Marantz SR6006, με Klipsch;

Reaction score
6
Καλησπερα και καλες γιορτες!

προκειται να στησω ενα home cinema, το οποιο θα παιζει και πολλες ωρες μουσικη ομως, ισως και περισσοτερο απ' οτι ταινιες, σε ενα χωρο 50τ.μ.

εχω ακουσει τον marantz SR6006. μου αρεσε πολυ ο ηχος του, οποτε σχεδον θεωρειται κλεισμενος!

το θεμα ειναι τα ηχεια. φανταζομαι πως για ταινιες δεν θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα σχεδον με κανενα σετ ηχειων. στο θεμα της μουσικης ομως, με ενδιαφερουν οι υψηλες εντασεις, να νιωθω οτι εχει δυναμη να δωσει, και παραλληλα η καθαροτητα του ηχου. να ακουω οσο το δυνατον πιο ποιοτικα γινεται.

επειδη το σαλονι οπου θα τοποθετηθει το συστημα ειναι σχετικα μεγαλο, τουλαχιστον σε κανενα παρτακι, θελω να λειτουργουν ολα τα ηχεια για μουσικη, οποτε εκτος απο τα μπροστινα και το sub, να βοηθανε οσο το δυνατον γινεται και τα υπολοιπα(κεντρικο-πισω), και οχι να αλλοιωνουν τον ηχο.

οποτε, εχουμε και λεμε:

Klipsch rf-62ii ή rf-82ii για μπροστινα, και με ποια αλλα θα τα συνδιαζατε, ωστε να φτιαχτει το 5.1; θα προτιμουσα να ειναι ολα της klipsch, ωστε να ειναι και στις ιδιες αποχρωσεις, αλλιως...παντοφλα!:617:

φυσικα, δεχομαι προτασεις και για αλλες μαρκες εκτος απο klipsch, απλως απ'οσα εχω καταλαβει, λογω χαμηλοτερης ευαισθησιας των αλλων ηχειων, θα χρειαζεται και τελικος.

Reaction score
6
Απάντηση: Marantz SR6006, με Klipsch;

Καλησπερα και καλες γιορτες!

προκειται να στησω ενα home cinema, το οποιο θα παιζει και πολλες ωρες μουσικη ομως, ισως και περισσοτερο απ' οτι ταινιες, σε ενα χωρο 50τ.μ.

εχω ακουσει τον marantz SR6006. μου αρεσε πολυ ο ηχος του, οποτε σχεδον θεωρειται κλεισμενος!

το θεμα ειναι τα ηχεια. φανταζομαι πως για ταινιες δεν θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα σχεδον με κανενα σετ ηχειων. στο θεμα της μουσικης ομως, με ενδιαφερουν οι υψηλες εντασεις, να νιωθω οτι εχει δυναμη να δωσει, και παραλληλα η καθαροτητα του ηχου. να ακουω οσο το δυνατον πιο ποιοτικα γινεται.

επειδη το σαλονι οπου θα τοποθετηθει το συστημα ειναι σχετικα μεγαλο, τουλαχιστον σε κανενα παρτακι, θελω να λειτουργουν ολα τα ηχεια για μουσικη, οποτε εκτος απο τα μπροστινα και το sub, να βοηθανε οσο το δυνατον γινεται και τα υπολοιπα(κεντρικο-πισω), και οχι να αλλοιωνουν τον ηχο.

οποτε, εχουμε και λεμε:

Klipsch rf-62ii ή rf-82ii για μπροστινα, και με ποια αλλα θα τα συνδιαζατε, ωστε να φτιαχτει το 5.1; θα προτιμουσα να ειναι ολα της klipsch, ωστε να ειναι και στις ιδιες αποχρωσεις, αλλιως...παντοφλα!:617:

φυσικα, δεχομαι προτασεις και για αλλες μαρκες εκτος απο klipsch, απλως απ'οσα εχω καταλαβει, λογω χαμηλοτερης ευαισθησιας των αλλων ηχειων, θα χρειαζεται και τελικος.
οσο για το χρηματικο ποσο, αν εξαιρεσουμε τον ενισχυτη, γυρω στις 2000€ για το συνολο των ηχειων, βεβαια και πιο κατω αν γινεται!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.472

RF 62 set

Eκτός και αν σε παίρνει οικονομικά και λειτουργικά/αισθητικά να βάλεις τα rf52 για surround.

Reaction score
6

οσο αναφορα τη μουσικη, ξεχασα να πω, πως θελω να ειναι γλυκος ο ηχος. ο marantz ειναι γλυκος, τα ηχεια ειναι; και γενικοτερα, ειναι καλο το παντρεμα marantz+klipsch;

λογω χωρου, πισω θα μπουν ηχειακια σε βασεις, το μονο σιγουρο! το σετακι γενικα φαινεται πολυ καλο, αλλα επειδη οικονομικα ανεβαινει καπως, απο που θα μπορουσαμε να κοψουμε, αλλα χωρις να χαλασουμε την ποιοτητα του συστηματος; οσο μπορει να γινει αυτο φυσικα. επισης, θα ηταν καλυτερα αν "αναβαθμιζα" τα μπροστινα με τα rf-82ii, και εκοβα κατι απο τα υπολοιπα ή οχι;

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

...φυσικα, δεχομαι προτασεις και για αλλες μαρκες εκτος απο klipsch, απλως απ'οσα εχω καταλαβει, λογω χαμηλοτερης ευαισθησιας των αλλων ηχειων, θα χρειαζεται και τελικος.
οσο για το χρηματικο ποσο, αν εξαιρεσουμε τον ενισχυτη, γυρω στις 2000€ για το συνολο των ηχειων, βεβαια και πιο κατω αν γινεται!
....50 τ.μ είναι μεγάλος χώρος για να καλυφθεί από set ηχείων 5.1 με 2.000 ευρώ...

αφού όμως είναι αυτό το όριο που μπορείς να κινηθείς....και πιο κάτω όπως λες...αυτό είναι αξιοπρεπέστατο...με μόνο 1.600 ευρώ

Reaction score
0
Μπορεις να παρεις τα rf82 σετ και σαμπγουφερ να προσθεσεις αργοτερα ,ακομα και χωρις σαμπ θα εχεις ικανοποιητικο μπασο.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
42.215

rf-62, ακόμη και 2 ζεύγη, σε χώρο 50 τ.μ., δύσκολο μου φαίνεται. Σε αντίστοιχο χώρο (βέβαια εκτείνεται σε Γ, και καταλήγει να είναι περισσότερα τετραγωνικά) έχω τα RF-7....

Reaction score
6

@nelson pikes, ευχαριστω για την προταση, θα πρεπει καπου να τα βρω να τα ακουσω ομως.

ο κυριος λογος που κοιταω περισσοτερο τα klipsch, ειναι επειδη τα εχω ηδη ακουσει, και επειδη ειναι "ευκολα" ηχεια.

αλλιως, αν παμε για κατι αλλο, θα χρειαστει και τελικος μαλλον, σωστα;

τα rf-82ii, θα μπορουν να καλυψουν το χωρο; τα rf-62ii σε τι υστερουν και δεν κανουν για τετοιο χωρο; να τονισω πως θα παιζουν μαζι με το sub μουσικη. χαμηλα βεβαια, ισα ισα για να βοηθαει, ενω σιγουρα θα παιζουν και ολα μαζι σαν 5.1 καποιες στιγμες.

Reaction score
15.548

Καλη περιπτωση οικονομικος,με καλο αποτελεσμα ηχητικα και ευκολα στην οδηγηση τους,ειναι η σειρα roister status με ενα sub 12αρι με 600-800 ευρα.

αυτο που χρειαζεσαι μετα,ειναι,ακομα 2 περιφεριακα ιδια για πισω και 1 ακομη sub 12αρι ιδιο..

Νομιζω οτι θα εισαι οκ σε ολα .....

Reaction score
6

θελω να δωσω το κατι παραπανω, σε θεμα ποιοτητας ηχου, ειτε ταινιων, ειτε μουσικης, μιας και αν αγοραστει, δεν προκειται να ξαναλλαξει συντομα. κι ας το αγορασω λιγο λιγο αν δε μου βγαινουν. πιστευεις οτι με τα roister θα ειμαι ενταξει; μιας και σε θεμα τιμης ειναι φθηνοτερα απο αυτα που κοιταω, σε θεμα ποιοτητας δεν τα εχω ακουσει.

Reaction score
15.548

κοιτα....ο χωρος ειναι μεγαλος...για να κανεις ενα 7.1 συστημα θελει χρημα...

τα roister status σε 7.1 θα σου στοιχισουν γυρω στα 3000 ευρω.....
εχοντας παρει 2 μπροστινα....1 κεντρικο...4 περιφερειακα και 2 σαμπ των 600-800 ευρω.

Θεωρω με αυτη την συνθεση θα εισαι οκ εχοντας καλο αποτελεσμα.....

Ομως εσυ τωρα θα παρεις μειον τα 2 περιφεριακα και μειον το ενα σαμπ...δλδ θα εισαι στο 2χιλιαρο.

Αφου παρεις και αυτα,στο τελος μενει και ενας τελικος να τα οδηγησεις ποιο καλα....
Δεν χρειαζεται για ολα τα καναλια....τα LCR μονο αν βαλεις θα εισαι οκ.
Οτι και ηχεια να παρεις τον τελικο τον θες....
...ο marantz βγαζει κανα 70αρι βατ σε ολα τα καναλια...
Θεωρω οτι ειναι πολυ καλος και δεν χρειαζεται κατι παραπανω....ταχει ολα και ηχητικα ειναι καλος.

Τα δυο σαμπακια να ξερεις οτι τα θελεις οπωσδηποτε..και 12αρια..!!!

Εαν μπορεις να διαθεσης πανω απο 3 χιλιαρικα και να πας σε 5 χιλιαρικα αλλαζει το πραμα......στην κατηγορια αυτη που μιλαμε ομως ειναι πολυ καλα....

προσπαθησε να τα ακουσεις καπου....αξιζει

Reaction score
5.739

Απλά είναι τα πράγματα:
RF-82 μπροστά
RC-62 κεντρικό
RS-52 πίσω
Με τον Marantz θα δέσει πολύ ο ήχος τους και οι στάθμες μπορούν να ανέβουν σε επίπεδα που εσύ να μην αντέχεις πλέον, χωρίς εκείνα να διαμαρτυρηθούν.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.438
Members
38.698
Νεότερο μέλος
makpag