Lip Sync με Sony 3300ES - PS3 / mede8er

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.192
Τη βοηθεια σας ειδικοι μου!

Προσφατα εδω και κανα 2μηνο πηρα τον Sony 3300 ES AV.
Περναω ολα τα HDMI πρωτα απο κει και μετα στην TV η στον προβολεα μου.

Εχω PS3 για να βλεπω blueray και mede8er media player για υπολοιπα mkv κτλπ.

Το θεμα μου ειναι οτι εχω καθυστερηση στον ηχο.Ακουγεται μετα την εικονα με το γνωστο προβλημα . Ειναι ασχημο.
Και συμβαινει περισσοτερο σε ολα τα blueray και οσο πιο "βαρυς" ειναι ο ηχος πχ DTS HD ειναι πιο εμφανες.

Ο ενισχυτης εχει κατι επιλογης για καθυστερηση απο 0 εως πχ 100ms. απλα οσο το ανεβαζω καθυστερει ακομα παραπανω ο ηχος, δηλαδη θα επρεπε να παω στο -30 πχ που δεν υπαρχει ως επιλογη.

Καμια βοηθεια, καμια λυση?
Τι προτεινετε για να λυθει, αν λυνεται κιολας?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Lip Sync με Sony 3300ES - PS3 / mede8er

μιλας με σονι, μπας και μαθεις κατι, περιεργο ακουγεται .......

Reaction score
6
ασε που HDMI 1.3 υποστηριζει εκτος αν κανω λαθος!
To Auto Lip Sync παρουσιάστηκε στο 1.3

Δες τα λογότυπα επάνω στον ενισχυτή σου. Εάν έχει λογότυπο DTS HD Master Audio, σημαίνει ότι το αποκωδικοποιεί και υποχρεωτικά έχει HDMI 1.3 τουλάχιστον.

Πολύ φοβάμαι πως δέχεται τα HD formats μόνο με εξωτερική αποκωδικοποίηση ως LPCM. Και αν αυτή είναι του επιπέδου του PS3, τότε άστα να πάνε. :121:

Παρεμπιπτόντως αν έχεις το PS3 fat αυτό μόνο ως LPCM μπορεί να στείλει τα HD formats. Γενικώς το PS3 δεν είναι καλή λύση για Blu Ray.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.192
To Auto Lip Sync παρουσιάστηκε στο 1.3

Δες τα λογότυπα επάνω στον ενισχυτή σου. Εάν έχει λογότυπο DTS HD Master Audio, σημαίνει ότι το αποκωδικοποιεί και υποχρεωτικά έχει HDMI 1.3 τουλάχιστον.

Πολύ φοβάμαι πως δέχεται τα HD formats μόνο με εξωτερική αποκωδικοποίηση ως LPCM. Και αν αυτή είναι του επιπέδου του PS3, τότε άστα να πάνε. :121:

Παρεμπιπτόντως αν έχεις το PS3 fat αυτό μόνο ως LPCM μπορεί να στείλει τα HD formats. Γενικώς το PS3 δεν είναι καλή λύση για Blu Ray.
απ οτι καταλαβαινω δεν αποκωδικοποιει το HD master audio, αλλα οπως λες με το PS3 κατι γινεται με καποιες ρυθμισεις οπως λες με το LPCM και τα παιζει μετα ο ενισχυτης.και αναβει το μπλε λεντακι της αποκωδικοποιησης.

Παντως συμβαινει (ελαφροτερα μεν ) και με το media player και αυτο ξεκινησε οταν αλλαξα ενισχυτη κ περασα τον ηχο μεσω HDMI στον ενισχυτη πρωτα.Στον παλιο με οπτικη ηταν ολα τελεια, κανενα προβλημα.

Δηλαδη ειναι HDMI 1.2 o ενισχυτης? Λυση γιοκ ?:121:

Reaction score
6
απ οτι καταλαβαινω δεν αποκωδικοποιει το HD master audio, αλλα οπως λες με το PS3 κατι γινεται με καποιες ρυθμισεις οπως λες με το LPCM και τα παιζει μετα ο ενισχυτης.και αναβει το μπλε λεντακι της αποκωδικοποιησης.

Παντως συμβαινει (ελαφροτερα μεν ) και με το media player και αυτο ξεκινησε οταν αλλαξα ενισχυτη κ περασα τον ηχο μεσω HDMI στον ενισχυτη πρωτα.Στον παλιο με οπτικη ηταν ολα τελεια, κανενα προβλημα.

Δηλαδη ειναι HDMI 1.2 o ενισχυτης? Λυση γιοκ ?:121:
To μπλε led σημαίνει αποκωδικοποίηση γενικά και όχι απαραίτητα HD formats. Το είχε από παλιά η Sony αυτό. Γι' αυτό σου είπα να κοιτάξεις το λογότυπο. Αν λέει DTS digital surround σκέτο ή DTS HD MA.

Όπως είδες, το είπες και μόνος σου ότι με το mede8er το πρόβλημα είναι λιγότερο αισθητό.
Η λύση θα είναι να βρεις κάτι που να κάνει καλύτερη αποκωδικοποίηση. Αλλά ποιο είναι αυτό, είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος.

Πάντως αν δεν σε πειράζει να έχεις και ένα καλώδιο οπτικής επιπλέον συνδεμένο επάνω στον A/V τουλάχιστον θα γλυτώσεις την καθυστέρηση στον ήχο, ακούγοντας όμως τα HD formats σε core.

Reaction score
29.590

Ακριβώς θα ακούει το core που είναι 1,5mbps, και οχι το hd που φτάνει τα 24 , αμ δεν κάνω λάθος.
Γιάννο πρέπει να ψαχτείς και για ενισχυτή και για player, εκτός και εχει πολυκάναλη είσοδο ο 3300, οπότε πας μόνο για player.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.192
Ευχαριστω φιλε John!
Tωρα το ειδα το μηνυμα σου.

απλα τον πηρα και οικονομικα τον Sony απο μελος του φορουμ οποτε τι περιμενα τελικα με λιγα χρηματα...
εχω ps3, hd-dvd toshiba, dvd απλο και media player mede8er 400.
οποτε περισσοτερο απο HDMI παιρνω εικονα κ ηχο, ισως το toshiba εχει αποκωδικοποιητη επανω δεν θυμαμαι, αλλα ελεγα μηπως μπορω να κανω κατι να λυσω το προβλημα μου με τα υπαρχοντα.

Reaction score
0

Δεν αποκωδικοποιει DTSHD,MA και TrueHD ο 3300..
οποτε εισαι για DTS,PCM...και επισης παιζεις με hdmi 1.2..

Reaction score
10
Ευχαριστω φιλε John!
Tωρα το ειδα το μηνυμα σου.

απλα τον πηρα και οικονομικα τον Sony απο μελος του φορουμ οποτε τι περιμενα τελικα με λιγα χρηματα...
εχω ps3, hd-dvd toshiba, dvd απλο και media player mede8er 400.
οποτε περισσοτερο απο HDMI παιρνω εικονα κ ηχο, ισως το toshiba εχει αποκωδικοποιητη επανω δεν θυμαμαι, αλλα ελεγα μηπως μπορω να κανω κατι να λυσω το προβλημα μου με τα υπαρχοντα.
Εγω θα σου προτεινα να συνδεσεις το MED400X με το HDMI κατευθειαν στη τηλεοραση.
Να βαλεις το firmware για SPDIF. Δες εδω τη διαδικασια και ακολουθησε τη βημα βημα.
Και με optical απο το MED400X στον ενισχυτη.

Νομιζω οτι ειναι ο μονος τροπος να εχεις ηχο παντου και για ολα, χωρις να αλλαξεις μηχανηματα προς το παρον.

Reaction score
1

Γιάννη θυμάμαι που σε άλλο νήμα σου είχα στείλει ένα link από ξένο site που έλεγε ξεκάθαρα ότι ο 3300 έχει θέμα με την HDMI του !
Γνώμη μου δώστον σε καλή τιμή σε κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει η HDMI σύνδεση εξηγώντας το θέμα που έχει, και πάρε έναν Pioneer να ξενοιάσεις :137:

Reaction score
1.831

ωρε Γιάννη! τώρα το είδα το μύνημα!

Άλλος ένας φίλος είχε τελικούς atmasphere με verity και μάντεψε πως έλυσε το πρόβλημα!

Άλλαξε τους τελικούς του!

:)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.192
Re: Απάντηση: Lip Sync με Sony 3300ES - PS3 / mede8er

ωρε Γιάννη! τώρα το είδα το μύνημα!

Άλλος ένας φίλος είχε τελικούς atmasphere με verity και μάντεψε πως έλυσε το πρόβλημα!

Άλλαξε τους τελικούς του!

:)
Ρε φιλαρακ πολυ με κολλας να ουμε....πες οτι γουσταρεις λαμπες και δεν εχεις, πες το, παραδεξου το απλο ειναι...

βεβαια τα Verity και οι Atma-Sphere δεν εχουν να κανουν με το πολυκαναλο....

μ εφαγες ποια μ αυτους τους τελικους....ελα και τελειωνει σιγα σιγα το σπιτι...

Reaction score
1.831
Απάντηση: Re: Απάντηση: Lip Sync με Sony 3300ES - PS3 / mede8er

Ρε φιλαρακ πολυ με κολλας να ουμε....πες οτι γουσταρεις λαμπες και δεν εχεις, πες το, παραδεξου το απλο ειναι...

βεβαια τα Verity και οι Atma-Sphere δεν εχουν να κανουν με το πολυκαναλο....

μ εφαγες ποια μ αυτους τους τελικους....ελα και τελειωνει σιγα σιγα το σπιτι...
φιλαράκ μη παρεξηγιέσαι!

Αφού δε χορταίνω να σε πειράζω!

Σοβαρά τώρα, δεν έχω πρόβλημα με τα γούστα σου ούτε με τους ενισχυτές σου.

Απλά θέλω να ακούσεις σοβαρό τρανζίστορ ή σοβαρό push pull λαμπατικό στο σύστημα σου και να μου πεις: "προτιμώ αυτούς που έχω"

:107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo