Marantz cd6005+Dac vs Advance Acoustic mcd 203

Reaction score
15
Eιχα ξαναγραψει οτι μετα απο καποια προβληματα με το cd Advance Acoustic το αντικατεστησα με το Marantz 6005 ,χωρις ομως να μεινω ικανοποιημενος ,συμφωνα τουλαχιστον με τα δικα μου αυτια.
Σε αυτο το διαστημα καποιοι μου προτειναν να παρω ενα dac κ ο ηχος του marantz θα αναβαθμιστει τοσο ,κ θα ειναι σαν να παιζει ενα cd 2000 E. Το ξερω σαν πολυ γενικη εννοια ακουγεται αυτο αλλα τεσπα οτι μετα δεν θα μου λειπει ο ηχος του Advance.
Tελικα αποφασισα κ ξαναεδωσα το Advance για επισκευη κ περιμενω να το παραλαβω ,παντα ομως ειχα την περιεργεια αν κ κατα ποσο καλυτερα θα επαιζε το marantz κ κατα συνεπεια ολο το συστημα με την προσθηκη ενος dac.
Tην απορια πιστευω θα μου την λυσει ενας γνωστος μου φιλος που προσφερθηκε να βγαλει το δικο του dac απο το συστημα του κ να το φερει σπιτι μου να δουμε τι ψαρια θα πιασουμε;)!
Αυριο μεθαυριο θα ξερω ,εσεις τι λετε; 1; 2; η χ;:)
Το ξερω οτι το dac προσπαθει να βελτιωσει τον ηχο με διαφορετικο τροπο απ οτι τα πλεονεκτηματα του Advance (λαμπες; κ του καθε cd player ,αλλα αυτο που θελω να δω τελικα ειναι το αποτελεσμα που θα φτασει στ αυτια μου.

Reaction score
15
Eχεις δικιο ,αυτο μου ειπε οτι ειναι <<asus xonar essence one>> .Αρα κ η ποιοτητα του dac παιζει καθοριστικο λογο ε; Σορρυ αλλα δεν ξερω κ πολλα γι αυτα ,καθοτι παλαιοτερης σχολης! Ευχαριστω.

Reaction score
15
Πραγματικα φιλε naskar πολυ παρομοιο το θεμα σου κ ο προβληματισμος μας κ πολυ χρησιμες οι γνωμες κ οι τοποθετησεις ολων.
Η ευελιξια σιγουρα ειναι το μεγαλο + του dac αλλα εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει ,εμενα με ενδιαφερει μονο να βαζω το cd κι μου κ να παρω την χαρα που μπορω κ αναλογει απο το ηχοσυστημα μου.
Κ να ξαναπω αυτο που ειχα πει κ στο πρωτο μηνυμα μου ,οτι αντικατεστησα το advance 203 μου με το marantz 6005 k απλα στεναχωρεθηκα. Η ''μαγεια'' κ η γλυκια ατμοσφαιρικοτητα χαθηκαν ,δεν τα αντικατεστησαν ισως η πιο αναλυτικοτητα κ ''σκληραδα'' του marantz.
Περιμενω με ανυπομονησια τωρα την δοκιμη του dac αλλα με λιγοτερη απο την δικια σου μια κ εσυ ηθελες να επιλεξεις αναμεσα απο τις δυο λυσεις ,ενω εγω περισσοτερο απο περιεργεια μια κ περιμενω να επισκευασθει το advance (ελπιζω να ειναι ολα καλα)
Στην δοκιμη θα εχω το μειονεκτημα που θα δοκιμασω μια συσκευη μονο ,αλλα κ το πλεονεκτημα που θα γινει στον δικο μου χωρο με τα δικα μου μηχανηματα.

Reaction score
390
Πραγματικα φιλε naskar πολυ παρομοιο το θεμα σου κ ο προβληματισμος μας κ πολυ χρησιμες οι γνωμες κ οι τοποθετησεις ολων.
Η ευελιξια σιγουρα ειναι το μεγαλο + του dac αλλα εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει ,εμενα με ενδιαφερει μονο να βαζω το cd κι μου κ να παρω την χαρα που μπορω κ αναλογει απο το ηχοσυστημα μου.
Κ να ξαναπω αυτο που ειχα πει κ στο πρωτο μηνυμα μου ,οτι αντικατεστησα το advance 203 μου με το marantz 6005 k απλα στεναχωρεθηκα. Η ''μαγεια'' κ η γλυκια ατμοσφαιρικοτητα χαθηκαν ,δεν τα αντικατεστησαν ισως η πιο αναλυτικοτητα κ ''σκληραδα'' του marantz.
Περιμενω με ανυπομονησια τωρα την δοκιμη του dac αλλα με λιγοτερη απο την δικια σου μια κ εσυ ηθελες να επιλεξεις αναμεσα απο τις δυο λυσεις ,ενω εγω περισσοτερο απο περιεργεια μια κ περιμενω να επισκευασθει το advance (ελπιζω να ειναι ολα καλα)
Στην δοκιμη θα εχω το μειονεκτημα που θα δοκιμασω μια συσκευη μονο ,αλλα κ το πλεονεκτημα που θα γινει στον δικο μου χωρο με τα δικα μου μηχανηματα.
Απλώς να προσθέσω επιπλέον οτι η επιλογή μου (cary 306),μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν
ανεξάρτητο dac.
Πάντως επιμένω οτι για να διαπιστώσεις ουσιαστική διαφορά θα πρέπει να δώσεις αρκετά χρήματα για την αγορά dac.

Reaction score
15
Ο φιλος συνεπης:) κ μιαμιση ωρα δοκιμη με το dac με αγαπημενα μου κομματια που τα εχω εμπεδωσει.
Ενταξει... υπαρχει καποια βελτιωση ,κυριως σε μια ''καθαροτητα'' κ εικονα κανοντας το ακουσμα λιγο πιο ευχαριστο. Οχι ομως πως ηταν κατι που με εντυπωσιασε κ ας ελεγε ο φιλος (γνωμη του) οτι η διαφορα ηταν περισσοτερο εμφανη απ οσο την εβλεπα εγω.
Τωρα για το vs με το advance ουτε λογος , με αυτο το λιγο κ στα σημεια που πειρε δεν μπορει να τα βαλει μαζι του.
Αρα δικιο ειχες Κουτσογιαννη για το πιο θα ηταν πιο καλοηχο ,κ Naskar που τελικα επελεξες καινουργιο cd μετα την ερευνα σου.
Ισως εαν το dac ηταν αλλου επιπεδου το αποτελεσμα να ηταν διαφορετικο ,αλλα οπως ειπα κ στην αρχη δεν εχω κ πολλες γνωσεις-εμπειρια απο αυτα:thumbsdown:.
Να πω ενα απλο παραδειγμα απο την δοκιμη ,καποια συγκεκριμενα πιατινια που ηξερα πως ακουγονταν ,παρεμεναν ως ειχαν χωρις την ''ουρα'' κ την ''υγρασια'' του advance.
Eνδιαφερον θα ειχε απο εδω κ περα οταν με το καλο παραλαβω το advance να το ακουσω με το συγκεκριμενο dac ,να δω αν,που , κ ποσο μπορει να βελτιωθει κ αυτο.
*Βαζω κ δυο φωτο για πρωτη φορα κ ελπιζω να το εκανα καλα κ να εκτυπωθουν στο μηνυμα.

Attachments

Reaction score
390
Ο φιλος συνεπης:) κ μιαμιση ωρα δοκιμη με το dac με αγαπημενα μου κομματια που τα εχω εμπεδωσει.
Ενταξει... υπαρχει καποια βελτιωση ,κυριως σε μια ''καθαροτητα'' κ εικονα κανοντας το ακουσμα λιγο πιο ευχαριστο. Οχι ομως πως ηταν κατι που με εντυπωσιασε κ ας ελεγε ο φιλος (γνωμη του) οτι η διαφορα ηταν περισσοτερο εμφανη απ οσο την εβλεπα εγω.
Τωρα για το vs με το advance ουτε λογος , με αυτο το λιγο κ στα σημεια που πειρε δεν μπορει να τα βαλει μαζι του.
Αρα δικιο ειχες Κουτσογιαννη για το πιο θα ηταν πιο καλοηχο ,κ Naskar που τελικα επελεξες καινουργιο cd μετα την ερευνα σου.
Ισως εαν το dac ηταν αλλου επιπεδου το αποτελεσμα να ηταν διαφορετικο ,αλλα οπως ειπα κ στην αρχη δεν εχω κ πολλες γνωσεις-εμπειρια απο αυτα:thumbsdown:.
Να πω ενα απλο παραδειγμα απο την δοκιμη ,καποια συγκεκριμενα πιατινια που ηξερα πως ακουγονταν ,παρεμεναν ως ειχαν χωρις την ''ουρα'' κ την ''υγρασια'' του advance.
Eνδιαφερον θα ειχε απο εδω κ περα οταν με το καλο παραλαβω το advance να το ακουσω με το συγκεκριμενο dac ,να δω αν,που , κ ποσο μπορει να βελτιωθει κ αυτο.
*Βαζω κ δυο φωτο για πρωτη φορα κ ελπιζω να το εκανα καλα κ να εκτυπωθουν στο μηνυμα.
Καλημέρα,
πραγματικά χαίρομαι που συμπίπτουν οι απόψεις μας.
Αυτό που θα ήθελα να πω από την όποια εμπειρία μου σε ακροάσεις μηχανημάτων είναι ότι την διαφορά μεταξύ τους την ακούς στα πρώτα δευτερόλεπτα.
Αν αυτό δεν συμβεί πάμε για άλλα.
Παρεμπιπτόντως το marantz είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του και για να διαπιστώσεις αισθητή διαφορά θα πρέπει να το παίξεις με dac άνω των 1500euro.
Τώρα αν εσύ προτιμάς το advance "όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος"

Reaction score
208
Να πώ εδώ κάτι το οποίο έχω διαπιστώσει πολλές φορές και ας είναι γενικότητα
Η ουσία του χόμπι μας, είναι το ματσάρισμα των συσκευών μεταξύ τους, αλλά κυρίως
η υποκειμενικότητα στα ακούσματα του καθενός αλλά και του εκάστοτε χώρου.
Υπάρχουν κάποια αντικειμενικά (και ευκόλως αντιληπτά) χαρακτηριστικά σε συγκρτικές ακροάσεις,
όπως η σκηνή και η τοποθέτηση των οργάνων κλπ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά σε οτι αφορά
τον χαρακτήρα, έχει να κάνει και με το υπόλοιπο σύστημα
Προσωπικά, πολλές φορές έχω βρεθεί προ εκπλήξεως, περιμένοντας να ακούσω κάτι απο μια συσκευή
βάση χαρακτηριστικών και τελικά να προκύπτει κατι τελείως διαφορετικό, είτε καλύτερο, είτε χειρότερο

Οπότε, η ασφαλέστερη μέθοδος, δοκιμή και πάλι δοκιμή και καλύτερα στο χώρο μας (όπου ειναι εφικτό)

Reaction score
932
Το 6005 είναι καλό player από μόνο του. Και το Asus ένα μικρομεσαίο dac. Δεν ξέρω ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα αν συνέκρινε με ένα μεταχειρισμένο benchmark ή ένα M2 Tech Young ή κι ένα Audiolab M-Dac ή Pioneer....
Προσωπικά είδα διαφορά συγκρίνοντας το CD 4000 της Marantz με το Teac UD-H01. Το Marantz παραήταν ενθουσιώδες και "φουσκωμένο", επιθετικό. Το Teac είχε περισσότερη ανάλυση και ηρεμία - απαλότητα στον ήχο του.

Reaction score
84
ειχα στο παρελθον τα αντιστοιχα πλαυερς και οντως θα συμφωνισω οτι το advance,χωρις να περνει τα πρωτια σε αναλυση, ''γενικα'' ειναι πιο καλοηχο αλλα με πολλες βλαβες....προσωπικα οταν εβαλα το dac της musical fidelity trivista 21 παρολλο που ειναι παλιο εδωσε αλλον ηχο γιατι και εγω αποζητουσα λαμπατο πλευερ.....θα συνιστουσα ενα αντιστοιχο dac ή ενα γλυκοηχο cd player τυπου unison...τα περισσοτερα ιαπωνικα players δεν εχουν τον ''λαμπατο'' ηχο που ψαχνεις . ακομα και το marantz reference που ειχα στα 1.800 ευρω δεν τον ειχε ....δεν λεω οτι δεν ηταν καλο απλα δεν ειχε τετοια φιλοσοφια ηχου....

Reaction score
15
Σωστα μιλατε , κ το ματσαρισμα των συσκευων συμφωνα με τον χαρακτηρα τους παιζει ρολο κ υποκειμενικα τι αρεσει στον καθενα ,πραγμα το οποιο μεταβαλεται με τα χρονια κ την ενασχοληση. Κ εμενα πιο μικρος μου αρεσε η τονικοτητα στα πριμα ,τωρα με κουραζει κ δεν μπορω να ακουσω πανω απο το 1/4 του volume εαν αυτο που ακουω δεν ειναι οπως το θελω.
Αρα απο την πειρα σας οσο περνανε τα χρονια ''παμε'' περισσοτερο αναλογικα σε ποσοστο ,σε φιλοσοφια λαμπατου ηχου;
Παντως μεχρι τωρα εχω πειστει οτι επρεπε να κανω την ερευνα αγορας μου ως προς το cd (μετα τα προβληματα του advance) σε πιο γλυκοηχη οπως λες φιλε Krell κατηγορια ,αν ηθελα να ειμαι ευχαριστημενος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.539
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint