Luxman pd 284

G

Giannis60

Guest
Γειά σας.Θα ήθελα να ρωτήσω εαν γνωρίζει κάποιος να μου πεί εαν μπορώ να αλλάξω τον βραχίονα του πικάπ του τίτλου και ποιός ταιριάζει.Ευχαριστώ.

Reaction score
295
Αν δεν εχει πρόβλημα μην τον αλλάξεις.Είναι πανέμορφος και ταιριάζει οπτικά απόλυτα με το πικαπ.

G

Giannis60

Guest
Έχει πάθει ζημιά στο πίσω μέρος που είναι το αντίβαρο.Εχει στραβώσει το κομμάτι που ρυθμίζονται τα γραμμάρια.Δεν ξέρω εαν επισκευάζεται.

Reaction score
295
Εχει πάρει κλίση προς τα κάτω το τελευταίο κομμάτι του βραχίωνα μαζί με το αντίβαρο?
Μια φωτο θα βοηθούσε.
Συνήθως το τελευταίο κομμάτι προσαρμόζεται με λαστιχένιο δακτυλίδι στον υπόλοιπο βραχίωνα. Κάποιος που ξέρει πως να εφαρμόσει εκει δυνάμεις μπορεί να το επαναφέρει

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Έχει πάθει ζημιά στο πίσω μέρος που είναι το αντίβαρο.Εχει στραβώσει το κομμάτι που ρυθμίζονται τα γραμμάρια.Δεν ξέρω εαν επισκευάζεται.
Καπου στο πισω μερος του αξονα οπου κινειται το αντιβαρο πρεπει να υπαρχει μια βιδα που ισως χρειαζεται να σφιξει

Reaction score
30.455
Μου θυμίζει ένα αντίστοιχο πρόβλημα που συναντούσε κανείς συχνά σε βραχίονες του JVC QL 7

http://www.diyaudio.com/forums/analogue-source/180845-jvc-ql-7-counterweight-rubber-bushing.html

Το είχα ψάξει τότε λίγο, γιατί ενδιαφερόμουν να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο ,το οποίο τελικά δεν πήρα γιατί είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Οι περισσότεροι μίλαγαν για κάποιο λάστιχο που είχε πολυμεριστεί και ήθελε άλλαγμα.
Ψάξτο λίγο ,μήπως υπάρχει κάποια αντίστοιχη κουβέντα σε φόρουμ και για το δικό σου.

Reaction score
1.147
Αν το σημείο που έχει στραβώσει είναι -όχι κινούμενο- και το αντίβαρο κινείται-ρυθμίζει κανονικά τότε η λύση είναι απλά λίγη καλή κόλλα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σε πολλους βραχιονες το λαστιχο ειναι βιδωμενο αφου περασει πρωτα μεσα στον αξονα που κρατα το αντιβαρο.Με το βιδωμα ανοιγε λογω πιεσης το λαστιχο κι ετσι εσφιγκε και ο σξωνας.Αν τωρα οντως ειναι το λαστιχο που χσλασε τοτε θα πρεπει να αλλακτει αλλα θα ειναι δυσκολο να βρει σνταλλακτικο.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Το βαρος εκει στεκεται σε αναρτηση ...στην ουσια θα πρεπει να φανταστεις ενα λαστιχενιο ουπα Μπορει να επισκευαστει και με την ευκαιρια να κοιταχτουν και τα αλλα θεματα που εχει το πικαπ που δεν εχεις παρει χαμπαρι .

Πραγματι παντως ουτε εγω θα συζητουσα αλλαγη βραχιονα ο δικος του ειναι μια χαρα

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

G

Giannis60

Guest
Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου δώσατε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.Ελπίζω να βρώ κάποια λύση.Εαν τελικά δεν καταφέρω να το φτιάξω και επειδή είμαι Κρήτη υπάρχει κάποιος τεχνικός που μπορεί να αναλάβει να το φτιάξει;

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524