Marantz SR7007 η Denon x4000?

Reaction score
8
Καλησπέρα εχω βρει σε site του εξωτερικού τους παραπάνω ενισχυτές στην ίδια ακριβώς τιμή. Ενώ είχα κατασταλάξει στον Marantz λογο οτι έχει πιο προσεγμένα υλικά σε κάποια στάδια του και ειναι πιο μουσικός, διάβασα οτι το MultEQ XT32 που φέρει ο Denon μπορεί να κάνει τη νύχτα μέρα σε σχέση με το MultEQ XT που φορά ο Marantz...

Αξίζει τον κόπο να αλλάξω γνώμη λογο του πιο καινούργιου Room correction η όχι. Επίσης τα μπροστά ηχεία μου ειναι 4Ω και έχουν 90db ευαισθησία, αν και νομίζω οτι πάνω κάτω τα ίδια ενισχυτικά έχουν οι δυο τους λογο και D&M corporation, πιστεύεται οτι ο Marantz θα "έδινε περισσότερο" λογο και των μεγαλύτερων πυκνωτων;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια!

Reaction score
29.565
Το xt 32 είναι σιγουρα προτιμοτερο.
Τωρα Για τους μεγαλύτερους πυκνωτες , δεν ειδα κατι.
Παντως και οι δυο είναι rated στα 125wrms / 8ohms.
Το οποιο σημαινει παρομοιες επιδοσεις.
Εκτος του χτ 32 λοιπον οποιον και να διαλέξεις δεν θα πεσεις πολύ εξω.

Reaction score
8
Ευχαριστώ JM. Δες εδώ http://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/marantz-sr5008-sr6008-sr7008
Το οποίο βέβαια συγκρίνει τον SR7008 με τον X4000. Στον SR7007 που με ενδιαφέρει δεν λέει όλα αυτά http://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/marantz-sr7007-sr6007-sr5007-pre

Ο 7007 θεωρείτε η ναυαρχίδα της Marantz με επίχρυσα βήματα κτλ ενώ ο X4000 δεν ειναι χωρίς αυτό να κάνει την διάφορα οπωσδήποτε. Απο την άλλη το room correction αν κάνει οτι λέει μπορεί να αποδειχθεί σημαντική επένδυση.

Αν υπάρχει κάποιος φίλους που έχει τύχει να δουλέψει και με τα δυο συστήματος στον ίδιο χώρο με ίδια ηχεία θα εκτιμούσα την άποψη του.

Reaction score
29.565
Το εχω κανει εγω , εχοντας τον denon avp a1hd, ο οποιος πριν την αναβαθμιση ειχε το απλο xt και μετα φορεσε το xt 32.
Εχει διαφορες μεν , αλλα όχι και συγκλονιστικες, κατά την γνωμη μου.
Το σημαντικοτερο όμως είναι το sub eq, που κανει και στα τρια subs το xt32, κατι που δεν εκανε το απλο xt.
Όταν λεω ότι οι διαφορες δεν είναι συγκλονιστικες , εννοω ότι δεν θα πεσει κανεις κατω να χτυπιέται και να πει ότι ακουσε μερα με νυχτα.
Η συμπεριφορές των δυο είναι παρεμφερείς , με το 32 να κερδιζει λογω πολλαπλασιων φιλτρων και μεγαλύτερης υπολογιστικης ισχυος σε σχεση με το χτ .
Ενταξει καλο είναι δε λεω , η αληθεια είναι ότι πριν το χτ δεν το χρησιμοποιουσα , ενώ μετα την αναβαθμιση το χρησιμοποιω,
Ψαξου λιγο και στο avs εχουν forums και για τους δυο ενισχυτες νομιζω.

Reaction score
766
προτιμοτερο το xt32...κανει περισσοτερα...

οι επιδοσεις (ισχυ κλπ), ειναι παραπλησιες μεταξυ 7007 και 4000...εξαρταται τις απαιτησεις που εχεις βεβαια σε σταθμες, τι ηχεια θα οδηγησουν, το χωρο σου κλπ...ο marantz γενικα τα παει καλυτερα με τη μουσικη...αλλα οχι οτι υστερει σε ταινιες...ο denon για μενα εχει πεσει πολυ σε ποιοτητα στα μικρα-μεσαια μοντελα της (2000-3000-4000)...ειχα τον 4311 και επειδη απο βλακεια μου τον εδωσα, σκεφτομουν να παρω τον 4000 οταν πρωτοβγηκε, ο οποιος ειχε ξεκινησει κοντα στα 1600 ευρω τοτε...δεν τον ελεγες και φτηνο δλδ...θα τον αγοραζα μονο για το xt32, μιας και ολα τα υπολοιπα μηχανακια στην κατηγορια τιμης του, ειχαν το απλο xt...αλλα δεν...

για μενα, μιας και η τιμη του 7008 εχει πεσει αισθητα, θα πηγαινα στο νεο marantz και οχι στον 7007...δλδ αν ηθελες να εχεις ενα μηχανακη και να μην ασχολεισαι...αλλα μπορεις να πας και στον 4000 και με τη διαφορα που θα εδινες για τον 7008 (και μαζευοντας και κατιτις παραπανω) να βρεις και ενα μεταχειρισμενο 5καναλο σε καλη κατασταση (γυρω στο 500αρικο, θα βρεις) και να χεις μια πιο ολοκληρωμενη λυση...και το xt32 και καλυτερη-περισσοτερη ισχυ για τα ηχεια σου...

Last edited:
  • Like
Reactions: PPG

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
ειχα τον 4311 και επειδη απο βλακεια μου τον εδωσα, σκεφτομουν να παρω τον 4000 οταν πρωτοβγηκε, ο οποιος ειχε ξεκινησει κοντα στα 1600 ευρω τοτε...δεν τον ελεγες και φτηνο δλδ...θα τον αγοραζα μονο για το xt32,
Γιατι? και ο 4311 ειχε MultEQ XT32!

Reaction score
766
ναι..ειχε...αλλα "μεγαλοπιαστηκα" Σταθη και ηθελα λεει καθαροαιμο pro av...:headbang:

και μετα εκατσε στραβη και εφαγα τα φραγκα και πηγε αδικα ο 4311 που ηταν μια χαρα μηχανακη...:frown:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
FeaturesMultEQ XT32MultEQ XTMultEQ2EQ
Filter resolution (satellites)512x16x2xx
Filter resolution (subwoofer)512x128x128xN/A
Number of Measurement Positions8*8*63
Adaptive Low Frequency CorrectionYesYesYesN/A
Crossover, Polarity, Delays, LevelsYesYesYesYes

Reaction score
8
Άρα Argi να υπόθεσω οτι είσαι υπέρ του Denon με το καινούργιο room correction αντί του Marantz με τις ποιοτικότερες παρεμβάσεις σε διάφορα στάδια όπως HDAM, current feedback preamp topology, decoupled capacitors, gold plated βυσματα κτλ...

Αν υποθέσουμε λοιπόν οτι παίρνω τον 7007 με το MultEQ xt 300€ φθηνότερα απο τον 7008 που έχει MultEQ xt32 (και 9 κανάλια ενίσχυσης που όμως δεν χρειάζομαι διότι ειμαι 5.1) αξίζει να δώσω τα 300€ παραπάνω ουσιαστικά μόνο για το room correction δεδομένου οτι κατα τα αλλά ο 7008 και ο 7007 ειναι σχεδόν ίδιοι;

Ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά για την βοήθεια!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
1 εγω δεν είμαι με τιποτα - δεν προρεινω τιποτα
2 μιας και εσυ θα αγορασει εσυ πρεπει να ζυγισεις
τι προτιμάς ?
3 πλην του μεγαλου ντενον , τιποτα άλλο (από οσο ξερω ) δεν γινεται xt32
4 αυτό που λεω - δεν προτείνω είναι :
ζυγιζεις
μια καλυτερη ισοσταθμιση (αν την εχεις αναγκη περισοτερο)
ή κατι πιο ποιοτικο στα σωθικα του
Το τι θα κανεις μας λες

Reaction score
8
αυτό που λεω - δεν προτείνω είναι :
ζυγιζεις μια καλυτερη ισοσταθμιση (αν την εχεις αναγκη περισοτερο)
ή κατι πιο ποιοτικο στα σωθικα του
Το τι θα κανεις μας λες
Καταλαβαίνω ότι δεν θες να πεις το Α ή το Β από πλευράς μάρκας αλλά στην ουσία η ερώτηση "ικανότερη ισοστάθμιση" vs "ποιοτικότερο HW" είναι ο λόγος που άνοιξα αυτό το θέμα. Αν μπορούσα να ζυγίσω μόνος μου θα είχα πάρει μια απόφαση και δεν θα σας ζάλιζα και σας άλλα δεν έχω την εμπειρία να το κάνω και τα χρήματα που θα δώσω θέλω να πιάσουν τόπο όχι να πάνε σε marketing αμπελοφασουλίες.

Ο χώρος μου είναι δύσκολος όπως μπορεί κάποιος να δει εδώ http://www.avsite.gr/forum/threads/my-hc-project.94442/page-2

οπότε το Room Correction θα βελτιώσει πολύ την κατάσταση, ασυζητητή.

Το κύριο ερώτημα είναι:

Marantz 7007 με ποιοτικότερα υλικά και ΧΤ ή Denon με μετριότερα υλικά και ΧΤ32? Τι θα βοηθούσε παραπάνω την ακουστική?

και το δεύτερο ερώτημα είναι:

αξίζει το XT32 300€ παραπάνω ώστε να πάω στον 7008 αντί του 7007?

Ο John Markou μου λέει ότι δεν είναι η μέρα με την νύχτα άλλα το XT32 το άφησε, ενώ το XT το είχε OFF! Εγώ από αυτό καταλαβαίνω ότι ήταν σημαντική η διαφορά στα αυτιά του και μπορεί ο χώρος του να μην είναι και τόσο δύσκολος όσο ο δικός μου που δεν έχει ταβάνι, έχει γύρω γύρω τζαμαρίες με λεπτές κουρτίνες κτλ οπότε σε μένα θα έκανε ίσως τεράστια διαφορά. Απ' την άλλη εγώ δεν έχω 2 Sub και δεν πρόκειται να πάρω δεύτερο και ένα από τα δυνατά σημεία του XT32 είναι η παραμετροποίηση 2 ή και 3 νομίζω Sub. Εγώ αυτό δεν θα το εκμεταλλευτώ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
στειλε με Pm ένα τηλεφωνο
γιατι εχω λιγο χρονο και μπόλικες δουλειες

Reaction score
248
Το XT32 κυβερνάει, μην το σκέφτεσαι καν.

Αν σκέφτεσαι τον Marantz για λόγους "μουσικότητας" και στον βωμό αυτό θυσιάζεις το XT32, άποψή μου είναι ότι κάνεις λάθος.

Πάρε τον Χ4000 και αν σου περισεύουν 300-400€ πάρε έναν τελικό Stereo να οδηγήσεις τα L/R . Έτσι αφήνεις "headroom" στα ενισχυτικά του AV. Επίσης το XT32 έχει και SUB EQ που θεωρώ ότι πλέον είναι must.

Σε γενικές γραμμές, μεταξύ τους ο Denon & ο Marantz στα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν μικρές διαφορές, και δεν θα έβαζα ως κριτήριο ποιός είναι ποιό μουσικός, AV είναι, δεν είναι αυτή η δουλειά τους!

Αν θέλεις μουσική πάρε έναν ολοκληρωμένο με HT Bypass όταν έχεις κανένα 1000ρικο "αχρειαστό" , αλλά μετά θέλεις και πηγές, ξέχνα τα popcorn οπτικές ίνες κλπ κλπ.

My 2 cents.

ΥΓ: τι ηχεία έχεις;

Reaction score
8
ΥΓ: τι ηχεία έχεις;
Dali Suite όλη την γκάμα, με τα μεγάλα μοντέλα σε κάθε θέση. Τα μπροστά είναι και 4Ω...

Argi στο στέλνω τώρα σε PM

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
λογο καταρας
διαβασε αυτο
και σε καμμια ωρα που θα μπορω μιλαμε

Reaction score
8
Σχετικά με τον τελικό εχεις δίκιο αλλά δεν μπορεί να γίνει τωρα έχω και μια βάφτιση σε μερικούς μήνες ;0)

Δοκίμασα και Electro ΑW-100 και Parasound A23 και οι δυο σκιζαν. Τον Electro τον έδωσα γιατι δεν είχε trigger και έμενε αναμμένος ολόκληρα βραδιά και λόγο Class A το πρωί ζεματαγε, ασε την κατανάλωση και τον Parasound τον επεςτρεψα δυστυχώς απο ενα μικρό πρόβλημα στο δεξί του κανάλι.

Τωρα είπα να πάω ανάποδα, δηλαδή να πάρω έναν καινούργιο AV γιατι ο Α5 μου έχει γίνει πια Vintage και αν χειριστώ τελικό να το δω μετά, αφού έχω φτιάξει την προενίσχυση πρωτα.

Την λύση του ολοκληρωμένου με HT Passthrough δεν την είχα σκεφτεί, μπαίνει στο πενταετές :0)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis