Marantz Cinema series vs Yamaha Aventage

Reaction score
21
Αν είχατε να διαλέξετε ανάμεσα σε μηχανήματα ίδιας δυναμικότητας από αυτές τις δύο αυτές σειρές ποια θα διαλέγατε και γιατί?

Ευχαριστώ
Αντώνης

Reaction score
3.523
Καλημερα. Έχοντας στο παρελθον στην κατοχή μου τον Aventage RX-A1050 αγορασμένο από εδώ μεταχειρισμένο και τον Marantz Cinema 60 που έχω τωρα ο κυριότερος λόγος που προτιμω τον cinema είναι η απόδοση του ήχου σε μουσική και ταινίες, καλυτερα αποτελέσματα μετά από ισοσταθμιση και ποιο ομορφη εικόνα. Βέβαια έχουν κάποια χρόνια διαφορά ο ένας με τον άλλο αλλα και οι δυο είναι 4κ και dolby Atmos. Τελος και τους δυο τους έχω χρησιμοποιήσει με ενεργά ηχεία Tannoy Gold 8 ως pro ενισχυτές.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.716
Ως καταναλωτής το μόνο που μπορείς να κρίνεις είναι η εμφάνιση και τα μπλιμπλίκια που έχει αν σε ενδιαφέρουν ή όχι. Για την απόδοση και τη δυνατότητα του βάσει των ηχείων σου, καθώς και τις δυνατότητες της ενσωματωμένης ισοστάθμισης πρέπει να ρωτήσεις άνθρωπο που στήνει και καλιμπράρει.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.393
Εγώ έχω on line τεστ.
Παράλληλα με τον AV έχω και Δικάναλο pro, με δυνατότητα επιλογής.
Εννοείται ότι η διαφορές αφορούν την μουσική και την όσο πιο δυνατόν πιστότητα κατά την ακρόαση της.
Πιο κοντά λοιπόν στον pro βρίσκεται o Yamaha. Οι διαφορές δύσκολα εντοπίζονται σε σημείο που να κάνουν την χρήση του pro μάλλον περιττή.
Μιλάμε για τους Yamaha rx 3080 & Marantz sr 7009.
Στον yamaha αυτό επιτυγχάνεται σε STRAIGHT ή pure και στον Marantz σε pure mod.
Αν αρχίσουν να μπαίνουν φίλτρα κλπ, οι διάφορες αμβλύνονται.

Φυσικά δεν έχω γνώμη για τους νέους Marantz. Τα νέα όμως μοντέλα Yamaha δεν έχουν μεγάλες διαφορές ηχητικά σε σύγκριση με τον 3080.

Επίσης και το ενισχυτικό τμήμα των YAMAHA είναι άριστο.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.393
Ίσως βοηθηθείς με το παρακάτω.
Οι πληροφορίες φυσικά έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες, ευκολίες, δηλωμένη ισχύ, εκάστου, και όχι σε πραγματικές συγκρίσεις.

Ζκ.

Reaction score
80
Οι YAMAHA σε AVR, δεν έχουν πολύ καλές υλοποιήσεις. Σε όλες τις εταιρίες μπορεί να βρεις διαφορές στην ποιότητα των Avr, στην ίδια σειρά της ίδιας εταιρίας από μοντέλο σε μοντέλο. Μετά από έρευνα σε review/test και forum, εγώ έχω καταλήξει ότι καλύτερες υλοποιήσεις έχουν οι Denon και μετά οι Marantz, Yamaha AVR δεν θα έπαιρνα. Ο RX-A1050 για παράδειγμα που αναφέρει ο hawkwind78 ήταν μια κακή υλοποίηση τόσο στο ενισχυτικό μέρος του AVR όσο και του DAC/προενισχυτή. Για την ιστορία εγώ τώρα έχω Denon με Yamaha δικάναλο για τα δυο μπροστινά ηχεία, πριν από αυτόν Marantz και ο πρώτος μου ήταν Yamaha.

Reaction score
9.061
Καλημέρα και από μένα.
Ήμουν σε αυτό το δίλλημα πριν λίγο καιρό, να διαλέξω ανάμεσα στο σετ προ+τελικό των δύο εταιριών, όχι στο set Marantz cinema τελικά κατέληξα στο σετ Yamaha λόγο χρώματος ( τιτανίου ), ήταν φθηνότερο, και δε μου αρέσει αυτό το μάτι μπροστά της Marantz.
Ηχητικά και τα δύο είναι άψογα θα σε καλύψουν απόλυτα.
Μία διαφορά τους είναι ότι ο Marantz είναι λίγο πιο μουσικός και έχει καλύτερο auto set up το Audyssey που μπορείς να ρυθμίσεις συχνότητες μαζί με το extra application που διαθέτει ( το πληρώνεις μόνο ), ενώ ο Yamaha σου επιτρέπει μόνο σε 7 συχνότητες να κάνεις αλλαγές.
Καλή επιλογή ......

Reaction score
9.061
Είσαι σίγουρος ότι ο μαρατζ είναι πιο μουσικός ;;;
Καλησπέρα αγαπητέ Μάκη,
Δεν τον έχω δοκιμάσει για να σου πω 100% αλλά από τα reviews που είχα διαβάσει γιατί με ενδιέφερε, φυσικά ταίριαζε και με τα klipsch που έχω, δε γνωρίζω με άλλα ηχεία πως συμπεριφέρεται, τελικά κατέληξα στον Yamaha, και είμαι ευχαριστημένος.
Πιστεύω πάντως ότι θα παίζει καλύτερα από τους Denon και Onkyo που είχα.
Μιλάμε πάντα για την προηγούμενη σειρά Marantz.

Reaction score
3.523
Καλησπέρα αγαπητέ Μάκη,
Δεν τον έχω δοκιμάσει για να σου πω 100% αλλά από τα reviews που είχα διαβάσει γιατί με ενδιέφερε, φυσικά ταίριαζε και με τα klipsch που έχω, δε γνωρίζω με άλλα ηχεία πως συμπεριφέρεται, τελικά κατέληξα στον Yamaha, και είμαι ευχαριστημένος.
Πιστεύω πάντως ότι θα παίζει καλύτερα από τους Denon και Onkyo που είχα.
Μιλάμε πάντα για την προηγούμενη σειρά Marantz.
Έχοντας στο παρελθον τον Pioneer VSX-519v, τον Marantz SR6003, τον Denon AVR2311 και τελευταίο τον Yamaha R-AX1050 ο Marantz Cinema 60 που έχω τώρα είναι μακράν ο πιο μουσικός από όλους και η απόδοση του στα αυτιά μου αγγίζει ενισχυτές dedicated για μουσική. Αλλά όλα αυτά είναι γουστα. Πας, ακους, επιλέγεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab