Marantz superscope πικαπ

Reaction score
2.343
Μια βοηθεια παρακαλω. Εχω το συγκεκριμένο πικαπ και αποφασισα να το συνεφερω λιγο. Το ελυσα ολο, εβγαλα τα παλια καλώδια, θα αλλαχθούν με καινουρια και το πλαστικό σωμα του θα βαφτει λευκή λάκα. Σκεφτομαι να του αλλάξω και κεφαλη, τωρα φοραει μία της pionneer! Tι κεφαλή ταιριάζει στο συγκεκριμένο? Δεν εχει καποιο προβλημα, απλα την αλλαζω για ψυχολογικους λογους και για να βελτιωσω τον ηχο :whistling:. Θα τον βελτιώσω τον ήχο? Μηπως να αλλαξω μονο την βελόνα? Ειναι μια stanton mk ii :idk:Ειμαι άσχετος με τα αναλογικά!

Last edited:

Reaction score
2.343
Φωτο απο το internet, marantz superscope tt-5. Ειναι ομορφούλι το ατιμο, απλα το δικο μου στο πλαίσιο εχει αρκετες γρατζουνιές και το καπακι ειναι αρκετα ταλαιπωρημένο (θα το καταργήσω)! :laugh:

Last edited:

Reaction score
208
Ομορφο ειναι και εαν ειναι λειτουργικο τοτε με ενα φρεσκαρισματακι θα ειναι μια χαρα
Σε μια γρηγορη αναζητηση στο ιντερνετ δεν βρηκα πολλα στοιχεια για να δουμε επιδοσεις και χαρακτηριστικα βραχιονα

Σε τι budget σε ενδιαφερει να κινηθεις?
Τα ακουσματα ποια ειναι και ποιο το phono?

Ο βραχιονας εξ οψεως φαινεται κλασσικος μεσσαιας μαζας που λογικα ταιριαζει με αρκετες βελονες

Reaction score
2.343
Φτιαξε με πες μου κι αλλα :roflmao:. Στο δικτυο δεν βρήκα και εγω πολλα, γιαυτο ανοιξα και το θεμα. Λοιπον κατα αρχας ειναι λειτουργικότατο, τα ακουσματα μου ειναι rock, blues, progressive, ορχηστρικά και λίγο μεταλ. Phono δεν υπάρχει, χρησιμοποιω το phono του πολυκαναλου! :redface: Aλλα σκοπευω να αγοράσω ενα φθηνούλι.

Reaction score
208
Ο πολυκαναλος ειναι για ακροαση μουσικης μονο η και μουσικης?
Με την εννοια οτι για μουσικη μονο ενας δικαναλος θα ειχε καλυτερα αποτελεσματα...(αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα)
Χωρις να υποτιμησω το συστημα...(και να μην παρεξηγηθω), θεωρω οτι μια βελονα της ταξης ortofon om5e ειναι μια χαρα
Υπαρχει και μια εισαγωγικη της audiotechnica που λενε καλα λογια αλλα δεν την εχω ακουσει
Τη συγκεκριμενη ortofon την προτεινω καθως την εχω ακουσει και για τα χρηματα της ειναι αξιοπρεπεστατη
Στο ανω οριο θα τοποθετουσα μια shure mx97e η οποια για τα ακουσματα σου ειναι μανουλα...και με δυνατοτητα πληρους αναβαθμισης της με μια sas βελονα αργοτερα (και αυτο ειναι μια κουβεντα που θα πρεπει να γινει αργοτερα)
Phono ενα nad pp2 (η καποιο αντιστοιχο απο αγγελια) θα αποτελουσε καλη "επενδυση" και για το μελλον
Γενικα αξιζει το εγχειρημα (που δεν ειναι και φθηνο) εφοσον συνειδητα και για λογους χομπιστικους θελεις να το κανεις...δλδ ενασχοληση και διαβασμα περι πικαπ και στησιματος...συλλογη δισκων και γενικα σαν φετιχ την αναπαραγωγη του βινυλιου
Το marantz θεωρω οτι μπορει να σου τα χαρισει αυτα υπο προυποθεσεις...
Ο αντιλογος θα ηταν...μαζεψε το budget...παρε ενα δικαναλο και ακου για πρωτη φορα τα ηχεια σου οπως ποτε αλλοτε
Σκεψου το...ακου και κανενα συστημα στο budget που θες να κινηθεις και συνειδητα καντο αν σου ταιριαζει
Αυτα απο εμενα και καλη τυχη σε οτι ζητησεις

Reaction score
2.343
Υπάρχει δικαναλος ήδη, χωρίς phono όμως. Σ'ευχαριστώ πολύ, ήσουν κατατοπιστικότατος! Οι βελόνες που μου ανέφερες θα είναι εντάξει με την κεφαλη μου, η πρεπει να αλλαξω με κάποια καλύτερη από την pioneer.
[DOUBLEPOST=1475445237][/DOUBLEPOST]Σ'ευχαριστώ Γιάννη, τα τσεκάρω! :thumbsup:

Reaction score
208
Και οι κεφαλες του Γιαννη ειναι μια χαρα και λιγο πιο φθηνες (ωστοσο δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο αυτες)
Και του Γιαννη και οι δικες μου αφορουν σε ολοκληρωμενες νεες κεφαλες με βελονες Απο περιεργεια ποια pioneer ειναι?
Η stanton ειναι αλλη κεφαλη?
Η εκ παραδρομης η stanton αναφερθηκε ως stanton?
Θελω να πιστευω οτι δεν αναφερεσαι στο headshell ως κεφαλη ε?
[DOUBLEPOST=1475445707][/DOUBLEPOST]
Η εκ παραδρομης η stanton αναφερθηκε ως stanton?
Εννοω η pioneer ως stanton

Reaction score
2.343
Μάλλον αναφέρομαι στο headshell ως κεφαλή! Τόσο σχετικός Είμαι:whistling:. Σας ευχαριστώ και τους δύο πάρα πολύ, όλα κατανοητά. Μόλις είναι έτοιμο το πρότζεκτ θα ανεβάσω φώτο! Τουλάχιστον το βάψιμο το Έχω, θα γίνει όμορφο.

Reaction score
5.879
Και οι κεφαλες του Γιαννη ειναι μια χαρα και λιγο πιο φθηνες (ωστοσο δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο αυτες)
Tην ΑΤ95Ε την εχω βαλει σε ενα Dual CS-503-2 και παιζει αξιοπρεπεστατα.
Την εχει κανει τεστ και ο Ηχος,οπου εδωσε καλες κριτικες για την κεφαλη.

Την Shure την εχω σε ενα Sony PS 11,και ο ηχος της ειναι εφαμιλλος με την Audiotechnica.
Για τα χρηματα που ζητανε οι κεφαλες ειναι Αξιοπρεπεστατες!!
Τωρα αν θελει ο συμφορουμιτης να διαθεσει περισσοτερα χρηματα,οπου δεν το βρισκω σκοπιμο για το πικαπ αυτο,θα προτεινα την Ortofon 2m red.
τα ακουσματα μου ειναι rock, blues, progressive, ορχηστρικά και λίγο μεταλ.
Tα ιδια ακουσματα εχουμε! Διαλεξε μια απο τις δυο κεφαλες και προχωρα!!

Reaction score
2.343
Λοιπον, σχεδον ετοιμο, το εβαψα, αλλαξα καλωδιο τροφοδοσιας και θελω ενα ζευγαρι rca. Ειναι και Κυριακη αυριο και ειναι ολα κλειστα την τρέλα μου >:(. Θελω να αλλαξω και το καλώδιο της γειωσης, αυτο που είχε ηταν λιγο κοντό! Επειδη ακριβως ειναι Κυριακη αυριο και εχω τρελαθει, θελω να το τελειώσω, τι αλλο καλώδιο μπορει να μπει εναλλακτικα σαν γείωση? Αν πουλαει κανενας καλώδια και μενει δυτικά προάστια μου λεει και ερχομαι άυριο :D Φωτογραφίες αυριο! Κεφαλή και βελονα δεν αλλαξα ακομα, θελω να τσεκάρω πρώτα οτι δεν του εβγαλα τα ματια! Μαλλον θα αγοραστει και headshell αυτο που εχει, της pionner εχει τα μαυρα του τα χαλια.

Reaction score
2.343
Ναι, δεν εχεις άδικο, θα χρειαστει ενα γυαλισματάκι. Ειναι έντονη η αντιθεση. Απο κοντα δεν ειναι τοσο χάλια, ο συγκεκριμενος φωτισμός δεν βοηθάει.

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll