Εγώ έχω το Harmony Touch και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Αυτά τα τηλεχειριστήρια έχουν τη λογική των "activities" σε σχέση με άλλα που απλά τα χρησιμοποιείς πατώντας τα αντίστοιχα πλήκτρα των συσκευών. Δηλαδή μέσα από το πρόγραμμα myharmony περνάς όλες τις συσκευές σου και στη συνέχεια δημιουργείς "actvities" δηλαδή λειτουργίες (π.χ. watch bluray, watch media player κλπ) έτσι ώστε να έχεις σε άμεση πρόσβαση (κουμπιά και οθόνη) όλες τις λειτουργίες των συσκευών που χρησιμοποιούνται σε κάθε "activity".
Σε περίπτωση που επιθυμείς ένα τηλεχειριστήριο που να αντικαταστήσει όλα τα υπόλοιπα και να επιλέγεις λειτουργία σε κάθε συσκευή μέσω του αντίστοιχου πλήκτρου κάθε συσκευής και να μην κάνεις χρήση των activities, εκτιμώ ότι θα σε κουράσει (προγραμματισμός μέσω υπολογιστή και σκρολάρισμα της οθόνης για επιλογή συσκευής κλπ), ειδικά αν, όπως εγώ το χρησιμοποιήσεις για πολλές συσκευές (εγώ χρησιμοποιώ και τις 15 διαθέσιμες και έχω 16 activities).
Για το ποιο από τα δύο να διαλέξεις εκτιμώ ότι πρέπει να επιλέξεις βάσει των επιθυμητών χαρακτηριστικών (χρήση smartphone κλπ).
Μια σύγκριση των χαρακτηριστικών τους όπως και του touch που έχω εγώ μπορείς να δεις εδώ: http://www.logitech.com/en-gb/harmony-remotes/&view=498&compProducts=12039,11189,10105
Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε σχετική απορία σου...
Υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα για τα χειριστήρια αυτά? Στο skroutz τουλάχιστον δεν τα ξέρω τα μαγαζιά που τα έχουν. Zizik τι εννοείς περί χειρισμού στα τυφλά?
Εγώ το είχα πάρει από το amazon σε τιμή χώμα. H logitech δίνει εδώ: http://www.logitech.com/el-gr/contact
LOGITECH HELLAS ΜΕΠΕ
Eυρυσθέως 2
Κ. Πετράλωνα
Αθήνα
118 54
Τηλέφωνο +30 210 6774512
Έχω το παλιότερο Harmony One και είναι μια από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει ποτέ. Αντικαθιστά άνετα 9 τηλεχειριστήρια και αν το προγραμματίσεις σωστά (θέλει αρκετή ώρα και δοκιμές), δεν ξανασχολείσαι ποτέ μαζί του.
Το ποιο θα προτιμήσεις, εξαρτάται από τις ανάγκες σου - ψάξτο καλά πάντως, γιατί κατά καιρούς βγαίνουν τρομερές προσφορές στα δικτυακά καταστήματα της Ευρώπης.
Για μένα το πιο δύσκολο να συνηθίσεις είναι τα αριθμητικά πλήκτρα που στα νέας γενιάς (950, touch κλπ) είναι στην τρίτη οθόνη.
To ότι τα πλήκτρα χειρισμού (play, pause κλπ) είναι επάνω έχει το μειονέκτημα ότι πολλές φορές για να πατήσεις κάποιο απ' αυτά ακουμπάς πριν την οθόνη και σου αλλάζει μενού.
Βέβαια, για "τυφλό σύστημα" το δικό μου -προφανώς και τα υπόλοιπα- έχει customised swipe control (touch gestures) στην οθόνη αφής για τις λειτουργίες αναπαραγωγής (tap-double click κλπ) το οποίο αν συνηθίσεις το κάνεις με κλειστά μάτια:
Εγω είχα Ultimate και τώρα Elite. Το Elite καλύτερο, γιατι τα transport buttons είναι κάτω απο την οθόνη και συν τοις άλλοις, έχει και κουμπια για home συσκευες (οπως π.χ. Philips Hue φωτισμος).
Αγόρασα το Logitech Harmony 950 και η πρώτη επαφή μαζί του είναι πολύ θετική. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, ότι έχω υπάρχει στη βάση δεδομένων της Logitech, το σετάρισμα εύκολο. Λίγη δουλειά με τα activities χρειάζεται. Νομίζω πως είναι από αυτά τα αξεσουάρ που μετά από ένα μήνα χρήσης θα αναρωτιέμαι πως δεν το είχα αγοράσει νωρίτερα.
Και εγώ έχω το one (Το παλιό).
Πραγματικά κάνει τα πάντα + Εύκολη διαχείριση - προγραματισμός μέσω internet.
Για κάποιον που χρησιμοποιεί και υπολογιστή ταυτόχρονα στο σύστημα (σαν media player, music player), υπάρχει και η λύση η οποία φαντάζομαι θα έχει παρόμοια διαχείριση μενου + πληκτρολόγιο φυσικά + Mοuse. Άραγε θα εξυπηρετεί?