LP Flattener DF-2

Reaction score
1.173
LP Flattener DF-2

Από το site της Furutech:

DF-2
LP Flattener

RATING

DF-2 FLATTENS PRECIOUS BUT WARPED LPs
FEATURES

Ultimate Performance • Ultimate Refinement • Ultimate Luxury
Every vinyl enthusiast has records in their collection, or come across LPs they’d love to own, but were just too warped for any cartridge/arm to track. The DF-2 the one-stop, one-button solution to your problems! The DF-2 provides controlled-heat perfect flattening for all your warped records, even those with only slight irregularities just enough to unsettle your cartridge and cause mistracking.

Warps And Listening
Warps are bad news no matter how you look at it. If the arm/cartridge remains parallel to the LP’s surface as with a flat record, VTA (Vertical Tracking Angle) remains unchanged throughout every rotation. Additionally, as the arm/cartridge tracks a warp on its upside, it places greater pressure on the stylus which changes VTF (Vertical Tracking Force) until the peak of the warp, whereupon the cartridge becomes “unloaded” with too little VTF on the way down.

Of course, all this muddles the sound, changing the tonal quality, imaging and soundstage characteristics of the cartridge. A flat record also tracks better with less distortion.

The DF-2 doesn’t take up much room with its space-saving, vertical storage design. Improved film heating technology optimizes the entire heating and cooling cycle for a perfectly flat LP that your cartridge – and you – will love! Just lay the DF-2 flat, open and place the LP on the guides, close and tap a single button! An LCD keeps you informed of progress with a tone sounding when done.

The DF-2 is an upgraded version of the original DFV-1.

“Furutech applies scientific methodologies, perfectly sane engineering and pretty
fanatical execution to all of its products.”
-- Srajan Ebaen, 6moons.com

“… After a session with the DFV-1, it was flat”
“… I found the DFV-1 Disc Flattener effective for banishing warps from LPs”
-- Michael Fremer, Stereophile October 2007

“…The Furutech DFV-1 performed exactly as advertised and I can say that I wouldn‘t change a thing about it”
-- John Potis, 6moons October 2007

“…The DFV-1 flattened any warped LP I threw at, no matter the weight or warping, and did so without damaging the LP in any way I could see or hear”
-- John Crossett, Soundstage September 2007

SPECIFICATIONS

Rating: 115V±10% AC Line 2A fuse
European model: 230V±10% AC Line 2A fuse
Energy Consumption: 100W (max) 25W (Norm)
Heating plate maximum temp.: 65℃

Note: The following LPs should not be treated in the DF-2.
•LPs weighing less than 110g
•Light LPs that were manufactured between 1973-74 (Oil crisis) weights range from 100g to 115g.

Size: 445mm/17” W x 117mm/20” H x 547mm/7” D • Weight: 11kg/20lbs approx.
Safe Usage Environment:
Humidity 20% - 90% (No condensation)
Temperature: 5C/41F – 35C/95F

Τα στραβά βινύλια ήταν κάτι που με είχε απασχολήσει αρκετά και πειραματίστηκα χωρίς αποτέλεσμα.
Από το να αγοράσω 2 χοντρά "γυαλιά" τοποθέτησα τα βινύλια στο ενδιάμεσο + ζέσταμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι βιβλία με xtra βάρος και πάλι τίποτα.... μόνο μια φορά ίσιωσε ένα θεόστραβο από το πολύ καθισιό ανάμεσα στα άλλα.

Ναι ξέρω....... HTPC και όλα ίσιωσαν....:party: αλλά έχω αρκετά άτιμα δισκάκια(στραβά).:biggrin:

Αν και πολύ ακριβό για την τσέπη μου πιστεύω θα είχε ενδιαφέρον για έναν που διαθέτει μεγάλη συλλογή, καθώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πολλά από αυτά είναι έστω και λίγο στραβά.

Δεν παίζουν οι δίσκοι.........και ύστερα αλλάζω καλώδια.......:focus:

Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με αυτό ή κάτι αντίστοιχο;

Reaction score
8.905
Απάντηση: LP Flattener DF-2

Ωραίο εργαλείο Παντελή... αλλά από τιμή θα είναι στα ύψη φαντάζομαι... :whistling:

ΥΓ. Χαθήκαμε, πάρε κανένα τηλέφωνο! :smile:

Reaction score
666

Αυτή η συσκευή είναι για κατόχους πολύ μεγάλου αριθμού παλιών και μεταχειρισμένων δίσκων που θέλουν να τους ακούν όσο το δυνατόν καλυτερα και να μην ταλαιπωρούν βραχίονα και ανάρτηση κεφαλής.

Δεν ξέρω αν κάνει δουλειά γιατι δεν το δοκίμασα. Έχω ένα τέτοιο σκεβρωμένο δίσκο μόνο τον Social change - fania all stars
και αναγκάζομαι να τον ακούω από τη μέση και μετά κάθε πλευρας για να μην χάνει η βελόνα την επαφή μετα αυλάκια.

Είναι πολύ μεγάλη σπατάλη χρηματων να πάρεις κάτι τέτοιο αν δεν έχεις να ισιώσεις ικανό αριθμό δίσκων από 500 και άνω θα έλεγα αλλά κι ανα πειστείς ότι όντως κάνει δουλειά.

Θα πάρω τη μουσική του δίσκου σε άλλο φορμά.

Reaction score
1.000

Συμφωνώ με το παραπάνω..
Θέλει πολλούς δίσκους για να βγάλει τα λεφτά του...

Εκτός αν εχει κανείς δισκαδικο με μεταχειρισμενους... :p

Sent via my android Sony Xperia S

Reaction score
1.173

Βασικά εάν αναλογιστείτε σε τι παπαριές έχουμε πετάξει τα φράγκα μας δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό.....
Φαντάσου ότι υπάρχουν record clamp - head shell - καλώδια - ματ - αντικραδασμικά και όλα όσα θα έπρεπε να αγοράζαμε σαν δεύτερη αναβάθμιση, και την πηγή μας την αφήνουμε.

Τι να το κάνεις το αντικραδασμικό όταν ο δίσκος που με το μάτι δεν φαίνεται στραβός σου κουνά τους κώνους από τα ηχεία μέσα έξω.........

Προσωπικά δεν θα αγοράσω την συσκευή γιατί είμαι άφραγκος και όχι γιατί διαθέτω μια μικρή συλλογή περίπου ....2χιλ κάτι κομμάτια.

Reaction score
1.173

Reaction score
666

Τι να το κάνεις το αντικραδασμικό όταν ο δίσκος που με το μάτι δεν φαίνεται στραβός σου κουνά τους κώνους από τα ηχεία μέσα έξω.........

Ειπαμε οι περιορισμοί του μέσου. Κι εγώ έχω αυτο το θέμα με κάποιους δίσκους. Τι να κάνεις? χαμηλώνεις το gain στο phono, χάνεις σε δυναμικά και παρουσία. Το ανεβάζεις αυξάνεται ο θόρυβος επιφάνειας και παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο όταν δεν παίζουν όργανα στις χαμηλές συχνότητες σε κάποιο κομμάτι.
Δε νομίζω όμως ότι φταίνε οι δίσκοι. Το έχω παρατηρήσει και σε καινούργιους δίσκους αυτό που δεν είναι σκεβρωμένοι.

ryk

Reaction score
925
LP Flattener DF-2

Τα στραβά βινύλια ήταν κάτι που με είχε απασχολήσει αρκετά και πειραματίστηκα χωρίς αποτέλεσμα.
Από το να αγοράσω 2 χοντρά "γυαλιά" τοποθέτησα τα βινύλια στο ενδιάμεσο + ζέσταμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι βιβλία με xtra βάρος και πάλι τίποτα.... μόνο μια φορά ίσιωσε ένα θεόστραβο από το πολύ καθισιό ανάμεσα στα άλλα.
Χμμμ...σκεφτόμουν να το δοκιμάσω αυτό με τα γυαλιά.
Για πες, δεν έκανε τίποτα ή καταστράφηκε ο δίσκος; Πως ζέστανες;

Έχω δει στον σουλήνα ότι ένας ανώδυνος τρόπος είναι να βάλεις τον δίσκο στον φούρνο της κουζίνας χωρίς θέρμανση, μόνο με το φωτάκι ανοιχτό για κανά 8ωρο.
Έλεγα να το δοκιμάσω...

Reaction score
1.173
Τα ζέσταινα μέσα στο τζάμι με πιστολάκι για τα μαλλιά και έβαζα βιβλία από πάνω.(Με συνεχόμενη ροή αέρα)
Τα έχω αφήσει μέσα στο τζάμι καιρό απλά με βιβλία πάλι τίποτα.
Εάν θέλεις να πειραματιστείς να σου δώσω τα τζάμια ......ή βάζουμε όλοι μαζί από "κάτι τι"...και παίρνουμε το μηχάνημα:p

Reaction score
1.173
είναι να βάλεις τον δίσκο στον φούρνο της κουζίνας χωρίς θέρμανση, μόνο με το φωτάκι ανοιχτό για κανά 8ωρο.
Έλεγα να το δοκιμάσω...
Τώρα που το λες σκέφτομαι να βάλω ένα δίσκο μέσα στο φούρνο μαζί μα τα γυαλιά και να δω τι θα γίνει.
Πάντως αξίζει να δοκιμάσω. Ελπίζω να μην βγει σουφλέ σοκολάτας!!!:laugh:

ryk

Reaction score
925
Τώρα που το λες σκέφτομαι να βάλω ένα δίσκο μέσα στο φούρνο μαζί μα τα γυαλιά και να δω τι θα γίνει.
Πάντως αξίζει να δοκιμάσω. Ελπίζω να μην βγει σουφλέ σοκολάτας!!!:laugh:
:roflmao: Λες;
Πάντως ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά από καιρό έλεγα να πάρω 2 τζάμια, ...αλλά το άφηνα. Τώρα που έσπασε και ένα τζάμι του ψυγείου θα πάω σίγουρα!
Για δοκιμή θα χρησιμοποιήσω δισκάκι που και σουφλέ να γίνει δεν με νοιάζει!
:drinks:

Reaction score
1.173
Πότε θα το αγοράσετε για να σας φέρω κάποια βινύλια...:whistling: :gotcha:
.......όσο αφορά το παραπάνω το αγοράζω και μόνος μου για πάρτη σου.:taunt:

Τώρα πέρα της πλάκας έχω παρατηρήσει ότι τα καινούργια βινύλια που αγοράζω είναι πολλές φορές στραβά σε σύγκριση με αυτά που διαλέγω από μεταχειρισμένα. Μεταχειρισμένα δεν τίθεται θέμα αφού τα βγάζεις και τα ελέγχεις βέβαια.
Συγκεκριμένα ένα διπλό των Thievery Corporation 45αρι και η βελόνα στα πρώτα κομμάτια νιώθεις ότι απογειώνεται....
Πραγματικά πριν τα συσκευάσουν δεν τα βλέπουν; Η εάν φταίει η αποθήκευση δεν υπάρχουν κάποια στάνταρτ;
Το καινούργιο δισκάκι είναι "kinder έκπληξη". Έχω φτάσει σε σημείο να λέω τέλος τα καινούργια.

Τα παλιά βέβαια έχουν άλλα κουσούρια.

Και θα πει κάποιος..... και μετά από όλα αυτά αγοράζεις ακόμα; Εάν πάω με μετρητά σε μαγαζί με μεταχειρισμένα απλά δεν μένει ούτε για εισιτήριο επιστροφής......:lolsign:

Reaction score
8.905
...Συγκεκριμένα ένα διπλό των Thievery Corporation 45αρι και η βελόνα στα πρώτα κομμάτια νιώθεις ότι απογειώνεται....
Παντελή μου σε καταλαβαίνω... Εγώ πάντως τους έχω σε φλάκι και είναι ολόισιοι...:headbang: και με απογειώνει ο ήχος τους! :lol:

Reaction score
666
Τα έχω πει στο αντίστοιχο νήμα για τα βινύλια. Να μην τα ξαναλέω.

Είναι που είναι λιγοστος ο χρόνος για ακροάσεις άμα περιμένουμε και τα βινύλια να ισιώσουν, πάει το χάσαμε το κορμί πατριώτη....

Reaction score
1.173
Παντελή μου σε καταλαβαίνω... Εγώ πάντως τους έχω σε φλάκι και είναι ολόισιοι...:headbang: και με απογειώνει ο ήχος τους! :lol:
......μια από τα ίδια:party:. φλακ και άγιος ο θεός, ανάλογα με τις ορέξεις:)

Reaction score
1.173
Τα έχω πει στο αντίστοιχο νήμα για τα βινύλια. Να μην τα ξαναλέω.

Είναι που είναι λιγοστος ο χρόνος για ακροάσεις άμα περιμένουμε και τα βινύλια να ισιώσουν, πάει το χάσαμε το κορμί πατριώτη....
....γενικά της ίδιας άποψης με εσένα είμαι. Απλά συζήτηση να κάνουμε. Τώρα εννοείτε πως ο κάθε ένας αναβαθμίζει και ακούει όπως του αρέσει.

Στο μόνο που δεν συμφωνώ μαζί σου είναι για το χρόνο ακρόασης. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα επιλογών το πόσο χρόνο έχει ο κάθε ένας από εμάς και για το που θα αφιερώνει τον χρόνο του.

Reaction score
169
Τώρα πέρα της πλάκας έχω παρατηρήσει ότι τα καινούργια βινύλια που αγοράζω είναι πολλές φορές στραβά σε σύγκριση με αυτά που διαλέγω από μεταχειρισμένα. Μεταχειρισμένα δεν τίθεται θέμα αφού τα βγάζεις και τα ελέγχεις βέβαια.
Συγκεκριμένα ένα διπλό των Thievery Corporation 45αρι και η βελόνα στα πρώτα κομμάτια νιώθεις ότι απογειώνεται....
Πραγματικά πριν τα συσκευάσουν δεν τα βλέπουν; Η εάν φταίει η αποθήκευση δεν υπάρχουν κάποια στάνταρτ;
Το καινούργιο δισκάκι είναι "kinder έκπληξη". Έχω φτάσει σε σημείο να λέω τέλος τα καινούργια.
To πάς πίσω και ζητάς αλλαγή...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος