LowTech... Δεκεμβρίου...

Reaction score
0
Μια και πλησιάζουν οι γιορτές θα είμαι συγκρατημένος και δεν θα κάνω κριτική στο LowTech … Κάλες Γιορτές , βγήκε το μεροκάματο πάλι (και το δώρο...)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.930
Με αφορμή ρε παιδιά το προηγούμενο μήνυμα , παρόλο που έχουμε συμφωνήσει να μην τα σέρνουμε στο Hitech, δεν αντέχω άλλο και θα τα πω. Και αυτό γιατί δεν γουστάρω να κάνω συμφωνίες με αυτούς που μας δουλεύουν κανονικά.

Και σας ερωτώ; Είναι δυνατό ένα περιοδικό να δίνει πρωτιά σε προβολέα και συγχρόνως να τον πουλά το ίδιο σε υπερπροσφορά μέσα από το site του!!!!!!!!
Αυτά μόνο στην Ελλάδα των διαπλεκόμενων γίνονται.

Αναφέρομαι φυσικά στον Hitachi 100 τον οποίο ανακήρυξαν ως τον πρώτο του συγκριτικού σε προβολείς έως 2500? , βγήκε σε τιμή αντιπροσωπείας 1900? στο συγκριτικό και μετά από 10 ημέρες πωλείται στο shop 21 ( σαν να λέμε το μαγαζί του Hitech και του Ram , στεγάζονται και στο ίδιο κτίριο, το μέγαρο Λαμπράκη) στην τιμή των 1500? .

Φυσικά το ίδιο συμβαίνει με όλα τα προιόντα του Site, όλα έχουν πάρει τρομερές κριτικές από τα 2 περιοδικά.

Αν είναι αυτό αντικειμενικότητα, να χαρώ εγώ τα κορόιδα που εμπιστεύονται το περιοδικό. Εγώ ρε κύριοι δεν μπορώ να κάνω την πάπια εδώ μέσα γιατί υπάρχουν τόσοι άνθρωποι εκεί έξω που μας διαβάζουν .

Η μόνη απορία μου είναι τελικά, τι σχέση έχουν όλοι αυτοί εκεί μέσα με το χόμπι μας και δεν το γυρίζουν σε κανά περιοδικό διακόσμησης ή ντιζάιν.

Από τις παρουσιάσεις σπιτιών δείχνουν ότι κατέχουν το χώρο. Τέτοιο γέλιο σαν το τελευταίο τεύχος δεν έχω ξαναρίξει.

Παρουσιάζουν ένα Home Cinema (και καλά) , μόνο και μόνο για να δείξουν το design του σπιτιού. Το setup είναι το λιγότερο για γέλια αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο οι (ολίγον χωριάτικες) οπτικές ίνες πάνω από το τραπέζι έχουν πολλαπλάσια αξία του συνολικού συστήματος.

Προφανώς ο ιδιοκτήτης είναι παντελώς άσχετος με το Home Cinema και απλά θέλει να λέει ότι έχει και τέτοιο. Με για του και χαρά του, το ερώτημα είναι τι διάολο κάνει ένα εξειδικευμένο περιοδικό εκεί πέρα. Αντί να τον πάρουν με τα γιούχου του κάνουν διαφήμιση στο σπίτι (ή τον αρχιτέκτονα, λέτε;;;;;;)

Reaction score
675
Η κριτική αν βασίζεται σε επιχειρήματα και τεκμηριωμένες απόψεις πρέπει να γίνεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτοί που φοβούνται την κριτική έχουν "λερωμένη τη φωλιά τους".
Σκοπός της οποιασδήποτε αρνητικής κριτικής κι επικριτικής στάσης πρέπει να είναι η βελτίωση του επιπέδου της ενημέρωσης και του εν λόγω περιοδικού και να μην τους διακατέχει το αίσθημα της αλαζονείας που πηγάζει από το μονοπωλιακό χαρακτήρα που τυχόν έχει και το οικονομικό back up που το συνοδεύει.
Ο ενημερωμένος αναγνώστης πρέπει να διασταυρώνει τις πληροφορίες του και να
αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τα γραφόμενα κι όχι να τρώει ό,τι του σερβίρουν αβίαστα, χωρίς να το εξετάζει πρώτα.

Reaction score
0
Αλέξη, κρατώντας τη στάση μου θα είμαι συντηρητικός ... δυστυχώς το περιοδικό (και όχι μόνο το συγκεκριμένο...) είναι περιοδικό lifestyle πλέον... είναι φυσικό η μοίρα των εκδόσεων αυτών μια και το πλατύ κοινό ενημερώνεται από άλλα μέσα (internet, Forum, newsletters etc.)

Εξάλλου στέλεχος του οργανισμού είχε δήλωση για κάποιο άλλο έντυπο (το πιο πετυχημένο αυτή την στιγμή από πλευράς τιράζ) του οργανισμού...

Απόσπασμα συνέντευξης :

...η διαφημιστική «αγορά» έσκυψε πολύ προσεκτικά πάνω από το φαινόμενο Fxxe . Κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι το Fxxe είναι ένα αποτελεσματικο μέσο πώλησης προϊόντων ...

Όσοι είναι από τον χώρο της διαφήμισης και το στέλεχος θα ξέρουν, και που γράφηκε το συγκεκριμένο κομμάτι, και πιο το Fxxe είναι... το λυπηρό είναι να σου το λένε κατάφατσα εκτός εάν έχω παρερμήνευση αυτά που διάβασα ... δεν πειράζει Χρόνια Πολλά ...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Δυστυχώς όλα αυτά έχουν ειπωθεί πολλές φορές, αλλά οι "υπέυθυνοι" των "ειδικών" εντύπων μας αγνοούν επιδεικτικα...

Ας τους αγνοήσουμε κι εμείς παντελώς για 2-3 μήνες και να δούμε τι θα κάνουν (εγώ αγνοώ το εν λόγω εντυπο για αυτούς ακριβώς τους λόγους πέρα της διετίας)...

Και κάτι τελευταίο...όταν έχεις ένα σοβαρό και αξιόλογο έντυπο δεν προσφέρεις μαζί με αυτό 2 dvd 3 cd και 2 εγκυκλοαίδειες...Δεν θες να σε αγοράζουν για τα "δώρα" αλλά για το περιεχόμενο...

Reaction score
5
Εγώ λέω να χαλαρώσετε διότι προσωπικά δεν μου αρέσει η αντιπαλότητα με κανένα περιοδικό του ιδικού τύπου.
Κοτσάνες έχω διαβάσει σε όλα τα περιοδικά του ιδικού τύπου, και πιστεύω αυτή η τακτική να τα βάζουμε σαν φόρουμ με το Hitech πρέπει να σταματήσει.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ο GeonX έχει απόλυτο δίκιο...

Το κάθε περιοδικό δεν "ζει" από τις πωλήσεις του...

Οι πωλήσεις είναι απλά ένα όπλο του περιοδικού για να πάρει διαφήμιση.

Όλα τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο ζουν από την διαφήμιση και μόνο αυτή.

Γι' αυτό και οι διαφημιζόμενοι είναι ο πιο ισχυρός παράγοντας για την ύλη και την πορεία ενός ΜΜΕ...

Reaction score
0
Το θέμα με το συγκεκριμένο περιοδικό είναι τι αποπνέει και τι δείχνει προς το έξω: αλαζονική στάση και καβαλιμένο καλάμι.

Εχει αρνητικά όπως έχει και θετικά στοιχεία.
Υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας στη μέση γι' αυτά, αλλά δυστυχώς ο επαγγελματικός παράγοντας τον καπελώνει και φτάνει να το χαρακτηρίζει η στάση που προανέφερα.

Εύχομαι οι άνθρωποί του να βρουν τον τρόπο να βελτιώσουν αυτή την εικόνα, γιατί στο κάτω κάτω κέρδος θα είναι για τους αναγνώστες.

Σίγουρα υπάρχει το internet και τα forums αλλά δυστυχώς αυτά είναι για τους λίγους κι όχι για το πλατύ κοινό όπως ανέφερε ο συνφορουμίτης πιο πάνω.
Ας μην ξεχνάμε η Ελλάδα είναι "αναλφάβητη" όσον αφορά internet και νέες τεχνολογίες (ζήτημα αν είναι πάνω από 10%-15% του πληθυσμού έχει τη αντίστοιχη γνώση και τα μέσα - να μην πω για τον πΟΤΕ που συμβάλλει στο σκοταδισμό με τον δικό του τρόπο).

Εύχομαι αυτά τα περιοδικά να βελτιωθούν προς το καλύτερο και να μην καταντήσουν περιοδικά life-style (αν δεν έχουν γίνει ήδη...)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συμφωνώ με τον Αντώνη και νομίζω κι εγώ ότι γινόμαστε υπερβολικοί. Παντού έχουμε διαβάσει πράγματα για τα οποία δεν συμφωνούμε.
Και τελικά ίσως πρέπει να αποδεχτούμε ορισμένα θέματα όπως η ελεύθερη αγορά και το marketing με όλα τα μέσα.
Αλλά δεν νομίζω ότι μόνο το εν λόγω έντυπο γράφει πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε.

Και να σας πω πολύ απλά ένα παραδειγματάκι. Υπάρχει σοβαρό έντυπο που αξιολογεί hi end συσκευές και (αν δεν κάνω σοβαρό λάθος), πιστεύει :roll:, ότι οι ερμήδες είναι καλύτερα ηχεία από τα MG3.6 :shock: Όποιος ξέρει μπορεί να καταλάβει...

Δεν θα σκίσω και τις πυτζάμες μου όμως...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.193
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon