M.L. Purity - εντυπώσεις νέων κατόχων...

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Από ότι κατάλαβα, αρκετοί συμφορουμίτες μας, αγόρασαν τελικά τα εν λόγω ηχεία και μάλιστα κάποιοι χωρίς να το ακούσουν καν, βασισμένοι στις απόψεις όσων το είχαν ακούσει και φυσικά στο review του Τσαντουλή. Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνουν έναν κόπο και να μας πούνε τις εντυπώσεις τους από τις ακροάσεις στο σπίτι τους.

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για μια συμφέρουσα αγορά σε επίπεδο value for money. Ηχητικά, δεν έχω φυσικά ιδέα για τα προσόντα του.

- Τελικά άξιζε η αναμονή?
- Κάνει το ηχείο όσα υπόσχεται?

...
 

Μηνύματα
73
Reaction score
0
Καταρχάς,καλώς σας βρίσκω!!!!Αν και μέλος του site αρκετό καιρό,δεν είχα γράψει ποτέ....συγγνώμη για αυτό,αλλά τώρα ήρθε η ώρα..........Ναι λοιπόν,ειμαι ο ευτυχής κάτοχος δύο μαύρων M.L. PURITY,εδώ και λίγες ώρες........ΚΑΙ ΝΑΙ,αγόρασα στα τυφλά!!!!!!!Για κάποιους σοβαρούς οικογενειακούς λόγους,δεν τα άκουσα ποτέ,και αλήθεια ειναι οτι φοβόμουν λίγακιιιι.....
 

Μηνύματα
73
Reaction score
0
........sorry,για τα μακροσκελή μηνύματα μου........αλλά κάποιο πρόβλημα εχει το dsl μου........πριν απο λίγο,ξεκίνησα μια πρώτη ακρόαση χωρίς να περιμένω πολλά-πολλά.......CD οχι κάποιο φοβερό αλλά κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ και το ακούω συχνά...το MEMOIRS OF A GEISHA,του J.WILLIAMS, με YO-YO MA και I.PERLMAN.........και οπως ειπα σε συνφορουμίτη ''έκλεισα την μπαλκονόπορτα μου, για πρώτη φορά!!!!!!!!φοβάμαι τη γειτονιά!!''.......
 

Μηνύματα
73
Reaction score
0
........σίγουρα ενα ολόφρεσκο ηχείο δεν παίζει και οτι καλύτερο....αλλά αν παιζει ετσι απο τώρα πως θα παιζει οταν στρώσει,ή όταν το τοποθετήσω καλύτερα,ή όταν έρθει ο προενισχυτής που περιμένω????????
Για να μην σας φανώ οτιδήποτε,σας λεω οτι με βάση τον χώρο μου,τα ενισχυτικά μου αυτο το ηχείο παιζει πολύ μα πάρα πολυ καλά,και πάντα με βάση το δικό μου αυτί.........συνεχίζω,sorry λογω dsl........
 

Μηνύματα
73
Reaction score
0
........μεχρι πριν λιγο καιρο,τα ηχεια μου ηταν δυο,ναι,δυο ζευγάρια MAGNEPAN.......ενα ζευγος μαυρα MG 1.6, και ενα ζεύγος ανοιχτοχρωμα μπεζ MG 1.5!!!!!!!!! Hταν μαζι μου αρκετα χρονια και τα εδωσα για να παρω τον προενισχυτη που,οπως ειπα περιμενω...Αλλη αλλαγη δεν εγινε καμια στο συστημα,στο χωρο,απλα τα magnepan επαιζαν ενναλαξ και ετσι ηξερα καθε μικρη διαφορα τους.......α,ηταν και τα δυο ζευγαρια εντελως απειραχτα,sorry στους εκ Θεσσαλονικης φιλους μας.....Και ναι τα μικροσκοπικα ML παιζουν απο τωρα καλυτερα........
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Καλώς τον και μεγειές και ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις! :615:

Δώσε κι άλλο!

...
 


Μηνύματα
73
Reaction score
0
...έβαλα μια φωτό,συγγνώμη που ειναι έτσι,ειναι οτι πιο προχειρο ειχα τωρα.......το συστημα μου περιλαμβανει :
ΠΙΚΑΠ PROJECT RPM 6.1, SUMIKO BLUE POINT2, PHONO PROJECT
TUBE BOX SE με λαμπες JJ TESLA
ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΥΑΜΑΗΑ RXV 1400
DVD PIONEER 575A,

σε αυτο το συστημα που ειναι παλιο και απλο,τα ηχεια παιζουν καταπληκτικα...και για πρωτη φορα εχω καλο μπασο.......επισης ειχα ακουσει για μεγαλο διαστημα τα MG 1.5 με εναν ANTHEM MCA 20,και τα 1.6,αλλα και τα 1.5 εναλλαξ με εναν bryston 4b, που εφυγε μαζι με τα ηχεια......
 

Attachments


Μηνύματα
73
Reaction score
0
ο προενισχυτης ερχεται τελος της εβδομαδας,ειναι ενας AUDIO RESEARCH LS 17.....δωρο γαμου απο την αραβωνιαστικια μου!!!!!!
 

Μηνύματα
73
Reaction score
0
συγγνώμη,αλλά το dsl μου τα έφτυσε........προσωπικά,μου αρέσει το βινύλιο,εχω αρκετούς δίσκους και αγοράζω συνέχεια.....και ειμαι απο αυτους που ταξιδευουν οταν ακουν μουσικη,ακομη και απο το ipod.Τωρα ανεβαινω κατηγορια,αλλα με μονο στοχο την απολαυση της μουσικης που αρεσει σε εμενα και την οικογενεια μου.Γιαυτο και δεν σας μιλαω για χροιες,ηχοχρωματα,κτλ....ΚΑΙ ΝΑΙ υπαρχουν πολυ καλυτερα ηχεια,αλλα στην τιμη αυτη,δεν αγοραζει κανενας ηχεια,ενισχυτη και καλωδια ηχειων,με τοσο καλη ποιοτητα ηχου.Συγγνωμη,αν στεναχωρησω καποιους,αλλα πιστευω οτι οσα τεστ εγιναν : ΗΧΟΣ,HITECH,AVSITE(ΤΣΑΝΤΟΥΛΗΣ),και σε ξενα σαιτ,μιλουσαν ειλικρινα για αυτο το ηχειο.Δεν ειναι το τελειο ομως στα χρηματα του ειναι αποστομωτικο.Ελπιζω να σας απαντησα και σας ευχαριστω που με ανεχθηκατε....
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Καπετάνιε μου πήρα την πρωτοβουλία και ίσιωσα την φωτογραφία γιατί στραβολαίμιασα. :126:

...
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
ο προενισχυτης ερχεται τελος της εβδομαδας,ειναι ενας AUDIO RESEARCH LS 17.....δωρο γαμου απο την αραβωνιαστικια μου!!!!!!
Για κυττα ρε κατι κωλοφ@αρδοι ανθρωποι που υπαρχoυν.
Που δινουν τετοιες γυναικες και μεις παιρνουμε ολα τα ελατωματικα προιοντα;
 

Μηνύματα
3.263
Reaction score
8
Χτες πήρα τα καλώδια και το bluenote koala tube αλλά δε τα έχω ακούσει ακόμη καθώς το koala μου ήρθε χωρίς volume και έτσι αύριο θα του περάσω το firmware του volume και θα αρχίσω το στρώσιμο.

Άκουσα λίγο σήμερα το πρωϊ, ελάχιστα κανα 20λεπτο, με το oppo981 και καταρχάς ηρέμησα, γιατί είχα ένα φόβο για τη τοποθέτηση τους σχετικά κοντά στο πίσω τοίχο, 80 cm και σε γωνία.
Mε το μπάσο στο flat, χωρίς κανένα πρόβλημα μπουμαρίσματος,
με βαθύ και γλυκό ήχο.

Τα υπόλοιπα και photos από αύριο.:126:
 


vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.252
Reaction score
8.153
Εγω ειμαι ενας που αγορασα αφου τα ακουσα ομως στον Αντρεα!
την προηγουμενη ημερα ειχα ακουσει ενα συστημα απο αυτα που αποκαλουν high end. ο καταπληκτικος τελικος ηταν set με λυχνια οσο ενα πορτατιφ και τιμη BMW 318. οδηγουσε ηχεια ιδιοκατασκευη. το αποτελεσμα δεν μπορω να το περιγραψω.
την επομενη πηγα στον Αντρεα και ακουσα τα πουριτι κατευθειαν απο benchmark αστρωτα. μεσαια και ψηλα επεζαν σχεδον οπως το συστημα που ειχα ακουση την προηγουμενη και ετσι αποφασισα να τα αγορασω. τα μπασα ηταν πλαδαρα αλλα δεν με πτοησε το γεγονος!
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.252
Reaction score
8.153
τα πηρα σπιτι και τα εβαλα κατευθειαν σε οτι ειχα (το παλιο συστημα ειναι στο πατρικο!).
παιζουν ολη τη βδομαδα απο radio tivoli και ipod μεχρι ps3 και imac και λαπτοπ.
επισης κατευθειαν απο φθηνα Player και mini hifi! τα στρωνω δηλαδη μεχρι να ερθουν τα λοιπα.
συμπερασματα...
ειμαι καταενθουσιασμενος.... μην πω ευτυχισμενος!!
η σκηνη που φτιαχνουν στο χωρο ειναι τεραστια. οι χαμηλες μερα με την μερα γινονται καλυτερες αλλα ψαχνω προ που να τις τονιζει λιγακι. ενοειται πως καθε διαφορα στις πηγες ακουγετε πεντακαθαρα. ακομα και με ipod με lossless παντα υλικο οι φωνες και τα εγχορδα με τρελενουν. η συνεχεια σε λιγες ημερες...
Νικος
 

Μηνύματα
1.299
Reaction score
313
Απάντηση: Re: M.L. Purity - εντυπώσεις νέων κατόχων...

...Ελπιζω να σας απαντησα και σας ευχαριστω που με ανεχθηκατε....
Τόσα λόγια έγραψες...

...ούτε μία "συγνώμη" δε ζήτησες...:116:
 

Μηνύματα
3.263
Reaction score
8
Λοιπόν τα ηχεία όσο πάνε και ακούγονται καλύτερα!!!!!
Τα απομάκρυνα από το τοίχο( η σύζυγος λείπει:107:) και η διαφορά
είναι τεράστια και στα μπάσα αλλά και γενικότερα στον ήχο.

Αυτό που είχε γράψει ο Κος Τσαντουλής, ότι σα να άκουγε και άλλα ηχεία να παίζουν ισχύει και με το παραπάνω, αφού ασυναίσθητα για κλάσματα δευτ/του, όταν απομακρύνθηκα από το sweet post που λένε,το μάτι μου πήγε στα bose δορυφοράκια που έχω πίσω.

Η διαφορές μεταξύ oppo και koala ευκρινέστατες με το koala φυσικά να υπερισχύει, με πιο "γεμάτο" ήχο και νομίζω με φυσικότερη απόδοση των οργάνων.
Ας πούμε έβαλα το "piano sonatas"-Beethoven και έμεινα με το στόμα ανοικτό.

Είμαι ενθουσιασμένος με τα ηχεία και νομίζω ότι για εμένα που ήθελα ένα πολύ απλό στήσιμο, με αυτή τη ποιότητα/τιμή και waf φυσικά, η επιλογή ήταν μονόδρομος.

Συνέχεια εντυπώσεων αργότερα.:107:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.394
Reaction score
125.550
εγώ πιστεύω ότι με τέτοια χάλια απόκριση που έχουν δε παίζουν, ούτε για τηλεόραση δε κάνουν, είστε όλοι κουφοί!


:135::138::139::140::116::142::143::136::126::121::135::139::143::142::137::136:


Με γειές σε όλους, καλές ακροάσεις και να μη τα δω σε αγγελία, θα ...τα πάρω!
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.252
Reaction score
8.153
παντως εχουν στενο sweet spot, για το οποιο και ειχα ρωτησει ειδικα τον κ.Τσαντουλη στο ριβιου του.
το ιδανικο σημειο ειναι για εναν (1) ακροατη. λιγο δεξια λιγο αριστερα (ενα κεφαλι) η ορχηστρα μικραινει και ο τραγουδιστης μετακινητε αρκετα.
συνεχιζω να κανω δοκιμες στο στησιμο, ισως ειναι και θεμα στησιματος.

ερωτηση σε κατοχους...
ποση συγκλιση εχετε στα δικα σας? το ιδανικο κατα το προσπεκτους (και στην πραξη αποτι ειδα) ειναι το ενατριτο του πανελ να κοιταζει τον κεντρικο ακροατη. ενας φακος που φωτιζει το ηχειο βοηθαει σε αυτη την ρυθμιση. εσεις ποσο συγκλιση εχεται?
Νικος
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.647
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top