Long throw προβολέας ;

Reaction score
1
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Ψάχνω για κάποιον προβολέα για περιστασιακή χρήση για ταινίες .
Οι γνώσεις μου όμως περιορίζονται στους short throw.
Στην περιπτωση μου όμως έχω σχεδόν 9 μετρα απόστασης προβολέα-οθονης .

Έχουν οι γνωστές κατι να προτείνουν ;

Θα ειναι σκοτεινό το δωμάτιο οταν βλέπουμε οπότε δε θέλω απαραίτητα κατι με την υπερβολική φωτεινότητά,αν ειναι εκτος budget .οι αναζητήσεις μου τις τελευταίες μέρες ήταν άκαρπες .
Όλοι συζητάνε για short throw ειδικά σε epson, benq και optoma που κοιτάζω.
Κάθε βοήθεια πολύτιμη.
Έχω ταβάνι τα 1000€ περιπου.

Reaction score
1
Δύσκολο το very long.

Δεν μπορείς να το στήσεις ενδιάμεσα το προβόλι;
Ώστε ειναι very long ...
Μπορώ να μη βάλω οθόνη στον τοίχο και να βάλω με τρίποδο ίσως και να πέσει η απόσταση στα 6-7 μετρα.
Ειναι παλι πολυ;
Αν ειναι πολυ, μπορώ να βάζω καποιο τραπεζάκι κάθε φορα υποθέτω ,οπότε μπαίνει στο παιχνίδι και lens shift υποθέτω ;
Σορυ για την κάποια ασάφεια αλλά δεν το έχω με αυτά ,ας όψεται η οικογένεια που με εχει φάει .
(Εντάξει, δε θα κακοπερναω κι εγώ με τις ταινιουλες μου)

Ξέχασα, γύρω στις 90 -100 ίντσες λέω.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Θα πάρεις ή θα φτιάξεις μιά ψηλή βάση με ροδάκια που κλειδώνουν, και κάθε φορά θα τη μετακινείς στη θέση που θα έχεις σημαδέψει με μαρκαδόρο στο πάτωμα.
Αν έχει το κατάλληλο ύψος και τοποθετηθεί ακριβώς απέναντι απο την οθόνη ή τον τοίχο, δε χρειάζεται lens shift.

Μετά θα αγοράσεις έναν φθηνό BenQ ή Optoma με 700-800€, γιατί οι φθηνοί Epson δε λένε, και είσαι έτοιμος.
Θα χρειαστείς ήχο, υπάρχει;

Reaction score
1
Έχω ηχο και αυτο ειναι κανονικά που θα υπαγόρευε τη θέση του προβολέα.
Έχω ένα πανάκριβο ηχοσυστημα κάποιων χιλιάδων ,και δίπλα ένα πιάνο ,και απεναντι άγαλμα ,οπότε αν βάλω τραπεζάκι και με ροδακια και τέτοια η γυναίκα μου θα πάθει εφτα εγκεφαλικά και να πω την αλήθεια δε θα μου άρεσε και μένα .
Το χιλιάρικο ταβάνι το έβαλα γιατί δε μου αρέσει η σπατάλη, αν δεν υπάρχει άλλη λύση θα δωσω κατι παραπάνω, απλά ειναι ζήτημα αν θα βλέπουμε μια φορα το μήνα, κι εγώ και η γυναίκα μου δουλεύουμε εκτός ελλάδος σε διαφορετικές χώρες συνήθως και η κόρη μου φοιτήτρια εξω.
Οταν συναντιόμαστε ήθελα να περνάμε λίγο οικογενειακά πριν η κόρη μου φύγει απο το σπίτι .

Σας έβαλα δύσκολα βλέπω, τι να κάνω που το σαλονι ειναι μακρόστενο πανάθεμα το.
[DOUBLEPOST=1473442955][/DOUBLEPOST]Να συμπληρώσω πως ήλπιζα ολα αυτά να ειναι σε μια μόνιμη θέση και για αυτο με ξενίζει λίγο η λύση με το ψηλό τραπεζάκι

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Δεν γνωρίζω να υπάρχει προβολέας τόσο long throw που να μην είναι πανάκριβος με εναλλάξιμους φακούς για custom εγκαταστάσεις.

Η μόνη λύση είναι και η σωστή. Μόνιμη εγκατάσταση στο ταβάνι, 3-4 μέτρα απ' την οθόνη (αναλόγως του throw του προβολέα), και με κάποια δυνατότητα shift.

Reaction score
1
Υπάρχει έστω λύση να τον βάζω χαμηλά σε τραπεζάκι σε πιο κοντινή απόσταση ;
Αυτός αξίζει καθόλου ;
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=8&prID=4114

Και μια τελευταία ερώτηση και δε σε κουράζω άλλο, η μόνη θέση που μπορεί να μπει προβολέας χωρίς lens shift ειναι στο πάνω μέρος της οθόνης ;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
η μόνη θέση που μπορεί να μπει προβολέας χωρίς lens shift ειναι στο πάνω μέρος της οθόνης ;
Εξαρτάται απ' τον προβολέα. Συνήθως χρειάζεται λίγο shift.

Υπάρχει έστω λύση να τον βάζω χαμηλά σε τραπεζάκι σε πιο κοντινή απόσταση ;
Αυτός αξίζει καθόλου ;
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=8&prID=4114
Δεν έχει ιδιαίτερα καλό μαύρο, αλλά έχει δυνατότητες τοποθέτησης.

Έψαχνα στο calculator του Projector Central, και ο (ακριβός) Epson TW-9200 μπορεί να προβάλλει 140" απο τα 9 μέτρα.
Με μειωμένη φωτεινότητα προφανώς, και απαίτηση να καθίσετε μακρύτερα, στα 4-5+ μέτρα.

http://www.projectorcentral.com/Epson-PowerLite_Home_Cinema_5030UB-projection-calculator-pro.htm

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.668
Φίλε τζάμπα το παιδεύεις, στησε τον προβολέα στο ταβάνι στα ~3,5 μέτρα απο την οθόνη και τα καλώδια σε λούκι όμορφα και τακτοποιημένα. Κανείς δε θα τα δεί κει πάνω.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.107
Members
38.651
Νεότερο μέλος
Gver1