- Reaction score
- 13
Σήμερα κατέβηκα στο πλαίσιο για να αγοράσω κάτι χαρτικά είδη που ήθελα και έκανα και μια βόλτα από το τμήμα με τους υπολογιστές. Πηγαίνοντας πέρα δώθε και κοιτάζοντας την νέα τεχνολογία έπεσε το μάτι μου σε μια γωνιά όπου είχαν τον (σχετικά) νέο μικρό υπολογιστή της Apple το Mac mini. Ψάχνοντας να βρω το κουτί διαπίστωσα έκπληκτος ότι δεν υπήρχε πουθενά το κλασικό tower κουτί των Mac αλλά ένα κουτάκι διαστάσεων όσο 5 θήκες CD!!!! με το λογότυπο της Apple στο πάνω μέρος. Από πίσω του έβγαιναν το καλώδιο τροφοδοσίας , ένα καλώδιο που κατέληγε στην tft οθόνη και άλλο ένα που κατέληγε στην bluetooth βάση για τα ασύρματα πληκτρολόγιο και ποντίκι. Κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά του .... μόλις μετά βίας στεκόμουν όρθιος! Και τι δεν περιείχε το μαγικό κουτάκι :
Επεξεργαστή PowerPC στα 1,42GHz
Μνήμη στα 256MB (επεκτείνεται εύκολα)
Κάρτα γραφικών ATI Radeon 9200 με 32MB
Θύρα Firewire
Θύρα USB2 (x2)
Θύρα δικτύου 10/100
Θύρα μόντεμ 56κ
Θύρα DVI
και έξοδο ήχου (δεν έχει ψηφιακή έξοδο
)
Σκληρό δίσκο 80GB 2,5 ιντσών
CDRW/DVD-ROM
Όλα αυτά εγκλωβισμένα σε ένα τόσο μικρό χώρο!!! Και με κατανάλωση που σε προκαλεί να το έχεις ....συνέχεια ανοικτό!Μόνο 20Watt και μέγιστη γύρο στα 40Watt!!!! Λιγότερο και από μία λάμπα!!!!
Δεν ξέρω αλλά προσωπικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση και όλο το μεσημέρι με βρήκε να ψάχνω στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες για αυτό το κουτάκι!
Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένα DVD,MP3,CD player. Θα είναι καλό για χρήση word processing, web serfing,VoIP telephone (βλέπε Skype) καθώς και για άλλες πολλές απλές και ελαφριές εφαρμογές....
Έχει κανείς από σας καμιά προσωπική εμπειρία;(από Apple δεν έχω πολύ εμπειρία).
Αξίζει το μηχανάκι τα λεφτά του (630 ευρώ);
Θα ήθελα και την δική σας γνώμη.
Για περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά Apple - Mac mini
Επεξεργαστή PowerPC στα 1,42GHz
Μνήμη στα 256MB (επεκτείνεται εύκολα)
Κάρτα γραφικών ATI Radeon 9200 με 32MB
Θύρα Firewire
Θύρα USB2 (x2)
Θύρα δικτύου 10/100
Θύρα μόντεμ 56κ
Θύρα DVI
και έξοδο ήχου (δεν έχει ψηφιακή έξοδο
Σκληρό δίσκο 80GB 2,5 ιντσών
CDRW/DVD-ROM
Όλα αυτά εγκλωβισμένα σε ένα τόσο μικρό χώρο!!! Και με κατανάλωση που σε προκαλεί να το έχεις ....συνέχεια ανοικτό!Μόνο 20Watt και μέγιστη γύρο στα 40Watt!!!! Λιγότερο και από μία λάμπα!!!!
Δεν ξέρω αλλά προσωπικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση και όλο το μεσημέρι με βρήκε να ψάχνω στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες για αυτό το κουτάκι!
Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένα DVD,MP3,CD player. Θα είναι καλό για χρήση word processing, web serfing,VoIP telephone (βλέπε Skype) καθώς και για άλλες πολλές απλές και ελαφριές εφαρμογές....
Έχει κανείς από σας καμιά προσωπική εμπειρία;(από Apple δεν έχω πολύ εμπειρία).
Αξίζει το μηχανάκι τα λεφτά του (630 ευρώ);
Θα ήθελα και την δική σας γνώμη.
Για περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά Apple - Mac mini