Mακρυ και καυτο....Test #5--ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Προλαβαίνω και ανοίγω το Post από το στόμα του Ανδρέα για να γράψω δύο λόγια για τις χθεσινοβραδυνές εντυπώσεις. Δυστυχώς δεν θα τα καταφέρω να τα πούμε από κοντά διότι θα δουλεύω ως τις 18:00, κάτι που με στεναχωράει ιδιαιτέρως αφού δεν θέλω να χάνονται ευκαιρίες να τα λέμε από κοντά.

Εχθές λοιπόν ξεκίνησα με τη βοήθεια του Ανδρέα και τουλάχιστον για το πρώτο μέρος με τη βοήθεια του Νίκου Παχύ, να ρυθμίζουμε π΄ρωτο και μακλύτερο τον Optoma H72. Δεν θέλω να γράψω ακόμη τι είδα. Άλλωστε κοντός ψαλμός αλληλούια. Να σταθώ όμως στο γεγονός οτι το 989 της Pioneer δίαβαζε επιλεκτικά οτι ήθελε το ίδιο, με συνέπεια να μας καθυστερήσει παρα πολύ. Για παράδειγμα δεν μας δίαβαζε τον DVE οπότε όλες οι βασικές ρυθμίσεις γίνανε με το γνωστό γερμανικό δισκάκι που έχει μεγαλύτερες ανοχές από τις ιδανικές θέσεις

Πιστεύω ότι αυτό το νέο μωρό από το Taiwan δεν θα αρέσει απλά σε πολυ κόσμο αλλά έχει να δείξει και πολλά θετικά σε πολλούς τομείς, που θα ήθελα όμως να τους αναλύσουμε αργότερα από σήμερα το απόγευμα και μετά

Η ρύθμιση του δύσκολη, όπως και όλων των Optoma άλλωστε. Χρειάστηκα περίπου 4 ώρες και 5 τάματα στον Αγ. Φανούριο για να μου δώσει μόλις το 80% των δυνατοτήτων που πιστεύω ότι έχει. Ενσωματώστε και την ώρα ιχνηλάτησης που δαπανήθηκε και θα καταλάβετε ότι δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα όταν σκοπεύεις να του πάρεις full φωτεινότητα με σωστή κλιμάκωση. Το υπόλοιπο 20% θα το παίρναμε με καλύτερο γράψιμο στα σκοτεινά αφού το παιχνίδι με το Gamma θα μπορούσε να διαρκέσει όλο το βράδυ και ακόμη και σήμερα να μην έχουμε τελείωση ακόμη.

Προσέξτε στη παρουσίαση τα χρώματα του. Οι περισσότεροι θα τα λατρέψετε αλλά μήπως κάτι δεν σας πάει καλά;
Tip: Το αφήνω όμως να το συζητήσουμε μετά

Ακολούθησε το αγαπημένο μου παιδί, ο MT700 της Toshiba.

Χάρμα οφθαλμών αν τον πειράζεις και να τον βλέπεις. Εξαιρετικό μενού, εξαιρετικά χρώματα, περίπου τέλειο Gamma, τα έχουμε γράψει και στον ΗΧΟ.
Δίπλα στον Optoma πως σας φάνηκε; Τι σας άρεσε περισσότερο και τι λιγότερο;

Ο νέος Infocus 76, πολύ καλός...

Για την ακρίβεια εξαιρετικός, ιδιαίτερα για όσους η διακριτότητα των Pixel σε σχέση με την απόσταση που κάθονται και τη βελτιωμένη αίσθηση ευκρίνειας που δίνει το Panel των 720 γραμμών δεν τους ενοχλεί. Καλά χρώματα, φυσικές αποχρώσεις και όπως πάντα το εκπληκτικό Menu της Infocus, Που κακά τα ψέματα όταν άλλες εταιρίες σκέφτονταν να βάλουν brightness και Contrast, η Infocus είχε στο μενού επιλογή για χρήση χρωματικού προτύπου CIE για SD ή HD!!!!

O Panny 900 δεν ρυθμίστηκε καθόλου.

Δεν θεώρησα σκόπιμο να πάει 4 το πρωί με τα Colorfacts να μετράνε και αφού ούτως ή άλλως μπαίνει σαν special guest σφήνα στα DLP, θα τον έχουμε σαν απλή αναφορά. Ας μη ξεχνάμε ότι τον ξέρουμε πολύ καλά από τη πρόσφατη ένδοξη πορεία του και για αυτό θα εισέλθει σαν Outsider που πιθανότατα να τα σαρώσει όλα! Θα υπάρξει άραγε σήμερα κερκίδα για τον 900; Who knows?

Κλείνοντας να ξανατονίσω οτι αν και το πάλεψαμε με τον χρόνο και τις αναποδιές χθές βράδυ, να γνωρίζετε οτι η χρωματική απόδοση και αίσθηση των μηχανημάτων που είδατε, μπορεί βελτιωθεί ακόμη από 10 εως και 20%.
Με λίγο χρόνο στη διαθεση μας και σύνολο 3 μηχανήματα για ρυθμίσεις τα πραγματα είναι αρκετά δύσκολα. Ελπίζω όμως να πλησιασαμε κάπως τα σωστά κριτήρια ώστε να πάρετε μια δυνατη γεύση για τις δυνατότητες τους.

Καλή διασκέδαση και αναμένω τις εντυπώσεις σας

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
196
Μαχαιρια στο στηθος μου Βαγγελη... Μαχαιρια... ΑΑΑΑΑΑΧΧΧ!!!! Αντε να περιμενω μεχρι το βραδυ τωρα... Εβαλες το γλυκο στο στομα μου και μου το τραβηξες βιαια...(Δεν θελω ασεμνα υπονοουμενα μη χ$σω κανενα :lol: :lol: :lol: )

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να έρθω...

Όμως έμαθα ότι από το επόμενο συγκριτικό θα έχουμε πορτιέρη και θα πουλάμε τις προσκλήσεις στην μαύρη αγορά... ή θα νοικιάζουμε αίθουσα κινηματογράφου...

Περιμένω νέα και εντυπώσεις...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Θα ήθελα επίσης να μάθω και εντυπώσεις για την παρουσίαση του πρώτου 1080p dvd player που κάνει και upconversion στα 1080p στην κατηγορία κάτω από 300 Ευρώ!!!!!!!

Reaction score
1
Τα πράγματα σε αυτό το τέστ ήταν πιο ξεκάθαρα από ότι στο προηγούμενο τεστ με τους LCD.

Ο Infocus που είδαμε ήταν ο ΙΝ74, δηλαδη 1024χ576.

Στα επιμέρους:

Ο HD72 είχε τρομερή φωτεινότητα χώρις κάποια έκπτωση στο μαύρο. Αρκετά πιο φωτεινός και από τον Τοshiba.
Πάντως ο infocus φαινότανε να δυσκολευται στη θέμα της φωτεινότητας.
Τα χρώματα του ήταν ΟΚ και έδειξε καθόλου rainbow, τουλάχιστον σε μένα που το βλέπω. Ο Toshiba είχε μπόλικο στα δικά μου μάτια πολύ πιθανόν λόγω αυξημένης φωτεινότητας.

Σε μια σύγκριση μεταξύ Toshiba και του ΙΝ74, ο πρώτος ήταν ξεκάθαρα καλύτερος αν εξαιρέσουμε το θέμα του rainbow.

Μετά στο παιχνίδι μπήκε ο νεόφερτος optoma σε αντιπαράθεση με τον Toshiba.

O optoma τρομερά φωτεινός, ευκρίνεια και βάθος εικόνας που βγάζει μάτι όπως και πολύ ζωντανά χρώματα.....

Τα χρώματα του, αν κάποιος τον δει απομονομένα, ειναι εντυπωσιακά με μια τάση προς το μπλέ στα χαμηλά IRE. Το λεύκο του κατασπρο.

Σε άμεση σύγκριση όμως με τους άλλους σου δημιουργήται το ερώτημα μήπως και είναι κάπως υπερβολικά.

Βαγγέλη, τι είδες στις ρυθμίσεις;

Το rainbow του optoma δεν το έβλεπα σχεδόν καθόλου σε σχέση με τον toshiba που συνέχισε να ήταν εμφανές. Και αυτό παρόλο που η φωτεινότητα του optoma ήταν ψηλότερη!

Μετά από ψηφορία ρίχτηκε στο ring και ο Panasonic AE900(αρύθμιστος όμως!) ενάντια στον optoma.
H διαφορές στην ευκρίνεια και γενικά στα δυναμικά της εικόνας ήταν εμφανείς.
Το συγκεκριμένο 900αρι είχε και κάποια θέματα σύγκλισης των LCD πανελς.
Ότι και να πει κάποιος σε γενική χρήση το μαύρο του optoma ήταν καλύτερο.

Πάντως παρόλο που οι περισσότεροι ανέφεραν ότι η διαφορά ήταν μεγάλη, προσωπικά δεν πιστεύω ότι μετά απο καλή ρύθμιση οι διαφορές θα ήταν τόσο μεγάλες...

Τα επιπλέον λεφτά που ζητάει ο optoma τα αξίζει πάντως εαν ταιριάζει στον χώρο του καθένα που θα το επιλέξει αφού οι περιορισμοί στο zoom και το μεγάλο offset μάλλον κάνουν την τοποθέτηση του αρκετά δύσκολη υπόθεση.
Στα μείον και η μόνο μία μνήμη user preset για προσωπικές ρυθμίσεις.

Δεν γνωρίζω την καταμέτρηση της ψηφοφορίας αλλά ο optoma μάλλον είναι πρώτος.

Μου άρεσε αρκετά αφού ήταν ο πρώτος DLP που έχω δει με τόσο λίγο rainbow!

Όταν το νέο μου σπίτι και Home Theater θα είναι στη λίστα μου.
[/img]

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Aκομα ενα Μακρυ Καυτο Τεστ εφτασε στο τελος του.
Τουτη την φορα ηταν καπως διαφορετικο καθως οι προσκεκλημενοι παρα πολλοι σε σημειο που με κανει να αναρωτιεμαι εαν θα πρεπει να συνεχιστει με τοσο πολυ κοσμο.
Απο την αλλη ξερω πως σας αρεσει...και τι να κανω :wink:

Περα απο τις τυπικες ευχαριστιες των μελων που ελαβαν μερος και βοηθησαν στην ολοκληρωση του(ουφ , χρειαζομαι επειγοντως ξεκουραση) θα παρακαλουσα ολα εκεινα τα παιδια που ειναι ετοιμα να ξεκινησουν με τις αποψεις τους , διοτι ξερω μερικους μερικους που θα...ξεγεννησουν απο την αγωνια :lol:
Και δεν εννοω μονο μελη απο την περιφερεια αλλα και αντιπροσωπειες!

Υπαρχουν πολλες φωτογραφιες τις οποιες ελπιζω να εχουμε συντομα καθως και βαθμολογια η οποια τουτη την φορα ηταν μυστικη.

Και βεβαια υπηρχε και η εκπληξη... :wink:

Reaction score
13
Μιά πρώτη γεύση από τον μισό !!!! μόνο κόσμο που ήταν εκεί κατά τις 3:00 η ώρα (ήρθαν σχεδόν άλλοι τόσοι μετά!!!!) καθώς και για την ευχάριστη έκπληξη όταν είδα τον χώρο διαμορφωμένο με τα καθίσματα "αλλά σινεμά".Πολύ καλή η διαμόρφωση Ανδρέα.Μπράβο!

Reaction score
13
Εδώ ο Ανδρέας τσεκάρει αν όλα είναι ΟΚ για να αρχίσει η κόντρα! (και να "υπερθερμανθεί" ο χώρος από αυτά που θα ακολουθούσαν....)

Reaction score
13
Όπως γνωρίζουμε οι αγωνιζόμενοι ήταν 3 DLP κατηγορίας (όπου στο τέλος ένας από αυτούς αναμετρήθηκε και με τον LCD Panasonic PA900).Οι πρώτοι 2 που αγωνίζονταν ήταν ο MT700 της Toshiba με τον Infocus 74.Με σχετικά μικρές διαφορές ο Toshiba βγήκε άνετα νικητής στα μάτια μου και θα ήταν η επιλογή "με κλειστά τα μάτια".Αλλά ας δούμε και λίγο οπτικό υλικό....

Εδώ ο MT700 της Toshiba σε προθέρμανση...

Reaction score
13

Και εδώ ο Infocus 76.Με μια πρώτη εξωτερική ματιά το μηχανάκι σε τραβάει αισθητικά με την όμορφη μαύρη σχεδίαση που θυμίζει άλλη κατηγορία τιμής....

Reaction score
13
Για να δούμε και να πάρουμε μια μικρή οπτική γεύση από την απόδοση των 2 μηχανημάτων "εν δράση...."(σίγουρα μια ερασιτεχνική φωτογραφία από έναν ερασιτέχνη φωτογράφω δεν μπορεί να μεταφέρει πιστά την απεικόνηση αλλά δεν παύει να μεταφέρει μια μικρή πληροφορία για την οπτική τους απόδοση - σίγουρα το "τους βλέπω ζωντανά" δεν αντικαθίσταται με τίποτα....)

Και την αρχή την κάνει ο Toshiba

Reaction score
13
Με τα δικά μου κριτήρια από την μάχη των δύο προβολέων νικητής βγαίνει ο toshiba με μικρή όμως διαφορά και με λιγότερο rainbow (στα δικά μου μάτια).Μετά την πρώτη διαμάχη ακολούθησε ένα μικρό διαλλειματάκι όσπου να ετοιμαστεί ο επόμενος αντίπαλος που θα αγωνιζόταν με τον Toshiba και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Optoma H72 :smile: .

Έδω ο Optoma H72 έχει στηθέι στον πάγκο δοκιμών...
Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έγινε στο διάλλειμα...

Reaction score
13
Ο Ανδρέας γλυκοκοιτάζει τον Toshiba και τον "κόβει χλωμό" στην μάχη του με τον Optoma....

Reaction score
13
Αλήθεια για να ρίξουμε μια ματιά στο πάνελ ελέγχου του Toshiba (τώρα που βρήκαμε την ευκαιρία... :))

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.692
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis