MagicScreen Future 10CG10

Reaction score
79
Μολις παρελαβα την MagicScreen Future 10CG10. Ειναι μια οθονη γκρι με κερδος 1.3 100 ιντσες σταθερη. Για να στηθει θα μου παρει κανα-δυο μερες οποτε εντυπωσεις και φωτο λιαν συντομως. Σαν πρωτη εντυπωση για 10 λεπτα που την ειδα με τον jvc το μαυρο αλλου σε σχεση με την λευκη οθονη.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Η λεντοταινία από τη μαμά είναι φορεμένη ή είναι έξτρα;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Είναι πολύ όμορφη οθόνη. Βασικά μοιάζει με τις zero edge που πρωτολάνσαρε η SI.
Μπορούμε να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για κόστος κλπ;

Reaction score
15.548
στην αποχρωση του μπλε με χαμηλη ενταση θα παρεις το καλυτερο αποτελεσμα...

καλοριζικη ..:)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
στην αποχρωση του μπλε με χαμηλη ενταση θα παρεις το καλυτερο αποτελεσμα...

καλοριζικη ..:)
Βρήκα ένα link, είναι πολωνέζικο προϊόν. Βλέπω ότι πέρα από γκρίζα, είναι και ALR (ambient light rejection). Αν κατάλαβα καλά έρχεται συναρμολογημένη; Πρέπει να είναι σκληρή επιφάνεια.

Reaction score
79
Η οθονη ειναι σκληρη επιφανεια με παχος 3mm και κατασκευαζουν μεχρι 120 ιντσες. Απο χτες παιδευομαι να την στησω γιατι επρεπε να γυρισω ολα τα επιπλα στο σαλονι για να βρω ελευθερο τοιχο. Εχουν γραψει σε πολωνεζικο φορουμ 30 σελιδες για την οθονη ενω την εχουν συγκρινει και με αλλες γκρι οθονες και δεν εχει καμια σχεση σε αποδοση. Μαλιστα στην εκθεση εικονας στην Βαρσοβια επαιξε με εναν ταπεινο Sony HW30 και με βαση αυτα που εγραψαν στο φορουμ ειδαν καλυτερη εικονα απο συνδιασμους που επρεπε κανονικα να βγαζουν ματια οπως ο καινουργιος laser της epson με την black diamond 0.8 η ο Sony VPL-VW520ES με μια γκριζα οθονη. Εκατσα καμια ωρα χτες το βραδι αφου ολη μερα την εφαγα στο να στησω το προβολεα στο ταβανι και να περασω τα καλωδια μεσα απο τις γυψοσανιδες να βαλω κανα-δυο σκηνες απο ταινιες που τις ξερω καλα και τις εχω δει με αρκετους προβολεις. Η αισθηση που σου αφηνει ειναι πως εχεις μια plasma οθονη στο τοιχο. Δεν βελτιωνει απλως το μαυρο ενω την ιδια στιγμη κραταει το λευκο στη μοναδα αλλα βελτιωνει και το μαυρο στις φωτεινες σκηνες βελτιωνοντας και το ansi contrast. Τον JVC HD950 τον εχω δει και στην λευκη οθονη να παιζει και αυτο που ειδα στην MagicScreen δεν εχει καμια σχεση. Ρε λες να θολωσαν τα ματια μου απο την κουραση ολη τη μερα στο τρεξιμο; Εβαλα μια λευκη κολα χαρτι στην οθονη και με μαυρη καρτελα και ολα τα φωτα κλειστα φαινοταν μονο το χαρτι. Στα αρνητικα θα ελεγα οτι εχει ελαχιστο hot-spot γιατι καθομαι πολυ κοντα σχεδον στα 2,5 μετρα ενω στα 3,5 σχεδον δεν βλεπεις καθολου. Βεβαια δεν εχει σχεση με τις γκρι οθονες με κερδος που για να δεις εικονα χωρις hot-spot πρεπει να ειναι Curved.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Η οθονη ειναι σκληρη επιφανεια με παχος 3mm και κατασκευαζουν μεχρι 120 ιντσες. Απο χτες παιδευομαι να την στησω γιατι επρεπε να γυρισω ολα τα επιπλα στο σαλονι για να βρω ελευθερο τοιχο. Εχουν γραψει σε πολωνεζικο φορουμ 30 σελιδες για την οθονη ενω την εχουν συγκρινει και με αλλες γκρι οθονες και δεν εχει καμια σχεση σε αποδοση. Μαλιστα στην εκθεση εικονας στην Βαρσοβια επαιξε με εναν ταπεινο Sony HW30 και με βαση αυτα που εγραψαν στο φορουμ ειδαν καλυτερη εικονα απο συνδιασμους που επρεπε κανονικα να βγαζουν ματια οπως ο καινουργιος laser της epson με την black diamond 0.8 η ο Sony VPL-VW520ES με μια γκριζα οθονη. Εκατσα καμια ωρα χτες το βραδι αφου ολη μερα την εφαγα στο να στησω το προβολεα στο ταβανι και να περασω τα καλωδια μεσα απο τις γυψοσανιδες να βαλω κανα-δυο σκηνες απο ταινιες που τις ξερω καλα και τις εχω δει με αρκετους προβολεις. Η αισθηση που σου αφηνει ειναι πως εχεις μια plasma οθονη στο τοιχο. Δεν βελτιωνει απλως το μαυρο ενω την ιδια στιγμη κραταει το λευκο στη μοναδα αλλα βελτιωνει και το μαυρο στις φωτεινες σκηνες βελτιωνοντας και το ansi contrast. Τον JVC HD950 τον εχω δει και στην λευκη οθονη να παιζει και αυτο που ειδα στην MagicScreen δεν εχει καμια σχεση. Ρε λες να θολωσαν τα ματια μου απο την κουραση ολη τη μερα στο τρεξιμο; Εβαλα μια λευκη κολα χαρτι στην οθονη και με μαυρη καρτελα και ολα τα φωτα κλειστα φαινοταν μονο το χαρτι. Στα αρνητικα θα ελεγα οτι εχει ελαχιστο hot-spot γιατι καθομαι πολυ κοντα σχεδον στα 2,5 μετρα ενω στα 3,5 σχεδον δεν βλεπεις καθολου. Βεβαια δεν εχει σχεση με τις γκρι οθονες με κερδος που για να δεις εικονα χωρις hot-spot πρεπει να ειναι Curved.
Παιδιά ας διαχωρίσουμε το γκρίζα οθόνη απ' το ALR. Είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Γκρίζα οθόνη μπορούμε να βρούμε και με 200 ευρώ. Αντίθετα για ALR πρέπει να ξηλωθούμε. Δεν είναι το χρώμα από μόνο του που δίνει αυτή την ιδιότητα.
Επειδή τις ALR τις έχω φάει με το κουτάλι και κάποια στιγμή θα δημοσιοποιήσω στοιχεία από 2-3 υλικά που έχω στα χέρια μου. Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

• Πως έχει τοποθετηθεί ο προβολέας απέναντι απ' την οθόνη;
  • Διατηρεί την φωτεινότητα της αν καθίσουμε εκτός sweet spot (και ποιο είναι αυτό);
  • Είναι ευδιάκριτο το λαμπύρισμα; (sparkle)
  • Δοκίμασε να ρίξεις φως από τις άκρες κι ύστερα από πάνω με φακό ή κινητό. Πότε απορρίπτει καλύτερα το φως;
Ευχαριστώ!

Reaction score
79
Ο φακος του προβολεα ειναι στο ιδιο υψος με το πανω μερος της οθονης. Αν στο κεντρο δινει περιπου 1,3 κερδος στις ακρες και πανω απο 30 μοιρες αντε να δινει 0,8. Στο περιπου με το ματι τι βλεπω. Sparkle ελαχιστο στα 2,5 μετρα, στα 3,5 δεν βλεπω καθολου. Φως δειχνει πιο πολυ στο κεντρο και οσο φωτιζεις την οθονη πλαγιος σκοτεινιαζει. Σιγουρα δεν εχει επιστρωση Fresnel γιατι μετα η τιμη θα πηγαινε πανω απο 3 χιλιαρικα.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Κατάλαβα, επειδή έχουν μεγάλες γωνίες. Είναι χάλια το fresnel.

Reaction score
79
Συγνωμη δεν καταλαβα τι εννοεις οταν λες οτι ειναι χαλια το fresnel. Ισα-ισα που απο οποια γωνια και να ριξεις φως το διαμοιραζει ομοιομορφα. Μακαρι η MagicScreen να φτιαχνοταν πανω σε fresnel τωρα δεν θα μιλαγαμε για hot-spot.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Moiré και ήπιο hotspot, και φαίνεται περίεργο όταν μετακινούμαστε.
Αν αυτά διορθώθηκαν μόλις στις απο πάνω που παρέθεσες, δεν ξέρω γιατί δεν τις είδα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.107
Members
38.651
Νεότερο μέλος
Gver1