Mια και μετα σιωπη...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Καθως οδηγουσα με το αυτοκινητο ακουσα ενα κομματι σε καποιον σταθμο-"Born to be alive"-Patrick Hernandez- και αναρωτηθηκα εαν αυτος ο "καλλιτεχνης"(τροπος του λεγειν) εκανε ποτε καποια αλλη επιτυχια.
Αληθεια ποσοι πρεπει να ειναι αυτοι που εγιναν διασημοι με ενα κομματι και μετα χαθηκαν για παντα?

Θα βοηθησετε να τους θυμηθουμε?

Αντε να ξεκινησω εγω με το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο:

Knack-My Sharona

Reaction score
164
Cutting Crew, "Ι just died in your arms tonight". Τρελή επιτυχία και μετά... παφ! Μην τους είδατε...
Σαλαμπάσης: "Σ αγαπάω, μ ακούς"; :happy_5: :happy_5:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Mια και μετα σιωπη...

Τα One hit wonders είναι πάρα πολλά...

Buggles - Video killed the radio star
Men at Work - Down under
Clout - Substitute
Opus - Life is life
Kajagoogooo - Too shy
Robie Nevil - Ce la vie
Trio - Da Da Da
Bolland - Youre in the Army Now κλπ κλπ...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.998
Να επισημάνω κάτι.
Πολλές φορές υπάρχουν καλλιτέχνες που ανήκουν σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος και τυχαίνει ένα κομμάτι τους να μπει στα pop charts και να ακουστεί κι από "άλλα" αυτιά. Οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να είναι γνωστοί στο είδος τους, αλλά στους πολλούς που δε ξανάκουσαν "επιτυχία" τους φαντάζουν ως εξαφανισμένοι.

Δεν εννοώ βέβαια τον Patrick Hernadez... :happy_5:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Re: Απάντηση: Mια και μετα σιωπη...

Τα One hit wonders είναι πάρα πολλά...

Men at Work - Down under
...
Θαρρω πως οι Men at work ειχαν και αλλες επιτυχιες.
Μια που μου ερχεται διχως να το ψαξω και πολυ ειναι το "Who can it be now?"

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Mια και μετα σιωπη...

Δεν θαρρείς, πράγματι υπήρχε και το "Who can it be now?"
Άλλωστε υπάρχουν και videoclip και των 2 τραγουδιών.

Reaction score
0
Από τους Men at work έχω το Two hearts σε κασέτα. Τα σινγκλς ήταν δύο από το συγκεκριμένο LP το ομώνυμο και το Maria. Οι δε Buggles μπορεί να είχαν μόνο μια επιτυχία, αλλά καριέρα πολύ μεγαλύτερη. Α! Καλώς σας βρήκα.
One hit wonder ήταν Baltimora-Tarzan Boy, Kaoma-Labada

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Από τους Men at work έχω το Two hearts σε κασέτα. Τα σινγκλς ήταν δύο από το συγκεκριμένο LP το ομώνυμο και το Maria. Οι δε Buggles μπορεί να είχαν μόνο μια επιτυχία, αλλά καριέρα πολύ μεγαλύτερη. Α! Καλώς σας βρήκα.
One hit wonder ήταν Baltimora-Tarzan Boy, Kaoma-Labada

WELCOME!!
mARILLION ΓΙΑ AVATAR ?
KALOOOOOOO!!!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Γενικότερα, αυτό το φαινόμενο παρατηρείται στα "ελαφρά" είδη μουσικής, και είναι ενδεικτικό του πόσο εύκολο είναι με το κατάλληλο promotion να γίνει επιτυχία κάτι που είναι "πιασάρικο", χωρίς να εντάσσεται σε μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική πορεία.

Τα κομμάτια που μου έρχονται στο μυαλό είναι λίγο-πολύ αυτά που προλαλήσατε :happy_9:.

Κι ένα ελληνικό που θυμήθηκα:
Στεναγμέ μου - Σαμολαδάς
(Το κομμάτι μου άρεσε πολύ στην εποχή του, αλλά επειδή γενικότερα δεν ακούω καθόλου αυτό το είδος μουσικής, δεν ξέρω μήπως ο εν λόγω καλλιτέχνης έκανε κι άλλες επιτυχίες που δεν τις πήρα είδηση. Αν είναι έτσι, κακώς τον θεωρώ πυροτέχνημα.)

Reaction score
164
Γενικότερα, αυτό το φαινόμενο παρατηρείται στα "ελαφρά" είδη μουσικής, και είναι ενδεικτικό του πόσο εύκολο είναι με το κατάλληλο promotion να γίνει επιτυχία κάτι που είναι "πιασάρικο", χωρίς να εντάσσεται σε μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική πορεία.

Τα κομμάτια που μου έρχονται στο μυαλό είναι λίγο-πολύ αυτά που προλαλήσατε :happy_9:.

Κι ένα ελληνικό που θυμήθηκα:
Στεναγμέ μου - Σαμολαδάς
(Το κομμάτι μου άρεσε πολύ στην εποχή του, αλλά επειδή γενικότερα δεν ακούω καθόλου αυτό το είδος μουσικής, δεν ξέρω μήπως ο εν λόγω καλλιτέχνης έκανε κι άλλες επιτυχίες που δεν τις πήρα είδηση. Αν είναι έτσι, κακώς τον θεωρώ πυροτέχνημα.)
Υπάρχει πχ η Lita Ford που με τον Ozzy ακούστηκε πολύ στο "Close my eyes forever" και μετά άντε βρες την...
Τον Σαμολαδά τον ακούω τουλάχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα, αλλά όχι να τραγουδάει. :happy_8: Νομίζω ότι θα βγάλει δίσκο, θα τον ρωτήσω και θα σε ενημερώσω. :happy_8:

Reaction score
7
Φυσικαι υπαρχουν και καλλιτεχνες που εκαναν επιτυχια στο εξωτερικο και στην Ελλαδα ακουστηκαν 2 χρονια μετα...
Οπως επισης τραγουδια που εκαναν επιτυχια στην Ελλαδα, ενω στο εξω... τιποτα...

Πολλα τραγουδια/καλλιτεχνες της disco ειναι 1 hit.... και τιποτα αλλο

Reaction score
4.416
Re: Απάντηση: Mια και μετα σιωπη...

Και το Be good Johnny:cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm