Marantz CD67 Special Edition - επισκευή;

Reaction score
1.600
Πριν λίγες μέρες έβγαλα από την αποθήκη το αγαπημένο μεν, παροπλισμένο εδώ και χρόνια marantz. Όταν μπήκε στην τροφοδοσία, το tray δεν άνοιγε ούτε από το τηλεχειριστήριο ούτε από την πρόσοψη. Αφού ανοίχτηκε το καπάκι και φύσηξα με σπρέι αέρα, άρχισε να λειτουργεί κανονικά (αν και έχω μία υποψία ότι γίνεται πλέον πιο αργά απ' ό,τι παλιά). Παρ' όλα αυτά, τον δίσκο δεν τον διαβάζει (ένδειξη "disc" στο καντράν). Πριν αποθηκευθεί, λειτουργούσε κανονικότατα, διάβαζε τα πάντα και δεν είχε χτυπηθεί πουθενά. Καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;

Reaction score
28
Καλό καθαρισμα και ελεγχο από επαγγελματία του είδους για εντοπισμό διαρροών
ή πιθανών μελλοντικών άμεσων βλαβών.
Η μακροχρόνια ακινησία,σκονη και παλαιότητα τα κάνουν αυτά

Reaction score
715
Είσαι η τρίτη περίπτωση (μαζί με εμένα) που διαβάζω τις τελευταίες μέρες. Ο κοινός παρονομαστής είναι το "παροπλισμένο εδώ και χρόνια". Περίεργο.

Reaction score
1.391
δε φταίει κανένα λαστιχάκι
το πρόβλημα ειναι στο οπτικό που είναι πλαστικό και με τον καιρό πολυμεριζεται και δεν διαχέει σωστά την λέιζερ...

Reaction score
715
το πρόβλημα ειναι στο οπτικό που είναι πλαστικό και με τον καιρό πολυμεριζεται και δεν διαχέει σωστά την λέιζερ...
Σε εμένα αυτό δεν έπιασε. (άλλης εταιρείας μηχάνημα με ίδια συμπτώματα) 2 κεφαλές άλλαξα και συνεχίζει τα ίδια.

Reaction score
1.679
+1
Αφού γυρίζει ο δίσκος, δεν μπορεί να διαβάσει το laser. Αλλαγή μηχανισμού laser (20 - 40 ευρώ από ebay) αν πιάνουν λίγο τα χέρια ή σε κάποιον τεχνικό που θα σου το ελέγξει.

Reaction score
1.600
Μιλάμε για αλλαγή όλου του μηχανισμού ή για αποκλειστικά για το "μάτι"; Η αλήθεια είναι ότι ψάχνοντας στο ebay χάθηκα λίγο, γιατί αφενός οι τιμές ποικίλουν πολύ, αφετέρου δεν είναι ξεκάθαρο τι πωλείται κάθε φορά.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
επισης να προσεξεις τα λειζερ που κυκλοφορουν τωρα για πολλα μαραντζ ειναι κινεζικα και οχι τα δικα του τα αυθεντικα θα παιξει αλλα θα αλοιωθει και ο χαρακτηρας του!

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.767
επισης να προσεξεις τα λειζερ που κυκλοφορουν τωρα για πολλα μαραντζ ειναι κινεζικα και οχι τα δικα του τα αυθεντικα θα παιξει αλλα θα αλοιωθει και ο χαρακτηρας του!
Εξκιουζεμα ;;;

Reaction score
1
Πρόσφατα ασχολήθηκα κι εγώ με το marantz 63se , το οποίο άρχισε να μου κάνει κάποια "τρελά".
Να παρακαλάς να μην είναι το λέηζερ. Αυθεντικό ανταλλακτικό δεν υπάρχει και κυκλοφορούν κάτι κινέζικα, τα οποία δεν δουλεύουν όταν τοποθετηθούν ή στην καλύτερη δουλεύουν με προβλήματα.
Με έναν καθαρισμό και αλλαγή ιμάντων, παίζει από τις αρχές Οκτωβρίου καθημερινά και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
358
Οντως τα λειζερ είναι μία πονεμένη ιστορία! Υπάρχουν όμως σε απόθεμα original συνήθως από Γερμανία.

Reaction score
1.600
Πρόσφατα ασχολήθηκα κι εγώ με το marantz 63se , το οποίο άρχισε να μου κάνει κάποια "τρελά".
Να παρακαλάς να μην είναι το λέηζερ. Αυθεντικό ανταλλακτικό δεν υπάρχει και κυκλοφορούν κάτι κινέζικα, τα οποία δεν δουλεύουν όταν τοποθετηθούν ή στην καλύτερη δουλεύουν με προβλήματα.
Με έναν καθαρισμό και αλλαγή ιμάντων, παίζει από τις αρχές Οκτωβρίου καθημερινά και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.
Υπάρχει κάποιο σχεδιάγραμμα ή φωτογραφία που να παραπέμπει στους ιμάντες που αλλάζονται;

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Aν εννοεις τους ιμαντες για να ανοιγει το πορτακι να μπει το cd δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο το κανεις
ανετα και μονος σου αν το καταφερεις παρε μαζι σου τον ιμαντα στο μαγαζι με ηλεκτρονικο υλικο που θα πας για να παρεις ιδιο ιμαντα στην ιδια διασταση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.586
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan