιητες που γραφουν σε σκληρο ή σε φλασακι την εκπομπη της τηλεορασης αλλα και που παιζουν (media player)
Αν η διαφορά στην τιμή δεν είμαι εξωφρενιή θα ήθελα κατι τετοιο, κυρίως για να του βαζω να βλεπει που και που καμια ταινια απο φλασακι... Φυσικα αν υπαρχει δυνατοτητα να παιζει απροβληματιστα "τα παντα" καλο θα είναι (mkv mpeg 2 4 avi κλπ)

Να στε καλα
ευχαριστω για το ενδιαφέρον!!!

Reaction score
3

Όπως έχουν γράψει και εδώ σε αντίστοιχο θέμα, υπάρχει αυτός της crystal audio.
Πήγαινε στην ενότητα "DVD/BD Players, MediaBoxes".
Γράφουν για διάφορα μοντέλα, αλλά για να ξέρεις από τώρα ότι το "να παιζει απροβληματιστα "τα παντα" καλο θα είναι" μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσεις.

Reaction score
31
να σαι καλα....
Ενταξει ας παιζει οσο περισσοτερα ειναι εφικτό...

σε ευχαριστω πολυ

ΥΓ μολις διαβασα ότι ειναι media player... Δεν αναφερει πουθενα τη λέξη αποκωδικοποιητης...
Βεβαια στα αρχεια που υποστηρίζει λεει mpeg4
Δηλαδη το συνδεω στην τηλεόραση και κανει και τη δουλεια του αποκωδικοποιητη ετσι;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Το pico είναι μόνο media player.Αν θες να πας στην λύση της Crystal Audio πάρε τους ένα τηλέφωνο να σου πουν αν έχουν κάποιον δεκτη διαθέσιμο και εξήγησε τους ακριβώς τι θές.
Αλλιώς πήγαινε σε κάπιο κατάστημα τύπου Πλαίσιο ή Media Markt και πάρε κάποιον οικονομικό δέκτη.

Reaction score
31
Re: Απάντηση: LG 5600 και ψηφιακά (ΕΡΤ HD κυρίως)

πηρα τηλέφωνο
Μου ειπαν για το CDVB-HD
Παιζει παρα πολλα (λιγοτερα απο το pico ομως). Ισως να μη παιζει μου ειπαν καποια εξειδικευμενα HD DTS κλπ που προς το παρον δε με πολυενδιαφερουν...

Εχει γυρω στο 70 Ευρω και δεν υπαρχει πουθενα αυτη τη στιγμή...
Μολις το παρελαβαν στα κεντρικά και μπορω να το παραγγειλω απο την ιδια την εταιρια...
Στα καταστηματα ισως αργησει λιγο...

Δυστυχως δε προλαβαίνω να το εγκαταστησω... οποτε τον αλλο μηνα που θα ξαναερθω...

Εκτος και αν παω για κατι αλλο...
ΑΝ και μου αρεσει οπως το είδα ...

Reaction score
31

Τελικά επειδή ο πατερας βιαζότανε και επειδη δε ξερω αν θα χρησιμοποιησει ποτε τις εξτρα επιλογες του πήρα το Crypto ReDi 250 MP HD DTS, αφου με διαβεβαιωσε ο πωλητης οτι είναι ακριβως το ιδιο...

προσπαθησα να πιασω τα καναλια στην τηλεόραση
Επιασα τα παλια ψηφιακα (πρισμα κλπ) το ΕΡΤ ΗD και τα μεγαλυτερα κλασικα (ΜΕGA ANT1 STAR κλπ)
Δεν εχει πιασει κανενα απο τα μικρα καναλια. (Μηπως είναι μονο της digea; )

Τι πρεπει να κανω; Συνολο καναλιών 15.

Η συνδεσμολογια των καλωδιων μου είναι
Η κεραια στο crypto και HDMI απο crypto σε τηλεοραση. Τιποτα αλλο.
Χρειαζομαι κατι ακομα;
Καποια ρυθμιση που δε γνωρίζω;

Βλεπω οτι εχει καποιες επιλογες που δεν εχω ιδεα τι είναι
Πχ LCN, και συνδεση με κεραια (το εβαλα on). Χωρα Ελλαδα.

Οποια βοηθεια δεκτη...

ΥΓ Ταινιες δυο που εβαλα απο φλασακι ... κανενα προβλημα....
Βοηθεια γιατί ο πατερας θελει δυο χαζοκαναλα που ουτε που τα είχα ακουσει... και μου γκρινιάζει...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Για να έχεις και τα κανάλια που εκπέμπουν εκτός digea πρέπει να συνδέσεις και την κεραία ατην τηλεόραση.
Λογικά ο δέκτης έχει aerial ή antenna out.
Απλά για να βλέπει και τα κανάλια εκτός digea πρέπει να πατάει και το κουμπάκι στην τηλεόραση που του δείχνει τα αναλογικά κανάλια(δλδ όπως έβλεπε μέχρι τώρα).

Reaction score
31

απο την επιλογη input του χειριστηριου της τηλεόρασης να επιλεγει δηλαδη HDMI και κεραία τv δηλαδή...
Αντε να του το μαθεις πως γινεται η εναλλαγή...

Να σαι καλά φίλε μου...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.016
Members
38.523
Νεότερο μέλος