*Manual στα ελληνικά για τον ONKYO TX-NR609 και η ελληνική αντιπροσωπεία...

Reaction score
0
Καλημέρα σας κύριοι.
Πριν από λίγο καιρό αγόρασε ένας φίλος μου από ένα διαδικτυακό κατάστημα του εξωτερικού τον Onkyo ΤΧ-ΝR609 A/V Receiver. Δυστυχώς, παρόλο που ήρθε από την Ευρώπη ο ενισχυτής δεν είχε το ελληνικό εγχειρίδιο. Δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα βέβαια αλλά μετά από μια αναζήτηση στο internet και στην ιστοσελίδα υποστήριξης της ONKYO για την Ευρώπη, δε βρήκαμε το συγκεκριμένο εγχειρίδιο στα ελληνικά.
Σήμερα λοιπόν τηλεφώνησα στην ελληνική αντιπροσωπεία της ONKYO.
Ζήτησα πληροφορίες για το ελληνικό εγχειρίδιο και πώς θα μπορούσα να το αποκτήσω. Μια κυρία λοιπόν, μου είπε - με τρόπο κατά τη γνώμη μου πολύ προκλητικό, σχεδόν κοροϊδευτικό - πως αν θέλω το ελληνικό manual, θα πρέπει να το πληρώσω 300€ (ναι, τριακόσια ευρώ) κι αν είχα αγοράσει τον ενισχυτή από την Ελλάδα θα το είχα ήδη στο κουτί.
Τι λέτε να κάνω; Να τους δώσω τα τριακόσια για να το αγοράσω; (LOL)
Σοβαρά τώρα, γιατί συμβαίνει αυτό; Κατ' αρχήν δε θάπρεπε ο ενισχυτής να συνοδεύεται ΚΑΙ με ελληνικές οδηγίες; Και κατά δεύτερον, προς τι αυτή η "εξευτελιστική" τιμή;
Ευχαριστώ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: *Manual στα ελληνικά για τον ONKYO TX-NR609 και η ελληνική αντιπροσωπεία...

300 ευρω ? απο τι χαρτι θα ειναι απο παπυρο του choi soi ting ? και το μελανι ? θα ειναι απο την δυναστεια των ming ή του τζεγκινς χαν ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.774
Απάντηση: *Manual στα ελληνικά για τον ONKYO TX-NR609 και η ελληνική αντιπροσωπεία...

Η αντιπροσωπεία των Onkyo, τουλάχιστον κατά το παρελθόν ακολούθησε "περίεργη" (επιεικώς) τιμολογιακή πολιτική στην Ελλάδα. Έτσι έχασε πολλούς πελάτες που κατέφυγαν στο εξωτερικό για την αγορά τους. Μεταξύ αυτών και εγώ.

Τώρα λοιπόν βγάζει το άχτι της μέσω των manual, ή της εγγύησης για τα "διαφυγόντα" κέρδη. Μαγκιά τους. Και δική μας που αγοράσαμε απ' έξω. Θα πρότεινα λοιπόν σε όσους έχουν προβλήματα με το αγγλικό manual, να φωνάξουν κάποιον να τους ρυθμίσει όχι μόνο τον ενισχυτή, αλλά και όλο τον ήχο του συστήματός τους. Θα τους στοιχίσει και το 1/3 του ελληνικού manual. Άκου 300 €!! Μη χε....

Reaction score
1

Αν έχεις το αγγλικό manual μπορείς κάλλιστα να πληρώσεις έναν μεταφραστή να στο μεταφράσει.
Το είχα κάνει εγώ παλιά από κινέζικο manual.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.774

Και μια ακόμα λύση είναι να κατεβάσεις το αγγλικό manual σε pdf, και να το μεταφράσεις στα ελληνικά με το google translate.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: *Manual στα ελληνικά για τον ONKYO TX-NR609 και η ελληνική αντιπροσωπεί

Δεν το χρειάζομαι ουσιαστικά το ελληνικό εγχειρίδιο, αφού ξέρω αρκετά καλά αγγλικά και θα βοηθήσω το φίλο μου που πήρε τον ενισχυτή σε ό,τι χρειαστεί να μεταφράσει. Απλά μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που αντιμετωπίζει η αντιπροσωπεία της ONKYO στην Ελλάδα τους πελάτες που δεν αγόρασαν από αυτούς.
Με αυτή τη συμπεριφορά είναι σίγουρο πως δε θα με κάνουν ποτέ πελάτη αλλά και θα αποτρέψω τους γνωστούς και φίλους που με συμβουλεύονται να αγοράσουν από αυτούς.

Reaction score
1.285

Τραγικό ! Ναι τραγικό !
Και τον δικό μου τον Onkyo από την Γερμανία τον αγόρασα !
Δεν θυμάμαι σε τί γλώσσα είναι το Manual του !
Θυμάμαι όμως την ΤΡΑΓΙΚΗ και ΓΛΕΙΩΔΗ αντιμετώπιση σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον ΕΛΛΗΝΑ αντιπρόσωπό ! Δεν χρειάστηκα κάτι περισσότερο να σκεφτώ !

Έδωσα τα ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ στον Γερμανό που ήταν 900 € λιγότερα από τον Έλληνα , και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ με πήρε 2 φορές τηλέφωνο , μία να δεί αν ήρθε μια χαρά το πακέτο , και μία μετά από ένα μήνα να δεί αν είμαι ευχαριστημένος !

Το μηχάνημα παίζει μια χαρά ! Αν χαλάσει θα το στείλω Γερμανία , και απο όσο θυμάμαι , όσοι αγόρασαν απο αυτόν είχαν αντιμετώπιση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ !

Reaction score
249

και στα blu ray τη μεταφραση πληρωνεις τοσο ακριβα!

Reaction score
4.485

Λυπάμαι που θα το πω , αλλά δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να έχει ρυθμίσει μηχάνημα , σαν πολυκάνναλο , με τη χρήση ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ manual.

Οι μεταφράσεις είναι αυτολεξεί και το νόημα ανύπαρκτο , η μισή ορολογία δε , αγγλική!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Λυπάμαι που θα το πω , αλλά δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να έχει ρυθμίσει μηχάνημα , σαν πολυκάνναλο , με τη χρήση ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ manual.

Οι μεταφράσεις είναι αυτολεξεί και το νόημα ανύπαρκτο , η μισή ορολογία δε , αγγλική!
Οχι πάντα, μόνο όταν ο μεταφραστής είναι φτηνός και άσχετος με το αντικείμενο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.983
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas